Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa: Contre între liberali şi consilierul PSD Alexandru Oprea

Publicat

pe

Alexandru Oprea - consilier judeţean PSD, fost preşedinte CJ Dâmboviţa

Alexandru Oprea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi însărcinat al liderului PSD Dâmboviţa Rovana Plumb să se ocupe de problemele ce ţin de administraţie, este cel mai vocal ales din forul legislativ judeţean.

Oprea, care stăpâneşte problematica judeţului, modul de implementare şi derulare a proiectelor, situaţia existentă la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, nu poate fi dat la întors cu una cu două de şefii de servicii din cadrul CJ Dâmboviţa, atunci când, în şedinţele de consiliu, sunt puse pe tapet diferite probleme.

Astăzi, Alexandru Oprea a atras atenţia unor directori de instituţii subordonate să se aplece mai mult asupra activităţii pe care o derulează. Pe bună dreptate, Oprea i-a recomandat lui Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, prezent la şedinţă, să promoveze mai mult valorile culturale dâmboviţene, să găsească soluţii prin care să sporească gradul de atractivitate al obiectivelor istorice din judeţ şi atragă cât mai mulţi turişti.

Evident, şefii din CJ Dâmboviţa se arată încurcaţi la intervenţiile pertinente ale consilierului judeţean PSD Alexandru Oprea şi nici nu au prea multe de zis, mai ales că, ştiu şi ei că, foarte probabil, acesta se va întoarce în fruntea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

De altfel, în şedinţa de astăzi, Oprea s-a comportat la un moment dat ca şi cum şi-ar fi reluat atribuţiile de preşedinte CJD, răspunzând solicitării consilierului liberal Gabriel Grozavu, cu privire la investiţiile de la UM Gară. Voiau PNL-iştii să afle termenele de finalizare.

„Până o să ajungă PNL la conducerea judeţului, obiectivele acestea vor fi gata”, a fost replica lui Alexandru Oprea.

Imediat, liberalii l-au întrebat în ce calitate răspunde, că ei au adresat întrebarea preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care este deocamdată Daniel Comănescu.

Dialogul a provocat zâmbete celorlalţi consilieri judeţeni, dar şi angajaţilor instituţiei şi invitaţilor care erau prezenţi în sală.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT