Conectați-vă cu noi

POLITIC

Cezar Preda, deputat PNL: Mai este foarte puţin până la violenţă fizică în Parlament!

Publicat

pe

O ţară fără dialog este o ţară care o ia într-o direcţie greşită, atrage atenţia deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, care spune că mai este foarte puţin până la violenţă fizică în Parlament! În susţinerea acestei afirmaţii, Cezar Preda a vorbit despre şedinţa solemnă prilejuită de aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO, şedinţă din care n-au lipsit huiduielile, fluierăturile şi acuzaţiile.

„Pentru mine, care sunt un politician mai vechi, cu şcoala făcută demult, solemn înseamnă solemn, dar văd că nu pentru toată lumea solemn înseamnă solemn. Se pot face şedinţe solemne şi cu huiduieli, strigături, flueirături şi acuzaţii care nu-şi au locul sau care, deşi pot fi pline de conţinut, trebuie să-şi aleagă alt moment, mai bun, mai puţin solemn când să le spui.

Mai este foarte puţin până la o violenţă fizică. Vom ajunge la violenţe fizice, este clar. Nu vedeţi, ne urâm cu toate armele, nu ne mai suportăm unii pe alţii, nu mai există cultura dialogului şi, vă spun fără ipocrizie, niciun om politic, de la cel mai mic activist de la ţară până la preşedintele României, nu se poate deroba de responsabilitatea dialogului. O ţară fără dialog este o ţară care o ia într-o direcţie greşită”, a spus Cezar Preda.

Mergând mai departe cu analizarea acestei săptămâni politice, parlamentarul liberal a spus că ziua de miercuri, 3 aprilie 2019, a fost una neagră pentru România, întrucât s-a constatat încă o dată că, în îndeplinirea actului de justiţie, „anumite decizii ale procurorilor nu sunt atât de fundamentate încât să reziste în faţa judecătorilor şi asta în contextul în care persoana respectivă, doamna Kovesi, era prinsă într-o procedură de nominalizare ca procuror european”.

A mai punctat Cezar Preda că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de revocare a controlului judiciar în cazul Laurei codruţa Kovesi echivalează cu decredibilizarea nou înfiinţatei secţii pentru anchetarea magistraţilor.

 

„Justiţia va trebui să-şi armonizeze şi să-şi finiseze mecanismele de autoreglare. PSD, care este băgat şi cu mâinile şi cu picioarele în justiţie, trebuie să înţeleagă că justiţia va avea singură rolul să se echilibreze şi să-şi găsească calea spre o independenţă totală, construită cu muncă şi cu profesionalism, nu cu afirmaţii politice.

În chestiunile legate de intervenţiile responsabililor europeni, nu mă miră că actuala conducere a PSD dezvoltă un euroscepticism fără scrupule, fiind în culpă, dar să ştiţi că Uniunea Europeană este o instituţie la care am aderat de bună voie la 1 ianuarie 2007, cu toate solicitările şi cerinţele UE, între care o justiţie independentă, lupta împotriva corupţiei şi statul de drept sunt elemente de bază. Numai că, de 2 ani, domnul Dragnea nu le mai acceptă. Dacă nu le mai acceptă dânsul, nu înseamnă că ceilalţi trebuie să-şi schimbe poziţia. PNL este hotărât să sprijine ceea ce am considerat cu toţii la un moment dat că este un drum ireversibil, un drum spre o democraţie reală. Ce face PSD vedeţi. Rămâne ca, la vot, să le dăm semnalul că nu este bine ceea ce fac şi PNL şi toată dreapta românească să câştige.

Cred în adevărurile spuse de oficialii europeni, nu-i iau în braţe, dar nu cred în posibilitatea lor de a schimba ceva în Europa actuala. Este o generaţie depăşită, care şi-a spus cuvântul, trebuie să vină alte generaţii care să aibă proiecte. Poate că au făcut bine sau au făcut rău, dar nu poţi să spui că viitorul sunt cei pe care îi vedem noi acum la televizor: Tajani, Timmermans, Junker… Gata, au spus, am văzut ce a ieşit, unde este Europa acum, ce se întâmplă cu Brexit… Nu pot decât să vină alţi politicieni, o nouă generaţie. Eu cred în aşa ceva”, a declarat deputatul PNL Cezar Preda.

Dâmboviţa

Corneliu Ştefan, deputat: Sunt bani pentru susţinerea măririlor de pensii conform noii legi!

Publicat

pe

Potrivit deputatului PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan, Legea pensiilor aprobată astăzi în Parlamentul României cu 197 de voturi „pentru” va crea echilibru şi siguranţă existenţială. Veniturile obţinute de pensionarii români, de cei care au muncit o viaţă întreagă în diferite sectoare de activitate, se vor apropia de standardele europene.

„Decalajele enorme dintre pensiile din Occident şi cele din ţara noastră trebuie să fie eliminate, iar noua Lege a pensiilor, votată astăzi, porneşte acest proces. Punctul de pensie va fi 1.265 de lei anul acesta, 1.775 de lei în 2020 şi 1.875 de lei în 2021. De asemenea, din 2020, va fi indexat, anual, în funcţie de rata inflaţiei.

Temerile exprimate de opoziţie, cum că nu există bani pentru plata pensiilor, sunt o dezinformare cu iz politicianist. Sunt fonduri pentru susţinerea măririlor de pensii conform noii legi! Veniturile bugetare, mai mari ca niciodată, permit aceste majorări”, precizează deputatul Corneliu Ştefan.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Nicio pensie aflată în plată nu va fi diminuată prin noua lege!

Publicat

pe

Nicio pensie aflată în plată nu va fi diminuată, odată cu intrarea în vigoare a legii care a fost adoptată, astăzi, în Camera Deputaţilor – precizează deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban. În cazul în care, după recalculare, ar rezulta o sumă mai mică, actul normativ prevede că se vor păstra pensiile actuale.

„Am votat o lege modernă, europeană, care, pas cu pas, îi apropie pe pensionarii noştri, la capitolul venituri, de cei din ţările occidentale. Sunt încrezătoare că noua lege a pensiilor va fi promulgată cât mai repede de președintele României, astfel încât pensionarii români să poată beneficia de toate aceste majorări”, spune deputata Carmen Holban.

Actul normativ a fost adoptat cu 197 de voturi „pentru” şi 70 de „abţineri”. Potrivit acestuia, punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, începând cu 1 septembrie şi urmează să ajungă la 1.775 de lei în 2020 şi la 1.875 de lei în 2021.

„Noua valoare a punctului de referinţă a pensiei va fi de 75 de lei, urmând ca, din anul 2022, să se indexeze anual cu rata inflaţiei”, explică deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!