Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Pericolul abuzului nu a trecut! Radu Popa, fost deputat

Publicat

pe

Fostul deputat de Dâmboviţa Radu Popa atrage atenţia, într-o postare pe Facebook, că denunţarea protocoalelor dintre SRI şi Parchetul General, declararea lor ca ilegale de către Curtea Constituţională, nu pune capăt abuzului, făcăturilor şi interceptărilor în afara legii.

Spune Radu Popa, pe bună dreptate, că, printr-o ordonanţă semnată tot de fosta ministră a Justiţiei, tehnocrata Prună, a fost înfiinţat „Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor”, iar această autoritate nu apare înregistrată, la vedere, în niciun act oficial.

„De aici, implicațiile care vor apărea în viitoarele dosare vor fi devastatoare pentru dinamica Justiției, oferind părților șansa să ridice o ploaie de excepții de neconstituționalitate, pentru că ne lovim de o altă hotărâre a CCR care spune ca «nicio autoritate în afara celei care emite mandatul nu poate controla modalitatea de punere în aplicare». Prin urmare, nu ar fi posibil un control din afara sistemului judiciar!

În opinia mea, simpla menţionare a acestei autorităţi în recentul act normativ nu înseamnă aducerea ei în legalitate, în condiţiile în care nu se cunoaşte care este actul de înfiinţare, sediul, statutul, regulamentul de funcţionare, competenţele până la momentul adoptării ordonanţei de urgenţă şi nu numai, persoana care deţine cea mai înaltă funcţie, organigrama etc.

Nu este posibil ca un organism care va fi însărcinat cu derularea unei parti din actul de justiţie, aşa cum se va întâmpla de acum încolo, să rămână necunoscut, ca modalitate de înfiinţare, administrare şi reprezentare”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT