Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Încă o repriză de relaţii strânse între China şi judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Vizitele reprezentanţilor statului chinez în judeţul Dâmboviţa şi ale noastre la ei sunt destul de dese, chiar dacă, în plan economic şi social, rezultatelele acestor colaborărări frăţeşti încă nu se văd, deşi tot căutăm sprijin şi ne exprimăm dorinţa pentru conlucrare în varii domenii de vreo 25 de ani.

Astăzi, Excelenţa Sa doamna Jiang Yu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze la Bucureşti, a efectuat o vizită în judeţul Dâmboviţa. Prima oprire a fost la Primăria Târgovişte, unde a purtat discuţii cu Cristian Daniel Stan – primarul municipiului, cu preotul Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial în cadrul Arhiepioscopiei Târgoviştei şi preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa şi cu alţii reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Ambasadoarea Republici Chineze este pentru prima dată într-o vizită în România, după sosirea scrisorilor de acreditare. Şi tot astăzi, ca o surpriză plăcută, se împlinesc 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi China.

După discuţii, a urmat o suită de declaraţii de presă, susţinute de primarul Cristian Daniel Stan, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu şi Excelenţa Sa Jiang Yu.

„China este o ţară cu o istorie de peste 5.000 de ani. Am discutat despre relaţiile care există între România şi Republica Populară Chineză. I-am prezentat doamnei ambasador relaţiile de colaborare şi de prietenie care există între Târgovişte şi oraşul Guilin, relaţii stabilite în luna august anul trecut, care urmează să se definitiveze la nivel de protocol oficial în octombrie anul acesta. China este principalul partener economic al României. Există câteva investiţii, câteva afaceri şi în municipiul Târgovişte. M-a bucurat foarte mult ceea ce a spus Excelenţa Sa, că are ca obiectiv dezvoltarea relaţiilor în plan economic, cultural şi din domeniul turismului dintre România şi Republica Populară Chineză”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.

Părintele Ionuţ Ghibanu a prezentat salutul ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit, şi regretul că nu a putut participa la această întâlnire, fiind plecat la Geneva, la un dialog între Consiliul Mondial al Bisericilor şi Biserica Romano-Catolică.

„Am prezentat doamnei ambasador importanţa culturală şi eclezială a municipiului Târgovişte, respectiv Cetate de Scaun, fostă capitală a Ţării Româneşti, reşedinţa mitropoliţilor munteni, precum şi faptul că la Târgovişte a fost tipărită prima carte de pe tărâm românesc, în anul 1508- Liturghierul lui Macarie de la Mănăstirea Dealu, pe care i l-am şi oferit, şi, nu în ultimul rând, faptul că, la Târgovişte, a fost înfiinţată prima universitate, la Mănăstirea Stelea. Având în vedere importanţa eclezială şi culturală a municipiului nostru, suntem convinşi că putem să dezvoltăm relaţii de acest gen cu Republica Populară Chineză, cea care este păstrătoarea uneia dintre cele mai vechi culturi şi spiritualităţi ale lumii”, a spus Ionuţ Ghibanu.

Excelenţa Sa Jiang Yu a mulţumit oficialilor dâmboviţeni pentru primirea făcută şi s-a arătat încântată de Dâmboviţa şi de municipiul reşedinţă de judeţ – Târgovişte.

„Este o mare bucurie să vizitez Dâmboviţa şi municipiul Târgovişte. Adresez sincere salutări pentru cultura şi istoria României, pentru poporul român. Noi am discutat despre perspectiva colaborărilor la nivel local dintre cele două părţi. Anul acesta avem o sarcină grea de îndeplinit, şi anume promovarea colaborării noastre în toate domeniile de activitate, să dezvoltăm prietenia noastră”, a spus ambasadoarea Chinei.

Vizita a continuat la Consiliul Judeţean, apoi la Crucea Roşie Dâmboviţa, unde a urmat o nouă rundă de convorbirii cu vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, în calitate de preşedinte al Filialei de Cruce Roşie, cu Raul Pavelescu – directorul Crucii Roşii Dâmboviţa şi cu ceilalţi membri din biroul de coordonare.

La final, oaspetele chinez a vizitat şi Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

COVID-19, confirmat în trei centre DGASPC Argeș. Vor fi testate 1.355 de persoane

Publicat

pe

Ultimele teste pentru COVID-19 efectuate în rândul angajaților și beneficiarilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș au relevat că mai multe persoane au contactat noul coronavirus, după cum urmează: 4 beneficiari și 2 angajați de la Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale, 9 angajați și 25 de beneficiari de la Complexul de Locuințe Protejate Buzoești și o angajată de la Centrul de Copii ”Sf. Andrei” Pitești. Cu toții sunt asimptomatici – se precizează într-un comunicat remis de DGASPC Argeș.

„În acest context, s-a decis:
– modificarea modului de amplasare în camere și în pavilioane a asistaților, a spațiilor comune în care ar putea să se întâlnească aceștia;
– separarea, cazarea și izolarea asistaților în trei categorii(persoane pozitive COVID-19, persoane negative care au fost în contact direct cu persoane pozitive COVID-19 și persoane negative care nu au avut contact cu persoane pozitive). Pentru fiecare din cele trei categorii, se vor asigura circuite complet separate;
– suspendarea organizării activităților în comun;
– servirea mesei în camere, ci nu în sala de mese;
– desemnarea personalului de îngrijire, SEPARAT, pentru persoanele pozitive COVID-19, respectiv negative;
– transmiterea către DSP Argeș, în format electronic, a graficului de lucru al personalului, precum și triajul epidemiologic și documentele medicale privind controalele medicale/tratamentele/concediile medicale de la data de 22 iunie 2020, până în prezent.
– transmiterea comorbidităților, pentru fiecare persoană pozitivă COVID-19;
– efectuarea curățeniei și dezinfecției, precum și aerisire repetată a spațiilor;
– educație sanitară pentru asistați cu accent pe eticheta tusei/strănutului și igiena mâinilor;
– utilizarea obligatorie a echipamentului de protecție: mască chirurgicală ce va acoperi nasul și gura schimbată la 3 ore și la nevoie, mănuși schimbate după fiecare manevră făcută la asistat, botoși, bonetă, halat (când se intră la negativi, combinezon, mască FFP3, ochelari de protecție, 2 perechi de mănuși (când intră negativi la pozitivi);
– interzicerea primirii de noi beneficiari și a vizitelor externe;
– apelarea la numărul 112, pentru cazurile la care apar manifestări de boală, menționând dispecerului că în unitate evoluează un focar.

Pentru intervalul 07.07.2020 – 29.07.2020 este realizată o programare pentru testarea tuturor angajaților și beneficiarilor din toate cele 21 de servicii de tip rezidențial din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș. Astfel, vor fi testate un număr total de 1.355 de persoane, din care 728 de angajați și 627 de beneficiari”, comunică DGASPC Argeș.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Opt cazuri COVID-19, confirmate în cadrul unei familii din Nucet

Publicat

pe

Foto arhivă

Cel mai mare focar de coronavirus din judeţul Dâmboviţa întâlnit într-o singură familie este activ acum în comuna Nucet, unde opt membri au fost infectaţi cu temutul virus asiatic.

În prima fază au fost confirmate pozitiv trei persoane, care au fost internate în spital cu diferite simptome. La câteva zile, o femeie de 57 de ani, intubată, a decedat. Soţul acesteia şi unul dintre băieţi au rămas în spital. Acesta din urmă se află în spitalul din Sibiu, intubat, fiind într-o situaţie destul de gravă.

Ieri au fost depistaţi pozitiv şi ceilalţi 5 membri ai familiei. Deocamdată sunt izolaţi la domiciliu. Există posibilitatea ca şi alte persoane care au intrat în contact cu cei de acasă să fie infectaţi cu coronavirus.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!