Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

S-a dat startul programelor Rabla şi Rabla Plus 2019

Publicat

pe

Astăzi – 10 aprilie 2019, au fost prezenţi la Centrul Tehnologic Renault Titu, la evenimentul de lansare a Programelor Rabla şi Rabla Plus, Graţiela Gavrilescu – ministrul Mediului, Cornel Brezuică – preşedintele Fondului pentru Mediu, Ionel Petre – vicepreşedintele Agenţiei pentru Arii Naturale Protejate şi preşedinte ALDE Dâmboviţa, Laurenţiu Neculăescu – secretar de stat în Ministerul Mediului, reprezentaţi ai concernelor auto Renault şi Ford şi, bineînţeles, multă presă. Amfitrionul manifestării a fost jurnalista Alexandra Stoicescu de la Antena 3.

Primul la cuvânt, ministrul Mediului – Graţiela Gavrilescu. A vorbit despre importanţa programului Rabla, care, iată, sărbătoreşte 15 ani de existenţă, 15 ani de sprijin atât pentru mediu şi pentru industria din domeniu, cât mai ales pentru cetăţeanul român, care, prin facilităţile oferite de Guvern, a putut să-şi reînnoiască parcul auto, să-şi schimbe automobilul vechi, ruginit, obosit, poluant, cu unul nou, în ton cu cerinţele Uniunii Europene în materie de protecţie a mediului.

Graţiela Gavrilescu şi-a exprimat satisfacţia şi mândria că a putut lansa aceste două mari programe în Centrul Tehnologic Renault de la Titu, un loc unde se lucrează cu cei mai buni specialişti în domeniu, pentru cercetare, inovare şi dezvoltare.

„Administraţia Fondului de Mediu, Ministerul Mediului şi Guvernul României au încercat, de la ediţie la ediţie, să îmbunătăţească acest program, astfel încât sumele pe care noi le acordăm să fie unele care să stimuleze cumpărătorul şi cetăţeanul, să deblocăm acest sistem de rable, de deşeuri, care, de cele mai multe ori, ne deranjează atunci când ele sunt lăsate prin curţi, prin parcări, abandonate pe străzi.

Este anul de debut pentru pornirea reciclării motoarelor în România şi ne dorim ca aceste autovehicule vechi să fie duse acolo unde trebuie, iar fiecare comonentă să poată să fie reciclată.

Am hotărât acum două săptămâni ca ITP-ul să fie scos din ghidul de finanţare, astfel încât tot ceea ce este vechi, de care nu ne mai putem folosi, dar care are posibilitatea să fie reciclat, să fie reciclat.

Păstrăm şi anul acesta prima de casare în valoare de 6.500 de lei, la care, bineînţeles, putem să cumulăm, în funcţie de motoarele pe care le dorim să le achiziţionăm. Păstrăm, în acelaşi timp, ecobonusul, de 10.000 de euro, de care am spus că beneficiază orice român, pentru achiziţionarea unui maşini nepoluante, 100% electrice.

Şi, mai mult decât atât, să nu uitam că Guvernul României a adoptat anul trecut o hotărare de guvern prin care statului, indiferent că este vorba de autorităţi publice locale, agenţii, ministere, i se ridică plafonul de la 18.000 de euro la 30.000, tocmai din dorinţa de a stimula achiziţionarea unor maşini nepoluante”, a declarat Graţiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului a mai spus celor de faţă că România, la nivelul Uniunii Europene, a fost dată ca exemplu pentru derularea cu succes a acestui program intitulat Rabla şi se vrea ca ţara noastră, prin specialiştii ei, să ofere consultanţă în domeniu şi altor state europene interesate de implementarea unui astfel de program.

Graţiela Gavrilescu a dezvălit celor de faţă că doreşte să materializeze o iniţiativă legislativă pe care nu a reuşit până acum să o pună în dezbatere, aceea de a urmări traseul tuturor componentelor care provin de la autovehiculele scoase din uz, în sensul organizării unui transfer corespunzător din toate punctele de vedere.

Cornel Brezuică, preşedintele Fondului pentru Mediu, a vorbit despre cele două programe, Rabla şi Rabla Plus, care sunt mult aşteptate de românii care doresc să-şi schimbe autoturismul vechi cu unul nou, modern, nepoluant.

Cornel Breziucă a marşat pe ideea de a ocroti cu toţii mediul în care trăim, de a lupta pe toate fronturile pentru combaterea fenomenului deosebit de îngrijorător care este încălzirea globală.

Industriile mondiale şi guvernele din numeroase ţări investesc miliarde de euro în tehnologii curate, în măsuri menite să scadă nivelul de poluare. Cât priveşte programul de stimulare a cumpărării de autoturisme electrice, preşedintele Fondului pentru Mediu a precizat că instituţia pe care o coordonează finanţează programe de creare a unor instalaţii de încărcare a maşinilor electrice în cât mai multe oraşe ale ţării.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A încetat din viață profesorul Ioan Valerian. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

de

În această dimineață, profesorul Valerian Ioan a trecut în lumea celor drepți, lăsând lumea sportului dâmbovițean mult mai săracă!

Născut pe 18 mai 1951, Valerian Ioan a fost una dintre cele mai importante figuri ale baschetului românesc, pe care l-a slujit cu abnegație până în ultima clipă a vieții sale.

Valerian Ioan este omul care i-a descoperit și antrenat pe cei mai importanți baschetbaliști dâmbovițeni, iar de-a lungul timpului, performanțele sale profesionale au fost de-a dreptul impresionante, așa cum o arată și CV-ul regretatului om de sport:

-Component al echipei de baschet Div. B ’’Cimentul Fieni’’1971-1977
-Antrenor Lot National –juniori baschet-1981-1994
-Antrenor principal Div.A –Livas Targoviste – Campion National 2002
-Antrenor principal Lot National (senioare) 2001-2006
–Membru al Biroului Federal al Federatiei Romane de Baschet
-Membru al Comisiei Judetene de Baschet 1974 – 2004
-Sef al Comisiei Metodice de Baschet al CSS Targoviste si CJEFS D-ta-1974-2008
-Director adjunct centru bugetar 1992-1994
-Vicepresedinte in cadrul Asociatiei de Baschet D-ta 1980-1990
-Sef comisie antrenori 1990-2008
-Profesor/formator in cadrul Asociatiei judetene de Baschet D-ta al instructorilor sportivi si antrenorilor de baschet
-Sef cerc metodic CSS-uri,clase cu program sportiv in cadrul ISJ D-ta 1996-2008
-Profesor metodist CCD si membru in Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (ed.fizica si sport)si Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (CSS-uri si clase cu program sportiv)
-Membru al Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet din Romania din anul 2004
– Distinctia „Gheorghe Lazar” cls. a-II-a – 2009
-Distinctia – Ordinul ,,Merite pentru invatamant in grad de Cavaler”- inmanat de Presedintele Romaniei in anul 2004
-Titlul de ,, Cetatean de Onoare al orasului Targoviste” – 2012
-Comisar F.R. Baschet din anul 2004
– Director sportiv în cadrul secției de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște.

Conducerea și angajații Clubului Sportiv Municipal Târgoviște își exprimă regretul și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Legea cadastrului, mai facilă pentru cetăţean şi autorităţi locale

Publicat

pe

Legislaţia cadastrală din România capătă noi valenţe, se apropie mai mult de practica europeană, se adaptează din mers cerinţelor moderne, normelor impuse de UE.

După cum ne-a precizat deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia, membră în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, în cadrul acestei structuri parlamentare, a fost dezbătută şi votată o iniţiativă de modificare a Legii Cadastrului.

Practic, susţine Claudia Gilia, actul normativ a fost simplificat şi s-au creat mai multe facilităţi în momentul intabulării caselor, terenurilor şi monumentelor istorice. Statul, prin aceste modificări, va oferi fonduri pentru realizarea cadastrului şi pentru protejarea monumentelor istorice. Totodată, este simplificat accesul la finanţare în vederea înregistrării terenurilor din domeniul public al statului.

„Am decis majorarea sumei cu care se vor cofinanța lucrările de înregistrare sistematică pe care le contractează primăriile. Se va putea accelera cadastrarea în orașe, prin motivarea firmelor de a se prezenta la licitații prin creșterea sumei maxime, de la 60 de lei/carte funciară până la 132 de lei pentru imobil, în funcție de obiectiv.

Autoritățile publice locale nu vor mai fi refuzate de firmele care tot invocau prețul prea mic, în comparație cu gradul de dificultate a terenului care trebuia măsurat. În plus, o măsură pentru care am susținut cu toată convingerea acest proiect este faptul că se vor putea salva mai multe monumente istorice.

Ministerul Culturii va putea face, din oficiu, notarea în cartea funciară, în cazul imobilelor de patrimoniu. În acest fel, pe piața imobiliară se va afla cu ușurință despre vânzarea monumentelor istorice și vor fi evitate situațiile în care un cumpărător putea afla abia după tranzacție că imobilul achiziționat nu poate fi modificat întrucât acesta este protejat de lege”, a precizat deputata Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!