Connect with us

INFO UTIL

Informare privind vignetele auto electronice pentru Bulgaria

Publicat

pe

Foto: www.bgtoll.bg

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar Giurgiu-Ruse, cu privire la faptul că, în anul 2019, se pot achiziţiona din punctele de frontieră vignete electronice pentru teritoriul statului vecin, pentru toate categoriile de autovehicule, preţurile acestora rămânând neschimbate.

Mai multe detalii privind modurile de cumpărare a vignetelor electronice, modurile de plată și locurile de cumpărare pot fi obținute de pe site-ul public al Agenției pentru Drumurile Naționale a Republicii Bulgaria – www.bgtoll.bg, acest site având și meniu în limba română.

Sursa: ITPF Giurgiu

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INFO UTIL

Atenție la manipularea buteliilor cu GPL!

Publicat

pe

de

Crezi că știi totul despre utilizarea buteliilor cu GPL? Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș vine cu câteva precizări pentru a preveni riscul producerii unui eveniment nedorit, astfel:

Este interzis:
– A utiliza butelii fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unități care nu aparțin întreprinderii distribuitoare;
– A utiliza butelii în altă poziție decât în cea verticală;
– A amplasa butelii lângă sursele de căldură sau sub acțiunea directă a razelor solare;

La schimbarea buteliei şi ori de câte ori se fac manipulări la vreunul din racorduri, se va verifica în mod obligatoriu etanşeitatea instalaţiei, cu spumă de apă şi săpun

Este strict interzis a efectua verificarea etanşeităţii cu flacăra, aceasta putând conduce la accidente grave!

În cazul livrării buteliei la domiciliul consumatorului, montarea ei şi verificarea etanşeităţii se vor executa de către personalul societăţii distribuitoare.

Recomandăm cetăţenilor să nu apeleze la umplerea buteliilor cu gaz auto de la staţiile GPL, întrucât acestea nu sunt verificate din punct de vedere al etanşeităţii! Supuse periodic suprapresiunilor determinate de umplerea repetată cu autogaz, buteliile se deformează şi se poate provoca apariţia unor pori în zona sudurilor, prin care poate ieşi gazul, generând astfel acumulări de gaz, cu mare pericol de explozie!

În cazul când s-au uitat deschise robinetul buteliei și robinetul aparatului de utilizare și a gazul s-a scurs în încăpere, se vor lua imediat următoarele măsuri:
– Se închide robinetul buteliei și robinetul aparatului de utilizare, se deschid ușile și ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 de minute;
– Nu se vor aprinde chibrituri, brichete, nu se vor manevra întrerupătoarele electrice, sonerii, telefoane, lifturi, nu se va fuma și nu se vor aduce surse de foc decât după aerisirea încăperii.

Citește în continuare

Dâmboviţa

OPC Dâmboviţa, recomandări pentru consumatori în preajma Sărbătorilor Pascale

Publicat

pe

Cătălin Slăvilă - șeful CJPC Dâmboviţa

Comisarii pentru Protecția Consumatorilor din județul Dambovita efectuează, în această perioadă, verificări în domeniul comercializării produselor alimentare specifice Sărbătorilor Pascale – ne informează Cătălin Slăvilă, șeful CJPC Dâmboviţa.

RECOMANDARI PENTRU CONSUMATORI

1. Comercializarea produselor de patiserie (cozonaci, checuri etc.)
– Achiziționați produsele numai din locuri autorizate.
–  Spațiile de comercializare trebuie să fie în permanență curate și bine întreținute;
–  Personalul care comercializează produse de patiserie trebuie să poarte echipament de protecție sanitară a produselor;
–  Produsele de patiserie neambalate se vor vinde din recipiente curate, la adăpost de praf și de insecte, fiind servite numai cu ustensile speciale; este interzis a se permite consumatorilor să aleagă produsele cu mâna;
–  Pentru produsele de patiserie preambalate etichetele trebuie să conțină urmatoarele informații: denumirea produsului, numele și adresa operatorului economic imputernicit cu informarea consumatorilor, lista ingredientelor, proportia din ingredientele care sunt inscrise in denumirea produsului ( ex; cu nuca, cu stafide etc), componentele cu posibile efecte alergene( sunt scoase in evidenta fata de restul informatiilor), data durabilitatii minimale; cantitatea neta, conditiile speciale de pastrare, declaratia nutritionala.
– Pentru produsele de patiserie comercializate in vrac trebuie sa se asigure informarea consumatorilor cu privire la denumirea produsului, componentele cu posibile efecte alergene, preţul pe unitatea de masura.

2. Comercializarea ciocolatei, produselor din ciocolată, produse pe bază de cacao și grăsimi vegetale (tablete, figurine etc)
– Etichetele acestor produse trebuie să conțină urmatoarele informații: denumirea produsului,numele și adresa operatorului economic imputernicit cu informarea consumatorilor, lista ingredientelor, proportia din ingredientele care sunt inscrise in denumirea produsului ( ex; cu arahide, cu alune de padure, cu stafide etc), componentele cu posibile efecte alergene( sunt scoase in evidenta fata de restul informatiilor), data durabilitatii minimale; cantitatea neta, conditiile speciale de pastrare, declaratia nutritionala.
– în cazul produselor provenite din terţe ţări (din import) se vor înscrie numele și adresa importatorului.
– Produsele provenite din afara Romaniei trebuie să fie însoțite de etichete cu elementele de identificare și informare în limba română.
– Pentru ciocolată și produse din ciocolată: se menționează, în mod obligatoriu, conținutul de cacao substanță uscată, exprimat în procente, astfel: “substanta uscata de cacao…% minimum”; în cazul ciocolatei umplute se menționează produsul de umplutură; o mențiune privind adaosul de cafea; o mențiune privind adaosul de băuturi spirtoase, atunci când acesta depășeste 1,2 % din masa produsului.
– Dupa cumparare, verificați, prin apreciere directă, proprietățile organoleptice ale produselor, a semnelor de alterare, modificări ale aspectului, culorii (culoare modificată), consistenței, prezența corpurilor străine etc.
Drajeurile trebuie să aibă suprafața netedă, lucioasă, uscată și nelipicioasă.
– Achiziționarea produselor se va face numai  din locuri autorizate; evitați cumpărarea de produse de la vânzători ambulanți, chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic;
– Verificați starea ambalajelor (integritate, etanșeitate) și încadrarea produselor în data durabilității minimale.

3. Comercializarea vinurilor
– Conținutul etichetei  trebuie să cuprindă: denumirea produsului, denumirea și adresa producătorului/importatorului/îmbuteliatorului, volumul net, concentrația alcoolică, o informație privind lotul, data durabilității minimale pentru vinurile care au concentrația alcoolică mai mică de 10% vol., componentele cu posibile efecte alergene;
– Aspectul lichidului: culoare corespunzatoare sortimentului, limpede, fără depuneri sau impurități în suspensie.
– La întoarcerea buteliei cu dopul în jos, conținutul nu trebuie să se tulbure sau să prezinte impurități sau scurgeri.
– Marcarea băuturilor alcoolice distilate se face cu respectarea reglementărilor în vigoare emise de Ministerul Finanțelor.

La cumpărarea produselor alimentare și, implicit a vinului, solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranța unui produs.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT