Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Femeile rome, sărbătorite cu fast la Târgovişte

Publicat

pe

Aseară, la Restaurantul Royal Residence din Târgovişte, a fost sărbătoare pentru femeile din comunitatea romă. Tudorică Răducanu – liderul Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte şi Teodora Ion – preşedinta Organizaţiei de Femei le-au invitat pe doamnele şi domnişoarele din filială, şi nu numai, să petreacă câteva ore de voie bună, cu muzică şi antren, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

La petrecere au venit, în calitate de oaspeţi şi câţiva reprezentanţii ai PSD Dâmboviţa, care au vrut să le ureze celor prezente un călduros „La mulţi ani!” şi să le transmită femeilor rome salutul social-democraţilor şi mesajul preşedintei organizaţiei – ministrul Rovana Plumb. La eveniment, au fost prezenţi deputata Carmen Holban – lidera OFSD Târgovişte, vicepreşedintele Sebi Marin, consilierii judeţeni PSD Luisa Greaca şi Cezar Popescu şi Niculina Sandu – director economic CJAS Dâmboviţa.

„A fost o sărbătoare pe cinste, aşa cum numai noi, romii, ştim să organizăm astfel de manifestări dedicate doamnelor şi domnişoarelor. Am arătat că nu ne abatem de la tradiţiile naţionale, că suntem uniţi, că suntem o forţă.

Această seară a fost un bun prilej pentru femeile noastre de a ieşi din rutina zilnică, de a socializa, de a întări comunicarea dintre noi. Ne-am bucurat că reprezentanţii PSD ne-au onorat cu prezenţa, ceea ce demonsteză clar că noi colaborăm cu acest partid politic, că suntem pe aceeaşi lungime de undă în ceea ce priveşte problematica socială”, ne-a declarat Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte.

ACTUALITATE

Prim-adjunctul de la IJJ Argeş, lector în cadrul Centrului de Excelenţă NATO din Italia

Publicat

pe

Prim-adjunctul inspectorului șef al IJJ Argeș, col. Toma Marius-Cezar, a fost selectat să fie lector în cadrul Centrului de Excelenţă NATO pentru Operații de Stabilitate din Vicenza, Italia, care organizează, în perioada 16-20 septembrie 2019, un nou curs de pregătire. Col. Toma Marius-Cezar nu este la prima activitate de acest gen.

Este licenţiat în ştiinţe juridice şi ştiinţe economice. De asemenea, a urmat cursuri post-universitare în domeniile ştiinţe penale, securitate naţională şi teologie. În Jandarmerie a intrat în anul 2000, când a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti. A fost pe rând comandant de pluton, ofiţer specialist, împuternicit prim-adjunct şi, din anul 2016, prim-adjunct. Pentru o perioadă de două luni, în anul 2017, a fost desemnat să îndeplinească atribuţiile inspectorului şef al IJJ Argeş.

Citește în continuare

ACTUALITATE

8,2 milioane de euro, ajutor UE pentru combaterea efectelor inundaţiilor din România

Publicat

pe

Parlamentul European va vota miercuri, 18 septembrie 2019, propunerea Comisiei privind acordarea unui ajutor financiar în valoare de de 293,5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE pentru Austria, Italia şi România, urmare a fenomenelor meteorologice extreme din anul 2018.

Prin proiectul de raport al PE – raportor europarlamentarul român Siegfried Mureşan (PPE), se recomandă aprobarea asistenţei din Fondul de Solidaritate.

Suma ar urma să fie împărţită astfel:
– 277,2 milioane EUR pentru Italia, urmare a ploilor abundente, vânturilor puternice, inundațiilor și alunecărilor de teren din toamna anului 2018;
– 8,1 milioane EUR pentru Austria urmare a acelorași fenomene meteorologice;
– 8,2 milioane EUR pentru regiunea de nord-est a României urmare a inundațiilor din vara anului 2018.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!