Conectați-vă cu noi

POLITIC

Fost ministru de Finanţe: Guvernul Dăncilă îi dă în cap mediului de afaceri!

Publicat

pe

Ioana Petrescu - fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în cabinetul Victor Ponta, s-a aflat astăzi la Târgovişte, la invitaţia conducerii organizaţiei Pro România Dâmboviţa, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţ. În cadrul discuţiilor libere, au fost abordate teme ce ţin de legislaţia fiscală din România, dar şi probleme ce ţin de bugetul de stat pe anul 2019.

„Toată lumea este extrem de nemulţumită de impredictibilitatea fiscală. De faptul că trec ordonanţe peste noapte şi modificări economice care nu sunt discutate cu mediul de afaceri. Am discutat despre impactul ordonanţei 114 asupra economoiei. Cred că toată lumea este extrem de preocupată că această ordonanţă ne va duce, practic, către o recesiune.

Dacă vă uitaţi în jur, vedeţi că situaţia din Marea Britanie este una nu tocmai fericită, nu se ştie dacă se va ajunge la un acord pentru Brexit, iar o ieşire fără un acord ar însemna o recesiune în Uniunea Europeană, care ne-ar afecta şi pe noi.

Vedem la nivel european ce se întâmplă în Italia, care a intrat deja în recesiune. Noi avem legături comerciale foarte strânse cu această ţară, deci ne poate afecta şi pe noi. Şi, în plus faţă de acest lucru, binevoim să ne dăm şi cu stângul în dreptul, adică să trecem măsuri fiscale care dau în cap mediului de afaceri”, a precizat Ioana Petrescu.

Nici despre bugetul de stat pe 2019, aprobat astăzi de Guvernul Viorica Dăncilă, nu a avut cuvinte de laudă şefa Departamentului Financiar-Economic din cadrul Pro România.

„Acest buget este construit pe nişte premise total fantasmagorice, ireale, sunt nişte cifre total puse din burtă. Aici vorbim de acea presupunere de creştere economică de 5,5%, asta în condiţiile în care Comisia Europeană estimează o creştere în jur de 3%.

Nu putem să credem într-un astfel de buget, care are venituri supraestimate cu vreo 7,5 miliarde, care are cheltuieli subestimate. Luaţi de exemplu cheltuielile cu dobânzile, care sunt subestimate, în condiţiile în care abia reuşeşte statul să se împrumute zilele acestea”, a mai spus fosta ministră în Guvernul Ponta.

Pro România şi-a manifestat deja dezacodul faţă de alocarea a 100 de milioane de euro pentru partidele politice, o sumă considerată extrem de mare. Bani care, spune Ioana Petrescu, ar putea fi investiţi în obiective importante pentru ţară.

„Cu 100 de milioane de euro, am putea construi toată legătura feroviară dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, despre care se tot discută că ar trebui să fie realizată. Pro România va depune amendamente, astfel încât aceşti bani să fie alocaţi în altă parte. Există zone mult mai importante care ar trebui finanţate mai mult decât partidele politice”, a explicat reprezentanta Pro România, prezentă astăzi la Târgovişte.

Un alt semnal de alarmă tras de specialista în economie Ioana Petrescu se referă la mărirera pensiilor despre care se vorbeşte că va fi operată abia de la 1 septembrie.

„Pro România a depus un amendament la Legea Pensiilor, solicitând ca acestea să fie majorate de la 1 ianuarie, dacă există bani pentru ele. Amendamentul nostru a fost refuzat. Inflaţia va continua să crească şi, dacă pensiile nu vor fi modificate în această perioadă, în mod real, vor scădea. Adică, banii pe care o să-i vadă pensionarii în buzunar vor fi mai puţini, având în vedere inflaţia”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Donaţii în loc de bannere! Provocare lansată de PRO România

Publicat

pe

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, prim-vicepreşedinte PRO România, a lansat o provocare pentru partidele politice care beneficiază de fonduri de la bugetul de stat, să doneze banii primiţi de la Autoritatea Electorală Permanentă secţiilor de oncologie şi oncopediatrie ale spitalelor din România.

Subiectul a fost abordat în conferinţa de presă pe care a susţinut-o astăzi, 26 aprilie, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei PRO România Dâmboviţa – Cătălin Olteanu, care a prezentat, cu acordul fostului ministru Bănicioiu, raţionamentul unei asemenea proiect.

„În această campanie electorală, partidele vor cheltui câteva zeci de milioane de euro pentru afișe, materiale și panouri electorale. În consecință, eu propun să facem ceva folositor pentru comunitate și să nu mai cheltuim bani pe afișe și panouri, ci să îi donăm secțiilor de oncopediatrie din spitalele românești.

Asta înseamnă să fim patrioți, nu să punem bannere peste tot cu Rovana, să dăm medicamente și îngrijire medicală de calitate copiilor noștri. Donații în loc de bannere, asta propun pentru această campanie și la sfârșitul ei vom putea spune, noi, toți politicienii, că am rezolvat ceva concret pentru cei care au nevoie de ajutor”.

Reamintim faptul că, la dezbaterea Legii bugetului pentru 2019, parlamentarii PRO România au formulat amendamente care au vizat suspendarea plăţilor către partidele politice sau măcar reducerea acestor sume, iar banii astfel economisiţi să fie utilizaţi în proiecte de interes pentru cetăţeni. Propunerea a fost respinsă de reprezentanţii puterii.

Potrivit informărilor publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, statul plăteşte în fiecare lună următoarele sume către partidele politice:
– 7,59 milioane de lei noi pentru PSD
– 3,48 milioane de lei noi pentru PNL
– 1,02 milioane de lei pentru USR
– 756 mii lei pentru ALDE
– 492 mii lei pentru PMP

Citește în continuare

ALEGERI

Călin Popescu Tăriceanu, invitat să efectueze o vizită electorală în comuna Voineşti

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, intră în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai cu gânduri bune şi cu speranţa că cetăţenii vor alege oameni destoinci, devotaţi, buni profesionişti, care să ne reprezinte cu cinste în înaltul for legislativ european.

Liderul ALDE este mulţumit de faptul că, în aceste săptămâni de precampanie, a reuşit să ia pulsul judeţului, să discute cu oamenii, să le afle problemele, să le cunoască mai îndeaproape îndeletnicirile, gândurile şi dorinţele de viitor.

Ionel Petre a aflat, peste tot pe unde a umblat, că preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu, este un politician iubit şi apreciat de toţi cei care doresc o Românie prosperă, democratică, o ţară unde drepturile şi libertăţile cetăţeanului să fie respectate.

„Din discuţiile cu oamenii, mi s-a certificat faptul că domnul Călin Popescu Tăriceanu este o locomotivă puternică şi că, în jurul său, se construieşte. Preşedintele ALDE va veni în judeţul Dâmboviţa în această campanie electorală.

Domnia sa şi-a exprimat dorinţa de a merge la pas, printre oameni, de a discuta cu ei, de a dialoga pe teme ce privesc viaţa de zi cu zi.

Mi-am propus să-l invit pe liderul nostru să meargă în comuna Voineşti, o localitate reper pentru judeţul Dâmboviţa, cu oameni muncitori, destoinici, cu tineri care se înhamă curajos la dezvoltarea unor proiecte în agricultură”, a precizat Ionel Petre.

Reamintim faptul că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a efectuat luna aceasta o vizită în judeţul Dâmboviţa, fiind prezent în mai multe societăţi comerciale din Târgovişte şi Titu. De asemenea, a  purtat discuţii cu membrii şi simpatizanţii partidului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!