Connect with us

ACTUALITATE

Diriginţii de şantier se alătură protestului „România vrea autostrăzi”!

Publicat

pe

Protestul iniţiat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, care a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova şi i-a promovat pe români, persoane fizice şi firme, să-şi suspende activitatea pentru 15 minute, în data de 15 martie, la ora 15:00, ia amploare! Colegiul Tehnic al Diriginţilor de Şantier a anunţat că se solidarizează cu această campanie, pentru că în ţara noastră trebuie să fie construite autostrăzi astăzi, nu mâine!

CITEŞTE ŞI: România vrea autostrăzi, protest inedit al unui om de afaceri!

„România dispune de specialiștii ingineri care pot proiecta și construi autostrăzi, dispune de companii de construcții care au resursa umană, materială și tehnologică pentru realizarea lor.

Toate autostrăzile existente în România au fost construite în realitate de specialiști români, companii românești și cu resurse românești. Cu toate acestea, licitațiile sunt câștigate de societăți străine care, de multe ori, nu își onorează obligațiile față de țerți și care părăsesc șantierele atunci când consideră că au încasat suficient. Tocmai de aceea, ceea ce s-a construit s-a făcut pe sume colosale de bani, cu mult peste prețurile pieții.

CITEŞTE ŞI: Firmele Soceram şi Neptun se alătură protestului „România vrea autostrăzi” şi îşi suspendă activitatea!

Inginerii români au construit, în 25 de ani, peste 400 de hidrocentrale și au realizat una din cele mai mari flote comerciale maritime din lume. Acei specialiști există și acum, dar clasa politică din ultimul sfert de secol a creat o structură birocratică şi ce face imposibilă realizarea unor structuri fizice.

Birocrația excesivă și corupția au făcut ca, la momentul de față, teritoriile românești să nu fie legate între ele printr-o rețea modernă de drumuri, în condițiile în care dispunem de toate resursele naționale ca ea să existe demult.

Nu de birocrație, de explicații, de studii de fezabilitate neconstruite și autorizații nesfârșite au românii nevoie, ci de șantiere deschide și autostrăzi finalizate și drumuri moderne.

CITEŞTE ŞI: Hotelul Peştera îşi suspendă activitatea în cadrul protestului „România vrea autostrăzi”

Moldova este la acest moment cea mai săracă regiune a Uniunii Europene, deși poziția de graniță ar fi trebui să o favorizeze. Iresponsabilitatea guvernanților din ultimul sfert de secol au izolat peste șase milioane de români, asta deși mulți dintre miniștrii transporturilor au provenit chiar din această regiune”, se arată într-un comunicat remis de Colegiul Tehnic al Diriginţilor de Şantier.

VIDEO

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 77 de copii și 27 de angajați din învățământ sunt confirmați cu COVID

Publicat

pe

de

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, începând cu data de 17 ianuarie 2022 (semestrul al doilea), toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase / grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei / grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Măsura suspendării la nivelul clasei / grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

Preșcolarii / elevii carantinați și cei din grupele / clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar / conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online”.

Evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar în săptămâna 10 – 14 ianuarie 2022:
– clase cu prezență fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 49 (1.289 preșcolari / elevi);
– preșcolari / elevi confirmați Covid-19: 77
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 27

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște a depășit 3 cazuri COVID la mia de locuitori

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște înregistrează, astăzi – 16 ianuarie 2022, o rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori. Aceeași situație și în alte șapte localități din județul Dâmbovița.

Totodată, în 14 comunități, incidența cazurilor de infectare cu coronavirus se situează între 2 și 3 la mia de locuitori. La polul opus, au mai rămas doar opt comune unde nu a fost raportat niciun caz COVID în ultimele 14 zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT