Conectați-vă cu noi

POLITIC

Cezar Preda, deputat PNL: Mai este foarte puţin până la violenţă fizică în Parlament!

Publicat

pe

O ţară fără dialog este o ţară care o ia într-o direcţie greşită, atrage atenţia deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, care spune că mai este foarte puţin până la violenţă fizică în Parlament! În susţinerea acestei afirmaţii, Cezar Preda a vorbit despre şedinţa solemnă prilejuită de aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO, şedinţă din care n-au lipsit huiduielile, fluierăturile şi acuzaţiile.

„Pentru mine, care sunt un politician mai vechi, cu şcoala făcută demult, solemn înseamnă solemn, dar văd că nu pentru toată lumea solemn înseamnă solemn. Se pot face şedinţe solemne şi cu huiduieli, strigături, flueirături şi acuzaţii care nu-şi au locul sau care, deşi pot fi pline de conţinut, trebuie să-şi aleagă alt moment, mai bun, mai puţin solemn când să le spui.

Mai este foarte puţin până la o violenţă fizică. Vom ajunge la violenţe fizice, este clar. Nu vedeţi, ne urâm cu toate armele, nu ne mai suportăm unii pe alţii, nu mai există cultura dialogului şi, vă spun fără ipocrizie, niciun om politic, de la cel mai mic activist de la ţară până la preşedintele României, nu se poate deroba de responsabilitatea dialogului. O ţară fără dialog este o ţară care o ia într-o direcţie greşită”, a spus Cezar Preda.

Mergând mai departe cu analizarea acestei săptămâni politice, parlamentarul liberal a spus că ziua de miercuri, 3 aprilie 2019, a fost una neagră pentru România, întrucât s-a constatat încă o dată că, în îndeplinirea actului de justiţie, „anumite decizii ale procurorilor nu sunt atât de fundamentate încât să reziste în faţa judecătorilor şi asta în contextul în care persoana respectivă, doamna Kovesi, era prinsă într-o procedură de nominalizare ca procuror european”.

A mai punctat Cezar Preda că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de revocare a controlului judiciar în cazul Laurei codruţa Kovesi echivalează cu decredibilizarea nou înfiinţatei secţii pentru anchetarea magistraţilor.

 

„Justiţia va trebui să-şi armonizeze şi să-şi finiseze mecanismele de autoreglare. PSD, care este băgat şi cu mâinile şi cu picioarele în justiţie, trebuie să înţeleagă că justiţia va avea singură rolul să se echilibreze şi să-şi găsească calea spre o independenţă totală, construită cu muncă şi cu profesionalism, nu cu afirmaţii politice.

În chestiunile legate de intervenţiile responsabililor europeni, nu mă miră că actuala conducere a PSD dezvoltă un euroscepticism fără scrupule, fiind în culpă, dar să ştiţi că Uniunea Europeană este o instituţie la care am aderat de bună voie la 1 ianuarie 2007, cu toate solicitările şi cerinţele UE, între care o justiţie independentă, lupta împotriva corupţiei şi statul de drept sunt elemente de bază. Numai că, de 2 ani, domnul Dragnea nu le mai acceptă. Dacă nu le mai acceptă dânsul, nu înseamnă că ceilalţi trebuie să-şi schimbe poziţia. PNL este hotărât să sprijine ceea ce am considerat cu toţii la un moment dat că este un drum ireversibil, un drum spre o democraţie reală. Ce face PSD vedeţi. Rămâne ca, la vot, să le dăm semnalul că nu este bine ceea ce fac şi PNL şi toată dreapta românească să câştige.

Cred în adevărurile spuse de oficialii europeni, nu-i iau în braţe, dar nu cred în posibilitatea lor de a schimba ceva în Europa actuala. Este o generaţie depăşită, care şi-a spus cuvântul, trebuie să vină alte generaţii care să aibă proiecte. Poate că au făcut bine sau au făcut rău, dar nu poţi să spui că viitorul sunt cei pe care îi vedem noi acum la televizor: Tajani, Timmermans, Junker… Gata, au spus, am văzut ce a ieşit, unde este Europa acum, ce se întâmplă cu Brexit… Nu pot decât să vină alţi politicieni, o nouă generaţie. Eu cred în aşa ceva”, a declarat deputatul PNL Cezar Preda.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Rareş Bogdan, PNL: Vocea mea va fi auzită, să nu vă îndoiţi!

Publicat

pe

de

De ce candidez, de ce PNL, de ce sunt cruciale europarlamentarele pentru omul obișnuit care se trezește dimineața, merge la serviciu, își privește copiii crescând, se roagă la Dumnezeu să fie sănătos, achită rate? Oamenii așteaptă de la mine argumente, vor să aibă încredere. Au uitat sentimentul acesta… Unii se îndoiesc că un om căruia nu-i lipsește nimic, e celebru, e fericit în familie, a văzut lumea, renunță la o importantă emisiune de televiziune pentru politică fără un motiv ascuns.

Dragii mei, distanța cea mai scurtă dintre două puncte este linia dreaptă. Adevărul este că sunt sentimental. Politicienii nu spun asta, iar consultanții îi laudă: bravo, nu trebuie nimeni să știe ce simți! Însă dacă aș da cu bidineaua peste ceea ce cred unii că sunt minusurile unui om politic nu aș deveni exact ceea ce criticam ca realizator de televiziune? Așadar: uneori mă bucur, alteori mă doare; uneori sunt nervos, alteori sunt liniștit ca un copil în burta mamei. Recunosc că proporțiile la care mă manifest trec uneori de canoanele urbane, dar am 44 de ani, nu mă mai schimb acum!

Fiind sentimental, mă raportez mereu la experiențele copilăriei, la cărțile citite, învățăturile de-acasă, la pasiunea din adolescență, istoria. M-au fascinat Brătienii, înflăcărarea cu care vorbeau despre neam. Propunerea PNL de a candida a venit într-un moment în care vorbeam cu invitații mei despre riscurile de securitate pe care politicieni condamnați penal le aduc unui popor întreg. Care, biet popor, s-a și împuținat cu vreo 5 milioane de suflete, plecate să-și caute patrii de împrumut! Cele mai emoționante clipe din ultimii ani au fost atunci când i-am ascultat pe părinții unor tineri plecați din țară cum plâng de dorul lor, sau când am discutat cu tații copiilor morți la #Colectiv. Pentru mine, aproape totul are legătură cu copiii. Viitorul lor. Aici, în interiorul frontierelor.

Nu vreau să-mi fie rușine peste ani, când băiatul meu, Mihai, sau fetița pe care o așteptăm Florina și cu mine ne vor întreba de ce nu am făcut totul pentru a ne salva țara de la ruină! Și exact când eram măcinat de aceste gânduri, a venit propunerea PNL. S-a nimerit să fie formulată în miezul unor dezbateri despre tentativele de a aduce procurorii la ordine de partid, ca în perioada 2003-2004, când se decidea la ședințele PSD cine trebuie anchetat, condamnat… În ziua când Laura Codruța Kovesi a fost audiată în Comisia LIBE și 5 eurodeputați PNL s-au bătut ca leii și au influențat votul în favoarea ei am fost foarte mândru! În paralel, Ludovic Orban îmi arăta sondaje, vedeam că am o bună cotă de încredere, îmi spunea că sunt perceput drept principalul luptător cu ticăloșiile PSD-ALDE, că adevărurile dureroase spuse în emisiune după momentul OUG 13 au mobilizat cetățenii. În plus, arătam cifrele economiei reale, aduceam experți care explicau românilor cât de mult au fost mințiți în 2016. Totodată, aduceam analiști de politică externă care demonstrau că România, căzută în mâinile unui grup infracțional organizat, riscă să fie eliminată de la masa țărilor civilizate. Acesta este contextul în care am acceptat propunerea PNL.

Vocea mea va fi auzită, să nu vă îndoiți! Nefericiții din PSD și ALDE au luat România prizonieră, cu tot cu românii din ea! Nu mă voi opri decât atunci când îi voi convinge pe toți cetățenii cu care voi interacționa, într-un fel sau altul, că, dacă vor prosperitate, trebuie să-i dăm jos pe infractori.

Ei se justifică astfel: am câștigat alegerile. Da, dar printr-o fraudă morală. Românilor nu li s-a suflat o vorbă, în campanie, despre faptul că prioritatea PSD-ALDE va fi dezincriminarea corupției, anularea sentințelor, terorizarea magistraților, salvarea lui Dragnea și a acoliților săi. Iar închisoarea ca închisoarea, dar și-ar pierde și averile colosale!

Știau românii că PSD și ALDE vor prăbuși leul, că alimentele vor costa ca în Elveția, că ne vom ruga să scadă benzina sub 6 lei? Cât costau ouăle, cartofii, macaroanele, untul, roșiile în decembrie 2016? Știau românii în toamna lui 2016 că Guvernele Dragnea vor împrumuta aproape 9 milioane de euro pe oră, la dobânzi faraonice? Știau că promisiunile legate de spitalele regionale, școli, autostrăzi, locuri de muncă sunt gogoși?

M-am săturat să vorbesc despre Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Șerban Nicolae, Iordache, Grapini, Plumb, Codrin, Vâlcov! Vreau să vă arăt România pe care ne-o dorim, țara din vis! Dar mai întâi trebuie să-i alungăm pe bandiții care o jefuiesc de 30 de ani, pe șmecherii care și-ar vinde mamele pentru un vot, slugile care confundă Balcanii cu balcoanele, proștii care scufundă visteria, când nu și-o îndeasă în buzunare. Să-i dăm jos pe cei care pretind că investesc în educație și sănătate fără să sufle o vorbă despre cele 2600 de școli cu toaletă în curte, despre oamenii care mor cu zile în spitale mizerabile! Pe cei care au afirmat, cu subiect și predicat, că „autostrăzile pot să mai aștepte”! M-am săturat de pile, de odrasle în posturi călduțe, de nepotismul instituțional. Din cauza lor ne pleacă tinerii din țară. Mereu, și mereu, și mereu! Suntem tot mai puțini și mai triști!

Ce Românie vrem? Nu vrem toți o țară în care să nu se mai dea legi pentru salvarea unui singur om? Nu vrem toți ca, în democrație, hoții să stea la pușcărie, nu în Guvern sau în Parlament? Nu visăm ca oamenii cinstiți, harnici, inteligenți să fie recunoscuți, promovați? Nu vrem să putem protesta împotriva nedreptăților fără teama că suntem gazați, bătuți, umiliți, dați afară?

Am dovada că țara cu spitale moderne, drumuri curate, servicii ca în vest este posibilă! Fapte, nu vorbe! Vizitați Clujul, Oradea, Alba Iulia, Sibiul, Timișoara, Brașovul, Suceava, Aradul, Sinaia! PNL are primari și șefi de consilii județene care au atras aproape un miliard de euro și au adus bunăstare! Există orașe din care românii nu mai pleacă, ci unde vin să trăiască! Da, în România!

Am colegi în PNL care au negociat la sânge în Parlamentul European și au șters taxe, au apărat locuri de muncă, au adus bani pentru fermieri. Datorită lor, România a stat în primul rând! Iar asta va deveni o regulă. După ce câștigăm aceste alegeri vom birui și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare. Dar valul pornește acum! E mobilizare generală!

Patriotism înseamnă să faci ceea ce promiți oamenilor, nu să-i iei de fraieri. A lăsa țara din nou pradă bolșevicilor nu înseamnă că o aperi, ci că o trădezi! Gata cu lașii, proștii, trădătorii și infractorii!

Aveți încredere și veniți cu noi! Aveți încredere, pentru ultima oară! Urmați-vă instinctul, oameni buni! Eu am pornit pe acest drum și nu mă voi abate de la el. Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Rareș Bogdan

Sursa

Citește în continuare

POLITIC

Liderii ALDE sprijină înfiinţarea claselor de învăţământ profesional dual

Publicat

pe

După vizita efectuată în judeţul Dâmboviţa săptămâna trecută printr-o serie de societăţi comerciale, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României şi lider al ALDE, a constatat că este nevoie de cadre pregătite, de profesionişti, de muncitori în diferite sectoare de activitate.

Împreună cu Ionel Petre, şeful ALDE Dâmboviţa, Tăriceanu a promis că se va implica pentru crearea învăţământului dual în Dâmboviţa, astfel încât nevoia de cadre pregătite a unor unităţi economice să fie acoperită.

„Am stabilit cu domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu ca, în următoarea perioadă, să îl invit la Târgovişte pe Stelian Fedorca, preşedintele Autorităţii pentru învăţământ dual. Domnul Fedorca este cel care a pus bazele acestui sistem de învăţământ la Braşov, extinzându-l ulterior la nivel naţional.

Avem un exemplu de învăţământ dual în Dâmboviţa, la Liceul Tehnologic «Grigore Năstase» din Tărtăşeşti. Voi organiza o întâlnire între Stelian Fedorca, conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa şi agenţii economici interesaţi. Îl vom invita, pentru a ne vorbi despre ceea ce se întâmplă în acest sens la liceul din Tărtăşeşti, pe directorul Ion Nilă”, a precizat Ionel Petre.

A mai spus liderul ALDE Dâmboviţa că preşedintele Călin Popescu Tăriceanu doreşte să se implice în înfiinţarea învăţământului dual profesional la Târgovişte, astfel încât criza de personal, de oameni calificaţi în diferite domenii de activitate, să dispară.

Ionel Petre va propune Primăriei Târgovişte implicare pentru crearea, la nivelul municipiului, a cel puţin două-trei clase de învăţământ dual pe diferite specializări.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!