Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Încă o repriză de relaţii strânse între China şi judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Vizitele reprezentanţilor statului chinez în judeţul Dâmboviţa şi ale noastre la ei sunt destul de dese, chiar dacă, în plan economic şi social, rezultatelele acestor colaborărări frăţeşti încă nu se văd, deşi tot căutăm sprijin şi ne exprimăm dorinţa pentru conlucrare în varii domenii de vreo 25 de ani.

Astăzi, Excelenţa Sa doamna Jiang Yu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze la Bucureşti, a efectuat o vizită în judeţul Dâmboviţa. Prima oprire a fost la Primăria Târgovişte, unde a purtat discuţii cu Cristian Daniel Stan – primarul municipiului, cu preotul Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial în cadrul Arhiepioscopiei Târgoviştei şi preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa şi cu alţii reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Ambasadoarea Republici Chineze este pentru prima dată într-o vizită în România, după sosirea scrisorilor de acreditare. Şi tot astăzi, ca o surpriză plăcută, se împlinesc 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi China.

După discuţii, a urmat o suită de declaraţii de presă, susţinute de primarul Cristian Daniel Stan, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu şi Excelenţa Sa Jiang Yu.

„China este o ţară cu o istorie de peste 5.000 de ani. Am discutat despre relaţiile care există între România şi Republica Populară Chineză. I-am prezentat doamnei ambasador relaţiile de colaborare şi de prietenie care există între Târgovişte şi oraşul Guilin, relaţii stabilite în luna august anul trecut, care urmează să se definitiveze la nivel de protocol oficial în octombrie anul acesta. China este principalul partener economic al României. Există câteva investiţii, câteva afaceri şi în municipiul Târgovişte. M-a bucurat foarte mult ceea ce a spus Excelenţa Sa, că are ca obiectiv dezvoltarea relaţiilor în plan economic, cultural şi din domeniul turismului dintre România şi Republica Populară Chineză”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.

Părintele Ionuţ Ghibanu a prezentat salutul ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit, şi regretul că nu a putut participa la această întâlnire, fiind plecat la Geneva, la un dialog între Consiliul Mondial al Bisericilor şi Biserica Romano-Catolică.

„Am prezentat doamnei ambasador importanţa culturală şi eclezială a municipiului Târgovişte, respectiv Cetate de Scaun, fostă capitală a Ţării Româneşti, reşedinţa mitropoliţilor munteni, precum şi faptul că la Târgovişte a fost tipărită prima carte de pe tărâm românesc, în anul 1508- Liturghierul lui Macarie de la Mănăstirea Dealu, pe care i l-am şi oferit, şi, nu în ultimul rând, faptul că, la Târgovişte, a fost înfiinţată prima universitate, la Mănăstirea Stelea. Având în vedere importanţa eclezială şi culturală a municipiului nostru, suntem convinşi că putem să dezvoltăm relaţii de acest gen cu Republica Populară Chineză, cea care este păstrătoarea uneia dintre cele mai vechi culturi şi spiritualităţi ale lumii”, a spus Ionuţ Ghibanu.

Excelenţa Sa Jiang Yu a mulţumit oficialilor dâmboviţeni pentru primirea făcută şi s-a arătat încântată de Dâmboviţa şi de municipiul reşedinţă de judeţ – Târgovişte.

„Este o mare bucurie să vizitez Dâmboviţa şi municipiul Târgovişte. Adresez sincere salutări pentru cultura şi istoria României, pentru poporul român. Noi am discutat despre perspectiva colaborărilor la nivel local dintre cele două părţi. Anul acesta avem o sarcină grea de îndeplinit, şi anume promovarea colaborării noastre în toate domeniile de activitate, să dezvoltăm prietenia noastră”, a spus ambasadoarea Chinei.

Vizita a continuat la Consiliul Judeţean, apoi la Crucea Roşie Dâmboviţa, unde a urmat o nouă rundă de convorbirii cu vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, în calitate de preşedinte al Filialei de Cruce Roşie, cu Raul Pavelescu – directorul Crucii Roşii Dâmboviţa şi cu ceilalţi membri din biroul de coordonare.

La final, oaspetele chinez a vizitat şi Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte.

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Gabriela Firea, în concediu în stațiunea Edipsos, Grecia

Publicat

pe

de

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se află în aceste zile în vacanță, împreună cu familia, în Grecia, pe insula Evia. Doamna Firea este însoțită în acest sejur de mai mulți prieteni.

Câteva zile la rând, Gabriela Firea s-a aflat în stațiunea Edipsos, renumită pentru izvoarele sale termale, folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Se pare că primărița generală a Bucureștiului s-a odihnit la renumitul complex hotelier de cinci stele „Wellnes Hotel” , care dispune de o puternică bază de tratament.

În mai multe seri, Gabriela Firea a zăbovit cu soțul şi copiii pe terasa de la malul mării a cunoscutului hotel, în care au fost cazați de-a lungul timpului Maria Callas, Aristotel Onassis, Winston Churchill, Greta Garbo etc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!