Connect with us

POLITIC

PRO România va concretiza în proiecte legislative discuţiile cu asociaţiile militarilor

Publicat

pe

Senatorul de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, a ocupat fotoliul de ministru al Apărării doar câteva luni, în anul 2017, însă a fost suficient timp pentru a înţelege în detaliu problemele din sistem şi a-l determina să ţină în continuare legătura cu reprezentanţii structurilor asociative ale militarilor.

După ultima dezbatere cu aceştia, organizată la Constanţa, Adrian Ţuţuianu s-a angajat să le susţină solicitările. PRO România îi va cere preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să pună pe ordinea de zi proiectele de lege care privesc sistemul de Apărare, Ordine Publică, Securitate Națională și al Administrației Naționale a Penitenciarelor, tinute de prea multă vreme în sertare.

Potrivit senatorului Adrian Ţuţuianu, structurile asociative ale militarilor au patru mari cerinţe:
➡ Adoptarea unei Ordonanțe de urgență, care să abroge art. 40 din OUG nr. 57/2015, art. 7 din OUG nr. 59/2017, art. 41 și 84 din OUG 114/2018, asigurându-se, astfel, dezideratul LA FUNCȚII, GRADE, STUDII şi CONDIȚII DE MUNCĂ EGALE = PENSII EGALE, INDIFERENT DE ANUL PENSIONĂRII;
➡ Adoptarea unei Ordonanțe de urgență pentru modificarea Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Anexa VI, cap. I, în sensul eliminării discriminărilor între beneficiarii Anexei VI și ceilalți beneficiari ai Legii amintite:
– eliminarea coeficientului 1,00 pentru militarul profesionist, echivalent cu muncitor necalificat;
– aducerea funcțiilor de la poziția 1 din Anexa VI la nivelul coeficientului de ierarhizare al secretarilor de stat, conform Anexei IX, adică 8,00 în loc de 4,35;
– reașezarea tuturor coeficienților de ierarhizare în plaja 1,75 – 8,00, conform specificului piramidal și ierarhizării stricte a structurilor militare.
➡ Repunerea pensiei suplimentare bazată pe contributivitatea militarilor în exigențele legale;
➡ Începerea imediată de repunerii în plată a soldelor/salariilor compensatorii la trecerea în rezervă.

„PRO România își reafirmă susținerea pentru militarii în retragere şi în rezervă, promovând o serie de modificări legislative pentru a readuce Legea 223/2015 privind pensiile militare de serviciu la forma inițială din 2015, după ce aceasta a fost în ultimii ani modificată pentru reducerea drepturilor rezerviștilor militari”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan, președinte CJ Dâmbovița: De 2 ani, construim împreună!

Publicat

pe

Au trecut doi ani de când, la conducerea județului Dâmbovița, se află echipa PSD condusă de președintele Corneliu Ștefan. Un nou avânt, o resetare a social-democrației în județ, un nou mod de comunicare, de relaționare, de abordare a problemelor comunității. Un stil de lucru revigorant, care a contat atât pentru organizația PSD cât și pentru administrația publică locală și județeană.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, în ochii cetățenilor dâmbovițeni, au fost apreciate atât coeziunea echipei Corneliu Ștefan, proiectele puse pe tapet, cât și jocul politic electoral, care a fost unul curat, bazat pe inițiative, pe deschidere, comunicare și convingere.

„Pe 27 septembrie 2020, proiectele politice și administrative ale PSD erau confirmate de votul majorității dâmbovițenilor. Fiecare primar, consilier local sau județean, precum și conducerea Consiliului Județean Dâmbovița își onorează promisiunile făcute!

Toate propunerile noastre se regăsesc în proiecte de peste 1 miliard de euro: sunt lucrări demarate, avem contracte de anvergură semnate, dar și protocoale încheiate cu ministere cheie în dezvoltarea județului nostru”, a precizat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, la doi ani de la scrutinul electoral din septembrie 2020.

A mai spus liderul PSD Dâmbovița că toate realizările de până acum au fost posibile datorită unui element foarte important: munca în echipă, fără de care, în politică, în administrație, în implementarea unor proiecte de inters comunitar, nu se poate realiza nimic.

„Prioritățile mandatului nostru au fost stabilite de locuitorii acestui județ și de nevoile fiecărei comunități în parte, chiar dacă acestea au avut un fundament politic, scopul fiind acela de elimina decalajele dintre mediul rural și urban și pentru a îmbunătăți viața fiecărui dâmbovițean. Dâmbovița urmează parcursul unui județ care va deveni un motor și un pol de dezvoltare al regiunii noastre”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Liderul PSD Dâmbovița și președinte al Consiliului Județean Dâmbovița a mulțumit dâmbovițenilor pentru încredere și a promis că pe 29 octombrie va prezenta, în detaliu, tot ceea ce a realizat în județ împreună cu echipa pe care o coordonează la CJD.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT