Connect with us

Dâmboviţa

Campania pentru europarlamentare este diluată în miza alegerilor prezidenţiale!

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, fin analist politic, cu mult exerciţiu în câmpul tactic politic, după ce a urmărit evoluţia liderilor din diferite partide politice la mitingurile preelectorale şi în disputele de prin studiourile tv, a spus că agenda zilei este departe de ceea ce ar trebui expus în această perioadă, de problemele care frământă ţara şi Europa, de rostul parlamentarilor români în înaltul for legislativ european.

„Toată lumea se află într-o campanie prezidenţială. Aşa se întâmplă când se nimeresc alegerile europarlamentare şi prezidenţiale în acelaşi an şi au mize total diferite”.

Demnitarul PNL s-a aratăt critic şi la adresa discursurilor ţinute de liderii politici în faţa oamenilor, care, în ultimul timp, au fost agresive, departe de ceea ce ar trebui să prezinte electoratului un politician adevărat.

Consideră Cezar Preda că trebuie venit cu soluţii, cu proiecte, cu argumente, să se poată porni motoarele economiei, restabili echilibrul în societate, nu cu discursuri exaltate.

„Dacă spui stăm cu parul pe ei şi le dăm în cap, eu nu văd că românul o să zică, domnule, stai un pic, că e mai bine aşa pentru mine. Eu nu cred că, dacă îi dăm în cap cu parul lui Oprea (nota redacţiei: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa), românul o să fie bucuros. Trebuie să găsim soluţii. Reprezintă o parte a arsenalului de campanie aceste ieşiri radicale, dar nu sunt soluţia pentru cetăţeni”, a spus deputatul PNL.

Cezar Preda crede că promisiunile electorale trebuie să fie respectate. Asumarea responsabilităţii de a guverna se bazează pe proiecte eligibile, realizabile. Opoziţia trebuie să fie pregătită pentru a prelua puterea la un moment dat.

„PSD a venit, în 2016, cu un program spectaculos, din care nu s-a concretizat decât o mică parte şi aceea cu multe sacrificii, mă refer din punct de vedere al echilibrului macroeconomic. Eu stau şi mă gândesc la toate aceste lucruri. Pleacă PSD mâine de la putere, dar ce facem când o să fim noi la guvernare? Nu interesează pe nimeni. Noi avem o experienţă în 2015. A plecat PSD şi a venit Cioloş. Ce a câştigat PNL? Nimic. S-a dus în cap. Eu nu cred că lucrurile trebuie să rămână numai la stadiul unor bastoane date în capul adversarului, trebuie să găsim soluţii”, a conchis Cezar Preda.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT