Conectați-vă cu noi

POLITIC

Fost ministru de Finanţe: Guvernul Dăncilă îi dă în cap mediului de afaceri!

Publicat

pe

Ioana Petrescu - fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în cabinetul Victor Ponta, s-a aflat astăzi la Târgovişte, la invitaţia conducerii organizaţiei Pro România Dâmboviţa, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din judeţ. În cadrul discuţiilor libere, au fost abordate teme ce ţin de legislaţia fiscală din România, dar şi probleme ce ţin de bugetul de stat pe anul 2019.

„Toată lumea este extrem de nemulţumită de impredictibilitatea fiscală. De faptul că trec ordonanţe peste noapte şi modificări economice care nu sunt discutate cu mediul de afaceri. Am discutat despre impactul ordonanţei 114 asupra economoiei. Cred că toată lumea este extrem de preocupată că această ordonanţă ne va duce, practic, către o recesiune.

Dacă vă uitaţi în jur, vedeţi că situaţia din Marea Britanie este una nu tocmai fericită, nu se ştie dacă se va ajunge la un acord pentru Brexit, iar o ieşire fără un acord ar însemna o recesiune în Uniunea Europeană, care ne-ar afecta şi pe noi.

Vedem la nivel european ce se întâmplă în Italia, care a intrat deja în recesiune. Noi avem legături comerciale foarte strânse cu această ţară, deci ne poate afecta şi pe noi. Şi, în plus faţă de acest lucru, binevoim să ne dăm şi cu stângul în dreptul, adică să trecem măsuri fiscale care dau în cap mediului de afaceri”, a precizat Ioana Petrescu.

Nici despre bugetul de stat pe 2019, aprobat astăzi de Guvernul Viorica Dăncilă, nu a avut cuvinte de laudă şefa Departamentului Financiar-Economic din cadrul Pro România.

„Acest buget este construit pe nişte premise total fantasmagorice, ireale, sunt nişte cifre total puse din burtă. Aici vorbim de acea presupunere de creştere economică de 5,5%, asta în condiţiile în care Comisia Europeană estimează o creştere în jur de 3%.

Nu putem să credem într-un astfel de buget, care are venituri supraestimate cu vreo 7,5 miliarde, care are cheltuieli subestimate. Luaţi de exemplu cheltuielile cu dobânzile, care sunt subestimate, în condiţiile în care abia reuşeşte statul să se împrumute zilele acestea”, a mai spus fosta ministră în Guvernul Ponta.

Pro România şi-a manifestat deja dezacodul faţă de alocarea a 100 de milioane de euro pentru partidele politice, o sumă considerată extrem de mare. Bani care, spune Ioana Petrescu, ar putea fi investiţi în obiective importante pentru ţară.

„Cu 100 de milioane de euro, am putea construi toată legătura feroviară dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, despre care se tot discută că ar trebui să fie realizată. Pro România va depune amendamente, astfel încât aceşti bani să fie alocaţi în altă parte. Există zone mult mai importante care ar trebui finanţate mai mult decât partidele politice”, a explicat reprezentanta Pro România, prezentă astăzi la Târgovişte.

Un alt semnal de alarmă tras de specialista în economie Ioana Petrescu se referă la mărirera pensiilor despre care se vorbeşte că va fi operată abia de la 1 septembrie.

„Pro România a depus un amendament la Legea Pensiilor, solicitând ca acestea să fie majorate de la 1 ianuarie, dacă există bani pentru ele. Amendamentul nostru a fost refuzat. Inflaţia va continua să crească şi, dacă pensiile nu vor fi modificate în această perioadă, în mod real, vor scădea. Adică, banii pe care o să-i vadă pensionarii în buzunar vor fi mai puţini, având în vedere inflaţia”.

Dâmboviţa

Radu Popa, fost deputat: Primarul Gabriel Sandu este un model de conducător în administraţia publică!

Publicat

pe

Fostul deputat PSD, Radu Popa, actualmente membru în echipa de conducere a PSD Dâmboviţa, ţine la unitatea partidului, la aplecarea tuturor reprezentanţilor social-democraţi spre problemele vitale ale comunităţilor locale. Radu Popa este împotriva luptelor intestine, împotriva intereselor de grup care ar putea pune în pericol dezvoltarea judeţului, proiectele deosebit de importante aflate în derulare. În acest context, a luat poziţie faţă de atacurile media care îl vizează pe primarul comunei Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu, despre care spune că este un model de conducător în administraţia publică.

„Am constatat, în ultima vreme, o creștere a acțiunilor gândite să inhibe interesul șefilor din administrația publică pentru dezvoltarea localităților. Nu ştiu dacă e bine… În Dâmboviţa, sunt foarte multe obiective realizate pe fonduri europene, valoarea lor e foarte mare și oamenii trebuie să conștientizeze că, fără fondurile europene, comunitățile lor nu s-ar fi putut dezvolta, aşa cum sunt azi.

Însă, cred că ceea ce este mai important de subliniat aici nu sunt nici primarii și nici obiectivele pe fonduri. Aici, discutăm despre modalitatea de îmbunătățire și de ridicare a nivelului de trai în fiecare comună. Nu știu pe cine ajută dacă primarii, dintr-un motiv sau altul, s-ar teme să mai facă investiții şi nu mai lucrează pe fonduri, tocmai în judetul acesta.

În Dâmboviţa, au intrat cam 500 de milioane de euro doar din fonduri europene. Nu vreau să speculez mai mult, dar vreau să știe toată lumea că înțeleg toate jocurile politice și că niciodată nu mi-a fost frică să intru la joc.

Primarul Gabriel Sandu e un model de conducator în administratia publică şi nu are nevoie să îl apăr eu. Îl apără adevărul! Îl apără cei 20 de ani în administrație publică fără probleme în proiectele finantate de la buget sau din fonduri europene. Şi noi toţi ar trebui să sprijim primarii care au adus voturi pentru PSD, dar şi bunăstare pentru comunităţile lor.

Obstrucționarea primarilor înseamnă, în fond, blocarea investițiilor din fonduri guvernamentale sau europene, adică înseamnă să refuzăm o viață mai bună pentru români. Deja, România contribuie semnificativ la bugetul Uniunii Europene, iar noi ar trebui să gândim formule de sprijin pentru localități și pentru șefii administrației publice, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu o criză acută a forței de muncă, ce agită și gripează firmele de construcții.

Media are toate drepturile din lume și eu sunt primul care protejez dreptul jurnaliștilor la informare, dar, totodată, nu trebuie uitat dreptul românilor de a beneficia de bunăstarea pentru care au plătit. Să nu vă miraţi dacă vom ajunge să avem bani, dar să nu avem firme care să facă lucrările.

Primarii și președinții de consilii județene trebuie înțeleși, ascultați și sprijiniți pentru că ei sunt cel mai aproape de oameni. Această vânătoare de vrăjitoare trebuie să înceteze!”, spune fostul deputat Radu Popa, membru în BPJ al PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmboviţa îi acuză pe liberali de manipulare şi iresponsabilitate!

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, critică ceea ce el numeşte încercările de manipulare a populaţiei şi iresponsabilitatea manifestată de PNL faţă de cetăţenii municipiului Târgovişte vizavi de implementarea proiectului privind realizarea unui transport public modern în Târgovişte, iniţiat de administraţia publică locală.

„Alianţa ALDE-PSD a dat dovadă de responsabilitate şi unitate faţă de târgovişteni. În şedinţa de consiliu local de astăzi, consilierul local ALDE, Dumitru Barbu, a votat alături de PSD, pentru ca, după o perioadă lungă de timp, transportul public să fie gestionat direct de către administraţia locală, aşa cum este firesc într-un municipiu european.

Primăria Târgovişte lansează licitaţia, în vederea achiziţionării primului lot de 28 de autobuze hibrid diesel-electric, achiziţie cifrată la valoarea de 52.080.000 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de fondurile europene. Datorită alianţei ALDE-PSD, târgoviştenii vor beneficia de modernizarea transportului public local”, spune liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!