Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Temele europene au fost înlocuite cu subiecte derizorii, în această campanie electorală!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de temele abordate în această campanie electorală de politicieni, de liderii partidelor şi candidaţii pentru Parlamentul European.

Consideră Ţuţuianu că discursurile diseminate în spaţiul public, la mitinguri, la întâlnirile cu cetăţeni, în studiourile tv, la tot soiul de dezbateri, au fost centrate pe mesajul de tip populist, pe demagogie, pe promisiuni deşarte, fără acoperire, şi pe spiritul pseudopatriotard.

S-a uitat care este esenţa acestei campanii electorale, ceea ce trebuie să afle românul de la cei care vor ajunge la Bruxelles, ce vor face ei pentru ţară, acolo, în înaltul for legislativ european.

„Este poate cea mai importantă campanie pentru alegerile parlamentare din 2007, de când avem parlamentari cu statut de observatori la Bruxelles. Este importantă pentru că Uniunea Europeană se află în faţa unor decizii majore şi, din păcate, România lipseşte din dezbaterile la nivel european pe aceste teme.

Pe cât de importantă este pe fond, pe atât de nesemnificativă pare în dezbaterea publică naţională, iar aceasta se transformă într-o vulnerabilitate care ne costă. Felul în care Europa îşi va modela viitorul, într-o lume multipolară şi cu destule incertitudini, pare că nu interesează pe nimeni în România, dacă privim dezbaterea publică din campania electorală. Temele care ar fi trebuit abordate de partide, de candidaţi, au fost înlocuite  de subiecte derizorii”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Liderul PRO România a criticat PSD, pe Liviu Dragnea – preşedintele acestui partid, care, sfidându-i pe reprezentanţii Uniunii Europene veniţi la Summit-ul desfăşurat la Sibiu, a organizat la Iaşi un miting electoral, care a semănat mai mult cu o contramanifestaţie, cu un protest antieuropean.

„Am văzut diverşi indivizi care au urcat pe scenă, strigând tot felul de sloganuri antieuropene, mai antieuropene decât auzim la Londra sau în partidele extremiste. Lucrul acesta ne va costa în ecuaţia de putere la nivel european”, a declarat vicepreşedintele PRO România.

A mai spus senatorul Adrian Ţuţuianu că temele importante pentru Europa, pentru România, sunt foarte puţin dezbătute, atât de presa naţională cât şi de candidaţii pentru Parlamentul European.

„Ar fi trebuit să ne preocupe problema migraţiei, problema crizei refugiaţilor, atacurile teroriste din mai multe ţări europene, securitatea energetică, Europa cu două viteze, un concept care ar trebui să ne preocupe în cel mai serios mod, pentru că sunt unele state care se gândesc să meargă înainte şi să primească mai multe beneficii de la această Uniune Europeană, iar România este lăsată în urmă.

Ar trebui să fim preocupaţi de combaterea modelului de societate a urii, încurajată de populiştii europeni, de modificarea modelului economic actual şi trecerea la o politică fiscală viguroasă pentru companiile multinaţionale.

Aţi văzut cumva în discursul lui Liviu Dragnea, al Rovanei Plumb, al lui Codrin Ştefănescu şi al altora din PSD abordate aceste teme? Nu. Aţi văzut aceste teme abordate în discursul lui Rareş Bogdan, al lui Dacian Cioloş sau al altora din partidele politice de pe partea dreaptă a eşicherului politic? Nu. La ce asistăm noi? La cum se înjură Rareş Bogdan cu Codrin Ştefănescu, la manelele legate de campania electorală, promovate de Guţă, preluat de la Traian Băsescu de discipolul Liviu Dragnea”.

ALEGERI

Vot contra sume de bani la Târgovişte?

Publicat

pe

FOTO: Inquam Photos

Organizația PRO România Dâmbovița a formulat plângere la Poliție, după ce a primit semnale că mai mulți cetăţeni şi-au fotografiat buletinele de vot la secția nr. 55 din municipiul Târgoviște.

Se pare că oamenii urmează să primească, de la persoane care stau în preajma secției, suma de 50 de lei, dacă probează că au votat PSD.

PRO România solicită dispunerea măsurilor necesare pentru verificarea situației, tragerea la răspundere a făptuitorilor și restabilirea ordinii de drept.

 

Citește în continuare

ALEGERI

România votează. Dâmbovița, locul 3 pe țară la prezență

Publicat

pe

Dâmbovița se numără printre primele trei județe din țară, ca prezență la vot. În Ilfov, până la ora 12:00, votaseră 18,23% din numărul celor înscriși pe listele electorale. În Teleorman – 18,08%, iar în Dâmbovița – 17,75%.

De remarcat faptul că, la alegerile parlamentare din 2016, la aceeași oră, votaseră doar circa 8% dintre alegători, ceea ce denotă că oamenii au ieșit la vot mânați de spiritul civic sau că aparatele partidelor aflate în competiție funcționează din plin, mobilizând susținătorii și simpatizanții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!