Connect with us

Dâmboviţa

Campania pentru europarlamentare este diluată în miza alegerilor prezidenţiale!

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, fin analist politic, cu mult exerciţiu în câmpul tactic politic, după ce a urmărit evoluţia liderilor din diferite partide politice la mitingurile preelectorale şi în disputele de prin studiourile tv, a spus că agenda zilei este departe de ceea ce ar trebui expus în această perioadă, de problemele care frământă ţara şi Europa, de rostul parlamentarilor români în înaltul for legislativ european.

„Toată lumea se află într-o campanie prezidenţială. Aşa se întâmplă când se nimeresc alegerile europarlamentare şi prezidenţiale în acelaşi an şi au mize total diferite”.

Demnitarul PNL s-a aratăt critic şi la adresa discursurilor ţinute de liderii politici în faţa oamenilor, care, în ultimul timp, au fost agresive, departe de ceea ce ar trebui să prezinte electoratului un politician adevărat.

Consideră Cezar Preda că trebuie venit cu soluţii, cu proiecte, cu argumente, să se poată porni motoarele economiei, restabili echilibrul în societate, nu cu discursuri exaltate.

„Dacă spui stăm cu parul pe ei şi le dăm în cap, eu nu văd că românul o să zică, domnule, stai un pic, că e mai bine aşa pentru mine. Eu nu cred că, dacă îi dăm în cap cu parul lui Oprea (nota redacţiei: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa), românul o să fie bucuros. Trebuie să găsim soluţii. Reprezintă o parte a arsenalului de campanie aceste ieşiri radicale, dar nu sunt soluţia pentru cetăţeni”, a spus deputatul PNL.

Cezar Preda crede că promisiunile electorale trebuie să fie respectate. Asumarea responsabilităţii de a guverna se bazează pe proiecte eligibile, realizabile. Opoziţia trebuie să fie pregătită pentru a prelua puterea la un moment dat.

„PSD a venit, în 2016, cu un program spectaculos, din care nu s-a concretizat decât o mică parte şi aceea cu multe sacrificii, mă refer din punct de vedere al echilibrului macroeconomic. Eu stau şi mă gândesc la toate aceste lucruri. Pleacă PSD mâine de la putere, dar ce facem când o să fim noi la guvernare? Nu interesează pe nimeni. Noi avem o experienţă în 2015. A plecat PSD şi a venit Cioloş. Ce a câştigat PNL? Nimic. S-a dus în cap. Eu nu cred că lucrurile trebuie să rămână numai la stadiul unor bastoane date în capul adversarului, trebuie să găsim soluţii”, a conchis Cezar Preda.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT