Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Cine şi când trebuie să depună la ANAF Formularul 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocieri”

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: aradon.ro)

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa informează că, urmare modificărilor Codului fiscal din anul 2018, precum şi a normelor metodologice, a fost necesară modificarea corespunzătoare a formularului 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale”, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia.

Formularul se utilizează pentru declararea veniturilor realizate începând cu anul 2018 de asocierile fără personalitate juridică, cu excepţia veniturilor din activităţi agricole impuse pe baza normelor de venit pentru care formularul de utilizează începând cu anul 2019.

Declaraţia se completează şi se depune în cazul asocierilor fără personalitate juridică constituite între persoane fizice care realizează venituri din:
a) activităţi independente (activităţi de producţie, comerţ, prestări servicii, profesii liberale) pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
b) drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv din activităţi adiacente, pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
c) activităţi agricole, pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
d) piscicultură, pentru care venitul net anual se determină în sistem real;
e) silvicultură, pentru care venitul net anual se determină în sistem real;
f) activităţi agricole, pentru care venitul anual se stabileşte pe bază de norme de venit.
– Declaraţia se depune la următoarele termene:
a) până la data de 15 februarie a anului următor celui de raportare, în cazul veniturilor de la lit. a) – e) de mai sus.
b) până la data de 15 februarie inclusiv a anului fiscal în curs, în cazul veniturilor prevăzute la lit. f).

Declaraţia se completează şi se depune de către asociatul care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor asocierii faţă de autorităţile publice.

Atenţie! Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa organizează, joi – 14 februarie 2019, de la ora 10:00, la sediul instituţiei din Târgovişte, Calea Domnească, nr. 166 (zona 2 Brazi), în Sala de conferinţe de la mezanin, întâlnirea lunară dedicată informării fiscale a contribuabililor, având tematica următoare:
1. Obligaţiile fiscale generale de declarare şi de plată din luna februarie 2019
2. Noutăţi legislative fiscale
3. Declaraţia unică 2019
4. Cele mai interesante speţe dezbătute în ultima perioadă.

Contribuabilii care doresc să primească, în timpul întâlnirii, clarificări cu privire la o anume problematică particulară din cadrul subiectelor prezentate, sunt rugaţi să trimită întrebarea în timp util (în vederea pregătirii răspunsului), folosind formularul de contact aflat pe site-ul ANAF, secţiunea Asistenţă prin email.

ACTUALITATE

Porţi ie? Ai acces gratuit în muzeele din judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Vineri – 21 iunie 2019, Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte va prezenta publicului, cu prilejul Zilei Universale a Iei, sărbătorită pe 24 iunie, cele mai valoroase elemente de port popular pe care le are în colecţii. Evenimentul va fi organizat în aer liber, în zona din fața Muzeului Tiparului și al Cărții Vechi Românești, începând cu ora 11:00.

„În același spațiu, de la ora 10.00 se va derula atelierul Drumul firului de lână, în cadrul căruia o delegație de educatoare din Republica Moldova, dar și copii curioși de la Hera Kids Târgoviște vor descoperi etapele prin care trece lâna (tuns, spălat, scărmănat, caier, tors, țesut), până ajunge obiect de îmbrăcăminte.

Totodată, luni – 24 iunie, Casa Atelier Gabriel Popescu și Căminul Cultural Izvor de Apă Vie din Vulcana Pandele vă invită să descoperiți cele mai frumoase ii din Vulcana, în cadrul unui program ce se va desfășura la muzeu (Povești de Sânziene) și la Primărie.

Pentru a încuraja și mai mult reîntoarcerea la tradiții, sâmbătă – 21 iunie și duminică – 22 iunie 2019, oferim acces gratuit în muzee tuturor celor care poartă ie sau cămașă bărbătească”, se arată într-un comunicat remis de Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenţie! Casa de Asigurări de Sănătate încheie acte adiţionale cu furnizorii, pentru luna iulie

Publicat

pe

Contractele pe care furnizorii de medicamente, servicii şi dispozitive medicale le au încheiat cu Casa de Asigurări de sănătate, în vigoare la data de 30 iunie 2019, se prelungesc prin acordul părţilor până la data de 31 iulie 2019, prin acte adiţionale, dacă se îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.  Termen: 28 iunie.

„Procesul de contractare pentru perioada august 2019- decembrie 2019, pentru toți furnizorii de servicii medicale, medicamente cu și fără contribuție în tratamentul ambulatoriu, dispozitive medicale, pe toate domeniile de asistență socială, se desfășoară în luna iulie 2019”, se arată într-un comunicat remis de CAS Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!