Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Brexit: UE somează guvernul britanic să îşi anunţe cât mai repede intenţiile

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://briefingsforbrexit.com)

Guvernul şi Parlamentul britanic trebuie să anunţe ce tip de relație doresc cu Uniunea Europeană, au subliniat deputaţii europeni după respingerea Acordului de Retragere și a declarației politice din Camera Comunelor a Regatului Unit, de marţi – 15 ianuarie 2019.

Coordonatorul Parlamentului European în dosarul Brexit, Guy Verhofstadt (ALDE, BE), a cerut un dialog între partidele din Regatului Unit pentru a construi o majoritate pozitivă cu scopul de a elimina impasul și, eventual, pentru a redefini liniile roșii ale Regatului Unit. Schimbările în poziția Regatului Unit ar putea permite considerarea unei relații viitoare mai profunde cu UE.

Acordul de Retragere este singurul şi cel mai bun compromis posibil în cadrul liniilor roșii stabilite de guvernul britanic, a subliniat negociatorul-șef al UE în dosarul Brexit, Michel Barnier.

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a adăugat că Acordul de Retragere permite o certitudine juridică, acolo unde Brexit creează incertitudine. „UE nu va accepta ca liniile directoare stabilite să fie atenuate, inclusiv procesul de pace și frontiera irlandeză sau drepturile cetățenilor”.

Melania Ciot a anunţat, în numele Președinției României la Consiliul UE, că Uniunea Europeană va intensifica pregătirea cu statele membre și cu Parlamentul European.

Ieşirea oficială a Marii Britanie din Uniunea Europeană este programată pentru 29 martie 2019.

ACTUALITATE

Nu rata petrecerea de Dragobete organizată la Royal Residence Târgovişte!

Publicat

pe

de

Mai sunt doar câteva zile până ce românii vor celebra, în stil tradiţional, iubirea. Pregăteşte-te, aşadar, să-i oferi persoanei dragi, o seară de neuitat pe 24 februarie, la Restaurantul Royal Residence Târgovişte, unde va poposi renumitul „Taraf de fete”.

Organizatorii promit numeroase surprize muzicale, coregrafice şi culinare. rezervările se pot face la numărul de telefon 0732.969.408 sau direct la Restaurant „Royal Residence”, pe strada Gării din municipiul Târgovişte.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgovişte şi Complexul Muzeal Curtea Domnească se promovează la Târgul de Turism

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Consilierii locali târgovişteni au aprobat participarea administraţiei locale la Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară, care va avea loc în perioada 21 – 24 februarie la Romexpo Bucureşti. Pentru această acţiune, ce are ca scop creşterea vizibilităţii oraşului ca destinaţie turistică, a fost alocată suma de 11.243 lei.

În cadrul celui mai mare eveniment expoziţional de profil din ţară, va exista şi un stand al Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Vizitatorii vor putea astfel să afle informaţii despre toate muzeele şi casele memoriale aflate în administrarea Complexului, precum şi despre Peştera Ialomiţei din Munţii Bucegi.

În luna mai, echipa de la Curtea Domnească din Târgovişte va fi prezentă şi la „Târgul european al castelelor”, organizat de Primăria Hunedoara şi Castelul Corvinilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!