Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte: Liberalii îi mint cu neruşinare pe locuitorii oraşului! VIDEO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, îi acuză pe liberali că se pretează la „demagogie ieftină, minciună şi manipulare”, astfel că, astăzi – 8 februarie 2019, a organizat o conferinţă de presă pentru a face precizări cu privire la acuzaţiile pe care reprezentanţii PNL Târgovişte le-au adus administraţiei locale.

Ieri, liberalii au prezentat, tot în cadrul unei conferinţe de presă, o analiză de tipul „ce au promis şi ce au făcut edilii” pe parcursul anului 2018 în Târgovişte, iar concluzia la care au ajuns a fost că lipsesc marile investiţii.

Primarul Daniel Cristian Stan a declarat, astăzi, că este revoltat de modul în care liberalii îi mint cu neruşinare pe târgovişteni. A mai spus edilul că niciodată, de când este implicat în administraţia publică, nu i-a fost dat să vadă o conferinţă de presă în care să se manipuleze de la început până la sfârşit.

„Ori nu ştiu despre ce este vorba şi îşi dau cu părerea gratuit, ori ştiau şi au minţit. De câteva luni, tot zumzuie prin conferinţele de presă cu privire la diferite aspecte. Iniţial, am zis că este o modalitate de a face opoziţie, dar când minţi, când debitezi prosti şi induci oamenii în eroare, nu pot accepta. Cred că timpul acestor afirmaţii gratuite a apus demunt. Cetăţenii nu sunt aşa naivi cum îi cred liberalii. 2018 a fost anul cu cele mai multe investiţii pe zona de infrastructură, ţintite, în cartiere. Am vrut să facem ceea ce aşteaptă oamenii de la noi”, a punctat edilul municipiului Târgovişte.

Primarul Daniel Cristian Stan a prezentat, pe rând, detalii cu privire la fiecare subiect abordat de liberali în conferinţa de presă de joi – 7 februarie 2019, respectiv: complexul comercial de tip mall, şoseaua de centură a municipiului şi transportul public.

„Stimaţi colegi din Consiliul Local, stimaţi liberali, este adevărat că investiţia de la mall este una privată, dar a demarat după ce această administraţie a purtat discuţii cu investitorul, iar acesta a văzut că suntem serioşi. Ca primar, salut şi celelalte investiţii private care se realizează în zonă. Nu o să mă împiedice liberalii să spun acest lucru. De ce se întâmplă acum? De ce nu s-au întâmplat când conduceau dumnealor? Acestea nu sunt motive să criticăm. Problema liberalilor este că, la sfârşitul acestui an, în Târgovişte, vom avea un complex comercial şi activitatea administraţiei locale s-ar putea să fie percepută pozitiv de către oameni”.

În ceea ce priveşte proiectul care vizează modernizarea transportului public local, despre care liberalii au afirmat că Primăria Târgovişte l-a depus cu întârziere, în timp ce alte administraţii de municipiu – Brăila, Deva, Constanţa şi Craiova – au şi cumpărat autobuze ecologice folosindu-se de fondurile europene nerambursabile, primarul Daniel Cristian Stan a arătat, bazându-se pe informaţiile publicate în ziarele din judeţele respective, că niciuna dintre primăriile date ca exemplu pozitiv nu a achiziţionat, cu fonduri europene, autovehicule pentru transportul călătorilor, ci din credite sau din bugetul propriu. A mai spus edilul că Primăria Târgovişte are procedurile de accesare a fondurilor nerambursabile pe acest program într-un stadiu mult mai înaintat decât cele patru administraţii amintite.

„Târgovişte nu avea de ce să ceară prelungirea termenului de depunere a proiectului, ba chiar a depus documentaţia la ADR cu trei luni înainte de închiderea sesiunii. Este o naivitate să cezi că se prelungeşte termenul de depunere a unui proiect, pentru toate municipiile din România, fiindcă o administraţie publică nu a reuşit să depună proiectul în termen şi cere amânare. Este o gogoriţă politică lansată de liberali”.

Primarul Târgoviştei a vorbit, în final, şi despre centura municipiului Târgovişte, investiţie începută cu mulţi ani în urmă şi care, iată, încă nu a fost finalizată.

„Văd că domnii de la PNL sunt foarte preocupaţi că trebuie returnaţi nişte bani. Este posibil să ajungem la această situaţie. I-aş întreba de ce nu s-au revoltat în anul 2013, când Primăria Târgovişte a respins, nejustificat a spus instanţa, două facturi ale CAST, aspect care a determinat obligarea municipiului Târgovişte la plata unor sume de bani importante, din care constructorul a renunţat la vreo 50 de miliarde şi s-a încheiat o tranzacţie şi am reuşit să depăşim acest moment. Nu eu am generat situaţia. Eu sunt nevoit să curăţ mizeria”, a precizat edilul Daniel Cristian Stan.

Şeful administraţiei târgoviştene a explicat că, dacă nu se va reuşi accesarea de fonduri europene nerambursabile, prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa, care a depus un proiect în acest sens, aflat în faza de evaluare a contestaţiei formulate, trebuie căutată altă soluţie de finanţare pentru continuarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului, eventual un credit bancar.

„Fonduri europene pentru centură se mai puteau lua până la data de 31 decembrie 2015. Eu am preluat conducerea Primăriei Târgovişte în februarie 2015 şi chiar nu puteam definitiva acest proiect, după finalizarea licitaţiei, în câteva luni de vară. În anul 2015! Există acum această cale pe care încercăm să o urmăm. Dacă aceasta este singura modalitate de finanţare pe fonduri europene, unde este greşeala”?

În legătură cu afirmaţia preşedintelui PNL Târgovişte că administraţia publică locală nu are proiecte pentru dezvoltarea oraşului din punct de vedere cultural şi turistic, primarul Daniel Cristian Stan a spus că o ipocrizie mai mare nici că s-ar putea, având în vedere că PNL Dâmboviţa funcţionează într-un spaţiu care a fost galerie de artă şi bibliotecă pentru copii.

„Păi, tu, PNL, care ai dat copiii afară îmi spui că nu susţin cultura? De câtă ipocrizie poţi da dovadă”?

Edilul a vorbit şi despre marile proiecte de investiţii, având în vedere că liberalii au susţinut că nu există. Încă o dată, i-a acuzat pe reprezentanţii PNL de manipulare, punctând că nu se poate ca aceştia să nu ştie că, pentru astfel de proiecte, este nevoie de finanţare nerambursabilă, că noua sesiune financiară europeană nu s-a deschis de mult timp, astfel că proiectele depuse sunt în evaluare, precontractare sau în licitaţie publică. Lucrările propriu-zise vor demara de acum înainte.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. preda stelian

    11 februarie 2019 at 12:57

    adevarul il stiu targovistenii!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

href=”https://news.google.com/publications/CAAqLAgKIiZDQklTRmdnTWFoSUtFR2x1WTI5dGIyUXRiV1ZrYVdFdWNtOG9BQVAB?ceid=RO:ro&oc=3&hl=ro&gl=RO” target=”_blank” rel=”noopener”> Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite