Conectați-vă cu noi

POLITIC

Fost ministru de Finanţe: Guvernul Dăncilă îi dă în cap mediului de afaceri!

Publicat

pe

Ioana Petrescu - fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în cabinetul Victor Ponta, s-a aflat astăzi la Târgovişte, la invitaţia conducerii organizaţiei Pro România Dâmboviţa, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţ. În cadrul discuţiilor libere, au fost abordate teme ce ţin de legislaţia fiscală din România, dar şi probleme ce ţin de bugetul de stat pe anul 2019.

„Toată lumea este extrem de nemulţumită de impredictibilitatea fiscală. De faptul că trec ordonanţe peste noapte şi modificări economice care nu sunt discutate cu mediul de afaceri. Am discutat despre impactul ordonanţei 114 asupra economoiei. Cred că toată lumea este extrem de preocupată că această ordonanţă ne va duce, practic, către o recesiune.

Dacă vă uitaţi în jur, vedeţi că situaţia din Marea Britanie este una nu tocmai fericită, nu se ştie dacă se va ajunge la un acord pentru Brexit, iar o ieşire fără un acord ar însemna o recesiune în Uniunea Europeană, care ne-ar afecta şi pe noi.

Vedem la nivel european ce se întâmplă în Italia, care a intrat deja în recesiune. Noi avem legături comerciale foarte strânse cu această ţară, deci ne poate afecta şi pe noi. Şi, în plus faţă de acest lucru, binevoim să ne dăm şi cu stângul în dreptul, adică să trecem măsuri fiscale care dau în cap mediului de afaceri”, a precizat Ioana Petrescu.

Nici despre bugetul de stat pe 2019, aprobat astăzi de Guvernul Viorica Dăncilă, nu a avut cuvinte de laudă şefa Departamentului Financiar-Economic din cadrul Pro România.

„Acest buget este construit pe nişte premise total fantasmagorice, ireale, sunt nişte cifre total puse din burtă. Aici vorbim de acea presupunere de creştere economică de 5,5%, asta în condiţiile în care Comisia Europeană estimează o creştere în jur de 3%.

Nu putem să credem într-un astfel de buget, care are venituri supraestimate cu vreo 7,5 miliarde, care are cheltuieli subestimate. Luaţi de exemplu cheltuielile cu dobânzile, care sunt subestimate, în condiţiile în care abia reuşeşte statul să se împrumute zilele acestea”, a mai spus fosta ministră în Guvernul Ponta.

Pro România şi-a manifestat deja dezacodul faţă de alocarea a 100 de milioane de euro pentru partidele politice, o sumă considerată extrem de mare. Bani care, spune Ioana Petrescu, ar putea fi investiţi în obiective importante pentru ţară.

„Cu 100 de milioane de euro, am putea construi toată legătura feroviară dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, despre care se tot discută că ar trebui să fie realizată. Pro România va depune amendamente, astfel încât aceşti bani să fie alocaţi în altă parte. Există zone mult mai importante care ar trebui finanţate mai mult decât partidele politice”, a explicat reprezentanta Pro România, prezentă astăzi la Târgovişte.

Un alt semnal de alarmă tras de specialista în economie Ioana Petrescu se referă la mărirera pensiilor despre care se vorbeşte că va fi operată abia de la 1 septembrie.

„Pro România a depus un amendament la Legea Pensiilor, solicitând ca acestea să fie majorate de la 1 ianuarie, dacă există bani pentru ele. Amendamentul nostru a fost refuzat. Inflaţia va continua să crească şi, dacă pensiile nu vor fi modificate în această perioadă, în mod real, vor scădea. Adică, banii pe care o să-i vadă pensionarii în buzunar vor fi mai puţini, având în vedere inflaţia”.

ALEGERI

Legea privind alegerea primarilor în două tururi a fost respinsă în Senat

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://ecopolitic.ro)

Primarii pot răsufla uşuraţi. Legea care prevedea revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin a fost respinsă în Senat, miercuri – 16 octombrie. Au fost 47 de voturi împotrivă şi 33 pentru, în condiţiile în care aproape 40% dintre senatorii PNL au lipsit de la vot – se arată într-un comunicat de presă remis de Alianţa USR PLUS Dâmboviţa.

„Acest vot arată că nicio măsură de reformă nu poate trece prin acest Parlament. Arată că orice guvern PNL minoritar va fi prizonierul PSD și al jocurilor de interese făcute de PSD. Arată de ce avem atât de mare nevoie de alegeri anticipate.

Acesta va fi viitorul unei guvernări minoritare PNL. O guvernare slabă, fără susținere reală, care va fi nevoită să cedeze tot timpul șantajului partidelor pesediste pentru a-și putea trece și cel mai mic proiect de lege. Nici vorbă de reforme, nici vorbă de stabilitate.

Am dat jos guvernul Dăncilă, dar din cauza grabei cu care președintele Iohannis și PNL se aruncă la guvernare, ne vom trezi, la fel ca în 2016, că după un an de zile PSD se va întoarce pe cai mari la Palatul Victoria. Dacă vrem cu adevărat să scăpăm țara de PSD, atunci trebuie să avem curajul să facem anticipate acum”.

Citește în continuare

Dâmboviţa

42 de primari PSD din Dâmboviţa vor primi semnale să se alăture PRO România

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional şi fost lider de succes al PSD Dâmboviţa, este pregătit să pulverizeze anul viitor organizaţia pe care a slujit-o timp de 20 de ani.

Senatorul a declarat că 42 de primari social-democraţi, din cei 69 aflaţi sub mandat în judeţ, se află pe lista sa cu oameni performanţi, pe care ar urma să-i capaciteze pentru a se alătura PRO România.

„Eu mi-am făcut o listă cu cei pe care i-aș dori la PRO România și sunt vreo 42. Eu spun pe cine aș dori la PRO România, nu susţin că vin toți 42. Poate că nu vine niciunul. Indiferent că vin sau nu niște primari, să fiu foarte limpede, noi lucrăm să construim niște structuri în teritoriu și le-am spus tuturor, la ședințele pe care le-am avut, că pornim de la premisa că nu vine nimeni și că trebuie să ne prezentăm, anul viitor, la alegeri, și că trebuie să ne propunem niște obiective foarte îndrăznețe”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Senatorul a mărturisit că a ţinut legătura permanent cu mulţi edili social-democraţi şi că, după moţiunea de cenzură, au fost şi unii primari care l-au sunat pentru prima dată după debarcarea sa din funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa.

„Sunt unii care mi-au spus că citesc ce postez pe rețelele de socializare și că le dă de gândit ceea ce scriu. Am să merg la fiecare dintre primarii PSD și am să le spun care este proiectul meu, care este proiectul nostru. Cei care vor dori să vină la PRO România sunt bineveniți.

Cei care vor dori să rămână în PSD, le spun de pe acum că nu vor fi decât parte a unui proiect care va îngropa, din păcate, definitiv acest partid. O spun cu durere, fără nicio satisfacție, pentru că am trăit 20 de ani în PSD, un partid pe care l-am și condus, care m-a sprijinit în cariera politică”, a declarat vicepreşedintele PRO România.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web