Conectați-vă cu noi

POLITIC

Fost ministru de Finanţe: Guvernul Dăncilă îi dă în cap mediului de afaceri!

Publicat

pe

Ioana Petrescu - fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în cabinetul Victor Ponta, s-a aflat astăzi la Târgovişte, la invitaţia conducerii organizaţiei Pro România Dâmboviţa, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţ. În cadrul discuţiilor libere, au fost abordate teme ce ţin de legislaţia fiscală din România, dar şi probleme ce ţin de bugetul de stat pe anul 2019.

„Toată lumea este extrem de nemulţumită de impredictibilitatea fiscală. De faptul că trec ordonanţe peste noapte şi modificări economice care nu sunt discutate cu mediul de afaceri. Am discutat despre impactul ordonanţei 114 asupra economoiei. Cred că toată lumea este extrem de preocupată că această ordonanţă ne va duce, practic, către o recesiune.

Dacă vă uitaţi în jur, vedeţi că situaţia din Marea Britanie este una nu tocmai fericită, nu se ştie dacă se va ajunge la un acord pentru Brexit, iar o ieşire fără un acord ar însemna o recesiune în Uniunea Europeană, care ne-ar afecta şi pe noi.

Vedem la nivel european ce se întâmplă în Italia, care a intrat deja în recesiune. Noi avem legături comerciale foarte strânse cu această ţară, deci ne poate afecta şi pe noi. Şi, în plus faţă de acest lucru, binevoim să ne dăm şi cu stângul în dreptul, adică să trecem măsuri fiscale care dau în cap mediului de afaceri”, a precizat Ioana Petrescu.

Nici despre bugetul de stat pe 2019, aprobat astăzi de Guvernul Viorica Dăncilă, nu a avut cuvinte de laudă şefa Departamentului Financiar-Economic din cadrul Pro România.

„Acest buget este construit pe nişte premise total fantasmagorice, ireale, sunt nişte cifre total puse din burtă. Aici vorbim de acea presupunere de creştere economică de 5,5%, asta în condiţiile în care Comisia Europeană estimează o creştere în jur de 3%.

Nu putem să credem într-un astfel de buget, care are venituri supraestimate cu vreo 7,5 miliarde, care are cheltuieli subestimate. Luaţi de exemplu cheltuielile cu dobânzile, care sunt subestimate, în condiţiile în care abia reuşeşte statul să se împrumute zilele acestea”, a mai spus fosta ministră în Guvernul Ponta.

Pro România şi-a manifestat deja dezacodul faţă de alocarea a 100 de milioane de euro pentru partidele politice, o sumă considerată extrem de mare. Bani care, spune Ioana Petrescu, ar putea fi investiţi în obiective importante pentru ţară.

„Cu 100 de milioane de euro, am putea construi toată legătura feroviară dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, despre care se tot discută că ar trebui să fie realizată. Pro România va depune amendamente, astfel încât aceşti bani să fie alocaţi în altă parte. Există zone mult mai importante care ar trebui finanţate mai mult decât partidele politice”, a explicat reprezentanta Pro România, prezentă astăzi la Târgovişte.

Un alt semnal de alarmă tras de specialista în economie Ioana Petrescu se referă la mărirera pensiilor despre care se vorbeşte că va fi operată abia de la 1 septembrie.

„Pro România a depus un amendament la Legea Pensiilor, solicitând ca acestea să fie majorate de la 1 ianuarie, dacă există bani pentru ele. Amendamentul nostru a fost refuzat. Inflaţia va continua să crească şi, dacă pensiile nu vor fi modificate în această perioadă, în mod real, vor scădea. Adică, banii pe care o să-i vadă pensionarii în buzunar vor fi mai puţini, având în vedere inflaţia”.

Dâmboviţa

Liberalii târgovişteni vor sancţiona derapajele puterii, indiferent câte ameninţări primesc!

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu - preşedinte PNL Târgovişte

PNL Târgovişte va continua să fie vocea acelor cetățeni nemulțumiți de starea economică și socială a orașului, indiferent câte jigniri li se vor aduce consilierilor locali liberali şi indiferent de ameninţările adresate preşedintelui organizaţiei. Este mesajul pe care-l transmite liderul Aurelian Cotinescu reprezentanţilor administraţiei publice, dar mai ales târgoviştenilor. În comunitățile cu pretenții de normalitate, politica se face doar în campania electorală, după alegeri se face administrație publică – mai spune Cotinescu.

„Cu precizarea că este apanajul, dar și obligația opozitiei politice de a semnala și, eventual, de a corecta unele derapaje ale puterii, în limita bunului simt și cu respectarea adevărului, considerăm de neînteles atacurile tot mai dese, care trădează o nervozitate crescândă din partea conducerii Primăriei. Acest fapt ne determină să spunem răspicat, fără echivoc, că politica liberală n-a făcut-o și n-o va face PSD, cu atât mai puțin, prin exponenții vremelnici de la Târgoviște

Este dreptul nostru de a ne exprima public, de a prezenta târgoviștenilor situația reală a orașului nostru, de a ne prezenta ideile și proiectele fără a depăsi limitele decenței în limbaj și obligatoriu prin oglindirea realității. În consecintă, PNL Târgovişte va continua să fie vocea acelor cetățeni nemulțumiți de starea economică și socială a orașului, care nu acceptă transformarea administrației publice locale într-o afacere de partid.

În ceea ce privește vinovații de degradarea limbajului politic la nivel local și autorii amenințărilor, vor trebui să conștientizeze că membrii tinerei echipe a PNL Târgoviște n-au deprins și nici nu vor accepta vreodată politica «ghioceilor».

Nu am pornit pe acest drum nici pentru câștiguri materiale și nici pentru a face blaturi. Adversarii noștri politici, vremelnic la putere, trebuie să înțeleagă și ca s-a dus vremea hrebenciucilor și cozmâncilor, care aproape că reușiseră să reinstaureze dictatura.

Societatea a evoluat, oamenii au alte așteptări și nu mai sunt dispuși să digere circul ieftin, cu mesajele presărate cu amenințări şi invective”.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Ţuţuianu, despre proiectele judeţului Dâmboviţa ratate sau întârziate

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, fost lider al PSD Dâmboviţa şi preşedinte al Consiliului Judeţean, nu îi slăbeşte din critică pe Alexadru Oprea, actualul şef al judeţului, şi pe vicele CJ Alin Manole. Ţuţuianu consideră că rezultatele obţinute de cei doi, de când se află în fruntea judeţului, sunt slăbuţe şi că marile proiecte ale Dâmboviţei au fost trecute la rubricile ratate sau întârziate.

„Am văzut în ultima perioadă că perechea de aur de la Consiliul Județean, Oprea – Manole, a pornit într-un fel de turneu electoral fotografic și se plimbă prin tot județul, făcând poze. Din păcate, campania asta foto-video ascunde o listă lungă de proiecte ratate și/sau întârziate la nivelul județului”, a scris Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook, după care a prezentat o ditamai lista cu proiecte rămase „la borcan”, specificând că o să fie neiertător şi că o să aibă grijă ca toţi dâmboviţenii să cunoască motivele care au dus la eşecul acestor investiţii.

Proiecte ratate
– DN 7 Bâldana – Titu
– DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia
– Stadion nou la Târgoviște
– Liceul militar
– Transfer terenuri de la MapN (9 ha) – CJD/Primăria Tgv
– Sediul RAR
– Transfer Casa Armatei de la MApN la CJD
– Reabilitarea clădirii CJD
– Realizarea de baterii antigrindină
– Stațiunea montană
– Depozit fructe/legume
– Extinderea parcurilor industriale

Proiecte întârziate
– DJ Moreni – Târgoviște – Niculești
– Reabilitarea Curții Domnești
– Apă – canal (nicio lucrare pe POIM n-a fost scoasă la licitație; 230 mil euro, peste 50 de localități beneficiare)
– Ambulatoriu și UPU
– Salubritate / grupuri de gunoi.

În replică, şefii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au remis către instituţiile media un comunicat de presă, făcând precizarea că instituţia pe care o conduc nu este responsabilă pentru proiectele naționale gestionate de entități ale administrației publice centrale şi că a iniţiat în permanență demersuri pentru ca toate proiectele Consiliului Județean Dâmbovița să fie implementate cu succes, cât și pentru investiții noi.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!