Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Cezar Preda, deputat PNL: Voi fi un om fericit dacă semnăturile de susţinere se transformă în voturi!

Publicat

pe

Cea mai mare provocare pentru partidele politice înscrise în cursa electorală pentru Parlamentul European din luna mai va fi aceea de a obţine tot atâtea voturi câte semnături de susţinere a candidaţilor au strâns – apreciază deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda.

Cu alte cuvinte, trebuie să se lupte pentru o prezenţă masivă la vot, având în vedere că, la un calcul aritmetic simplu, numărul românilor care au semnat pentru susţinerea partidelor se cifrează pe la vreo 9 milioane, conform declaraţiilor liderilor formaţiunilor politice!

„La precedentele alegeri europarlamentare, PNL Dâmboviţa a obţinut vreo 34.000 de voturi, la o prezenţă la vot de 42%. Asta înseamnă că, pentru a lua 37.000 de voturi, că doar n-or fi semnat oamenii degeaba, ar trebui să fie o prezenţă de 45%. Dacă o fi o prezenţă de 45% şi vom lua noi 37.000 de voturi, eu sunt fericit.

Extrapolând, PNL trebuie să ia 1.400.000 de voturi la nivel naţional. Eu îmi doresc asta. Votul meu şi al familiei mele va fi sigur şi o să fac şi campanie pentru PNL, să luăm voturile astea. Dar, dacă nu le luăm, ce facem? Am văzut că nimeni nu se întreabă. 37.000 de semnături, dacă se transformă în voturi, eu sunt un om fericit”, a exemplificat deputatul Cezar Preda cu situaţia partidului din care face parte.

În ceea ce priveşte programele electorale care le sunt propuse românilor, spune Cezar Preda, PNL vine cu o temă reală şi europeană, prin faptul că are o aplecare corectă asupra statului de drept, asupra luptei împotriva corupţiei şi a tot ceea ce înseamnă o justiţie independentă. În schimb, PSD a gafat colosat cu sloganul „România merită mai mult”.

„Asta nu scrie puterea niciodată. Asta o scrie opoziţia. Păi, dacă România merită mai mult, de ce să vă voteze oamenii pe voi care sunteţi la putere? Nu-i logic”?

Dâmboviţa

Tentativă de omor în comuna Odobeşti! Şi-a înjunghiat un consătean

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.buzaumedia.ro)

Un bărbat de 28 de ani, din comuna Odobeşti, judeţul Dâmboviţa, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat de un consătean, pe fondul unei altercaţii spontane. Agresiunea s-a consumat în cursul serii de sâmbătă – 14 septembrie, pe o stradă din localitate.

Medicul legist a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în pericol, astfel că agresorul, un tânăr de 23 de ani, a fost reţinut pentru tentativă de omor, iar astăzi, 16 septembrie 2019, urmează să fie prezentat în faţa procurorilor, pentru dispunerea măsurilor legale care se impun.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Profesorul Honorius Moţoc a pus într-o carte momentele esenţiale ale liberalismului românesc

Publicat

pe

De mai multă vreme, am primit ultima carte a profesorului târgoviştean Honorius Moțoc, fost inspector școlar general, dascăl de excepție și, în timpul liber, un fervent activist liberal. Este vorba despre o istorie a Partidului Național Liberal și a liberalismului din România în perioada 1875-1947, pe care am citit-o ușor. De fapt, cam toate cărțile bune din ziua de azi se citesc ușor. Există o adaptare a scriitorului la vremurile iuți pe care le trăim.

Lucrarea profesorului Moţoc este scrisă concis, clar, autorul rezumându-se la momentele esențiale, la clipele care au contat și care au făcut istorie. Sunt prinse acolo fineţuri, episoade pe care nu le ştiam, elemente de culise. Profesorul Moţoc nu a divagat pe lângă subiect, nu a deschis paranteze. Istoria liberalismului curge frumos, cronologic. Sunt marcate cu simţ literar și științific marile momente ale Partidului Național Liberal şi rolul pe care l-a avut în făurirea României moderne.

Sunt trecuți în revistă, cu abundență de informații, stâlpii PNL, cei ce au făurit istorie, politică, doctrină. Autorul zăboveşte prin viața şi activitatea lor, face schițe de caracter, de personalitate, expune precis implicarea, efortul liderilor PNL, cum au modelat democrația după modelul occidental, cum au luptat cu ignoranța, cu carenţele unei societăți vechi, care s-a rupt greu de metehnele trecutului.

Cartea se poate citi pentru delectare, pentru a potoli setea de informații, dar poate fi privită și ca un manual de istorie, un tratat despre izvoarele liberalismului în România. Să nu uităm, sub PNL, s-a înfăptuit Marea Unire! Sunt memorabile, chintesenţă a istoriei, vorbele spuse de Ion I.C. Brătianu, la banchetul organizat cu ocazia primirii delegației din Ardeal: „De o mie de ani vă așteptăm. Și ați venit ca să nu ne mai despărțim niciodată”…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!