Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte: Avem în derulare 61 de proiecte de investiţii!

Publicat

pe

Executivul Primăriei Târgovişte va pune în dezbaterea şi aprobarea Consiliului Local, la sfârşitul acestei săptămâni, proiectul de buget pe anul 2019, ale cărui venituri totale însumează 253,64 milioane de lei.

Din punctul de vedere al edilului Cristian Daniel Stan, bugetul este unul echilibrat, care ţine cont de obligaţiile pe care administraţia publică le are pe componenta cheltuieli cu personalul, inclusiv de sumele care trebuie să fie acordate însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.

Chiar dacă sumele pentru cheltuielile curente, de funcţionare, sunt destul de mari, respectiv 173,4 milioane de lei, primarul municipiului Târgovişte spune că bugetul local este unul calat pe dezvoltare. Fondurile alocate proiectelor aflate în derulare sau care urmează să fie implementate anul acesta sunt în sumă de 80 de milioane de lei. În 2018, bugetul pentru dezvoltare a fost de 21 milioane de lei.

„Avem în derulare, în acest moment, 61 de proiecte de investiţii pe diferite domenii, de la infrastructură educaţională la infrastructură rutieră şi pieţe publice. Sunt investiţii pe diferite surse de finanţare, de la bugetul local, pe fonduri europene şi prin PNDL”, a precizat Cristian Daniel Stan.

A mai spus primarul Târgoviştei că, pe zona de venituri, există o creştere de 44%, iar chetuielile de funcţionare au crescut cu 12%, avându-se în vedere creşterea generată de plata însoţitorilor persoanelor cu handicap şi majorarea salariului minim.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT