Conectați-vă cu noi

POLITIC

Corina Creţu: România nu are proiecte pe care să cheltuie banii europeni alocaţi!

Publicat

pe

Comisarul european Corina Creţu, a doua pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare din partea PRO România, a criticat faptul că ţara noastră nu are proiecte de anvergură prin care să atragă fonduri europene şi că, la nivelul administraţiilor publice, nu există capacitatea necesară atingerii acestui deziderat.

”Îmi pare rău că se minte cu neruşinare şi se spune că eu şi noi, la Comisia Europeană, blocăm aceste proiecte pe care nu le avem. Am aprobat tot ce s-a putut aproba, tot ce a fost depus de Guvenul României. Avem nevoie de proiecte noi. În fiecare ţară, pentru fiecare euro din fonduri europene, sunt programaţi 3 euro, noi, din contră, suntem invers, avem bani necheltuiţi şi nu avem proiecte pe care să-i cheltuim.

Se cheltuie pe proiecte mici, pe proiecte care nu au impact în viaţa de zi cu zi a oamenilor, pentru că sunt făcute în ultimul moment. În prezent, dezvoltarea României este blocată, ţinută pe loc sau trasă înapoi din lipsa capacităţii în administraţia publică. Birocraţia, corupţia, responsabilităţile şi resursele fragmentate împiedică furnizarea serviciilor publice şi dăunează foarte grav investiţiilor publice”, a spus Corina Creţu, în faţa simpatizanţilor PRO România veniţi duminică la mitingul de la Romexpo.

Candidata PRO România s-a arătat tristă pentru faptul că a ajuns la finalul unui mandat pornit cu entuziasm şi constată că nu s-a reuşit măcar realizarea celor trei spitale regionale.

„Nu sunt nici în faza studiului de fezabilitate aprobate de către Guvern. Rămân cu regretul că nu am avut posibilitatea să promovăm proiecte care cu adevărat ar lega Republica Moldova de România, de vestul european, care ar lega sudul şi nordul ţării. De aceea, văzând tot acest dezastru, toate aceste posibilităţi şi şanse pierdute, ne-am dat cu toţii seama că acest partid (PSD – nota redacţiei) este deturnat de către actuala conducere către interese de grup, un partid care nu mai are nicio legătură cu dorinţele şi aşteptările celor cu care am vorbit noi în campaniile electorale, nu mai e nimeni care să se preocupe de şcoli, de spitale, de soarta satelor româneşti. Nu se poate să le spui primarilor că UE nu primeşte proiecte pentru comunităţi mai mici de 2.000 de locuitori, nu e adevărat, din contră, fondurile noastre se duc către cei mai săraci, către cei mai vulnerabili”, a dezvăluit în faţa oamenilor comisarul european.

Dâmboviţa

Corneliu Ştefan, deputat: Sunt bani pentru susţinerea măririlor de pensii conform noii legi!

Publicat

pe

Potrivit deputatului PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan, Legea pensiilor aprobată astăzi în Parlamentul României cu 197 de voturi „pentru” va crea echilibru şi siguranţă existenţială. Veniturile obţinute de pensionarii români, de cei care au muncit o viaţă întreagă în diferite sectoare de activitate, se vor apropia de standardele europene.

„Decalajele enorme dintre pensiile din Occident şi cele din ţara noastră trebuie să fie eliminate, iar noua Lege a pensiilor, votată astăzi, porneşte acest proces. Punctul de pensie va fi 1.265 de lei anul acesta, 1.775 de lei în 2020 şi 1.875 de lei în 2021. De asemenea, din 2020, va fi indexat, anual, în funcţie de rata inflaţiei.

Temerile exprimate de opoziţie, cum că nu există bani pentru plata pensiilor, sunt o dezinformare cu iz politicianist. Sunt fonduri pentru susţinerea măririlor de pensii conform noii legi! Veniturile bugetare, mai mari ca niciodată, permit aceste majorări”, precizează deputatul Corneliu Ştefan.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Nicio pensie aflată în plată nu va fi diminuată prin noua lege!

Publicat

pe

Nicio pensie aflată în plată nu va fi diminuată, odată cu intrarea în vigoare a legii care a fost adoptată, astăzi, în Camera Deputaţilor – precizează deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban. În cazul în care, după recalculare, ar rezulta o sumă mai mică, actul normativ prevede că se vor păstra pensiile actuale.

„Am votat o lege modernă, europeană, care, pas cu pas, îi apropie pe pensionarii noştri, la capitolul venituri, de cei din ţările occidentale. Sunt încrezătoare că noua lege a pensiilor va fi promulgată cât mai repede de președintele României, astfel încât pensionarii români să poată beneficia de toate aceste majorări”, spune deputata Carmen Holban.

Actul normativ a fost adoptat cu 197 de voturi „pentru” şi 70 de „abţineri”. Potrivit acestuia, punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, începând cu 1 septembrie şi urmează să ajungă la 1.775 de lei în 2020 şi la 1.875 de lei în 2021.

„Noua valoare a punctului de referinţă a pensiei va fi de 75 de lei, urmând ca, din anul 2022, să se indexeze anual cu rata inflaţiei”, explică deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!