Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Încă o repriză de relaţii strânse între China şi judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Vizitele reprezentanţilor statului chinez în judeţul Dâmboviţa şi ale noastre la ei sunt destul de dese, chiar dacă, în plan economic şi social, rezultatelele acestor colaborărări frăţeşti încă nu se văd, deşi tot căutăm sprijin şi ne exprimăm dorinţa pentru conlucrare în varii domenii de vreo 25 de ani.

Astăzi, Excelenţa Sa doamna Jiang Yu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze la Bucureşti, a efectuat o vizită în judeţul Dâmboviţa. Prima oprire a fost la Primăria Târgovişte, unde a purtat discuţii cu Cristian Daniel Stan – primarul municipiului, cu preotul Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial în cadrul Arhiepioscopiei Târgoviştei şi preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa şi cu alţii reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Ambasadoarea Republici Chineze este pentru prima dată într-o vizită în România, după sosirea scrisorilor de acreditare. Şi tot astăzi, ca o surpriză plăcută, se împlinesc 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi China.

După discuţii, a urmat o suită de declaraţii de presă, susţinute de primarul Cristian Daniel Stan, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu şi Excelenţa Sa Jiang Yu.

„China este o ţară cu o istorie de peste 5.000 de ani. Am discutat despre relaţiile care există între România şi Republica Populară Chineză. I-am prezentat doamnei ambasador relaţiile de colaborare şi de prietenie care există între Târgovişte şi oraşul Guilin, relaţii stabilite în luna august anul trecut, care urmează să se definitiveze la nivel de protocol oficial în octombrie anul acesta. China este principalul partener economic al României. Există câteva investiţii, câteva afaceri şi în municipiul Târgovişte. M-a bucurat foarte mult ceea ce a spus Excelenţa Sa, că are ca obiectiv dezvoltarea relaţiilor în plan economic, cultural şi din domeniul turismului dintre România şi Republica Populară Chineză”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.

Părintele Ionuţ Ghibanu a prezentat salutul ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit, şi regretul că nu a putut participa la această întâlnire, fiind plecat la Geneva, la un dialog între Consiliul Mondial al Bisericilor şi Biserica Romano-Catolică.

„Am prezentat doamnei ambasador importanţa culturală şi eclezială a municipiului Târgovişte, respectiv Cetate de Scaun, fostă capitală a Ţării Româneşti, reşedinţa mitropoliţilor munteni, precum şi faptul că la Târgovişte a fost tipărită prima carte de pe tărâm românesc, în anul 1508- Liturghierul lui Macarie de la Mănăstirea Dealu, pe care i l-am şi oferit, şi, nu în ultimul rând, faptul că, la Târgovişte, a fost înfiinţată prima universitate, la Mănăstirea Stelea. Având în vedere importanţa eclezială şi culturală a municipiului nostru, suntem convinşi că putem să dezvoltăm relaţii de acest gen cu Republica Populară Chineză, cea care este păstrătoarea uneia dintre cele mai vechi culturi şi spiritualităţi ale lumii”, a spus Ionuţ Ghibanu.

Excelenţa Sa Jiang Yu a mulţumit oficialilor dâmboviţeni pentru primirea făcută şi s-a arătat încântată de Dâmboviţa şi de municipiul reşedinţă de judeţ – Târgovişte.

„Este o mare bucurie să vizitez Dâmboviţa şi municipiul Târgovişte. Adresez sincere salutări pentru cultura şi istoria României, pentru poporul român. Noi am discutat despre perspectiva colaborărilor la nivel local dintre cele două părţi. Anul acesta avem o sarcină grea de îndeplinit, şi anume promovarea colaborării noastre în toate domeniile de activitate, să dezvoltăm prietenia noastră”, a spus ambasadoarea Chinei.

Vizita a continuat la Consiliul Judeţean, apoi la Crucea Roşie Dâmboviţa, unde a urmat o nouă rundă de convorbirii cu vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, în calitate de preşedinte al Filialei de Cruce Roşie, cu Raul Pavelescu – directorul Crucii Roşii Dâmboviţa şi cu ceilalţi membri din biroul de coordonare.

La final, oaspetele chinez a vizitat şi Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmboviţa turistică, promovată la Târgul European al Castelelor!

Publicat

pe

de

Complexul National Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte, este prezent, în perioada 24 – 25 mai 2019, la Târgul European al Castelelor, ediţia a V-a, organizat la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, un eveniment unic în România care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa.

În cadrul evenimentului, Complexul National Muzeal ”Curtea Domneasca” Targoviste face cunoscută oferta turistică a judeţului Dâmboviţa şi prezintă principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Tot cu această ocazie vor fi distribuite publicului participant materiale de promovare şi informare despre muzeele şi obiectivele turistice din judeţ.

Citește în continuare

ACTUALITATE

N-ai act de identitate valabil? Îl obţii la urgenţă cu prilejul alegerilor!

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.ziarulincomod.ro)

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.E.P.) Târgoviște va asigura în zilele de 25 și 26 mai 2019 un program de lucru special pentru eliberarea actelor de identitate cetățenilor cu drept de vot, care nu au act de identitate valabil.

Persoanele arondate se pot adresa S.P.C.E.P. în situația în care au actul de identitate pierdut, furat, distrus, deteriorat sau cu termenul de valabilitate expirat astfel: sâmbătă, între orele 08ºº- 16ºº și duminică în intervalul 07ºº- 21ºº.

Procedura de eliberare a cărții de identitate precum și modalitatea de soluționare a cazurilor particulare pentru solicitanții care nu îndeplinesc condițiile necesare eliberării cărții de identitate:
– Cartea de identitate se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, statutului civil, cetățeniei române și a domiciliului. Contravaloarea cărții de identitate în cuantum de 7 lei se va achita la ghișeul serviciului de evidență.
– În situația în care nu pot fi prezentate documentele prevăzute de legislația în vigoare (certificate de stare civilă, hotărâri judecătorești, dovezi cu privire la domiciliu) cetățenilor li se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care vor depune 3 fotografii ³/4 și taxă în valoare de 1 leu, achitată ca și în cazul cărților de identitate.

Șef serviciu S.P.C.E.P. Târgoviște
jr. Ioniță Mirabela-Denisa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!