Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Alexandru Oprea ar putea fi instalat la şefia CJ Dâmboviţa săptămâna viitoare

Publicat

pe

Consilierul judeţean Alexandru Oprea, vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, are, astăzi, două motive de bucurie. Primul ar fi legat de decizia de validare a excluderii din PSD a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu. Documentul a ajuns, în această dimineaţă, pe masa de lucru a prefectului Antonel Jîjîie şi poartă semnătura liderului PSD Liviu Dragnea şi a secretarului general Codrin Ştefănescu.

A doua satisfacţie pentru Alexandru Oprea este aceea de a vedea dacă zvonurile lansate în ultimul timp, cum că nu ar mai fi dorit preşedinte la CJ, se adeveresc sau nu. Cert este că am auzit voci care spuneau că, pentru a nu se inflama spiritele şi pentru a nu fi divizată şi mai mult organizaţia, s-ar fi decis instalarea la cârma Consiliului Judeţean Dâmboviţa a lui Alexandru Oprea, singurul care poate face faţă cu brio problemelor actuale din administaţia judeţeană, chiar în şedinţa de săptămâna viitoare.

Prefectul judeţului are la dispoziţie maximum 30 de zile pentru a promova acţiunea de schimbare din funcţie a şefului Consiliului Judeţean. Nu sunt excluse nici variantele de contestaţie la care ar putea să recurgă Daniel Comănescu, dar, din câte am aflat pe surse, acesta nu s-ar mai angaja într-un asemenea demers.

Decizia de validare a hotărârii Comitetului Executiv Judeţean Dâmboviţa nr. 199/ 09.02.2019 a fost luată de CEX PSD în data de 25 martie 2019, ieri, 9 aprilie, a fost înregistrată la PSD Dâmboviţa, iar astăzi a fost prezentată prefectului.

Documentul este simplu, concis, câteva fraze, semnături. Nu există ataşată o motivaţie clară a deciziei de excludere. Două articole. Primul în care se precizează că s-a validat hotărârea şi cel de-al doilea în care se aminteşte că Daniel Comănescu îşi pierde calitatea de membru PSD, ca urmare a sancţiunii de excludere.

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT