Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Rareş Bogdan, PNL: Îl voi învinge pe Dragnea arătând tot ce n-a făcut, dar a promis că face! VIDEO

Publicat

pe

Rareş Bogdan, candidatul PNL nr. 1 pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, a vorbit deschis, în cadrul emisiunii LA FIX, realizată de Adriana Nedelea în studiourile Libertatea, despre trecutul său în politică, de ce a plecat, de ce a revenit acum, despre banii câştigaţi ca realizator TV, despre pasiunea pentru obiectele de artă şi despre cum îl poate învinge pe Liviu Dragnea.

Reporter: Este mai bine în politică?
– Este mult mai obositor. Pentru mine, ultimii 7 ani au fost ani de satisfacţii profesionale extraordinare. Am ajuns în vârful a ceea ce înseamnă presă în România, foarte multă încredere, mult mai multă decât am crezut eu, cel puţin asta au arătat cercetările sociologice pe care le-am cerut în momentul în care am fost invitat în PNL. E mai greu în politică. Mă trezesc la 07:00-07:30. Mă trezeam la 10:30-11:00. Nu mai mănânc relaxat. Mănânc pizza rece şi sandvişuri prin maşină. Nu mai beau o cafea liniştit, beau câte o cafea în pahar de plastic. E foarte greu, dar, în acelaşi timp, am o satisfacţie fantastică atunci când mă întâlnesc cu oamenii.

Reporter: Liviu Dragnea, preşedintele PSD, te-a atacat într-un interviu. Te-a numit „măscărici”. Ce i-ai răspunde?
– Îi răspund că acest „măscărici” îl va învinge în alegeri. Liviu Dragnea ştie exact ce efect am produs în locurile unde am ajuns, inclusiv în Craiova, în mijlocul Olteniei, şi se teme. El ştie foarte bine că, în acest moment, singurul partid care poate să învingă PSD, este PNL, iar aportul meu este retrezirea unor energii din interiorul Partidului Naţional Liberal într-o oaste liberală uriaşă, dar care nu credea că poate câştiga. Ce am adus eu în plus în PNL? Credinţa şi energia mea că pot să câştige, că pot să fie primul partid al României. Asta este tot ce am făcut. Nimic altceva!

Reporter: Cum îl poţi învinge pe Liviu Dragnea?
– La vot îl voi învinge pe Liviu Dragnea şi arătând tot ceea ce n-a făcut Liviu Dragnea, dar a promis că face şi, mai ales, prezentând lucrurile pe care le-au făcut administraţiile liberale în oraşele care au renăscut pur şi simplu. Pentru mine este foarte simplu în această campanie, pentru că, pe de o parte, arăt cum Emil Boc la Cluj, Ilie Bolojan la Oradea, Gheorghe Robu la Timişoara, Gheorghe Falcă la Arad, Florin Oancea la Deva, Ioan Popa la Reşiţa, Gheorghe Flutur la Suceava şi mulţi alţii au reuşit să facă ceva ce n-a făcut niciun primar PSD: să aducă bani europeni, sute de milioane de euro pentru bunăstarea cetăţenilor. La mine e foarte simplu. Eu mă uit la Liviu Dragnea şi spun aşa: Dle Dragnea, Emil Boc a cumpărat autobuze pentru clujeni, Mercedes, cu un preţ mai mic decât aţi cumpărat dumneavoastră sau aleasa dumneavoastră, Gabriela Firea, Otokar, turceşti. Cum explicaţi dumneavoastră că un oraş ca Bucureşti a dat sute de milioane de euro pe nişte autocare Otokar, o firmă absolut no name, iar primarii liberali au cumpărat Mercedes, Volvo, Man sau Saviem? Doi. Le arăt ce au însemnat administraţiile liberale pentru oraşele respective. Le arăt câte investiţii au venit la Alba lui Hava şi câte investiţii au venit în Teleorman sau în Dâmboviţa sau în Giurgiu. Arăt câţi bani au adus pentru infrastructură de drumuri, spitalicească sau de apă-canalizare primarii liberali şi câţi n-au adus ei. Le arăt cifra de 32 de miliarde de euro pe care au refuzat să o aducă de la Bruxelles, bani europeni.

Reporter: Ai notorietate şi eşti un adversar redutabil pentru PSD, astea sunt motivele pentru care te-a ales PNL? Sincer, Partidul Naţional Liberal nu avea pe cine să pună în capul listei pentru europarlamentare?
– Cu siguranţă, avea! În PNL sunt oameni extrem de buni. nu se pune problema că nu au avut pe cine să pună pe primul loc. Sunt convins că cei de la PNL au văzut, pe de altă parte, încrederea de care mă bucur în ochii românilor. Eu tot ce am făcut în presă a fost să muncesc şi, într-un fel sau altul, am sprijinit exact zona dreptei, tot ce înseamnă cele trei partide de dreapta. Eu am venit în PNL ca să le aduc lucruri în plus, nu să iau ceva.

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa propune schimbul de generaţii la alegerile locale din toamnă

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a prezentat, ieri – 1 iunie, primii 10 candidaţi ai partidului pentru funcţiile de primari pentru alegerile locale care se vor desfăşura în această toamnă. Susţine Ţuţuianu că PRO România va face o adevărată revoluţie în politica dâmboviţeană, pe care a intitulat-o „revoluţia tinerilor”, datorită faptului că majoritatea candidaţilor propuşi nu au împlinit vârsta 40 de ani.

Consideră senatorul PRO România că este nevoie acută de o schimbare în politică, în condiţiile în care, de 30 de ani, se cam învârt aceleași personaje în fiecare comună, în fiecare oraş, în fiecare municipiu. Spune Ţuţuianu că a sosit vremea să nu mai fim forţaţi să alegem între două-trei persoane, care se învârt de atâţia ani prin diverse partide politice, şi că este momentul să dăm şansă unei generaţii noi de politicieni, de reprezentanţi în administraţia publică locală. Preşedintele PRO România Dâmboviţa este convins că va fi o luptă dură, dar crede că rezultatele pe care le vor obţine vor fi unele deosebit de bune.

Pentru funcţia de primar al comunei Produleşti va candida Ionel Stoicilă, de 23 de ani, absolvent de liceu, de profesie fermier.

La Băleni va ţinti funcţia de primar Ionuţ Cristian Vălu, 37 de ani, studii universitare, fost viceprimar în această comună.

PRO România îl va avea candidat pentru funcţia de primar la Bucşani pe Irinel Mihai Ghiţă, 37 de ani, absolvent de universitate.

Valentin Mihail Iriminescu, 32 de ani, va lupta pentru postul de primar al oraşului Pucioasa.

La Aninoasa, din partea PRO România, intră în lupta electorală farmacista Albiniţa Rădulescu Soare, 51 de ani.

Pentru ocuparea postului de edil în comuna Raciu este pregătit inginerul Cristian Bălaşa, 38 de ani.

Directoarea adjunctă a Şcolii din Gura Ocniţei, Cristina Stanciu, se va bate pentru funcţia de primar al comunei Ocniţa.

La Morteni, va intra în bătălia electorală Marin Staicu, 33 de ani, de profesie inginer.

PRO România va merge în alegeri pentru câştigarea postului de primar la Lucieni cu economistul Daniel Negoescu, de 35 de ani.

Funcţia de primar la Bărbuleţu este vizată de învăţătoarea Cristina Elena Banu, de 38 de ani.

Citește în continuare

ALEGERI

PSD Dâmbovița va avea candidat propriu pentru șefia Consiliului Județean

Publicat

pe

PSD Dâmbovița va merge în alegerile locale de anul acesta cu un candidat propriu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, cel mai probabil cu deputatul Corneliu Ștefan – președintele organizației.

Social-democrații vor să pună astfel capăt speculațiilor care se fac în spațiul public cu privire la negocierea acestui post cu PRO România. Totuși, PSD Dâmbovița rămâne deschis colaborării în plan electoral cu partidul lui Victor Ponta.

Decizia de a merge în alegeri cu un candidat propriu s-a luat în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean desfășurată marți, 26 mai 2020.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!