Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

443 de participanţi direcţi în programul „ABC-ul emoţiilor”, în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa, Primăria Târgovişte, Casa Corpului Didactic Dâmboviţa şi Inspectoratul şcolar Judeţean au implementat cu succes, în perioada septembrie 2018 – mai 2019, pentru al doilea an consecutiv, programul de dezvoltare emoţională a elevilor din clasele I şi a II-a, denumit „ABC-ul emoţiilor”.

Obiective: formarea şi consolidarea abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri, cu accent pe conştientizarea de sine, dezvoltarea abilităţilor de comunicare asertivă, gestionarea emoţiilor negative, dezvoltarea abilităţii de a face faţă presiunii grupului şi de a adopta decizii pentru o dezvoltare sănătoasă.

În prima etapă, a fost organizat un curs de formare profesională continuă la care au participat 23 de profesori, care au desfăşurat activităţi didactice cu elevii din clasele I şi a II-a din unităţi şcolare târgoviştene, în scopul dezvoltării unor tehnici şi metode de comunicare interactivă.

În faza a doua a programului, cadrele didactice participante la curs au realizat, într-un format atractiv, o serie de activităţi specifice menite să faciliteze dezvoltarea abilităţilor emoţionale a 559 elevi din clasele I şi a II-a din municipiul Târgovişte şi 443 părinţi (participanţi direcţi).

Suportul de curs pentru elevii participanţi a fost finanţat de Primăria Municipiului Târgovişte, care şi-a manifestat interesul şi s-a implicat direct, prin reprezentanţii săi, în implementarea acestui proiect.

Dâmboviţa

Deputat USR: Proiectul de lege privind adunările publice lasă loc abuzurilor!

Publicat

pe

Foto arhivă (Foto: InquamPhotos/Octav Ganea)

Deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmbovița, consider inacceptabile propunerile cuprinse în proiectul inițiat de Jandarmeria Română cu privire la adunările publice. Spune parlamentarul că acestea limitează semnificativ dreptul constituțional al cetățenilor de a protesta public și constituie o palmă dată democrației românești, o dovadă că cei care au propus nu au înțeles nimic din evenimentele de pe 10 august 2018.

„Jandarmeria Română a primit săptămâna trecută o propunere legislativă la care se lucrează în Parlament, într-un grup transpartinic și alături de organizațiile nonguvernamentale specializate în libertatea de exprimare și drepturile omului, dar a preferat să ignore complet această propunere și să avanseze alte modificări care lasă loc interpretărilor și abuzurilor.

Cer public ministrului Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, să retragă aceste propuneri ale Jandarmeriei și reprezentanților M.A.I. să vină la dezbaterile pe marginea propunerii legislative la care se lucrează în Parlament alături de ONG-uri.

Parlamentarii USR vor vota împotriva oricărui proiect care nu are și contribuția societății civile”, spune deputatul Dumitru Lupescu – președinte USR Dâmbovița.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Le-am adus aminte liberalilor că nu copiii sunt vinovaţi de proasta gestionare a economiei ţării

Publicat

pe

de

Parlamentarii PSD Dâmbovița au respins, astăzi, prin vot, ordonanţa liberalilor care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor. Alături de ceilalţi parlamentari social-democraţi, le-am adus aminte lui Orban şi liberalilor din Parlamentul României că nu copiii sunt vinovaţi de proasta gestionare a economiei ţării.

Bani există pentru dublarea alocaţiilor, iar aceştia vor fi cheltuiți pentru bunăstarea copiilor. Sumele pe care cei mici le vor primi pot ajuta astfel la repornirea economiei țării, grav afectată de criza COVID-19 și de lipsa măsurilor de sprijin coerent și consistent din partea guvernului PNL.

Banii care ar fi trebuit să umfle conturile clientelei PNL vor ajunge acum în buzunarele copiilor din România! Astfel, 3.659.845 milioane de copii vor beneficia de alocații dublate după cum urmează:
▶️ pentru copiii de la 0 la 2 ani alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună;
▶️ pentru cei între 2 și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună;
▶️ alocația pentru copiii cu handicap va fi de 600 de lei/lună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!