Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Rareş Bogdan, PNL: Îl voi învinge pe Dragnea arătând tot ce n-a făcut, dar a promis că face! VIDEO

Publicat

pe

Rareş Bogdan, candidatul PNL nr. 1 pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, a vorbit deschis, în cadrul emisiunii LA FIX, realizată de Adriana Nedelea în studiourile Libertatea, despre trecutul său în politică, de ce a plecat, de ce a revenit acum, despre banii câştigaţi ca realizator TV, despre pasiunea pentru obiectele de artă şi despre cum îl poate învinge pe Liviu Dragnea.

Reporter: Este mai bine în politică?
– Este mult mai obositor. Pentru mine, ultimii 7 ani au fost ani de satisfacţii profesionale extraordinare. Am ajuns în vârful a ceea ce înseamnă presă în România, foarte multă încredere, mult mai multă decât am crezut eu, cel puţin asta au arătat cercetările sociologice pe care le-am cerut în momentul în care am fost invitat în PNL. E mai greu în politică. Mă trezesc la 07:00-07:30. Mă trezeam la 10:30-11:00. Nu mai mănânc relaxat. Mănânc pizza rece şi sandvişuri prin maşină. Nu mai beau o cafea liniştit, beau câte o cafea în pahar de plastic. E foarte greu, dar, în acelaşi timp, am o satisfacţie fantastică atunci când mă întâlnesc cu oamenii.

Reporter: Liviu Dragnea, preşedintele PSD, te-a atacat într-un interviu. Te-a numit „măscărici”. Ce i-ai răspunde?
– Îi răspund că acest „măscărici” îl va învinge în alegeri. Liviu Dragnea ştie exact ce efect am produs în locurile unde am ajuns, inclusiv în Craiova, în mijlocul Olteniei, şi se teme. El ştie foarte bine că, în acest moment, singurul partid care poate să învingă PSD, este PNL, iar aportul meu este retrezirea unor energii din interiorul Partidului Naţional Liberal într-o oaste liberală uriaşă, dar care nu credea că poate câştiga. Ce am adus eu în plus în PNL? Credinţa şi energia mea că pot să câştige, că pot să fie primul partid al României. Asta este tot ce am făcut. Nimic altceva!

Reporter: Cum îl poţi învinge pe Liviu Dragnea?
– La vot îl voi învinge pe Liviu Dragnea şi arătând tot ceea ce n-a făcut Liviu Dragnea, dar a promis că face şi, mai ales, prezentând lucrurile pe care le-au făcut administraţiile liberale în oraşele care au renăscut pur şi simplu. Pentru mine este foarte simplu în această campanie, pentru că, pe de o parte, arăt cum Emil Boc la Cluj, Ilie Bolojan la Oradea, Gheorghe Robu la Timişoara, Gheorghe Falcă la Arad, Florin Oancea la Deva, Ioan Popa la Reşiţa, Gheorghe Flutur la Suceava şi mulţi alţii au reuşit să facă ceva ce n-a făcut niciun primar PSD: să aducă bani europeni, sute de milioane de euro pentru bunăstarea cetăţenilor. La mine e foarte simplu. Eu mă uit la Liviu Dragnea şi spun aşa: Dle Dragnea, Emil Boc a cumpărat autobuze pentru clujeni, Mercedes, cu un preţ mai mic decât aţi cumpărat dumneavoastră sau aleasa dumneavoastră, Gabriela Firea, Otokar, turceşti. Cum explicaţi dumneavoastră că un oraş ca Bucureşti a dat sute de milioane de euro pe nişte autocare Otokar, o firmă absolut no name, iar primarii liberali au cumpărat Mercedes, Volvo, Man sau Saviem? Doi. Le arăt ce au însemnat administraţiile liberale pentru oraşele respective. Le arăt câte investiţii au venit la Alba lui Hava şi câte investiţii au venit în Teleorman sau în Dâmboviţa sau în Giurgiu. Arăt câţi bani au adus pentru infrastructură de drumuri, spitalicească sau de apă-canalizare primarii liberali şi câţi n-au adus ei. Le arăt cifra de 32 de miliarde de euro pe care au refuzat să o aducă de la Bruxelles, bani europeni.

Reporter: Ai notorietate şi eşti un adversar redutabil pentru PSD, astea sunt motivele pentru care te-a ales PNL? Sincer, Partidul Naţional Liberal nu avea pe cine să pună în capul listei pentru europarlamentare?
– Cu siguranţă, avea! În PNL sunt oameni extrem de buni. nu se pune problema că nu au avut pe cine să pună pe primul loc. Sunt convins că cei de la PNL au văzut, pe de altă parte, încrederea de care mă bucur în ochii românilor. Eu tot ce am făcut în presă a fost să muncesc şi, într-un fel sau altul, am sprijinit exact zona dreptei, tot ce înseamnă cele trei partide de dreapta. Eu am venit în PNL ca să le aduc lucruri în plus, nu să iau ceva.

ALEGERI

Vot contra sume de bani la Târgovişte?

Publicat

pe

FOTO: Inquam Photos

Organizația PRO România Dâmbovița a formulat plângere la Poliție, după ce a primit semnale că mai mulți cetăţeni şi-au fotografiat buletinele de vot la secția nr. 55 din municipiul Târgoviște.

Se pare că oamenii urmează să primească, de la persoane care stau în preajma secției, suma de 50 de lei, dacă probează că au votat PSD.

PRO România solicită dispunerea măsurilor necesare pentru verificarea situației, tragerea la răspundere a făptuitorilor și restabilirea ordinii de drept.

 

Citește în continuare

ALEGERI

România votează. Dâmbovița, locul 3 pe țară la prezență

Publicat

pe

Dâmbovița se numără printre primele trei județe din țară, ca prezență la vot. În Ilfov, până la ora 12:00, votaseră 18,23% din numărul celor înscriși pe listele electorale. În Teleorman – 18,08%, iar în Dâmbovița – 17,75%.

De remarcat faptul că, la alegerile parlamentare din 2016, la aceeași oră, votaseră doar circa 8% dintre alegători, ceea ce denotă că oamenii au ieșit la vot mânați de spiritul civic sau că aparatele partidelor aflate în competiție funcționează din plin, mobilizând susținătorii și simpatizanții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!