Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Dâmboviţenii îl creditează cu încrederea lor pe senatorul Adrian Ţuţuianu. VIDEO

Pro România are, de departe, cei mai buni lideri politici din ţară, oameni cu rezultate notabile, spune Cătălin Olteanu – purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Dâmboviţa, însă se confruntă în acelaşi timp şi cu o mare problemă: aceea de a le asocia numele cu partidul, după ce au activat 10, 15 şi chiar 20 de ani în PSD. Olteanu recunoaşte că este o provocare căreia, probabil, nu-i vor putea face faţă până la alegerile europene din 26 mai, dar altfel va sta situaţia la celelalte scrutinuri electorale.

Publicat

pe

În acest proces, al transferului de imagine către Pro România, se înscrie şi demersul senatorului Adrian Ţuţuianu de a le explica dâmboviţenilor, în scris, dar şi discutând cu ei pe uliţele satelor sau în cadrul unor întâlniri organizate, motivele pentru care a fost exclus din PSD şi de ce a ales să se alăture lui Victor Ponta şi Pro România. Pentru că, deloc întâmplător, cele mai multe investiţii din judeţul Dâmboviţa au avut sprijinul masiv al Guvernului condus de Victor Ponta!

„Dâmboviţenii sunt oameni foarte inteligenţi, de bună credinţă, care au simţul realităţii şi cunosc bine ce se întâmplă în «ograda» lor. Ei ştiu cine e gospodarul şi cine e mincinosul. Ştiu cine le-a călcat comuna de zeci de ori şi cine i-a «vizitat» doar din poze. Ştiu cu cine au dat mâna şi cu cine nu.

Eu, personal, sunt mai puternic decât oricând şi nu am de gând să cedez în faţa unora care au confiscat PSD şi, acum, vor să confişte tot judeţul. Agresivitatea lor nu mă sperie, ci mă provoacă şi mai tare. Iar dacă ei dacă ei se bazează pe amenințări și pe mizerii aruncate în stânga și-n dreapta, eu am cea mai puternică temelie: OAMENII! Voi, prieteni dâmbovițeni, sunteți atuul cel mai puternic și de voi nu va trece nimeni.

Mi-aţi acordat de multe ori încrederea voastră şi am făcut tot posibilul să nu o pierd. Vă provoc din nou să veniţi alături de mine, alături de Victor Ponta, alături de Pro România şi să le arătăm tuturor că Dâmboviţa este a dâmboviţenilor!”.

Într-adevăr, spune purtătorul de cuvânt al Pro România Dâmboviţa – Cătălin Olteanu, dâmboviţenii nu l-au uitat pe senatorul Adrian Ţuţuianu şi îl creditează în continuare cu încrederea lor.

„Am mers împreună cu domnul senator pe stradă. Este primit foarte bine. Să ştiţi că oamenii, şi mă refer la oamenii simpli, nu uită efortul pe care l-a făcut Adrian Ţuţuianu cât a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi, după aceea, ca senator, nu uită proiectele pe care le-a demarat. Dacă stăm să ne gândim bine, nu ştiu dacă există vreo comună în judeţul Dâmboviţa unde să nu fi fost începute lucrări de anvergură în perioada 2012 – 2018”, a declarat Cătălin Olteanu – purtător de cuvânt al Organizaţiei Pro România Dâmboviţa.

La ultima centralizare a semnăturilor de susţinere a candidaţilor Pro România pentru alegerile europene din 26 mai, Organizaţia Dâmboviţa a bifat 11.300, fiind pe primul loc la nivel naţional, la egalitate cu judeţul Galaţi. De remarcat că Pro România a depăşit deja pragul minim de 200.000 de semnături impus de lege, iar timpul alocat pentru această acţiune nu s-a încheiat. Dorinţa liderilor Pro România este să ajungă la 300.000 de semnături, ca să nu întâmpine niciun fel de probleme în procesul de validare.

ACTUALITATE

Ziua Mondială a apei, marcată şi la Târgovişte!

Publicat

pe

Stația de Epurare Târgoviște Sud și-a deschis porţile, astăzi – 22 martie, când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, pentru elevi și studenți, cărora le-a fost prezentat traseul apei uzate care, odată curăţată, ajunge înapoi în râuri.

Ziua Mondială a Apei este un eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea individuală în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

Iată câteva sfaturi pentru evitarea risipei de apă:
• Nu lasați apa să curgă continuu atunci când vă spălați pe mâini sau pe dinți. Un robinet care curge consumă peste 6 litri de apă pe minut
• Faceti duș în loc să umpleți cada! Economisiți apa și și explicați-le celor din jur de ce trebuie să facă acest lucru!
• Nu aruncați gunoaie în toaletă
• Nu lăsați apa să curgă mai mult decât ai nevoie! Sunt oameni pe planetă care suferă de sete!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa n-a împărţit toţi banii către localităţi şi lasă loc speculaţiilor politice!

Publicat

pe

Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor din TVA şi impozitul pe venit către localităţile din Dâmboviţa a fost adoptat, şi anul acesta, doar cu votul consilierilor judeţeni PSD, aleşii PNL fiind împotriva modului cum au fost distribuiţi bani. Aceştia au punctat, prin vocea liderului de grup Aurelian Popa, că sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care nu-şi acoperă cheltuielile de funcţionare. Prin urmare, despre investiţii şi dezvoltare nici nu poate fi vorba!

Au mai fost nemulţumiţi liberalii şi de faptul că nu au fost împărţiţi toţi bani, rămânând 20 de milioane de lei pentru o etapă viitoare. Cu aceste fonduri se vor acoperi o parte din solicitările venite dinspre primării, iar întrebarea pusă de Aurelian Popa a fost de ce nu s-au dat deja din moment ce Conbsiliul Judeţean a centralizat de mai multă vreme cererile administraţiilor locale.

CITEŞTE ŞI: Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Au formulat răspunsuri Silviana Marin – director economic, consilierul PSD Alexandru Oprea – nominalizat de partid să revină în fruntea CJ Dâmboviţa, vicepreşedintele Alin Manole şi preşedintele Daniel Comănescu, însă liberalii nu s-au lăsat înduplecaţi. Din punctul lor de vedere, la baza repartizării sumelor nu au stat doar criterii obiective, ci şi unele subiective. Şi nu i-a putut convinge că lucrurile nu stau aşa nici expunerea uşor sarcastică a consilierului PSD Alexandru Oprea.

„Observ că este al treilea an în care PNL n-a reuşit să înţeleagă modul cum se fundamentează un buget. Calculul este foarte simplu. (…) Acolo aveţi două coloane. Dacă le însumaţi, o să observaţi că bugetele unităţilor administrativ-teritoriale asigură secţiunea de funcţionare. Sigur că, din acest buget, se scad cheltuielile pentru asistenţă socială, care, pentru prima dată în acest an, revine în totalitată UAT-urilor. (…) Aţi vorbit că sunt centralizările făcute. Din experienţa anilor trecuţi, vă pot preciza faptul că, dacă centralizăm sumele cerute de unităţile administrativ-teritoriale, o să avem nevoie de vreo trei ori bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, drept pentru care eu nu cred că, în cinci zile cât am avut la dispoziţie pentru a face această repartiţie, puteam să facem o analiză. (…) Vor exista şi rectificări bugetare”.

Cert este că, deşi n-au expus problema oficial, au existat voci care au avansat ideea că cele 20 de milioane, pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu le-a repartizat încă, sunt de fapt un fel de armă cu care vor putea fi ţinuţi la ordin primarii, în sensul că banii vor ajunge la cei care vor reuşi să scoată un scor bun pentru PSD la alegerile europene din luna mai. Nici nu este de mirare că au apărut astfel de speculaţii, din moment ce există precedentul creat în luna decembrie 2018, când au primit fonduri, din economiile PNDL, cu preponderenţă, edilii care au răspuns chemării secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu, de după excluderea lui Adrian Ţuţuianu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!