Connect with us

ALEGERI

Eurocandidaţii ALDE, un mix între experienţa politică a seniorilor şi energia tinerilor!

Publicat

pe

Tudor Tim Ionescu

Tudor Tim Ionescu, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret ALDE, consilier la Primăria Capitalei şi secretar general adjunct al partidului, s-a aflat astăzi la Târgovişte, la invitaţia liderului judeţean Ionel Petre. Tânărul Ionescu are şi calitatea de candidat ALDE pentru Parlamentul European, ocupând locul 10 pe o listă ce conţine 43 de nume importante din formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu.

Vicepreşedintele TLDE ne-a spus că este onorat că poate candida la europarlamentare, că formaţiunea politică din care face parte şi-a pus încrederea în el şi în alţi colegi de generaţie. Pe lista ALDE pentru Parlamentul European se regăsesc 23 de tineri, semn că seniorii partidului mizează pe capacitatea lor şi vor să îi pregătească serios pentru activitatea politică, pentru luptele ce vor urma.

„Cred că prezentăm, la aceste alegeri, cea mai bună listă de candidaţi, printr-un mix între experienţa numelor celebre, cu greutate din partidul nostru, şi energia şi vigoarea tinerilor care vin în sprijinul viitorilor europarlamentari. Noi ne dorim să scoatem, pe 26 mai, un scor cât mai bun şi să trimitem cât mai mulţi reprezentanţi în Parlamentul European”, a declarat Tudor Tim Ionescu.

A mai precizat tânărul politician că selecţia candidaţilor ALDE a fost una riguroasă, bazată pe criterii bine stabilite şi pertinente.

„S-au avut în vedere: CV-ul politic, CV-ul profesional, cunoaşterea limbilor străine de circulaţie europeană şi, nu în ultimul rând, proiectul cu care fiecare dintre candidaţi a înţeles să meargă în Parlamentul European”.

Tudor Tim Ionescu este mândru să spună că, pe primele locuri, se regăsesc politicieni cu experienţă, activişti de frunte ai partidului, oameni care au obţinut rezultate deosebite în domeniul în care activează, oameni care au forţa şi prestanţa de a reprezenta cu cinste România în înaltul for legislativ european. Îi numim aici pe Norica Nicolai – europarlamentar în funcţe, cu o experienţă vastă în domeniul Justiţiei, Daniel Barbu – conferenţiar universitar, doctor în ştiinţe politice, Renate Weber – activistă în zona drepturilor cetăţenilor şi pe foştii miniştri Ovidu Silaghi – Transporturi, Varujan Vosganian – Economie şi Andrei Gerea – Energie.

 

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT