Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Încă o repriză de relaţii strânse între China şi judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Vizitele reprezentanţilor statului chinez în judeţul Dâmboviţa şi ale noastre la ei sunt destul de dese, chiar dacă, în plan economic şi social, rezultatelele acestor colaborărări frăţeşti încă nu se văd, deşi tot căutăm sprijin şi ne exprimăm dorinţa pentru conlucrare în varii domenii de vreo 25 de ani.

Astăzi, Excelenţa Sa doamna Jiang Yu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze la Bucureşti, a efectuat o vizită în judeţul Dâmboviţa. Prima oprire a fost la Primăria Târgovişte, unde a purtat discuţii cu Cristian Daniel Stan – primarul municipiului, cu preotul Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial în cadrul Arhiepioscopiei Târgoviştei şi preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa şi cu alţii reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Ambasadoarea Republici Chineze este pentru prima dată într-o vizită în România, după sosirea scrisorilor de acreditare. Şi tot astăzi, ca o surpriză plăcută, se împlinesc 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi China.

După discuţii, a urmat o suită de declaraţii de presă, susţinute de primarul Cristian Daniel Stan, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu şi Excelenţa Sa Jiang Yu.

„China este o ţară cu o istorie de peste 5.000 de ani. Am discutat despre relaţiile care există între România şi Republica Populară Chineză. I-am prezentat doamnei ambasador relaţiile de colaborare şi de prietenie care există între Târgovişte şi oraşul Guilin, relaţii stabilite în luna august anul trecut, care urmează să se definitiveze la nivel de protocol oficial în octombrie anul acesta. China este principalul partener economic al României. Există câteva investiţii, câteva afaceri şi în municipiul Târgovişte. M-a bucurat foarte mult ceea ce a spus Excelenţa Sa, că are ca obiectiv dezvoltarea relaţiilor în plan economic, cultural şi din domeniul turismului dintre România şi Republica Populară Chineză”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.

Părintele Ionuţ Ghibanu a prezentat salutul ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit, şi regretul că nu a putut participa la această întâlnire, fiind plecat la Geneva, la un dialog între Consiliul Mondial al Bisericilor şi Biserica Romano-Catolică.

„Am prezentat doamnei ambasador importanţa culturală şi eclezială a municipiului Târgovişte, respectiv Cetate de Scaun, fostă capitală a Ţării Româneşti, reşedinţa mitropoliţilor munteni, precum şi faptul că la Târgovişte a fost tipărită prima carte de pe tărâm românesc, în anul 1508- Liturghierul lui Macarie de la Mănăstirea Dealu, pe care i l-am şi oferit, şi, nu în ultimul rând, faptul că, la Târgovişte, a fost înfiinţată prima universitate, la Mănăstirea Stelea. Având în vedere importanţa eclezială şi culturală a municipiului nostru, suntem convinşi că putem să dezvoltăm relaţii de acest gen cu Republica Populară Chineză, cea care este păstrătoarea uneia dintre cele mai vechi culturi şi spiritualităţi ale lumii”, a spus Ionuţ Ghibanu.

Excelenţa Sa Jiang Yu a mulţumit oficialilor dâmboviţeni pentru primirea făcută şi s-a arătat încântată de Dâmboviţa şi de municipiul reşedinţă de judeţ – Târgovişte.

„Este o mare bucurie să vizitez Dâmboviţa şi municipiul Târgovişte. Adresez sincere salutări pentru cultura şi istoria României, pentru poporul român. Noi am discutat despre perspectiva colaborărilor la nivel local dintre cele două părţi. Anul acesta avem o sarcină grea de îndeplinit, şi anume promovarea colaborării noastre în toate domeniile de activitate, să dezvoltăm prietenia noastră”, a spus ambasadoarea Chinei.

Vizita a continuat la Consiliul Judeţean, apoi la Crucea Roşie Dâmboviţa, unde a urmat o nouă rundă de convorbirii cu vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, în calitate de preşedinte al Filialei de Cruce Roşie, cu Raul Pavelescu – directorul Crucii Roşii Dâmboviţa şi cu ceilalţi membri din biroul de coordonare.

La final, oaspetele chinez a vizitat şi Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

”Teach”, cel mai bun documentar românesc la Astra Film Festival

Publicat

pe

de

Festivalul Internaţional Astra Film de la Sibiu 2019 şi-a anunţat câştigătorii. Juriile celor 4 competiții au avut de ales dintr-o selecție finală de 46 de filme.

Documentarul ”Teach” (Profu’) de Alex Brendea a obţinut premiul pentru „Cel mai bun film din Competiția România”, pentru dorința de a dezvălui personalitatea unui om în toată complexitatea sa și pentru decizia regizorală de a lăsa spectatorului libertatea de a judeca singur.

Premiul pentru ”Cel mai bun film din Competiția Internațională” a fost acordat filmului ”Immortal” (Nemuritor) de Ksenia Okhapkina pentru că dezvăluie dintr-o perspectivă foarte particulară moduri în care aparatul de stat poate modela mințile noilor generații utilizând discursul imperialist propagat de o agendă politică toxică.

”I See Reed People” (Văd roșu) de Bojina Panayatova a fost alegerea juriului pentru Premiul ”Cel mai bun film din Competiția Europa Centrală și de Est”, pentru complexitatea misiunii pe care și-a asumat-o regizoarea, și anume aceea a înțelegerii naturii legăturilor familiei ei cu fostul regim comunist din Bulgaria.

Premiul pentru ”Cea mai bună regie în Competiția România” a fost oferit regizoarelor Anne Schiltz și Charlotte Gregoire pentru filmul ”Pastures New” (Cei ce rămân) datorită relației profund etice pe care autoarele au cultivat-o cu personajele, rezultatul fiind un film în care observația atentă se îmbină cu emoția.

”My Father’s Son” (Fiul tatălui meu) de Hillel Chaim Rate, un portret sensibil și foarte cinematografic al legăturii dintre tată și fiu, a primit Premiul pentru ”Cel mai bun film din Competiția DocSchool”.

Premiul pentru ”Cea mai bună regie în Competiția Docshool” l-a primit Hadas Hechter pentru filmul ”The Opposite of Love Is Not Hate” (Dincolo de dragoste nu e neapărat ură).

În cadrul DocTank, programul dedicat profesioniștilor din industrie, care încurajează producția de film documentar din România și din Europa, au fost desemnate 3 proiecte câștigătoare din cele 10 selectate. Premiul de dezvoltare Astra Film Lab oferit de HBO Europa a fost înmânat unui proiect cu mult potențial: ”Our Men” de Mirona Radu. Premiul de post-producție Astra Film Lab oferit de CineLab a fost decernat unui proiect cu o narațiune clară și coerentă: ”Heavy Roots” (Legături) de Jacopo Marzi. Premiul pentru cel mai promițător proiect Astra Film Lab oferit de Pitch the Doc a mers către un proiect care trece de cărările bătătorite și schematicile obișnuite: ”Telciu” de Vlad Petri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Câştigătorii concursului Europe Direct Târgovişte dedicat bibliotecarilor

Publicat

pe

Echipa Centrului Europe Direct Târgoviște a considerat că o competiție între bibliotecari ar crește calitatea evenimentelor organizate și a informației care ajunge la cetățeni, astfel că organizează, de cinci ani, concursul „Activ, informat și nonformal în…Europa de acasă”.

Câştigătorii de anul acesta sunt:

1. Pentru implicarea în proiecte – Grigorescu Nicoleta – Biblioteca Orășenească Titu.
2. Cea mai bună fotografie a unui eveniment –Antohi Ana Georgiana – Biblioteca Comunală Conțești.
3. Cel mai bun eveniment (în aer liber, de interior sau mixt) – Ilie Roxana – Biblioteca Comunală Moțăieni.
4. Cel mai bun proiect de promovare a tradițiilor locale într-o bibliotecă – Lixăndroiu Mariana – Biblioteca Comunală Gura Foii.
5. Cel mai bun film de prezentare al unei biblioteci (maxim 5 minute) – Belbe Florentina – Biblioteca Comunală Voinești.
6. Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri – Gogioiu Luminița – Biblioteca Orășenească Pucioasa.
7. Evenimentul cu cel mai mare număr de participanți realizat în parteneriat (biblioteci, ONG, biserică, școală, agenți economici, persoane fizice etc) – Barbu Cateluța Georgiana – Biblioteca Comunală Raciu.
8. Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc) – Loliceru Aurora – Biblioteca Comunală Valea Mare.
9. Cea mai frumoasă bibliotecă/Cel mai frumos punct de informare europeană din Dâmbovița – Avrămescu Maria – Biblioteca Orășenească Fieni.
10. Cel mai interesant experiment științific/Cel mai înmdemânatic și rapid bibliotecar – Radu Abdreea Cristina – Biblioteca Comunală Braniștea.

La cele 10 secțiuni au fost înscrise peste 57 de lucrări din 28 de biblioteci, însemnând tot atâtea puncte de informare europeană reprezentate.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web