Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Rareş Bogdan, PNL: Îl voi învinge pe Dragnea arătând tot ce n-a făcut, dar a promis că face! VIDEO

Publicat

pe

Rareş Bogdan, candidatul PNL nr. 1 pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, a vorbit deschis, în cadrul emisiunii LA FIX, realizată de Adriana Nedelea în studiourile Libertatea, despre trecutul său în politică, de ce a plecat, de ce a revenit acum, despre banii câştigaţi ca realizator TV, despre pasiunea pentru obiectele de artă şi despre cum îl poate învinge pe Liviu Dragnea.

Reporter: Este mai bine în politică?
– Este mult mai obositor. Pentru mine, ultimii 7 ani au fost ani de satisfacţii profesionale extraordinare. Am ajuns în vârful a ceea ce înseamnă presă în România, foarte multă încredere, mult mai multă decât am crezut eu, cel puţin asta au arătat cercetările sociologice pe care le-am cerut în momentul în care am fost invitat în PNL. E mai greu în politică. Mă trezesc la 07:00-07:30. Mă trezeam la 10:30-11:00. Nu mai mănânc relaxat. Mănânc pizza rece şi sandvişuri prin maşină. Nu mai beau o cafea liniştit, beau câte o cafea în pahar de plastic. E foarte greu, dar, în acelaşi timp, am o satisfacţie fantastică atunci când mă întâlnesc cu oamenii.

Reporter: Liviu Dragnea, preşedintele PSD, te-a atacat într-un interviu. Te-a numit „măscărici”. Ce i-ai răspunde?
– Îi răspund că acest „măscărici” îl va învinge în alegeri. Liviu Dragnea ştie exact ce efect am produs în locurile unde am ajuns, inclusiv în Craiova, în mijlocul Olteniei, şi se teme. El ştie foarte bine că, în acest moment, singurul partid care poate să învingă PSD, este PNL, iar aportul meu este retrezirea unor energii din interiorul Partidului Naţional Liberal într-o oaste liberală uriaşă, dar care nu credea că poate câştiga. Ce am adus eu în plus în PNL? Credinţa şi energia mea că pot să câştige, că pot să fie primul partid al României. Asta este tot ce am făcut. Nimic altceva!

Reporter: Cum îl poţi învinge pe Liviu Dragnea?
– La vot îl voi învinge pe Liviu Dragnea şi arătând tot ceea ce n-a făcut Liviu Dragnea, dar a promis că face şi, mai ales, prezentând lucrurile pe care le-au făcut administraţiile liberale în oraşele care au renăscut pur şi simplu. Pentru mine este foarte simplu în această campanie, pentru că, pe de o parte, arăt cum Emil Boc la Cluj, Ilie Bolojan la Oradea, Gheorghe Robu la Timişoara, Gheorghe Falcă la Arad, Florin Oancea la Deva, Ioan Popa la Reşiţa, Gheorghe Flutur la Suceava şi mulţi alţii au reuşit să facă ceva ce n-a făcut niciun primar PSD: să aducă bani europeni, sute de milioane de euro pentru bunăstarea cetăţenilor. La mine e foarte simplu. Eu mă uit la Liviu Dragnea şi spun aşa: Dle Dragnea, Emil Boc a cumpărat autobuze pentru clujeni, Mercedes, cu un preţ mai mic decât aţi cumpărat dumneavoastră sau aleasa dumneavoastră, Gabriela Firea, Otokar, turceşti. Cum explicaţi dumneavoastră că un oraş ca Bucureşti a dat sute de milioane de euro pe nişte autocare Otokar, o firmă absolut no name, iar primarii liberali au cumpărat Mercedes, Volvo, Man sau Saviem? Doi. Le arăt ce au însemnat administraţiile liberale pentru oraşele respective. Le arăt câte investiţii au venit la Alba lui Hava şi câte investiţii au venit în Teleorman sau în Dâmboviţa sau în Giurgiu. Arăt câţi bani au adus pentru infrastructură de drumuri, spitalicească sau de apă-canalizare primarii liberali şi câţi n-au adus ei. Le arăt cifra de 32 de miliarde de euro pe care au refuzat să o aducă de la Bruxelles, bani europeni.

Reporter: Ai notorietate şi eşti un adversar redutabil pentru PSD, astea sunt motivele pentru care te-a ales PNL? Sincer, Partidul Naţional Liberal nu avea pe cine să pună în capul listei pentru europarlamentare?
– Cu siguranţă, avea! În PNL sunt oameni extrem de buni. nu se pune problema că nu au avut pe cine să pună pe primul loc. Sunt convins că cei de la PNL au văzut, pe de altă parte, încrederea de care mă bucur în ochii românilor. Eu tot ce am făcut în presă a fost să muncesc şi, într-un fel sau altul, am sprijinit exact zona dreptei, tot ce înseamnă cele trei partide de dreapta. Eu am venit în PNL ca să le aduc lucruri în plus, nu să iau ceva.

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!