Connect with us

POLITIC

Premierul Viorica Dăncilă se desparte cu greu de ministrul Rovana Plumb!

Publicat

pe

Prim-ministrul Viorica Dăncilă sare în apărarea ministrului Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, buna sa prietenă, pe care o susţine cu tărie chiar şi în faţa şefului de partid, temutul Liviu Dragnea.

Conform celor spuse de liderul PSD în nenumărate rânduri, Rovana Plumb, prima pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare şi, cu siguranţă, propunerea României pentru postul de comisar european, ar trebui să-şi dea demisia din Guvern înainte de declanşarea campaniei electorale.

Viorica Dăncilă, care nu vrea să se despartă de un ministru cum este Rovana Plumb, a declarat că decizia de retragere din Guvern a Rovanei Plumb va fi luată în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

„Rovana Plumb a fost un ministru foarte bun şi este încă, pentru că încă deţine acest portofoliu, la Fonduri Europene. După cum ştiţi, am plecat de la un grad de absorbţie zero al Guvernului Cioloş, am ajuns la media europeană. Nu a fost uşor, nu aveam creditate nici măcar autorităţile de management.

În spatele acestor procente, există o muncă enormă, o apreciez foarte mult pe doamna ministru Rovana Plumb, dar sunt convinsă că va fi un europarlamentar la fel de bun, pentru că deja cunoaşte modul de lucru în Parlamentul European, cunoaşte lucrul între instituţiile europene şi acesta reprezintă un plus. Legat de înlocuitorul ei, nu am discutat încă acest lucru, îl vom discuta în cadrul structurilor de partid, în cadrul Comitetului Executiv Naţional”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Virgil Guran nu este interesat să candideze pentru șefia CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Pe anumite canale a circulat informația că senatorul Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ar candida la alegerile locale din 2024 pentru funcția de președinte Consiliului Județean. Guran a precizat că nu are de gând să se arunce într-o astfel de bătălie. A spus că își face bine treaba, pentru partid și pentru județ, acolo, la București.

„O să căutăm variante în județ. Oameni care să obțină un rezultat bun”, a spus Guran.

Senatorul a mai mărturisit că, din punctul său de vedere, un președinte de Consiliu Județean nu are mai multă putere decât un parlamentar. Poate să fie tare în județ, dar „acolo, la București, le rezolvi mult mai repede dacă ești tot timpul lângă Guvern, lângă miniștri, dacă ai o anumită deschidere. Dacă mai ai și o funcție în Parlament, ajuți mai mult județul”, a mai adăugat liderul PNL Dâmbovița – Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT