Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte: Avem în derulare 61 de proiecte de investiţii!

Publicat

pe

Executivul Primăriei Târgovişte va pune în dezbaterea şi aprobarea Consiliului Local, la sfârşitul acestei săptămâni, proiectul de buget pe anul 2019, ale cărui venituri totale însumează 253,64 milioane de lei.

Din punctul de vedere al edilului Cristian Daniel Stan, bugetul este unul echilibrat, care ţine cont de obligaţiile pe care administraţia publică le are pe componenta cheltuieli cu personalul, inclusiv de sumele care trebuie să fie acordate însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.

Chiar dacă sumele pentru cheltuielile curente, de funcţionare, sunt destul de mari, respectiv 173,4 milioane de lei, primarul municipiului Târgovişte spune că bugetul local este unul calat pe dezvoltare. Fondurile alocate proiectelor aflate în derulare sau care urmează să fie implementate anul acesta sunt în sumă de 80 de milioane de lei. În 2018, bugetul pentru dezvoltare a fost de 21 milioane de lei.

„Avem în derulare, în acest moment, 61 de proiecte de investiţii pe diferite domenii, de la infrastructură educaţională la infrastructură rutieră şi pieţe publice. Sunt investiţii pe diferite surse de finanţare, de la bugetul local, pe fonduri europene şi prin PNDL”, a precizat Cristian Daniel Stan.

A mai spus primarul Târgoviştei că, pe zona de venituri, există o creştere de 44%, iar chetuielile de funcţionare au crescut cu 12%, avându-se în vedere creşterea generată de plata însoţitorilor persoanelor cu handicap şi majorarea salariului minim.

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Când și unde vor fi montate stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi hibrid

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a semnat, în această dimineață, contractul de achiziție publică privind furnizarea, montarea, instalarea și punerea în funcțiune a patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Valoarea contractului este de de 576.000 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată printr-un proiect gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

„Cele patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în următoarele locații: strada Ialomitei (în vecinătatea Complexului Turistic de Natație), în parcarea de lângă Piața Bărăției, pe strada Justiției (lângă Casa Armatei și stadion) și în parcarea de lângă BRD (vis-a-vis de Biblioteca Judeteana), cu precizarea că infrastructura de alimentare cu energie electrică este deja executată. Stațiile au o capacitate de minim două încărcări/oră/stație și vor fi livrate și montate în cel mult 60 de zile”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Locuitorii din Pucioasa nu vor mai avea probleme cu apa potabilă

Publicat

pe

Pe rețeaua care alimentează orașul Pucioasa și comunele Brănești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi curge, de astăzi – 1 iunie, apă din munte. Oamenii au scăpat, în sfârșit, de coșmarul care îi bântuia de ani și ani – lipsa apei potabile de calitate. În scurt timp, vor și racordate la acest sistem de distribuție comunele Bezdead și Glodeni, cea din urmă parțial.

„La mai bine de 3 ani de la apariția acestei idei, am ajuns în clipa în care putem spune, cu satisfacție, că am reușit! Am ținut să marcăm acest moment alături de reprezentanții Companiei de Apă, împreună cu edilii localităților Brănești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi, avându-l alaturi și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița, instituție care ne-a fost un partener de nădejde în acest proiect important și căruia îi mulțumim pentru implicare.

Această investiție, de aproximativ 1,5 milioane lei, a cărei recepție am efectuat-o acum câteva săptămâni, a reușit să ne aducă în oraș o apă de o calitate incontestabilă, dovedită prin analizele pe care le facem permanent!

Vă îndemn, vă sfătuiesc și chiar vă rog să renunțați la teamă și să consumați apa de la robinet!

Probabil că va mai dura puțin până în momentul în care rezerva de apă de la Mușa va pierde orice urmă a apei din lacul de acumulare, însă a venit momentul să ne întoarcem la sursa clasică pentru apa de băut: apa ce ajunge în casele noastre, ale tuturor!”, este mesajul primarului Constantin Ana.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!