Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa: Contre între liberali şi consilierul PSD Alexandru Oprea

Publicat

pe

Alexandru Oprea - consilier judeţean PSD, fost preşedinte CJ Dâmboviţa

Alexandru Oprea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi însărcinat al liderului PSD Dâmboviţa Rovana Plumb să se ocupe de problemele ce ţin de administraţie, este cel mai vocal ales din forul legislativ judeţean.

Oprea, care stăpâneşte problematica judeţului, modul de implementare şi derulare a proiectelor, situaţia existentă la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, nu poate fi dat la întors cu una cu două de şefii de servicii din cadrul CJ Dâmboviţa, atunci când, în şedinţele de consiliu, sunt puse pe tapet diferite probleme.

Astăzi, Alexandru Oprea a atras atenţia unor directori de instituţii subordonate să se aplece mai mult asupra activităţii pe care o derulează. Pe bună dreptate, Oprea i-a recomandat lui Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, prezent la şedinţă, să promoveze mai mult valorile culturale dâmboviţene, să găsească soluţii prin care să sporească gradul de atractivitate al obiectivelor istorice din judeţ şi atragă cât mai mulţi turişti.

Evident, şefii din CJ Dâmboviţa se arată încurcaţi la intervenţiile pertinente ale consilierului judeţean PSD Alexandru Oprea şi nici nu au prea multe de zis, mai ales că, ştiu şi ei că, foarte probabil, acesta se va întoarce în fruntea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

De altfel, în şedinţa de astăzi, Oprea s-a comportat la un moment dat ca şi cum şi-ar fi reluat atribuţiile de preşedinte CJD, răspunzând solicitării consilierului liberal Gabriel Grozavu, cu privire la investiţiile de la UM Gară. Voiau PNL-iştii să afle termenele de finalizare.

„Până o să ajungă PNL la conducerea judeţului, obiectivele acestea vor fi gata”, a fost replica lui Alexandru Oprea.

Imediat, liberalii l-au întrebat în ce calitate răspunde, că ei au adresat întrebarea preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care este deocamdată Daniel Comănescu.

Dialogul a provocat zâmbete celorlalţi consilieri judeţeni, dar şi angajaţilor instituţiei şi invitaţilor care erau prezenţi în sală.

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT