Connect with us

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat PSD: Preşedintele ţării a proferat jigniri la o şedinţă solemnă a Parlamentului!

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, l-a criticat pe şeful statului pentru că a uitat că este preşedintele tuturor românilor şi, la şedinţa solemnă desfăşurată marţi în cadrul Parlamentului României, ca urmare a împlinirii a 15 ani de când România este membră NATO, a avut un discurs jenant pentru un politician, impregnat cu multă ură şi desconsiderare.

A mărturisit Claudia Gilia că a trăit poate cel mai jenant moment derulat în ultimii ani în Parlamentul României, când Klaus Iohannis a venit la şedinţa solemnă dedicată unui moment important să insulte, să jignească, să îi apostrofeze pe parlamentarii puterii şi pe miniştri.

„Preşedintrele ţării a uitat că în astfel de momente nu se fac declaraţii politice, că nu se atacă Guvernul, nu se atacă parlamentarii prezenţi în sală, nu se atacă miniştrii, şi, cu atât mai puţin, nu se jignesc oaspeţii străini folosind un limbaj suburban, aş spune eu chiar de maidan. Domnul Iohannis, ca de obicei, a venit în plenul Parlamentului României cu un discurs al urii, un discurs al învrăjbirii. Spun eu, şi nu doar eu, că a depăşit orice limită şi că acest discurs nu îi face cinste demnităţii pe care vremelnic o îndeplineşte”, a declarat Claudia Gilia.

Deputata a mai spus că se aştepta ca şeful statului să transmită celor de faţă un mesaj de felicitare, de solidaritate către Armata Română, către militarii care şi-au riscat viaţa în teatrele de operaţii pentru binele ţării, în numele libertăţii şi al democraţiei.

„Nu a avut nici măcar un mesaj de mângâiere pentru familiile care şi-au pierdut fiii în misiunile militare. Nu a arătat în cuvântul domniei sale nici care sunt direcţiile spre care ne îndreptăm în materie de securitate naţională şi regională. El şi-a văzut pur şi simplu de campania electorală”, a mai punctat deputata PSD.

Iohannis, mai susţine Claudia Gilia, nu a avut respect nici măcar pentru articolul 80 din Constituţia României, unde se precizează că preşedintele este reprezentantul statului român şi este mediator, cel care veghează la respectarea legii supreme a ţării.

„Nu va mai exista nici din partea noastră toleranţă şi, de fiecare dată când preşedintele României va avea astfel de derapaje, ne vom exprima şi vom avea o poziţie tranşantă şi fermă cu privire la modul de comportament al domniei sale.

Condamnăm ferm atitudinea, discursul pe care l-a avut la o şedinţă solemnă a Parlamentul României, o şedinţă care, spunem noi, trebuia să aibă ca obiectiv esenţial celebrarea celor 15 ani de aderare a României la NATO. Preşedintele României trebuia să arate respect instituţiei în care se afla şi Armatei Române”, a precizat Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT