Connect with us

ACTUALITATE

Femeile rome, sărbătorite cu fast la Târgovişte

Publicat

pe

Aseară, la Restaurantul Royal Residence din Târgovişte, a fost sărbătoare pentru femeile din comunitatea romă. Tudorică Răducanu – liderul Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte şi Teodora Ion – preşedinta Organizaţiei de Femei le-au invitat pe doamnele şi domnişoarele din filială, şi nu numai, să petreacă câteva ore de voie bună, cu muzică şi antren, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

La petrecere au venit, în calitate de oaspeţi şi câţiva reprezentanţii ai PSD Dâmboviţa, care au vrut să le ureze celor prezente un călduros „La mulţi ani!” şi să le transmită femeilor rome salutul social-democraţilor şi mesajul preşedintei organizaţiei – ministrul Rovana Plumb. La eveniment, au fost prezenţi deputata Carmen Holban – lidera OFSD Târgovişte, vicepreşedintele Sebi Marin, consilierii judeţeni PSD Luisa Greaca şi Cezar Popescu şi Niculina Sandu – director economic CJAS Dâmboviţa.

„A fost o sărbătoare pe cinste, aşa cum numai noi, romii, ştim să organizăm astfel de manifestări dedicate doamnelor şi domnişoarelor. Am arătat că nu ne abatem de la tradiţiile naţionale, că suntem uniţi, că suntem o forţă.

Această seară a fost un bun prilej pentru femeile noastre de a ieşi din rutina zilnică, de a socializa, de a întări comunicarea dintre noi. Ne-am bucurat că reprezentanţii PSD ne-au onorat cu prezenţa, ceea ce demonsteză clar că noi colaborăm cu acest partid politic, că suntem pe aceeaşi lungime de undă în ceea ce priveşte problematica socială”, ne-a declarat Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte.

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT