Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Cine şi când trebuie să depună la ANAF Formularul 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocieri”

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: aradon.ro)

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa informează că, urmare modificărilor Codului fiscal din anul 2018, precum şi a normelor metodologice, a fost necesară modificarea corespunzătoare a formularului 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale”, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia.

Formularul se utilizează pentru declararea veniturilor realizate începând cu anul 2018 de asocierile fără personalitate juridică, cu excepţia veniturilor din activităţi agricole impuse pe baza normelor de venit pentru care formularul de utilizează începând cu anul 2019.

Declaraţia se completează şi se depune în cazul asocierilor fără personalitate juridică constituite între persoane fizice care realizează venituri din:
a) activităţi independente (activităţi de producţie, comerţ, prestări servicii, profesii liberale) pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
b) drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv din activităţi adiacente, pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
c) activităţi agricole, pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
d) piscicultură, pentru care venitul net anual se determină în sistem real;
e) silvicultură, pentru care venitul net anual se determină în sistem real;
f) activităţi agricole, pentru care venitul anual se stabileşte pe bază de norme de venit.
– Declaraţia se depune la următoarele termene:
a) până la data de 15 februarie a anului următor celui de raportare, în cazul veniturilor de la lit. a) – e) de mai sus.
b) până la data de 15 februarie inclusiv a anului fiscal în curs, în cazul veniturilor prevăzute la lit. f).

Declaraţia se completează şi se depune de către asociatul care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor asocierii faţă de autorităţile publice.

Atenţie! Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa organizează, joi – 14 februarie 2019, de la ora 10:00, la sediul instituţiei din Târgovişte, Calea Domnească, nr. 166 (zona 2 Brazi), în Sala de conferinţe de la mezanin, întâlnirea lunară dedicată informării fiscale a contribuabililor, având tematica următoare:
1. Obligaţiile fiscale generale de declarare şi de plată din luna februarie 2019
2. Noutăţi legislative fiscale
3. Declaraţia unică 2019
4. Cele mai interesante speţe dezbătute în ultima perioadă.

Contribuabilii care doresc să primească, în timpul întâlnirii, clarificări cu privire la o anume problematică particulară din cadrul subiectelor prezentate, sunt rugaţi să trimită întrebarea în timp util (în vederea pregătirii răspunsului), folosind formularul de contact aflat pe site-ul ANAF, secţiunea Asistenţă prin email.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Punte între trecut şi prezent la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Luni – 24 februarie 2020, Muzeul de Istorie din Târgovişte deschide expoziţia ”Costumul popular românesc – artă şi tradiţie”, care va putea fi vizitată până în data de 31 martie, de marţi până duminică, între orele 08:00-16:00.

„Prin astfel de expoziţii, instituţia muzeală se dovedeşte a fi o punte între trecut, prin obiectele de valoare excepţională care se regăsesc în colecţiile sale, şi prezent, prin evenimentele culturale organizate.

Portul dintotdeauna al românului a fost costumul popular. Sobru atunci când era purtat la lucru dar elegant când era îmbrăcat la sărbători sau cu prilejul evenimentelor importante din viaţa oamenilor, costumul popular este povestea ţăranului român”, se precizează într-un comunicat remis de Complexul Naţional Muzeal 2Curtea Domnească” Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătoreşte Dragobetele la Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa!

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa va marca, luni – 24 februarie 2020, de la ora 12:00, sărbătoarea iubirii la români – Dragobetele.

Programul include momente muzicale, recital poetic, expoziţie de obiecte tradiţionale şi vizionare de film.

Vor participa elevi şi profesori de la colegiile „Constantin Cantacuzino” şi „Ion Ghica” şi de la liceul „Nicolae Ciorănescu”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT