Conectați-vă cu noi

SOCIAL

8.404 persoane se luptă să ocupe unul din cele 290 de posturi disponibile în poliţie!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: stiripesurse)

8.404 persoane vor candida pentru cele 290 de posturi de ofiţeri, agenţi şi personal contractual, scoase la concurs de Poliţia Română pentru încadrare din sursă externă. Dolj este județul unde se înregistrează cea mai mare concurență, fiind depuse 427 de astfel de cereri, pentru cele 12 posturi scoase la concurs – informează IPJ Ialomiţa.

Candidații au manifestat un interes sporit cu precădere pentru posturile de ofițer și agent de poliție (8.314 cereri pentru cele 238 de posturi de ofițer și agent, comparativ cu 90 de cereri pentru cele 52 de posturi de personal contractual).

Viitorii polițiști își vor desfășura activitatea în domenii precum criminalistică, investigații criminale, economic, combaterea criminalității organizate, comunicare și relații publice, resurse umane, intervenții și acțiuni speciale, cazier judiciar, statistică și evidență operativă, poliție rutieră, etc.

Giurgiu

26 de hectare de teren, în flăcări din cauza unor agricultori inconştienţi!

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Giurgiu

Vremea deosebit de caldă pentru această perioadă din an i-a scos la muncile agricole pe români. Şi de aici o serie de probleme, întrucât oamenii aleg să cureţe resturile vegetale prin ardere şi nu se opresc nici măcar atunci când este vânt puternic! Ieri – 24 februarie 2020, pompierii din Giurgiu au intervenit pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată, în podişor – 15 hectare, Malu – 10 hectare, Crevedia Mare – 650 mp şi Ghionea – 250 mp.

Atenţie! Persoanele fizice şi juridice ce desfăşoară acţiuni de ardere a vegetaţiei ierboase, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile sunt obligate să respecte prevederile legale în domeniu, punând accent pe următorul set de măsuri de prevenire a incendiilor specifice:
– activităţile nu vor fi efectuate pe timp de vânt şi la lăsarea întunericului;
– focul trebuie supravegheat în permanenţă până la stingerea completă a acestuia;
– după arderea completă, resturile vor fi stropite cu apă pentru a împiedica reaprinderea focului sub acţiunea curenţilor de aer sau împrăştierea resturilor aprinse;
– în apropiere trebuie asigurarat un recipient cu apă și unelte (lopeţi, mături, etc.) în cazul care focul scapă de sub control;
– arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile trebuie facută în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii;
– arderea resturilor trebuie efectuată la o distanţă de minimum 10 m faţă de materialele combustibile (construcţii, depozite de lemn, furaje, garduri de lemn, etc.) şi 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie, gaze şi lichide combustibile.

Citește în continuare

SOCIAL

Vindeau maşini de lux prin intermediul unor firme-fantomă! Percheziţii şi în Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.banatulazi.ro/)

175 de percheziţii efectuează poliţiştii în locaţii din Bucureşti şi din 20 de judeţe, la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Prejuduiciul este unul enorm: 35 de milioane de lei!

Practic, membrii grupării, în perioada 2018-2019, au achiziţionat autoturisme de lux second hand din ţările din vest, respectiv Belgia, Spania, Olanda, Germania, Franţa şi Italia, pe care le vindeau în România, prin intermediul unor firme fantomă. Veniturile astfel încasate nu erau înregistrate în contabilitate.

Oamenii legii au descins în localităţi din județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.

În Dâmboviţa, poliţiştii au executat percheziţii la domiciliile unor persoane din Târgovişte, Odobeşti şi Adânca (comuna Gura Ocniţei).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT