Conectați-vă cu noi

POLITIC

Cezar Preda, deputat PNL: Mai este foarte puţin până la violenţă fizică în Parlament!

Publicat

pe

O ţară fără dialog este o ţară care o ia într-o direcţie greşită, atrage atenţia deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, care spune că mai este foarte puţin până la violenţă fizică în Parlament! În susţinerea acestei afirmaţii, Cezar Preda a vorbit despre şedinţa solemnă prilejuită de aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO, şedinţă din care n-au lipsit huiduielile, fluierăturile şi acuzaţiile.

„Pentru mine, care sunt un politician mai vechi, cu şcoala făcută demult, solemn înseamnă solemn, dar văd că nu pentru toată lumea solemn înseamnă solemn. Se pot face şedinţe solemne şi cu huiduieli, strigături, flueirături şi acuzaţii care nu-şi au locul sau care, deşi pot fi pline de conţinut, trebuie să-şi aleagă alt moment, mai bun, mai puţin solemn când să le spui.

Mai este foarte puţin până la o violenţă fizică. Vom ajunge la violenţe fizice, este clar. Nu vedeţi, ne urâm cu toate armele, nu ne mai suportăm unii pe alţii, nu mai există cultura dialogului şi, vă spun fără ipocrizie, niciun om politic, de la cel mai mic activist de la ţară până la preşedintele României, nu se poate deroba de responsabilitatea dialogului. O ţară fără dialog este o ţară care o ia într-o direcţie greşită”, a spus Cezar Preda.

Mergând mai departe cu analizarea acestei săptămâni politice, parlamentarul liberal a spus că ziua de miercuri, 3 aprilie 2019, a fost una neagră pentru România, întrucât s-a constatat încă o dată că, în îndeplinirea actului de justiţie, „anumite decizii ale procurorilor nu sunt atât de fundamentate încât să reziste în faţa judecătorilor şi asta în contextul în care persoana respectivă, doamna Kovesi, era prinsă într-o procedură de nominalizare ca procuror european”.

A mai punctat Cezar Preda că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de revocare a controlului judiciar în cazul Laurei codruţa Kovesi echivalează cu decredibilizarea nou înfiinţatei secţii pentru anchetarea magistraţilor.

 

„Justiţia va trebui să-şi armonizeze şi să-şi finiseze mecanismele de autoreglare. PSD, care este băgat şi cu mâinile şi cu picioarele în justiţie, trebuie să înţeleagă că justiţia va avea singură rolul să se echilibreze şi să-şi găsească calea spre o independenţă totală, construită cu muncă şi cu profesionalism, nu cu afirmaţii politice.

În chestiunile legate de intervenţiile responsabililor europeni, nu mă miră că actuala conducere a PSD dezvoltă un euroscepticism fără scrupule, fiind în culpă, dar să ştiţi că Uniunea Europeană este o instituţie la care am aderat de bună voie la 1 ianuarie 2007, cu toate solicitările şi cerinţele UE, între care o justiţie independentă, lupta împotriva corupţiei şi statul de drept sunt elemente de bază. Numai că, de 2 ani, domnul Dragnea nu le mai acceptă. Dacă nu le mai acceptă dânsul, nu înseamnă că ceilalţi trebuie să-şi schimbe poziţia. PNL este hotărât să sprijine ceea ce am considerat cu toţii la un moment dat că este un drum ireversibil, un drum spre o democraţie reală. Ce face PSD vedeţi. Rămâne ca, la vot, să le dăm semnalul că nu este bine ceea ce fac şi PNL şi toată dreapta românească să câştige.

Cred în adevărurile spuse de oficialii europeni, nu-i iau în braţe, dar nu cred în posibilitatea lor de a schimba ceva în Europa actuala. Este o generaţie depăşită, care şi-a spus cuvântul, trebuie să vină alte generaţii care să aibă proiecte. Poate că au făcut bine sau au făcut rău, dar nu poţi să spui că viitorul sunt cei pe care îi vedem noi acum la televizor: Tajani, Timmermans, Junker… Gata, au spus, am văzut ce a ieşit, unde este Europa acum, ce se întâmplă cu Brexit… Nu pot decât să vină alţi politicieni, o nouă generaţie. Eu cred în aşa ceva”, a declarat deputatul PNL Cezar Preda.

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Preşedintele „tăcut” a vorbit după 5 ani de vacanțe!

Publicat

pe

În contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile de miniştri înaintate de premierul Viorica Dăncilă după ce ALDE a ieşit de la guvernare, deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia i-a adresat şefului statului o serie de întrebări punctuale. Susţine Claudia Gilia că ceea ce face Klaus Iohannis este departe de „România normală”, pe care o propune prin sloganul de campanie.

„Președintele «tăcut» a vorbit după 5 ani de vacanțe. A avut un singur mesaj, ne-a anunțat că mai vrea un mandat la Cotroceni! Nu ne-a spus nimic despre români și despre bunăstarea țării. Ne-a spus că el și ai lui trebuie să pună mâna pe putere. Nu ne-a spus nimic despre un Program de Guvernare, despre câteva măsuri sau cum intenționează să taie salariile și pensiile sau să dea afară oameni. Nu ne-a spus dacă a făcut ceva din ce a promis în urmă cu 5 ani când lansa «Pas cu Pas» sau «Primul Pas».

Acum, ne propune o «Românie Normală» – un slogan bun pentru un Președinte «normal». Domnule Președinte, cunoașteți sensul cuvântului «normal»? Credeți că este normal să blocați activitatea Guvernului prin refuzul constant al miniștrilor? Să blocați totul în România, doar pentru că nu aveți «Guvernul meu»?

Credeți că este normal să umiliți sute de profesioniști care au lucrat la proiecte de legi prin care s-au crescut pensiile, salariile și alocațiile copiilor, iar dvs. le-ați tot atacat la Curtea Constituțională?

Credeți că este normal ca un Președinte în funcție să facă campanie și să fie doar Președintele unora și să ignore problemele țării? Credeți că este normal să refuzați un pact pentru bunăstarea românilor? Da, pentru dumneavoastră este normal!

Când ați fost ultima dată într-o școală dintr-un sat de munte sau într-un spital dintr-un oraș de provincie să vedeți că pentru acei oameni fiecare leu în plus contează? Când vi s-a mărit dumneavoastră salariul vi s-a părut o situație «normală», iar acum, când să crească și veniturile românilor nu mai este normal? Cui ar trebui să-i fie rușine?”, a punctat Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmboviţa, atac la Meleşcanu! Un om fără scrupule, fără principii!

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmbovița, îmi dovedește încă o dată că este un politician care nu acceptă trădarea și ţine la principiile morale, oricâte funcții i s-ar oferi. Petre nu l-a vândut pe Călin Popescu Tăriceanu, așa cum au făcut-o mulți colegi ai săi care, pentru un post bine plătit, pentru o poziție publică, s-au urcat în corabia PSD, invocând, fals, grețos, binele țării. Președintele ALDE Dâmbovița l-a criticat dur pe Teodor Meleșcanu, un om realizat din toate punctele de vedere, un politician cu venituri imense, un slujbaș superior al statului de prin 1966!

„Cât de josnic a ajuns dl. Meleșcanu, cel pentru care funcția bate orice fel de principiu de moralitate pe lumea asta. Timpul a dovedit de ce este capabil dl Meleșcanu. În urmă cu câțiva ani, trăda PNL și bătea palma cu Băsescu ca să fie șef la SIE. Apoi, în 2014, accepta o funcție de ministru de Externe din partea lui Victor Ponta. Nu a venit în 2014 alături de proiectul liberal pe care îl construiam, pentru că nu avea niciun fel de beneficiu personal. A venit prin 2015, ca să candideze pe un loc sigur de senator, iar mai apoi să ceară portofoliul de la Externe. A venit în 2015 pentru că proiectul ALDE deja se consolidase. Atunci Călin Popescu-Tăriceanu era bun, pentru că îi asigura un loc în Parlament. Știm cu toții cât a obținut în 2014 la prezidențiale, sub 1%.

Dl Meleșcanu este un om fără scrupule, fără principii, fără coloană vertebrală. Cine dă mai mult, de pe urma cui poate profita, atunci el se aruncă imediat. Când a fost numit de Băsescu șef la SIE a trădat PNL. Acum, când PSD îi propune funcția de la Senat, trădează ALDE. Câtă lipsă de bun simț să ai încât să dai în judecată ALDE pentru că te-ai autoexclus din partid? Cum mai poti vorbi despre moralitate, principii? Tot ce a rămas din dl Meleșcanu, omul politic, din poziția pe care o avea în politică, este doar o fantomă trădătoare, care bântuie pe holurile Parlamentului în căutarea busolei politice. Numai că dl Meleșcanu a pierdut orice busolă și acționează în disperare la comanda PSD”, a scris Ionel Petre pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!