Connect with us

Dâmboviţa

443 de participanţi direcţi în programul „ABC-ul emoţiilor”, în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa, Primăria Târgovişte, Casa Corpului Didactic Dâmboviţa şi Inspectoratul şcolar Judeţean au implementat cu succes, în perioada septembrie 2018 – mai 2019, pentru al doilea an consecutiv, programul de dezvoltare emoţională a elevilor din clasele I şi a II-a, denumit „ABC-ul emoţiilor”.

Obiective: formarea şi consolidarea abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri, cu accent pe conştientizarea de sine, dezvoltarea abilităţilor de comunicare asertivă, gestionarea emoţiilor negative, dezvoltarea abilităţii de a face faţă presiunii grupului şi de a adopta decizii pentru o dezvoltare sănătoasă.

În prima etapă, a fost organizat un curs de formare profesională continuă la care au participat 23 de profesori, care au desfăşurat activităţi didactice cu elevii din clasele I şi a II-a din unităţi şcolare târgoviştene, în scopul dezvoltării unor tehnici şi metode de comunicare interactivă.

În faza a doua a programului, cadrele didactice participante la curs au realizat, într-un format atractiv, o serie de activităţi specifice menite să faciliteze dezvoltarea abilităţilor emoţionale a 559 elevi din clasele I şi a II-a din municipiul Târgovişte şi 443 părinţi (participanţi direcţi).

Suportul de curs pentru elevii participanţi a fost finanţat de Primăria Municipiului Târgovişte, care şi-a manifestat interesul şi s-a implicat direct, prin reprezentanţii săi, în implementarea acestui proiect.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

Dâmboviţa

Biciclist acroșat de un ATV în comuna Pietrari

Publicat

pe

Accident de circulație, astăzi – 9 mai 2021, în comuna Pietrari, zona Șipot. Un adolescent de 16 ani, care se deplasa pe drumul comunal cu o bicicletă, mergând pe contrasens, a fost acroșat de un ATV, condus de un bărbat de 42 de ani.

Victima a fost transportată la spital. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut acest eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT