Connect with us

ALEGERI

Rareş Bogdan, PNL: Îl voi învinge pe Dragnea arătând tot ce n-a făcut, dar a promis că face! VIDEO

Publicat

pe

Rareş Bogdan, candidatul PNL nr. 1 pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, a vorbit deschis, în cadrul emisiunii LA FIX, realizată de Adriana Nedelea în studiourile Libertatea, despre trecutul său în politică, de ce a plecat, de ce a revenit acum, despre banii câştigaţi ca realizator TV, despre pasiunea pentru obiectele de artă şi despre cum îl poate învinge pe Liviu Dragnea.

Reporter: Este mai bine în politică?
– Este mult mai obositor. Pentru mine, ultimii 7 ani au fost ani de satisfacţii profesionale extraordinare. Am ajuns în vârful a ceea ce înseamnă presă în România, foarte multă încredere, mult mai multă decât am crezut eu, cel puţin asta au arătat cercetările sociologice pe care le-am cerut în momentul în care am fost invitat în PNL. E mai greu în politică. Mă trezesc la 07:00-07:30. Mă trezeam la 10:30-11:00. Nu mai mănânc relaxat. Mănânc pizza rece şi sandvişuri prin maşină. Nu mai beau o cafea liniştit, beau câte o cafea în pahar de plastic. E foarte greu, dar, în acelaşi timp, am o satisfacţie fantastică atunci când mă întâlnesc cu oamenii.

Reporter: Liviu Dragnea, preşedintele PSD, te-a atacat într-un interviu. Te-a numit „măscărici”. Ce i-ai răspunde?
– Îi răspund că acest „măscărici” îl va învinge în alegeri. Liviu Dragnea ştie exact ce efect am produs în locurile unde am ajuns, inclusiv în Craiova, în mijlocul Olteniei, şi se teme. El ştie foarte bine că, în acest moment, singurul partid care poate să învingă PSD, este PNL, iar aportul meu este retrezirea unor energii din interiorul Partidului Naţional Liberal într-o oaste liberală uriaşă, dar care nu credea că poate câştiga. Ce am adus eu în plus în PNL? Credinţa şi energia mea că pot să câştige, că pot să fie primul partid al României. Asta este tot ce am făcut. Nimic altceva!

Reporter: Cum îl poţi învinge pe Liviu Dragnea?
– La vot îl voi învinge pe Liviu Dragnea şi arătând tot ceea ce n-a făcut Liviu Dragnea, dar a promis că face şi, mai ales, prezentând lucrurile pe care le-au făcut administraţiile liberale în oraşele care au renăscut pur şi simplu. Pentru mine este foarte simplu în această campanie, pentru că, pe de o parte, arăt cum Emil Boc la Cluj, Ilie Bolojan la Oradea, Gheorghe Robu la Timişoara, Gheorghe Falcă la Arad, Florin Oancea la Deva, Ioan Popa la Reşiţa, Gheorghe Flutur la Suceava şi mulţi alţii au reuşit să facă ceva ce n-a făcut niciun primar PSD: să aducă bani europeni, sute de milioane de euro pentru bunăstarea cetăţenilor. La mine e foarte simplu. Eu mă uit la Liviu Dragnea şi spun aşa: Dle Dragnea, Emil Boc a cumpărat autobuze pentru clujeni, Mercedes, cu un preţ mai mic decât aţi cumpărat dumneavoastră sau aleasa dumneavoastră, Gabriela Firea, Otokar, turceşti. Cum explicaţi dumneavoastră că un oraş ca Bucureşti a dat sute de milioane de euro pe nişte autocare Otokar, o firmă absolut no name, iar primarii liberali au cumpărat Mercedes, Volvo, Man sau Saviem? Doi. Le arăt ce au însemnat administraţiile liberale pentru oraşele respective. Le arăt câte investiţii au venit la Alba lui Hava şi câte investiţii au venit în Teleorman sau în Dâmboviţa sau în Giurgiu. Arăt câţi bani au adus pentru infrastructură de drumuri, spitalicească sau de apă-canalizare primarii liberali şi câţi n-au adus ei. Le arăt cifra de 32 de miliarde de euro pe care au refuzat să o aducă de la Bruxelles, bani europeni.

Reporter: Ai notorietate şi eşti un adversar redutabil pentru PSD, astea sunt motivele pentru care te-a ales PNL? Sincer, Partidul Naţional Liberal nu avea pe cine să pună în capul listei pentru europarlamentare?
– Cu siguranţă, avea! În PNL sunt oameni extrem de buni. nu se pune problema că nu au avut pe cine să pună pe primul loc. Sunt convins că cei de la PNL au văzut, pe de altă parte, încrederea de care mă bucur în ochii românilor. Eu tot ce am făcut în presă a fost să muncesc şi, într-un fel sau altul, am sprijinit exact zona dreptei, tot ce înseamnă cele trei partide de dreapta. Eu am venit în PNL ca să le aduc lucruri în plus, nu să iau ceva.

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

UPDATE: Potrivit unor surse, Guvernul urmează să aprobe organizarea alegerilor locale parțiale în data de 27 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT