Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Alexandru Oprea ar putea fi instalat la şefia CJ Dâmboviţa săptămâna viitoare

Publicat

pe

Consilierul judeţean Alexandru Oprea, vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, are, astăzi, două motive de bucurie. Primul ar fi legat de decizia de validare a excluderii din PSD a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu. Documentul a ajuns, în această dimineaţă, pe masa de lucru a prefectului Antonel Jîjîie şi poartă semnătura liderului PSD Liviu Dragnea şi a secretarului general Codrin Ştefănescu.

A doua satisfacţie pentru Alexandru Oprea este aceea de a vedea dacă zvonurile lansate în ultimul timp, cum că nu ar mai fi dorit preşedinte la CJ, se adeveresc sau nu. Cert este că am auzit voci care spuneau că, pentru a nu se inflama spiritele şi pentru a nu fi divizată şi mai mult organizaţia, s-ar fi decis instalarea la cârma Consiliului Judeţean Dâmboviţa a lui Alexandru Oprea, singurul care poate face faţă cu brio problemelor actuale din administaţia judeţeană, chiar în şedinţa de săptămâna viitoare.

Prefectul judeţului are la dispoziţie maximum 30 de zile pentru a promova acţiunea de schimbare din funcţie a şefului Consiliului Judeţean. Nu sunt excluse nici variantele de contestaţie la care ar putea să recurgă Daniel Comănescu, dar, din câte am aflat pe surse, acesta nu s-ar mai angaja într-un asemenea demers.

Decizia de validare a hotărârii Comitetului Executiv Judeţean Dâmboviţa nr. 199/ 09.02.2019 a fost luată de CEX PSD în data de 25 martie 2019, ieri, 9 aprilie, a fost înregistrată la PSD Dâmboviţa, iar astăzi a fost prezentată prefectului.

Documentul este simplu, concis, câteva fraze, semnături. Nu există ataşată o motivaţie clară a deciziei de excludere. Două articole. Primul în care se precizează că s-a validat hotărârea şi cel de-al doilea în care se aminteşte că Daniel Comănescu îşi pierde calitatea de membru PSD, ca urmare a sancţiunii de excludere.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa premiază elevii şi profesorii cu rezultate deosebite în plan judeţean

Publicat

pe

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa organizează, astăzi – 23 iunie 2019, la Sala Sporturilor din Târgovişte „Gala Excelenţei în Învăţământul Dâmboviţean”.

În cadrul acestui eveniment, vor fi recompensaţi 534 de elevi şi peste 300 de profesori care au obţinut rezultate deosebite la etapa județeană a olimpiadelor și concursurilor.

Fondurile pentru premiere sunt asigurate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi totalizează 154.000 de lei.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Locuieşti în Târgovişte? Pune-ţi proiectul pe targoviste-decide.ro şi Primăria îl finanţează!

Publicat

pe

La data de 1 iulie 2019, va deveni operaţională platforma online de bugetare participativă creată de Primărie Târgovişte. Practic, prin acest instrument, administraţia locală va finanţa propunerile de proiecte ce vor fi iniţiate de locuitorii oraşului, după modelul implementat cu succes în Sibiu, Cluj, Oradea şi în unele sectoare ale municipiului Bucureşti.

„Este un pas înainte în ceea ce înseamnă implicarea directă a cetăţenilor în procesul de prioritizare a unor investiţii publice. Aştept cu nerăbdare să văd ce tipuri de proiecte vor fi depuse. Paleta investiţiilor este destul de largă. Proiectele trebuie să se refere la investiţii publice.

Procedura este deosebit de simplă. Platforma online targoviste-decide.ro arată toţi paşii ce trebuie parcurşi. Orice persoană cu domiciliul în Târgovişte poate depune un proiect. Trebuie doar să se autentifice şi are acces la toate informaţiile”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Anul acesta, vor fi finanţate trei proiecte, cu o valoare maximă de 400.000 de lei fiecare. Acestea vor fi selectate după parcurgerea a două etape de vot, fiecare cu o pondere de 50%: online şi direct, în cartiere. Cetăţenii pot aplica în acest program în perioada 1-31 iulie.

Lista ideilor eligibile va fi publicată în data de 26 mai, după ce vor fi supuse analizei unei comisii de specialitate înfiinţată la nivelul Primăriei Târgovişte. Se va trece apoi la procedura de vot online, care se va derula în intervalul 27 august – 10 septembrie. Odată parcursă şi această etapă, primele cinci propuneri vor fi supuse votului direct, în cadrul unor întâlniri organizate în cartiere. După desemnarea celor trei proiecte câştigătoare, se va începe procedura legală pentru implementare.

Propunerile trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii:
– Infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale
– Amenajare de spații verzi și locuri de joacă
– Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei.
– Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.)
– Dezvoltare turism
– Infrastructură culturală
– Infrastructură socială
– Infrastructură de sănătate
– Digitalizare

Fiecare cetăţean poate formula o singură propunere de proiect pentru fiecare din domeniile stabilite.

Pentru a fi validate în cadrul procesului de bugetare participativă proiectele trebuie să fie de competența Primăriei Târgovişte și să indeplinească următoarele criterii de eligibilitate:
– să fie de interes local si să nu realizeze activităţi cu scop comercial, publicitar, de natură politica sau etnică;
– să fie sau să poată fi asimilate unei investiţii aflate în competenţa Primăriei Târgovişte şi care vizează un spaţiu din domeniul public al municipiului;
– să se refere doar la investiții publice constând în dotări, modernizări, reparații ale bunurilor proprietate publică a municipiului
– să nu fie contrare sau incompatibile cu planuri sau proiecte ale municipalităţii aflate în derulare;
– să fie delimitate zonal;
– să se încadreze în bugetul maxim alocat unui proiect;
– să se încadreze în domeniile prevăzute în Regulament.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!