Conectați-vă cu noi

POLITIC

Cezar Preda, deputat PNL: Mai este foarte puţin până la violenţă fizică în Parlament!

Publicat

pe

O ţară fără dialog este o ţară care o ia într-o direcţie greşită, atrage atenţia deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, care spune că mai este foarte puţin până la violenţă fizică în Parlament! În susţinerea acestei afirmaţii, Cezar Preda a vorbit despre şedinţa solemnă prilejuită de aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO, şedinţă din care n-au lipsit huiduielile, fluierăturile şi acuzaţiile.

„Pentru mine, care sunt un politician mai vechi, cu şcoala făcută demult, solemn înseamnă solemn, dar văd că nu pentru toată lumea solemn înseamnă solemn. Se pot face şedinţe solemne şi cu huiduieli, strigături, flueirături şi acuzaţii care nu-şi au locul sau care, deşi pot fi pline de conţinut, trebuie să-şi aleagă alt moment, mai bun, mai puţin solemn când să le spui.

Mai este foarte puţin până la o violenţă fizică. Vom ajunge la violenţe fizice, este clar. Nu vedeţi, ne urâm cu toate armele, nu ne mai suportăm unii pe alţii, nu mai există cultura dialogului şi, vă spun fără ipocrizie, niciun om politic, de la cel mai mic activist de la ţară până la preşedintele României, nu se poate deroba de responsabilitatea dialogului. O ţară fără dialog este o ţară care o ia într-o direcţie greşită”, a spus Cezar Preda.

Mergând mai departe cu analizarea acestei săptămâni politice, parlamentarul liberal a spus că ziua de miercuri, 3 aprilie 2019, a fost una neagră pentru România, întrucât s-a constatat încă o dată că, în îndeplinirea actului de justiţie, „anumite decizii ale procurorilor nu sunt atât de fundamentate încât să reziste în faţa judecătorilor şi asta în contextul în care persoana respectivă, doamna Kovesi, era prinsă într-o procedură de nominalizare ca procuror european”.

A mai punctat Cezar Preda că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de revocare a controlului judiciar în cazul Laurei codruţa Kovesi echivalează cu decredibilizarea nou înfiinţatei secţii pentru anchetarea magistraţilor.

 

„Justiţia va trebui să-şi armonizeze şi să-şi finiseze mecanismele de autoreglare. PSD, care este băgat şi cu mâinile şi cu picioarele în justiţie, trebuie să înţeleagă că justiţia va avea singură rolul să se echilibreze şi să-şi găsească calea spre o independenţă totală, construită cu muncă şi cu profesionalism, nu cu afirmaţii politice.

În chestiunile legate de intervenţiile responsabililor europeni, nu mă miră că actuala conducere a PSD dezvoltă un euroscepticism fără scrupule, fiind în culpă, dar să ştiţi că Uniunea Europeană este o instituţie la care am aderat de bună voie la 1 ianuarie 2007, cu toate solicitările şi cerinţele UE, între care o justiţie independentă, lupta împotriva corupţiei şi statul de drept sunt elemente de bază. Numai că, de 2 ani, domnul Dragnea nu le mai acceptă. Dacă nu le mai acceptă dânsul, nu înseamnă că ceilalţi trebuie să-şi schimbe poziţia. PNL este hotărât să sprijine ceea ce am considerat cu toţii la un moment dat că este un drum ireversibil, un drum spre o democraţie reală. Ce face PSD vedeţi. Rămâne ca, la vot, să le dăm semnalul că nu este bine ceea ce fac şi PNL şi toată dreapta românească să câştige.

Cred în adevărurile spuse de oficialii europeni, nu-i iau în braţe, dar nu cred în posibilitatea lor de a schimba ceva în Europa actuala. Este o generaţie depăşită, care şi-a spus cuvântul, trebuie să vină alte generaţii care să aibă proiecte. Poate că au făcut bine sau au făcut rău, dar nu poţi să spui că viitorul sunt cei pe care îi vedem noi acum la televizor: Tajani, Timmermans, Junker… Gata, au spus, am văzut ce a ieşit, unde este Europa acum, ce se întâmplă cu Brexit… Nu pot decât să vină alţi politicieni, o nouă generaţie. Eu cred în aşa ceva”, a declarat deputatul PNL Cezar Preda.

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Fabrica de palavre a PNL funcționează la fel ca-n vremea lui Mihai Eminescu

Publicat

pe

171 de ani de la nașterea marelui Mihai Eminescu, poetul sufletului nostru și critic acerb al celor care au condus țara și care au știut doar să dea din gură, fără să existe o corespondență în practică a ideilor peticite pe care le înșirau în public, mai abitir în campaniile electorale. Liberalii care sunt astăzi la putere se cam joacă cu vorbele, la fel ca în vremea lui Eminescu. Nimic din ceea ce perorează liderii acestui partid nu capătă consistență. Aburi simandicoși care zboară…

„Pe 15 ianuarie, ne amintim, în fiecare an, de moștenirea pe care ne-a lăsat-o marele nostru poet național Mihai Eminescu. Un poet de o sensibilitate aparte în așternerea versurilor, dar, în același timp, un analist dur și pertinent al vremurilor sale în articolele de presă publicate. Citindu-le, vedem, cu tristețe, că istoria se repetă.

“Liberalii sunt “smântâna” şi “temeiul” României, noi suntem nişte rămăşiţe din vechile populaţiuni autohtone, care nu merită să fie băgate în seamă. De! iertaţi-ne, boieri Arioneşti şi Caradeşti că ni s-a părut şi nouă, biet, că trăim în ţara noastră şi avem de zis o vorbă. (…) Arătaţi-ne în Adunările d-voastră pe reprezentanţii capitaliilor şi fabricelor mari, pe reprezentanţii clasei de mijloc care să se deosebească de fabrica de mofturi ale „Telegrafului”, şi ale „Românului” şi de fabrica d-voastră de palavre (…)”, scria Mihai Eminescu, într-un articol din 1877, intitulat “Netrebnicii care ne conduc“.

Parcă marele poet ne e contemporan, iar cuvintele sale descriu actuala situație… Fabrica de palavre a PNL funcționează, încă, după atâta vreme. Dâmbovițenii au ascultat și poate unii au și crezut palavrele mincinoase despre reabilitarea DN 71, redeschiderea combinatului, creșterea veniturilor și altele. În această săptămână, zeci de oameni au avut de zis „o vorbă” și au protestat în fața Instituției Prefectului Dâmbovița pentru că realitatea este departe de poleiala palavrelor. Din păcate, nimic nou în politica liberală în cei mai mult de 100 de ani care s-au scurs de la vremurile creionate în presa vremii de Mihai Eminescu”, a concluzionat deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Comunicat PSD: Minciunile PNL Dâmboviţa din campania electorală ies la suprafață

Publicat

pe

de

Minciunile PNL Dâmbovița din campania electorală pentru parlamentare încep să iasă la suprafață. Liberalii susțineau atunci că drumul Bâldana-Târgoviște va intra în execuție, în cel mai scurt timp, pentru că a fost semnat contractul de atribuire a lucrărilor, iar oamenilor de la Combinatul de Oțeluri Speciale le promiteau că situația se va rezolva prin preluarea activelor de producție de către o societate înființată de Guvern.

A trecut puțin mai mult de o lună de la alegerile din 6 decembrie și ies la suprafață minciunile aruncate în ochii dâmbovițenilor de către PNL.

Astăzi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat anularea contractului pentru lucrările la drumul Bâldana-Târgoviște, pentru că nu a fost respectat termenul legal în care trebuia să se constituie garanția de bună execuție. Pe 27 noiembrie anul trecut, disperați că vor pierde alegerile, susțineau că le-a fost suficient un an de guvernare pentru a demara acest proiect atât de important pentru județul nostru. Minunea a durat însă mai puțin de două luni.

Nu negăm problemele care apar în derularea unei investiții de asemenea anvergură, dar graba cu care a fost comunicat inclusiv termenul de execuție arată că persoanele implicate sunt ori necunoscătoare, ori au mințit din interese electorale. Din păcate pentru județul nostru, dar și pentru România, ambele variante sunt corecte.

Sondajele care arătau că sunt într-o continuă scădere în intenția de vot la sfârșitul anului trecut i-au făcut pe aceiași liberali dâmbovițeni să promită și soluționarea problemelor de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște. Astăzi, angajați ai COS au ieșit pe Platoul Prefecturii să-și strige nemulțumirea pentru că Executivul nu mai face nimic pentru preluarea combinatului.

De ce trenează această situație? O semnătură poate face diferența între o minciună și o promisiune făcută de politicieni responsabili.

Nu doar angajați ai COS au protestat astăzi. Salariații din sănătate, cei angajați în asistența socială, dar și polițiști au acuzat astăzi măsurile de austeritate instituite de Guvernul PNL-USR.

Acestea sunt efectele unui guvern de dreapta, iar la cum arată proiectele Guvernului Cîțu, România este foarte aproape de un colaps economic și social.

PSD Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!