Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Muzeele din Prahova îţi propun o incursiune prin tradiţiile pascale

Publicat

pe

Sursa foto: vacanta.infoturism.ro

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova organizează, începând de astăzi – 10 aprilie până în data de 21 aprilie, numeroase evenimente culturale – expoziţii temporare, matinee muzeale şi ateliere de creaţie – având ca temă tradiţiile specifice Sărbătorilor Pascale în spiritualitatea românească.

În Ploieşti:
· Muzeul de Istorie şi Arheologie Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10

10-19 aprilie 2019
Ateliere de creaţie „Sărbătoarea Paştelui. Lumină şi credinţă”. Se vor desfăşura atât la sediul muzeului, cât şi la diferite unităţi de învăţământ din judeţ

11 aprilie 2019, ora 13:00
Curs tematic interactiv „Învierea Domnului. Sărbătoarea luminii și a bucuriei”. Participă elevi ai Şcolii Gimnaziale Drăgăneşti-Prahova

· Muzeul „Casă de Târgoveţ din sec. XVIII-XIX” Ploieşti, str. Democraţiei nr. 2

15 aprilie 2019, ora 12:00
Matineu muzeal „Tradiţii şi obiceiuri pascale”. Participă elevi ai Şcolii Gimnaziale „George Coşbuc” Ploieşti

· Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” Ploieşti, str. Nichita Stănescu nr. 1

19 aprilie 2019, ora 11:00
Expoziție de icoane și ouă încondeiate. Participă elevi ai Şcolii Gimnaziale „Sfânta Vineri” Ploieşti

În judeţ:
· Muzeul „Conacul Bellu” Urlaţi, str. Orzoaia de Sus nr. 12

16 aprilie 2019, ora 10:00
Atelier pascal „Paştile cele noi şi sfinte”. Participă elevi ai Şcolii Gimnaziale Baba Ana – Prahova

· Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” Buşteni, str. Tudor Vladimirescu nr. 1

16 aprilie 2019, ora 10:00
Matineu muzeal „Semnificaţia Sărbătorilor Pascale”. Participă elevi ai Şcolii Gimnaziale „Regina Elisabeta” Poiana Ţapului – Buşteni, Prahova

· Muzeul „Conacul Pană Filipescu” com. Filipeştii de Târg

16-19 aprilie 2019, ora 10:00
Ateliere de creaţie „Tradițiile pascale în regiunile istorice ale României”

· Muzeul Memorial „Constantin şi Ion Stere” com. Bucov

17 aprilie 2019, ora 12:00
Matineu muzeal „Sărbătoarea Floriilor și Sfântul Paște”. Participă elevii ai Şcolii Gimnaziale „Înv. Dinu Nicolae ” Dumbrava, Prahova

· Muzeul „Crama 1777” com. Valea Călugărească, str. Valea Largă nr. 139A

18 aprilie 2019, ora 10:00
Matineu muzeal „Tradiţiile pascale în comunităţile viticole”. Participă elevi ai Şcolii „Ion Ionescu” Valea Călugărească – structura Nicovani, Prahova

· Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, str. George Enescu nr. 1-3

19 aprilie 2019, ora 12:00
Atelier de pictură: „Icoana din sufletul copilului”. Participă elevi ai Colegiului Naţional „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte

· Muzeul „Casa Domnească” com. Brebu

21 aprilie 2019, ora 10:00 – „Duminica Floriilor”
Expoziție temporară „Simbolurile religioase ale ortodoxiei românești”, ediția a XVII-a.
Atelier de creație: ouă încondeiate, felicitări pascale și iconițe, în cadrul proiectului educațional „Anotimpul luminii prin ochi de copii” desfășurat sub egida Inspectoratului Județean Prahova.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără internaţională de pictură cu tema „Lăcaşuri de cult din judeţul Dâmboviţa”

Publicat

pe

Luni – 24 iunie 2019, la ora 12:00, se va deschide, la Curtea Domnească din Târgovişte, cea de-a III-a ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul de Cultură.

„Tematica ediţiei de anul acesta este «Lăcaşuri de cult din judeţul Dâmboviţa» şi urmăreşte punerea în valoare a celor mai frumoase lăcaşuri de cult din judeţul nostru, simboluri ale spiritualităţii ortodoxe româneşti, monumente istorice şi bijuterii arhitecturale ale patrimoniului cultural local.

Tabăra reuneşte artişti din: India, Siria, Ucraina şi din mai multe judeţe ale ţării. Aceştia vor imortaliza pe pânză biserici şi mănăstiri din judeţ, mărturii ale trecutului cultural şi spiritual dâmboviţean, unele dintre ele vechi de sute de ani. Lucrările realizate în cadrul taberei vor rămâne în patrimoniul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Artistul plastic Mihai Şerbănescu, profesor la clasa de pictură a Şcolii Populare de Arte “Octav Enigărescu” din cadrul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, îi va însoţi pe participanţii la tabără prin mai multe localităţi ale judeţului nostru, atrăgând atenţia acestora asupra frumuseţilor locale, contribuind totodată la promovarea turistică a zonei”, se arată într-un comunicat remis de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Lucrările realizate în cadrul taberei de pictură vor face obiectul unei expoziţii care va fi vernisată sâmbătă, 29 iunie 2019, la ora 18:00, la Muzeul de Istorie.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, ultimul loc în UE la capitolul inovare!

Publicat

pe

Foto: https://www.cotidianul.ro

Tabloul de bord european privind inovarea și Tabloul de bord regional privind inovarea pentru anul 2019, publicate astăzi de Comisia Europeană, arată că performanțele UE în materie de inovare s-au îmbunătățit în mod constant timp de patru ani la rând – informează Centrul Europe Direct târgovişte.

În premieră absolută, capacitatea de inovare a Europei o depășește pe cea a Statelor Unite ale Americii. Cu toate acestea, UE continuă să piardă teren în fața Japoniei și a Coreei de Sud, iar China vine rapid din urmă.

Din păcate, România este inclusă în categoria „inovatori modești” și ocupă ultimul loc din UE. Regiunile cele mai inovatoare din UE sunt Helsinki-Uusimaa (Finlanda), urmată de Stockholm (Suedia) și Hovedstaden (Danemarca).

Tabloul de bord european privind inovarea 2019: principalele constatări
• Pe baza punctajelor obținute, țările UE se încadrează în patru grupe de performanță: lideri în materie de inovare, inovatori puternici, inovatori moderați și inovatori modești. Suedia este liderul în materie de inovare la nivelul UE în 2019, fiind urmată de Finlanda, Danemarca și Țările de Jos. Regatul Unit și Luxemburg și-au pierdut statutul de „lideri în materie de inovare”, alăturându-se altor țări din categoria „inovatorilor puternici”, în timp ce Estonia face parte, pentru prima dată, din grupul „inovatorilor puternici”.
• Din 2011 până în prezent, performanțele în materie de inovare ale UE au crescut, în medie, cu 8,8 %, 25 de țări ale UE sporindu-și performanțele în acest domeniu. Cele mai bune performanțe s-au înregistrat în Lituania, Grecia, Letonia, Malta, Regatul Unit, Estonia și Țările de Jos, în timp ce România și Slovenia au înregistrat cele mai puternice scăderi ale performanțelor în acest domeniu.
• La nivel mondial, UE a depășit Statele Unite. Superioritatea performanțelor UE față de Brazilia, India, Rusia și Africa de Sud rămâne considerabilă. Cu toate acestea, China vine din urmă, cu o viteză de trei ori mai mare decât cea cu care cresc performanțele UE. UE a pierdut teren în comparație cu Japonia și Coreea de Sud.
• În anumite domenii specifice de inovare, țările din UE cu cele mai bune rezultate sunt: Danemarca– resurse umane și mediul propice inovării; Luxemburg – sisteme de cercetare atractive; Franța– finanțare și sprijin; Germania – investiții ale întreprinderilor; Portugalia – IMM-uri inovatoare;Austria – crearea de legături; Malta – capital intelectual; Irlanda – impacturi asupra ocupării forței de muncă și asupra vânzărilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!