Connect with us

Dâmboviţa

Campania pentru europarlamentare este diluată în miza alegerilor prezidenţiale!

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, fin analist politic, cu mult exerciţiu în câmpul tactic politic, după ce a urmărit evoluţia liderilor din diferite partide politice la mitingurile preelectorale şi în disputele de prin studiourile tv, a spus că agenda zilei este departe de ceea ce ar trebui expus în această perioadă, de problemele care frământă ţara şi Europa, de rostul parlamentarilor români în înaltul for legislativ european.

„Toată lumea se află într-o campanie prezidenţială. Aşa se întâmplă când se nimeresc alegerile europarlamentare şi prezidenţiale în acelaşi an şi au mize total diferite”.

Demnitarul PNL s-a aratăt critic şi la adresa discursurilor ţinute de liderii politici în faţa oamenilor, care, în ultimul timp, au fost agresive, departe de ceea ce ar trebui să prezinte electoratului un politician adevărat.

Consideră Cezar Preda că trebuie venit cu soluţii, cu proiecte, cu argumente, să se poată porni motoarele economiei, restabili echilibrul în societate, nu cu discursuri exaltate.

„Dacă spui stăm cu parul pe ei şi le dăm în cap, eu nu văd că românul o să zică, domnule, stai un pic, că e mai bine aşa pentru mine. Eu nu cred că, dacă îi dăm în cap cu parul lui Oprea (nota redacţiei: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa), românul o să fie bucuros. Trebuie să găsim soluţii. Reprezintă o parte a arsenalului de campanie aceste ieşiri radicale, dar nu sunt soluţia pentru cetăţeni”, a spus deputatul PNL.

Cezar Preda crede că promisiunile electorale trebuie să fie respectate. Asumarea responsabilităţii de a guverna se bazează pe proiecte eligibile, realizabile. Opoziţia trebuie să fie pregătită pentru a prelua puterea la un moment dat.

„PSD a venit, în 2016, cu un program spectaculos, din care nu s-a concretizat decât o mică parte şi aceea cu multe sacrificii, mă refer din punct de vedere al echilibrului macroeconomic. Eu stau şi mă gândesc la toate aceste lucruri. Pleacă PSD mâine de la putere, dar ce facem când o să fim noi la guvernare? Nu interesează pe nimeni. Noi avem o experienţă în 2015. A plecat PSD şi a venit Cioloş. Ce a câştigat PNL? Nimic. S-a dus în cap. Eu nu cred că lucrurile trebuie să rămână numai la stadiul unor bastoane date în capul adversarului, trebuie să găsim soluţii”, a conchis Cezar Preda.

Dâmboviţa

Vindeau droguri în județul Dâmbovița. 48 de persoane au fost săltate de polițiști!

Publicat

pe

Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmboviţa au pus în aplicare, duminică – 5 februarie, 24 de mandate de percheziție domiciliară în 10 localități din județ și în municipiul București, într-un dosar de trafic de droguri instrument sub coordonarea procurorilor DIICOT. 48 de persoane au fost conduse la audieri. Cinci dintre acestea au fost reținute, iar astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat, în județul Dâmbovița, în repetate rânduri (peste 900 de acte materiale), droguri de risc (cannabis) – ne informează IPJ Dâmbovița.

În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de cannabis, 15 grame de ciuperci halucinogene, 14.400 de lei și 7.920 de euro, două cântare de precizie, 18 grindere, 17 telefoane mobile și peste 900 de articole pirotehnice din categoriile F1 și F2.

Activitățile s-au derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești, București, Pitești, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Colaborarea CJ Dâmboviţa cu primăriile din județ, exemplu la nivel național

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, astăzi – 6 februarie 2023, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, alături de mai mulți primari din județ și de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

Printre temele abordate în cadrul discuțiilor la care au luat parte mai mulți miniștri s-au aflat: diminuarea decalajelor dintre mediul urban și cel rural și colaborarea dintre instituțiilor centrale și administrațiile publice locale. După cum a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, rezolvarea acestor probleme nu cade doar în responsabilitatea primarilor. Vorbim despre un proces în care trebuie să se implice toate instituțiile statului.

„Dâmbovița este unul dintre cele mai bune exemple din țară în ceea ce privește colaborarea Consiliului Județean cu primăriile de comune. Programul Județean de Dezvoltare Locală, instrument unic în țară prin care administrațiile locale dâmbovițene beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Dâmbovița pentru implementarea unor proiecte pe care singure nu le-ar fi putut susține, va intra în al treilea an de funcționare. Sumele au fost prevăzute în bugetul județului pe 2023 și sunt convins că vom realiza multe lucruri bune pentru comunitățile locale dâmbovițene”, a declarat Corneliu Ștefan.

În ultimii 2 ani, Consiliul Județean Dâmbovița a perfectat 107 parteneriate cu 60 de primării, valoarea proiectelor fiind de peste 230 milioane de lei. Cofinanțarea asigurată de Consiliului Județean Dâmbovița a fost de 97 milioane de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats