Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Femeile rome, sărbătorite cu fast la Târgovişte

Publicat

pe

Aseară, la Restaurantul Royal Residence din Târgovişte, a fost sărbătoare pentru femeile din comunitatea romă. Tudorică Răducanu – liderul Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte şi Teodora Ion – preşedinta Organizaţiei de Femei le-au invitat pe doamnele şi domnişoarele din filială, şi nu numai, să petreacă câteva ore de voie bună, cu muzică şi antren, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

La petrecere au venit, în calitate de oaspeţi şi câţiva reprezentanţii ai PSD Dâmboviţa, care au vrut să le ureze celor prezente un călduros „La mulţi ani!” şi să le transmită femeilor rome salutul social-democraţilor şi mesajul preşedintei organizaţiei – ministrul Rovana Plumb. La eveniment, au fost prezenţi deputata Carmen Holban – lidera OFSD Târgovişte, vicepreşedintele Sebi Marin, consilierii judeţeni PSD Luisa Greaca şi Cezar Popescu şi Niculina Sandu – director economic CJAS Dâmboviţa.

„A fost o sărbătoare pe cinste, aşa cum numai noi, romii, ştim să organizăm astfel de manifestări dedicate doamnelor şi domnişoarelor. Am arătat că nu ne abatem de la tradiţiile naţionale, că suntem uniţi, că suntem o forţă.

Această seară a fost un bun prilej pentru femeile noastre de a ieşi din rutina zilnică, de a socializa, de a întări comunicarea dintre noi. Ne-am bucurat că reprezentanţii PSD ne-au onorat cu prezenţa, ceea ce demonsteză clar că noi colaborăm cu acest partid politic, că suntem pe aceeaşi lungime de undă în ceea ce priveşte problematica socială”, ne-a declarat Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

APIA eliberează adeverinţe pentru accesarea de credite agricole în baza subvenţiilor

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.viata-libera.ro)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Astfel, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2019 şi suprafaţa eligibilă la plată pentru schemele de sprijin care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, după caz, și că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia învigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.

Citește în continuare

ACTUALITATE

În semn de preţuire pentru ia românească…

Publicat

pe

Astăzi, de Ziua internaţională a iei, piesa de vestimentaţie sublimă, esenţă a portului şi tradiţiilor populare româneşti, a fost sărbătorită cum se cuvine şi în Parlamentul României. Deputatele social-democrate au îmbrăcat, în înaltul for legislativ, frumoasele cămăşi înflorate, brodate cu multă migală, ca semn de preţuire pentru portul nostru popular, pentru ideea de feminitate pură pe care o inspiră ia românească.

„Până acum câţiva ani, doar bunicile mai aveau, pe undeva, printr-un dulap vechi, ca amintire, câte o ie. Acum, celebra cămaşă reprezintă ideea din spatele mai multor stiluri. Sunt puţine femeile care să nu deţină în garderobă piese de vestimentaţie inspirate, stilizate, după modelul iei noastre populare”, a precizat deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!