Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

380 de fermieri din Dâmboviţa beneficiază de motorină subvenţionată

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://s3.pandurul.ro)

Luna aceasta, fermierii români pot depune la APIA cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul I/2019.

Potrivit legii, solicitările sunt însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate si copiile facturilor de achizitie.

„În judetul Dambovita, pot solicita rambursarea diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, achiziţionată în trimestrul I al acestui an, 380 de fermieri care au obţinut accord favorabil pentru finanţare”, se arată într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Pesta porcina africană, confirmată în satul Racoviţa, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://agropress.ro)

Centrul Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița a primit confirmarea că virusul de pestă porcină africană a apărut în două gospodării din satul Racoviţa, comuna Bucşani. Prin urmare, s-a luat măsura uciderii tuturor suinelor din focar şi urmează a se realiza catagrafierea la nivelul întregii localităţi. De asemenea, au fost instaurate zonele de protecţie şi supraveghere.

„Solicităm sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat”, se arată într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul Justiţiei, braţ la braţ cu statul paralel?

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.puterea.ro

Nu-ți vine să crezi ce se întâmplă pe scena politică românească. După ce PSD a îngurgitat ALDE, partidul care a fost aproape de el în toate cele, care i-a salvat din multe situații de criză, mai face una tare. Ministra social-democrată a Justiției, Ana Birchall, este pe cale să scoată din uz Secția Specială pentru Investigarea Magistraților. Cât s-au luptat Dragnea și Tăriceanu, başca susținerea presei libere, pentru înființarea acestei structuri care avea rolul să stopeze abuzul, acum nu mai contează.

Ana Birchall a anunțat că un grup de lucru interministerial a ajuns la concluzia că Secția de Investigare a Magistraților nu poate funcționa în modul în care se prezintă astăzi. Vestea dată de social-democrată a fost ca un șoc pentru toți cei care luptă împotriva abuzurilor comise de magistrați, inclusiv pentru deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, care a cerut excluderea ministrului Justiţiei din patid.

La rândul său parlamentarul PSD Liviu Plesoianu a luat foc, afirmând că nu Ana Mirchall este vinovată de ceea ce se întâmplă, ci premierul Viorica Dăncilă, care a propus-o și susținut-o pentru preluarea funcției de ministru.

De asemenea, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a scris pe pagina sa de Facebook că Birchall este un soi de cal troian introdus în Guvern de echipa Maior-Coldea-Barna. Crede acesta că rolul actualei ministre a Justiției este acela de a mânca din procentele Vioricăi Dăncilă, din șansele candidatei PSD de a ajunge în turul doi la alegerile prezidențiale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!