Connect with us

ALEGERI

Temele europene au fost înlocuite cu subiecte derizorii, în această campanie electorală!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de temele abordate în această campanie electorală de politicieni, de liderii partidelor şi candidaţii pentru Parlamentul European.

Consideră Ţuţuianu că discursurile diseminate în spaţiul public, la mitinguri, la întâlnirile cu cetăţeni, în studiourile tv, la tot soiul de dezbateri, au fost centrate pe mesajul de tip populist, pe demagogie, pe promisiuni deşarte, fără acoperire, şi pe spiritul pseudopatriotard.

S-a uitat care este esenţa acestei campanii electorale, ceea ce trebuie să afle românul de la cei care vor ajunge la Bruxelles, ce vor face ei pentru ţară, acolo, în înaltul for legislativ european.

„Este poate cea mai importantă campanie pentru alegerile parlamentare din 2007, de când avem parlamentari cu statut de observatori la Bruxelles. Este importantă pentru că Uniunea Europeană se află în faţa unor decizii majore şi, din păcate, România lipseşte din dezbaterile la nivel european pe aceste teme.

Pe cât de importantă este pe fond, pe atât de nesemnificativă pare în dezbaterea publică naţională, iar aceasta se transformă într-o vulnerabilitate care ne costă. Felul în care Europa îşi va modela viitorul, într-o lume multipolară şi cu destule incertitudini, pare că nu interesează pe nimeni în România, dacă privim dezbaterea publică din campania electorală. Temele care ar fi trebuit abordate de partide, de candidaţi, au fost înlocuite  de subiecte derizorii”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Liderul PRO România a criticat PSD, pe Liviu Dragnea – preşedintele acestui partid, care, sfidându-i pe reprezentanţii Uniunii Europene veniţi la Summit-ul desfăşurat la Sibiu, a organizat la Iaşi un miting electoral, care a semănat mai mult cu o contramanifestaţie, cu un protest antieuropean.

„Am văzut diverşi indivizi care au urcat pe scenă, strigând tot felul de sloganuri antieuropene, mai antieuropene decât auzim la Londra sau în partidele extremiste. Lucrul acesta ne va costa în ecuaţia de putere la nivel european”, a declarat vicepreşedintele PRO România.

A mai spus senatorul Adrian Ţuţuianu că temele importante pentru Europa, pentru România, sunt foarte puţin dezbătute, atât de presa naţională cât şi de candidaţii pentru Parlamentul European.

„Ar fi trebuit să ne preocupe problema migraţiei, problema crizei refugiaţilor, atacurile teroriste din mai multe ţări europene, securitatea energetică, Europa cu două viteze, un concept care ar trebui să ne preocupe în cel mai serios mod, pentru că sunt unele state care se gândesc să meargă înainte şi să primească mai multe beneficii de la această Uniune Europeană, iar România este lăsată în urmă.

Ar trebui să fim preocupaţi de combaterea modelului de societate a urii, încurajată de populiştii europeni, de modificarea modelului economic actual şi trecerea la o politică fiscală viguroasă pentru companiile multinaţionale.

Aţi văzut cumva în discursul lui Liviu Dragnea, al Rovanei Plumb, al lui Codrin Ştefănescu şi al altora din PSD abordate aceste teme? Nu. Aţi văzut aceste teme abordate în discursul lui Rareş Bogdan, al lui Dacian Cioloş sau al altora din partidele politice de pe partea dreaptă a eşicherului politic? Nu. La ce asistăm noi? La cum se înjură Rareş Bogdan cu Codrin Ştefănescu, la manelele legate de campania electorală, promovate de Guţă, preluat de la Traian Băsescu de discipolul Liviu Dragnea”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats