Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Rareş Bogdan, PNL: Îl voi învinge pe Dragnea arătând tot ce n-a făcut, dar a promis că face! VIDEO

Publicat

pe

Rareş Bogdan, candidatul PNL nr. 1 pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, a vorbit deschis, în cadrul emisiunii LA FIX, realizată de Adriana Nedelea în studiourile Libertatea, despre trecutul său în politică, de ce a plecat, de ce a revenit acum, despre banii câştigaţi ca realizator TV, despre pasiunea pentru obiectele de artă şi despre cum îl poate învinge pe Liviu Dragnea.

Reporter: Este mai bine în politică?
– Este mult mai obositor. Pentru mine, ultimii 7 ani au fost ani de satisfacţii profesionale extraordinare. Am ajuns în vârful a ceea ce înseamnă presă în România, foarte multă încredere, mult mai multă decât am crezut eu, cel puţin asta au arătat cercetările sociologice pe care le-am cerut în momentul în care am fost invitat în PNL. E mai greu în politică. Mă trezesc la 07:00-07:30. Mă trezeam la 10:30-11:00. Nu mai mănânc relaxat. Mănânc pizza rece şi sandvişuri prin maşină. Nu mai beau o cafea liniştit, beau câte o cafea în pahar de plastic. E foarte greu, dar, în acelaşi timp, am o satisfacţie fantastică atunci când mă întâlnesc cu oamenii.

Reporter: Liviu Dragnea, preşedintele PSD, te-a atacat într-un interviu. Te-a numit „măscărici”. Ce i-ai răspunde?
– Îi răspund că acest „măscărici” îl va învinge în alegeri. Liviu Dragnea ştie exact ce efect am produs în locurile unde am ajuns, inclusiv în Craiova, în mijlocul Olteniei, şi se teme. El ştie foarte bine că, în acest moment, singurul partid care poate să învingă PSD, este PNL, iar aportul meu este retrezirea unor energii din interiorul Partidului Naţional Liberal într-o oaste liberală uriaşă, dar care nu credea că poate câştiga. Ce am adus eu în plus în PNL? Credinţa şi energia mea că pot să câştige, că pot să fie primul partid al României. Asta este tot ce am făcut. Nimic altceva!

Reporter: Cum îl poţi învinge pe Liviu Dragnea?
– La vot îl voi învinge pe Liviu Dragnea şi arătând tot ceea ce n-a făcut Liviu Dragnea, dar a promis că face şi, mai ales, prezentând lucrurile pe care le-au făcut administraţiile liberale în oraşele care au renăscut pur şi simplu. Pentru mine este foarte simplu în această campanie, pentru că, pe de o parte, arăt cum Emil Boc la Cluj, Ilie Bolojan la Oradea, Gheorghe Robu la Timişoara, Gheorghe Falcă la Arad, Florin Oancea la Deva, Ioan Popa la Reşiţa, Gheorghe Flutur la Suceava şi mulţi alţii au reuşit să facă ceva ce n-a făcut niciun primar PSD: să aducă bani europeni, sute de milioane de euro pentru bunăstarea cetăţenilor. La mine e foarte simplu. Eu mă uit la Liviu Dragnea şi spun aşa: Dle Dragnea, Emil Boc a cumpărat autobuze pentru clujeni, Mercedes, cu un preţ mai mic decât aţi cumpărat dumneavoastră sau aleasa dumneavoastră, Gabriela Firea, Otokar, turceşti. Cum explicaţi dumneavoastră că un oraş ca Bucureşti a dat sute de milioane de euro pe nişte autocare Otokar, o firmă absolut no name, iar primarii liberali au cumpărat Mercedes, Volvo, Man sau Saviem? Doi. Le arăt ce au însemnat administraţiile liberale pentru oraşele respective. Le arăt câte investiţii au venit la Alba lui Hava şi câte investiţii au venit în Teleorman sau în Dâmboviţa sau în Giurgiu. Arăt câţi bani au adus pentru infrastructură de drumuri, spitalicească sau de apă-canalizare primarii liberali şi câţi n-au adus ei. Le arăt cifra de 32 de miliarde de euro pe care au refuzat să o aducă de la Bruxelles, bani europeni.

Reporter: Ai notorietate şi eşti un adversar redutabil pentru PSD, astea sunt motivele pentru care te-a ales PNL? Sincer, Partidul Naţional Liberal nu avea pe cine să pună în capul listei pentru europarlamentare?
– Cu siguranţă, avea! În PNL sunt oameni extrem de buni. nu se pune problema că nu au avut pe cine să pună pe primul loc. Sunt convins că cei de la PNL au văzut, pe de altă parte, încrederea de care mă bucur în ochii românilor. Eu tot ce am făcut în presă a fost să muncesc şi, într-un fel sau altul, am sprijinit exact zona dreptei, tot ce înseamnă cele trei partide de dreapta. Eu am venit în PNL ca să le aduc lucruri în plus, nu să iau ceva.

ALEGERI

Partidul PRO România, pregătit pentru marea confruntare de duminică!

Publicat

pe

Ultimul miting de campanie al PRO România s-a ţinut tot la Târgovişte. Evenimentul nu a fost o demonstraţie de forţă după modelul PSD. Cel puţin, liderul Victor Ponta a dat de înţeles, în numeroase rânduri, că nu va repeta greşelile trecutului său politic, ca şef al PSD, şi că nu va mai pune niciodată accent pe megalomania politică, pe manifestările la care să participe zeci de mii de oameni, aduşi de voie sau de nevoie.

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, peste 1.000 de dâmboviţeni au venit pentru a saluta echipa de eurocandidaţi PRO România, respectiv pe Victor Ponta, Corina Creţu, Mihai Tudose şi Iurie Leancă. Li s-au alăturat Georgică Dumitru – coordonator PRO România Dâmboviţa şi senatorul Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte PRO România la nivel naţional.

Discursurile liderilor PRO România au fost scurte, neplicticoase, într-o nuanţă obişnuită, încercând să fugă de retorica populistă promovată în această campanie, în special de PSD.

Victor Ponta nu putea să nu taxeze mega-mitingul PSD organizat duminica trecută, când Târgovişte s-a transformat într-o citadelă roşie, păzită cu străşnicie de jandarmi şi poliţişti, fie în uniformă, fie în civil. A spus Ponta că, în comparaţie cu cei care nu au putut intra în Târgovişte în ziua mitingului PSD, fiindcă nu au ştiut parola, el acum, când a venit în Târgovişte, a intrat fără probleme, la fel peste tot prin ţară, pe unde a umblat. Parola care i-a permis accesul a fost „Jos Dragnea”. Le-a mai mărturisit Ponta celor de faţă că, acum nouă ani, tot în Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD.

„România are nevoie nu doar de un alt guvern, nu doar de un alt mod de a face politică, de un alt președinte, are nevoie de oameni care să spună ce au făcut cu adevărat atunci când au fost în funcțiile respective, care să spună ce au greșit, pentru că am făcut multe greșeli, ce am învățat din acele greșeli și cum nu o să repetăm acele greșeli. De fiecare dată o să încercăm să facem lucruri bune pentru toată lumea, nu pentru un singur om, nu pentru un grup, nu pentru câțiva care ascultă”, a precizat Victor Ponta.

Adrian Ţuţuianu şi-a arătat convingerea că PRO România va scoate duminică un rezultat bun în alegerile europarlamentare, iar succesul va fi datorat celor care au muncit în această campanie, celor care s-au alăturat PRO România, fără să ţintească niciun fel de anvantaj, doar din dorinţa de schimbare în bine a României.

„Cred că obiectivul nostru foarte serios este să muncim și mâine, să muncim și poimâine și duminică, să fim atenți, pentru că vom scoate un rezultat excepțional. Vreau să vă mulțumesc tuturor și am un respect pentru fiecare dintre voi, nu v-am promis nimic, nu v-am oferit funcții, nu v-am oferit avantaje, nu v-am oferit contracte, nu v-am angajat rude, ați venit lângă noi pentru că voi credeți în nevoia unui partid social-democrat modern, pentru că voi credeți în România, pentru că voi credeți în profesioniști, pentru că noi, toți, credem într-o șansă mai bună pentru această țară.

Am făcut în județ o campanie electorală extraordinară, am mers din casă-n casă, din om în om, am mers pe scările blocurilor și nu am avut nevoie de bodyguarzi sau de parole. Toți cei care cred în social-democrație, într-o viață mai bună, toți cei care vor să avem locuri de muncă mai bine plătite, toți cei care vor salarii mai bune, toți cei care vor sistem de sănătate mai bun, toți cei care vrem să avem o viață mai bună, să vină alături de PRO România”.

Au mai adresat celor de faţă mesaje Corina Creţu, Mihai Tudose şi Iurie Leancă. Discursurile au fost calate pe ideea trimiterii în Parlamentul European a unor oameni destoinici, necompromişi, care să cunoască problematica ţării şi pe cea europeană şi care să reprezinte cu cinste România.

Citește în continuare

ALEGERI

Norica Nicolai a vorbit la Târgovişte despre viziunea ALDE în Parlamentul European

Publicat

pe

Norica Nicolai, numărul 1 pe lista de candidaţi ALDE pentru Parlamentul European, s-a aflat astăzi, 22 mai 2019, în Târgovişte, la invitaţia liderului ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre. Europarlamentara a vorbit despre ideile şi viziunea ALDE privind rolul Parlamentului European, despre misiunea demnitarilor români care ajung în acest înalt for legislativ.

Norica Nicolai s-a arătat mâhnită de faptul că, în această campanie electorală, au lipsit de pe agenda publică temele importante, problemele care ar fi trebuit discutate cu alegătorii români.

„Surprinzător, oamenii sunt interesaţi de subiecte care ţin de apartenenţa noastră europeană. Din păcate, nu acelaşi lucru l-am văzut în dezbaterile politice, în comportamentele candidaţilor.

Ne interesează foarte tare chestiuni ce ţin de justiţie, anecdotică, telenovele de tip Mazăre, nici un fel de dezbatere într-o Europă care se confruntă din ce în ce mai mult cu mai multe furtuni”, a precizat Norica Nicolai.

Europa ta, a mea, a noastră! Programul ALDE în Parlamentul European!

– Europa coeziunii
Banii europeni, care sunt şi banii tăi, trebuie să ajungă înapoi la tine.
Oraşul sau satul tău nu trebuie să rămână în urmă.

– Europa sănătoasă
Accesul la medicamente şi terapii inovatoare va fi garantat fiecărui cetăţean român.
Sănătatea ta nu se negociază. Europarlamentarii ALDE vor continua să susțină toate investițiile în sistemul public de sănătate pentru ca acestea să ajungă la nivelul standardelor europene.

– Europa competitivă
Trebuie să primeşti subvenţii egale cu cele de care se bucură agricultorii din alte state membre UE pentru că nu munceşti mai puţin decât ei. Produsele tale trebuie să fie competitive pe piaţa europeană.

– Europa nediscriminatorie
Când mergi la cumpărături, vrei ca ceea ce pui în coş şi apoi pe masa copiilor tăi să fie de cea mai bună calitate. Nu eşti mai prejos decât alţi cetăţeni europeni şi eşti îndreptăţit să ai acces la produse şi servicii la aceleaşi standarde cu cele aplicate în alte state membre ale UE.

– Europa libertăţii: Schengen
Ai stat la cozi interminabile în vămi, ai pierdut timp şi bani, ai stat departe de familie.
Libera circulaţie în spaţiul Schengen nu este un cadou, ci un drept pe care românii l-au câştigat pe banii şi munca lor. Aderarea României la spațiul Schengen reprezintă deopotrivă un drept și o obligație asumate prin Tratatul de Aderarea la UE.

– Europa viitorului
Vrem ca porţile oricărei universităţi europene să-ţi fie deschise. Pentru că vrem ca programul Erasmus să devină accesibil pentru cât mai mulţi studenţi români, ne vom lupta să-i fie alocate mai multe fonduri. Urmează-ţi destinul, ai dreptul la locul de muncă pe care-l visezi, la fel ca orice alt tânăr european.

Candidaţi ALDE pentru Parlamentul European:
1. Norica Nicolai
2. Renate Weber
3. Varujan Vosganian
4. Radu Silaghi Dumitrescu
5. Horia Victor Toma
6. Daniel Constantin Barbu
7. Ovidiu Ioan Silaghi
8. Andrei Dominic Gerea
9. Popa Pistru
10. Tudor Tim Ionescu

 

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!