Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Diriginţii de şantier se alătură protestului „România vrea autostrăzi”!

Publicat

pe

Protestul iniţiat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, care a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova şi i-a promovat pe români, persoane fizice şi firme, să-şi suspende activitatea pentru 15 minute, în data de 15 martie, la ora 15:00, ia amploare! Colegiul Tehnic al Diriginţilor de Şantier a anunţat că se solidarizează cu această campanie, pentru că în ţara noastră trebuie să fie construite autostrăzi astăzi, nu mâine!

CITEŞTE ŞI: România vrea autostrăzi, protest inedit al unui om de afaceri!

„România dispune de specialiștii ingineri care pot proiecta și construi autostrăzi, dispune de companii de construcții care au resursa umană, materială și tehnologică pentru realizarea lor.

Toate autostrăzile existente în România au fost construite în realitate de specialiști români, companii românești și cu resurse românești. Cu toate acestea, licitațiile sunt câștigate de societăți străine care, de multe ori, nu își onorează obligațiile față de țerți și care părăsesc șantierele atunci când consideră că au încasat suficient. Tocmai de aceea, ceea ce s-a construit s-a făcut pe sume colosale de bani, cu mult peste prețurile pieții.

CITEŞTE ŞI: Firmele Soceram şi Neptun se alătură protestului „România vrea autostrăzi” şi îşi suspendă activitatea!

Inginerii români au construit, în 25 de ani, peste 400 de hidrocentrale și au realizat una din cele mai mari flote comerciale maritime din lume. Acei specialiști există și acum, dar clasa politică din ultimul sfert de secol a creat o structură birocratică şi ce face imposibilă realizarea unor structuri fizice.

Birocrația excesivă și corupția au făcut ca, la momentul de față, teritoriile românești să nu fie legate între ele printr-o rețea modernă de drumuri, în condițiile în care dispunem de toate resursele naționale ca ea să existe demult.

Nu de birocrație, de explicații, de studii de fezabilitate neconstruite și autorizații nesfârșite au românii nevoie, ci de șantiere deschide și autostrăzi finalizate și drumuri moderne.

CITEŞTE ŞI: Hotelul Peştera îşi suspendă activitatea în cadrul protestului „România vrea autostrăzi”

Moldova este la acest moment cea mai săracă regiune a Uniunii Europene, deși poziția de graniță ar fi trebui să o favorizeze. Iresponsabilitatea guvernanților din ultimul sfert de secol au izolat peste șase milioane de români, asta deși mulți dintre miniștrii transporturilor au provenit chiar din această regiune”, se arată într-un comunicat remis de Colegiul Tehnic al Diriginţilor de Şantier.

VIDEO

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT