Connect with us

Dâmboviţa

443 de participanţi direcţi în programul „ABC-ul emoţiilor”, în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa, Primăria Târgovişte, Casa Corpului Didactic Dâmboviţa şi Inspectoratul şcolar Judeţean au implementat cu succes, în perioada septembrie 2018 – mai 2019, pentru al doilea an consecutiv, programul de dezvoltare emoţională a elevilor din clasele I şi a II-a, denumit „ABC-ul emoţiilor”.

Obiective: formarea şi consolidarea abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri, cu accent pe conştientizarea de sine, dezvoltarea abilităţilor de comunicare asertivă, gestionarea emoţiilor negative, dezvoltarea abilităţii de a face faţă presiunii grupului şi de a adopta decizii pentru o dezvoltare sănătoasă.

În prima etapă, a fost organizat un curs de formare profesională continuă la care au participat 23 de profesori, care au desfăşurat activităţi didactice cu elevii din clasele I şi a II-a din unităţi şcolare târgoviştene, în scopul dezvoltării unor tehnici şi metode de comunicare interactivă.

În faza a doua a programului, cadrele didactice participante la curs au realizat, într-un format atractiv, o serie de activităţi specifice menite să faciliteze dezvoltarea abilităţilor emoţionale a 559 elevi din clasele I şi a II-a din municipiul Târgovişte şi 443 părinţi (participanţi direcţi).

Suportul de curs pentru elevii participanţi a fost finanţat de Primăria Municipiului Târgovişte, care şi-a manifestat interesul şi s-a implicat direct, prin reprezentanţii săi, în implementarea acestui proiect.

Dâmboviţa

Doamnele din PSD Dâmbovița, alături de persoanele din trei centre sociale din județ

Publicat

pe

Deputata Carmen Holban – președinta Organizației Femeilor Social Democrate Târgoviște, Luciana Cristea – vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia – lidera OFSD Dâmbovița, Ionela Sandu – director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției a Copilului Dâmbovița și cu alte reprezentate ale celor două structuri politice au mers în câteva centre de ocrotire socială din județ pentru a duce daruri și stropi de speranță și încredere celor care beneficiază de serviciile asigurate de stat. Femeile social-democrate au oferit fructe și sucuri de mere donate din toată inima de pomicultorii de pe Valea Dâmboviței.

„Merele și sucul natural pe care le-am dus la centrele Casa Speranței și Floare De Colț din Târgoviște și la Centrul Sfântul Andrei din Gura Ocniței vor îndulci perioada sărbătorilor de iarnă de care ne apropiem cu repeziciune”, a spus Carmen Holban.

Acțiunea de astăzi este doar una din multele activități de ajutorare a semenilor, de susținere a centrelor rezidențiale subordonate DGASPC Dâmbovița, cu gândul și speranța că vor ușura puțin din greutățile vieții persoanelor împovărate de tristețe și nevoi.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT