Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa: Contre între liberali şi consilierul PSD Alexandru Oprea

Publicat

pe

Alexandru Oprea - consilier judeţean PSD, fost preşedinte CJ Dâmboviţa

Alexandru Oprea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi însărcinat al liderului PSD Dâmboviţa Rovana Plumb să se ocupe de problemele ce ţin de administraţie, este cel mai vocal ales din forul legislativ judeţean.

Oprea, care stăpâneşte problematica judeţului, modul de implementare şi derulare a proiectelor, situaţia existentă la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, nu poate fi dat la întors cu una cu două de şefii de servicii din cadrul CJ Dâmboviţa, atunci când, în şedinţele de consiliu, sunt puse pe tapet diferite probleme.

Astăzi, Alexandru Oprea a atras atenţia unor directori de instituţii subordonate să se aplece mai mult asupra activităţii pe care o derulează. Pe bună dreptate, Oprea i-a recomandat lui Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, prezent la şedinţă, să promoveze mai mult valorile culturale dâmboviţene, să găsească soluţii prin care să sporească gradul de atractivitate al obiectivelor istorice din judeţ şi atragă cât mai mulţi turişti.

Evident, şefii din CJ Dâmboviţa se arată încurcaţi la intervenţiile pertinente ale consilierului judeţean PSD Alexandru Oprea şi nici nu au prea multe de zis, mai ales că, ştiu şi ei că, foarte probabil, acesta se va întoarce în fruntea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

De altfel, în şedinţa de astăzi, Oprea s-a comportat la un moment dat ca şi cum şi-ar fi reluat atribuţiile de preşedinte CJD, răspunzând solicitării consilierului liberal Gabriel Grozavu, cu privire la investiţiile de la UM Gară. Voiau PNL-iştii să afle termenele de finalizare.

„Până o să ajungă PNL la conducerea judeţului, obiectivele acestea vor fi gata”, a fost replica lui Alexandru Oprea.

Imediat, liberalii l-au întrebat în ce calitate răspunde, că ei au adresat întrebarea preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care este deocamdată Daniel Comănescu.

Dialogul a provocat zâmbete celorlalţi consilieri judeţeni, dar şi angajaţilor instituţiei şi invitaţilor care erau prezenţi în sală.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Aleșii PRO România din CJ, vot împotriva unor proiecte inițiate de primarii din județ

Publicat

pe

Ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița de astăzi, 27 mai 2022, a fost, așa cum se obișnuiește, una liniștită. Nici nu ar avea cum altfel. Cele două formațiuni politice din acest for de conducere județean, PSD și PNL, sunt majoritare și în coaliție.
Singurii care mai scârțăie, adică fac opoziție, sunt reprezentații PRO România, despre care, sincer, la nivel național, nu se mai aude nimic. Dacă analizăm la rece situația, este bine că mai există cineva împotrivă, politic vorbind, în Consiliul Județean, chiar dacă, de cele mai multe ori, problemele ridicate, abținerile și voturile împotrivă nu sunt motivate serios, iar explicațiile date de aleșii respectivului partid, atunci când sunt formulate, nu au consistență. Se mai colorează un pic atmosfera parcă prea echilibrată…

Astăzi, de pildă, consilierii județeni PRO România au precizat, înainte de votul privind asocierea Consiliului Județean cu unitățile administrativ-teritoriale în vederea realizării unor investiții prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, că vor vota împotriva proiectelor care prevăd alocarea de fonduri pentru locuri de joacă și terenuri de sport sintetice. Consideră aleșii PRO că nu ar fi necesare astfel de investiții.

Președintele Corneliu Ștefan le-a explicat că nu sunt proiectele autorității județene, realizarea acestor obiective fiind gândită de primarii localităților dâmbovițene, inclusiv de cei doi edili care sunt membri PRO România. Ei știu mai bine de ce au sau nu nevoie! Consiliul Județean, prin PJDL, nu face decât să finanțeze cu până la 50% investițiile propuse de administrațiile locale. Dacă în mulțimea de proiecte supuse la vot pentru asociere și finanțare sunt și obiective de tipul locuri de joacă și spații pentru practicarea activităților sportive, au fost conturate de primării. Degeaba. Explicațiile nu au avut nici un efect. Consilierii PRO România, patru la număr, au votat împotriva proiectelor privind execuția unor locuri de joacă și terenuri de sport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a aprobat astăzi 46 de investiții prin Programul Județean de Dezvoltare Locală

Publicat

pe

67 de proiecte de hotărâre s-au aflat astăzi, 27 mai 2022, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Dâmbovița. De precizat că, în prima parte a aceastei activității de lucru a aleșilor județeni, au participat și parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean și Ionuț Vulpescu. Înainte de a se intra pe ordinea de zi, senatorul Titus Corlățean a adresat un mesaj consilierilor județeni.

Demnitarul i-a asigurat de tot sprijinul parlamentarilor social-democrați în vederea promovării și materializării unor proiecte de interes pentru comunitățile din județul Dâmbovița. Titus Corlățean a mai spus că, mai mult ca niciodată, avem nevoie de unitate, de implicare eficientă în realizarea unor obiective socio-edilitare.

A mai precizat senatorul PSD că, în această perioadă deosebit de dificilă, instituțiile statului trebuie să funcționeze ireproșabil. Nu trebuie să se greșească. În numele tuturor colegilor săi, parlamentarul a felicitat conducerea CJ Dâmbovița, pe aleșii județeni și pe primarii din Dâmbovița, pentru implicarea în atragerea de fonduri europene și pentru aplicarea cu succes a Programului Județean de Dezvoltare Locală (PJDL).

Astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Dâmbovița, au fost aprobate 46 de proiecte de asociere cu unitățile administrativ-teritoriale din Dâmbovița, prin PJDL, pentru realizarea unor investiții de interes pentru comunități.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT