Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Copil în comă, după ce a fost internat cu… laringită! 100 de oameni au protestat în faţa spitalului

Publicat

pe

Foto: HotNews

În România, ţară care face parte încă din anul 2007 din Uniunea Europeană, încă mai sunt multe de făcut, din păcate, în ceea ce privește grija statului faţă de cetățean, acordarea unor servicii de calitate.

Nu este normal să se ajungă la proteste în faţa unei unități spitalicești, pentru că personalul medical de acolo nu și-a făcut cu prisosință datoria! Este anormal ca românii, disperați, nebagati în seamă de unele structuri ale statului, să ajungă să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă în acest mod.

S-a întâmplat la Râmnicu-Vâlcea, sâmbătă – 12 ianuarie 2019. Aproximativ 100 de persoane, rude, prieteni, cunoscuți, vecini, au protestat în fața spitalului din municipiu, alături de părinții unui copil aflat în moarte cerebrală, împotriva medicilor care nu și-au dat silința să salveze micuțul și, după câteva zile, au decis să-l transfere la București, când lucrurile erau deja complicate…

„Pe 3 ianuarie a fost internat iniţial la Vâlcea cu diagnosticul de laringită acută, pe 4 ianuarie starea s-a agravat, iar medicii au decis că este necesar un transfer la Bucureşti.

Copilul a fost transportat de o ambulanţă. Pe drum, el a făcut un stop cardio-respirator şi a fost temporizat la Spitalul din Piteşti pentru a fi resuscitat. El a ajuns la Marie Curie în 5 ianuarie la ora 1. Era deja în stare comatoasă”, a explicat ministrul Sănătăţii – Sorina Pintea, citată de HotNews.

Protestatarii, cu durere în suflet, au cerut pedepsirea celor vinovați și dăruire și profesionalism din partea cadrelor medicale pentru ca astfel de drame să nu se mai repete.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT