Connect with us

Giurgiu

ISU Giurgiu recrutează voluntari. Vârsta minimă: 16 ani

Publicat

pe

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează înscrieri de noi voluntari (vârsta minimă – 16 ani), pe o perioadă nedeterminată. Persoanele interesate pot solicita mai multe informații și totodată se pot înscrie la sediul instituţiei, situat pe strada Dorobanți, nr. 19, municipiul Giurgiu.

„Activitățile de voluntariat constau în participarea efectivă la situațiile de urgență (incendii, inundații, dezastre naturale etc.), însușirea și punerea în aplicare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar, precum și în cele de popularizare în randul cetățenilor a măsurilor de prevenire”, se arată într-un comunicat remis de ISU Giurgiu.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Fată de 13 ani, înjunghiată de un tânăr de 20 de ani

Publicat

pe

Foto arhivă

O fată de 13 ani, din comuna Frățești, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu cu o plagă înjunghiată. Polițiștii au intrat imediat în alertă.

Din primele informații, se pare că adolescenta, pe fondul unei situații conflictuale, ar fi fost tăiată cu un cuțit de un tânăr de 20 de ani, din București. Se bănuie că acesta era iubitul ei. Bărbatul a fost depistat rapid de oamenii legii și reținut.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Giurgiu

Autoutilitară încărcată cu anvelope a ars ca o torță, în județul Giurgiu

Publicat

pe

O autoutilitară parcată în localitatea Valea Dragului, județul Giurgiu, a luat foc, în această seară, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit. Autovehiculul era încărcat cu anvelope și cu alte bunuri. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de circa 90%. În interior, erau 36 de cauciucuri, un aragaz și documentele proprietarului.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă recomandă să respectați următoarele măsuri:
– verificaţi instalaţia electrică: aceasta nu trebuie să prezinte cabluri neizolate;
– nu faceți improvizații la instalația electrică;
– asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
– verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
– verificați perioada de garanție a stingătorului din autovehicul.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite