Connect with us

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat PSD: Preşedintele ţării a proferat jigniri la o şedinţă solemnă a Parlamentului!

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, l-a criticat pe şeful statului pentru că a uitat că este preşedintele tuturor românilor şi, la şedinţa solemnă desfăşurată marţi în cadrul Parlamentului României, ca urmare a împlinirii a 15 ani de când România este membră NATO, a avut un discurs jenant pentru un politician, impregnat cu multă ură şi desconsiderare.

A mărturisit Claudia Gilia că a trăit poate cel mai jenant moment derulat în ultimii ani în Parlamentul României, când Klaus Iohannis a venit la şedinţa solemnă dedicată unui moment important să insulte, să jignească, să îi apostrofeze pe parlamentarii puterii şi pe miniştri.

„Preşedintrele ţării a uitat că în astfel de momente nu se fac declaraţii politice, că nu se atacă Guvernul, nu se atacă parlamentarii prezenţi în sală, nu se atacă miniştrii, şi, cu atât mai puţin, nu se jignesc oaspeţii străini folosind un limbaj suburban, aş spune eu chiar de maidan. Domnul Iohannis, ca de obicei, a venit în plenul Parlamentului României cu un discurs al urii, un discurs al învrăjbirii. Spun eu, şi nu doar eu, că a depăşit orice limită şi că acest discurs nu îi face cinste demnităţii pe care vremelnic o îndeplineşte”, a declarat Claudia Gilia.

Deputata a mai spus că se aştepta ca şeful statului să transmită celor de faţă un mesaj de felicitare, de solidaritate către Armata Română, către militarii care şi-au riscat viaţa în teatrele de operaţii pentru binele ţării, în numele libertăţii şi al democraţiei.

„Nu a avut nici măcar un mesaj de mângâiere pentru familiile care şi-au pierdut fiii în misiunile militare. Nu a arătat în cuvântul domniei sale nici care sunt direcţiile spre care ne îndreptăm în materie de securitate naţională şi regională. El şi-a văzut pur şi simplu de campania electorală”, a mai punctat deputata PSD.

Iohannis, mai susţine Claudia Gilia, nu a avut respect nici măcar pentru articolul 80 din Constituţia României, unde se precizează că preşedintele este reprezentantul statului român şi este mediator, cel care veghează la respectarea legii supreme a ţării.

„Nu va mai exista nici din partea noastră toleranţă şi, de fiecare dată când preşedintele României va avea astfel de derapaje, ne vom exprima şi vom avea o poziţie tranşantă şi fermă cu privire la modul de comportament al domniei sale.

Condamnăm ferm atitudinea, discursul pe care l-a avut la o şedinţă solemnă a Parlamentul României, o şedinţă care, spunem noi, trebuia să aibă ca obiectiv esenţial celebrarea celor 15 ani de aderare a României la NATO. Preşedintele României trebuia să arate respect instituţiei în care se afla şi Armatei Române”, a precizat Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT