Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Temele europene au fost înlocuite cu subiecte derizorii, în această campanie electorală!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de temele abordate în această campanie electorală de politicieni, de liderii partidelor şi candidaţii pentru Parlamentul European.

Consideră Ţuţuianu că discursurile diseminate în spaţiul public, la mitinguri, la întâlnirile cu cetăţeni, în studiourile tv, la tot soiul de dezbateri, au fost centrate pe mesajul de tip populist, pe demagogie, pe promisiuni deşarte, fără acoperire, şi pe spiritul pseudopatriotard.

S-a uitat care este esenţa acestei campanii electorale, ceea ce trebuie să afle românul de la cei care vor ajunge la Bruxelles, ce vor face ei pentru ţară, acolo, în înaltul for legislativ european.

„Este poate cea mai importantă campanie pentru alegerile parlamentare din 2007, de când avem parlamentari cu statut de observatori la Bruxelles. Este importantă pentru că Uniunea Europeană se află în faţa unor decizii majore şi, din păcate, România lipseşte din dezbaterile la nivel european pe aceste teme.

Pe cât de importantă este pe fond, pe atât de nesemnificativă pare în dezbaterea publică naţională, iar aceasta se transformă într-o vulnerabilitate care ne costă. Felul în care Europa îşi va modela viitorul, într-o lume multipolară şi cu destule incertitudini, pare că nu interesează pe nimeni în România, dacă privim dezbaterea publică din campania electorală. Temele care ar fi trebuit abordate de partide, de candidaţi, au fost înlocuite  de subiecte derizorii”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Liderul PRO România a criticat PSD, pe Liviu Dragnea – preşedintele acestui partid, care, sfidându-i pe reprezentanţii Uniunii Europene veniţi la Summit-ul desfăşurat la Sibiu, a organizat la Iaşi un miting electoral, care a semănat mai mult cu o contramanifestaţie, cu un protest antieuropean.

„Am văzut diverşi indivizi care au urcat pe scenă, strigând tot felul de sloganuri antieuropene, mai antieuropene decât auzim la Londra sau în partidele extremiste. Lucrul acesta ne va costa în ecuaţia de putere la nivel european”, a declarat vicepreşedintele PRO România.

A mai spus senatorul Adrian Ţuţuianu că temele importante pentru Europa, pentru România, sunt foarte puţin dezbătute, atât de presa naţională cât şi de candidaţii pentru Parlamentul European.

„Ar fi trebuit să ne preocupe problema migraţiei, problema crizei refugiaţilor, atacurile teroriste din mai multe ţări europene, securitatea energetică, Europa cu două viteze, un concept care ar trebui să ne preocupe în cel mai serios mod, pentru că sunt unele state care se gândesc să meargă înainte şi să primească mai multe beneficii de la această Uniune Europeană, iar România este lăsată în urmă.

Ar trebui să fim preocupaţi de combaterea modelului de societate a urii, încurajată de populiştii europeni, de modificarea modelului economic actual şi trecerea la o politică fiscală viguroasă pentru companiile multinaţionale.

Aţi văzut cumva în discursul lui Liviu Dragnea, al Rovanei Plumb, al lui Codrin Ştefănescu şi al altora din PSD abordate aceste teme? Nu. Aţi văzut aceste teme abordate în discursul lui Rareş Bogdan, al lui Dacian Cioloş sau al altora din partidele politice de pe partea dreaptă a eşicherului politic? Nu. La ce asistăm noi? La cum se înjură Rareş Bogdan cu Codrin Ştefănescu, la manelele legate de campania electorală, promovate de Guţă, preluat de la Traian Băsescu de discipolul Liviu Dragnea”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Partidul PRO România, pregătit pentru marea confruntare de duminică!

Publicat

pe

Ultimul miting de campanie al PRO România s-a ţinut tot la Târgovişte. Evenimentul nu a fost o demonstraţie de forţă după modelul PSD. Cel puţin, liderul Victor Ponta a dat de înţeles, în numeroase rânduri, că nu va repeta greşelile trecutului său politic, ca şef al PSD, şi că nu va mai pune niciodată accent pe megalomania politică, pe manifestările la care să participe zeci de mii de oameni, aduşi de voie sau de nevoie.

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, peste 1.000 de dâmboviţeni au venit pentru a saluta echipa de eurocandidaţi PRO România, respectiv pe Victor Ponta, Corina Creţu, Mihai Tudose şi Iurie Leancă. Li s-au alăturat Georgică Dumitru – coordonator PRO România Dâmboviţa şi senatorul Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte PRO România la nivel naţional.

Discursurile liderilor PRO România au fost scurte, neplicticoase, într-o nuanţă obişnuită, încercând să fugă de retorica populistă promovată în această campanie, în special de PSD.

Victor Ponta nu putea să nu taxeze mega-mitingul PSD organizat duminica trecută, când Târgovişte s-a transformat într-o citadelă roşie, păzită cu străşnicie de jandarmi şi poliţişti, fie în uniformă, fie în civil. A spus Ponta că, în comparaţie cu cei care nu au putut intra în Târgovişte în ziua mitingului PSD, fiindcă nu au ştiut parola, el acum, când a venit în Târgovişte, a intrat fără probleme, la fel peste tot prin ţară, pe unde a umblat. Parola care i-a permis accesul a fost „Jos Dragnea”. Le-a mai mărturisit Ponta celor de faţă că, acum nouă ani, tot în Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD.

„România are nevoie nu doar de un alt guvern, nu doar de un alt mod de a face politică, de un alt președinte, are nevoie de oameni care să spună ce au făcut cu adevărat atunci când au fost în funcțiile respective, care să spună ce au greșit, pentru că am făcut multe greșeli, ce am învățat din acele greșeli și cum nu o să repetăm acele greșeli. De fiecare dată o să încercăm să facem lucruri bune pentru toată lumea, nu pentru un singur om, nu pentru un grup, nu pentru câțiva care ascultă”, a precizat Victor Ponta.

Adrian Ţuţuianu şi-a arătat convingerea că PRO România va scoate duminică un rezultat bun în alegerile europarlamentare, iar succesul va fi datorat celor care au muncit în această campanie, celor care s-au alăturat PRO România, fără să ţintească niciun fel de anvantaj, doar din dorinţa de schimbare în bine a României.

„Cred că obiectivul nostru foarte serios este să muncim și mâine, să muncim și poimâine și duminică, să fim atenți, pentru că vom scoate un rezultat excepțional. Vreau să vă mulțumesc tuturor și am un respect pentru fiecare dintre voi, nu v-am promis nimic, nu v-am oferit funcții, nu v-am oferit avantaje, nu v-am oferit contracte, nu v-am angajat rude, ați venit lângă noi pentru că voi credeți în nevoia unui partid social-democrat modern, pentru că voi credeți în România, pentru că voi credeți în profesioniști, pentru că noi, toți, credem într-o șansă mai bună pentru această țară.

Am făcut în județ o campanie electorală extraordinară, am mers din casă-n casă, din om în om, am mers pe scările blocurilor și nu am avut nevoie de bodyguarzi sau de parole. Toți cei care cred în social-democrație, într-o viață mai bună, toți cei care vor să avem locuri de muncă mai bine plătite, toți cei care vor salarii mai bune, toți cei care vor sistem de sănătate mai bun, toți cei care vrem să avem o viață mai bună, să vină alături de PRO România”.

Au mai adresat celor de faţă mesaje Corina Creţu, Mihai Tudose şi Iurie Leancă. Discursurile au fost calate pe ideea trimiterii în Parlamentul European a unor oameni destoinici, necompromişi, care să cunoască problematica ţării şi pe cea europeană şi care să reprezinte cu cinste România.

Citește în continuare

ALEGERI

Norica Nicolai a vorbit la Târgovişte despre viziunea ALDE în Parlamentul European

Publicat

pe

Norica Nicolai, numărul 1 pe lista de candidaţi ALDE pentru Parlamentul European, s-a aflat astăzi, 22 mai 2019, în Târgovişte, la invitaţia liderului ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre. Europarlamentara a vorbit despre ideile şi viziunea ALDE privind rolul Parlamentului European, despre misiunea demnitarilor români care ajung în acest înalt for legislativ.

Norica Nicolai s-a arătat mâhnită de faptul că, în această campanie electorală, au lipsit de pe agenda publică temele importante, problemele care ar fi trebuit discutate cu alegătorii români.

„Surprinzător, oamenii sunt interesaţi de subiecte care ţin de apartenenţa noastră europeană. Din păcate, nu acelaşi lucru l-am văzut în dezbaterile politice, în comportamentele candidaţilor.

Ne interesează foarte tare chestiuni ce ţin de justiţie, anecdotică, telenovele de tip Mazăre, nici un fel de dezbatere într-o Europă care se confruntă din ce în ce mai mult cu mai multe furtuni”, a precizat Norica Nicolai.

Europa ta, a mea, a noastră! Programul ALDE în Parlamentul European!

– Europa coeziunii
Banii europeni, care sunt şi banii tăi, trebuie să ajungă înapoi la tine.
Oraşul sau satul tău nu trebuie să rămână în urmă.

– Europa sănătoasă
Accesul la medicamente şi terapii inovatoare va fi garantat fiecărui cetăţean român.
Sănătatea ta nu se negociază. Europarlamentarii ALDE vor continua să susțină toate investițiile în sistemul public de sănătate pentru ca acestea să ajungă la nivelul standardelor europene.

– Europa competitivă
Trebuie să primeşti subvenţii egale cu cele de care se bucură agricultorii din alte state membre UE pentru că nu munceşti mai puţin decât ei. Produsele tale trebuie să fie competitive pe piaţa europeană.

– Europa nediscriminatorie
Când mergi la cumpărături, vrei ca ceea ce pui în coş şi apoi pe masa copiilor tăi să fie de cea mai bună calitate. Nu eşti mai prejos decât alţi cetăţeni europeni şi eşti îndreptăţit să ai acces la produse şi servicii la aceleaşi standarde cu cele aplicate în alte state membre ale UE.

– Europa libertăţii: Schengen
Ai stat la cozi interminabile în vămi, ai pierdut timp şi bani, ai stat departe de familie.
Libera circulaţie în spaţiul Schengen nu este un cadou, ci un drept pe care românii l-au câştigat pe banii şi munca lor. Aderarea României la spațiul Schengen reprezintă deopotrivă un drept și o obligație asumate prin Tratatul de Aderarea la UE.

– Europa viitorului
Vrem ca porţile oricărei universităţi europene să-ţi fie deschise. Pentru că vrem ca programul Erasmus să devină accesibil pentru cât mai mulţi studenţi români, ne vom lupta să-i fie alocate mai multe fonduri. Urmează-ţi destinul, ai dreptul la locul de muncă pe care-l visezi, la fel ca orice alt tânăr european.

Candidaţi ALDE pentru Parlamentul European:
1. Norica Nicolai
2. Renate Weber
3. Varujan Vosganian
4. Radu Silaghi Dumitrescu
5. Horia Victor Toma
6. Daniel Constantin Barbu
7. Ovidiu Ioan Silaghi
8. Andrei Dominic Gerea
9. Popa Pistru
10. Tudor Tim Ionescu

 

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!