Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Demnitar ALDE îl numeşte pe Iohannis „Bulibaşa de la Cotroceni”!

Publicat

pe

Dana Rozalia Varga, şefa Departamentului de Minorităţi din cadrul ALDE, consilier al premierului Viorica Dăncilă pe probleme de minorităţi, a participat astăzi, la Târgovişte, la o dezbatere privind strategia naţională a romilor. Înainte de întâlnirea de la Prefectură, a susţinut o conferinţă de presă la sediul ALDE, alături de preşedintele filialei – Ionel Petre.

Reprezentanta ALDE s-a dovedit a fi un militant credincios partidului, un om care ştie ce vrea şi care doreşte schimbarea în bine a României, care doreşte ca ţara noastră să fie reprezentată în Parlamentul European de oameni de valoare.

Dana Rozalia Varga a mărturisit că întreaga sa carieră politică o datorează preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi europarlamentarei Norica Nicolai, doi oameni dedicaţi liberalismului adevărat, doi luptători pe târâmul libertăţii şi democraţiei.

„Călin Popescu Tăriceanu şi Norica Nicolai sunt cei care mi-au acordat încrederea lor, când mulţi alţii gândeau, în acel moment al anului 2005, că ţiganii nu pot fi decât o masă de manipulat voturi”.

Dana Rozalia Varga este convinsă că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu este cel mai indicat om de pe eşicherul politic naţional pentru a deveni preşedintele ţării, „un preşedinte pentru o Românie corectă, demnă şi cinstită”.

Consiliera premierului Viorica Dăncilă pe probleme de minorităţi consideră că politica pe care o desfăşoară astăzi PNL este o bulibăşeală coordonată de Klaus Iohannis, pe care îl numeşte „bulibaşa de la Cotroceni”.

„Cinci ani de zile, lui marele bulibaşa de la Cotroceni nu i-a păsat nici de popor, nu i-a păsat nici de romi. Nu i-a păsat decât de călătoriile sale, mereu cu zâmbetul său ironic şi arogant”. A mai spus Dana Varga şi că Ludovic Orban a devenit o marionetă a marelui „bulibaşa de la Cotroceni”.

Şefa departamentului minorităţi din cadrul ALDE nu l-a iertat nici pe jurnalistul Rareş Bogdan, primul pe lista de candidaţi PNL pentru Parlamentul European. Varga este de părere că Rareş Bogdan a fost bun ca jurnalist, avea notorietate, era respectat, dar, ca politician, nu promite prea mult şi a dovedit că nu are nici coloană vertebrală. Astăzi, se pupă cu cei pe care ieri îi înjura. „Ieri, nu avea încredere în liberali, iar astăzi umblă cu ei pe stradă”.

Politiciana ALDE a avut chiar o replică haioasă la adresa capului de listă al PNL pentru Bruxelles. „Eu cred că Rareş Bogdan o să fie un fel de Macovei în pantaloni”.

Nici pe jurnalista Carmen Avram, candidată pe lista PSD, nu a ocolit-o curajoasa membră ALDE, spunând că are şi dumneaei o mapă bună ca jurnalist, dar mai uşor cu comentariile în politică.

Dana Varga, într-un cuvânt, a lăsat să se înţeleagă că nu este de acord cu oamenii care şi-au trădat profesiunea, menirea, rolul pe care îl aveau în societate, pentru a obţine o funcţie politică, unde nu se ştie dacă vor excela.

 

 

ALEGERI

Ciprian Băicoianu, candidatul Partidului Ecologist Român pentru Primăria Moreni

Publicat

pe

Partidul Ecologist Român nu numai că a apărut fulgerător pe scena politică dâmboviţeană, dar, prin ambiţia şi forţa de organizare a liderului Neli Ion şi a echipei sale, îşi consolidează poziţia, pregătindu-se să intre în campania pentru alegerile locale cu candidaţi tineri, cu nume şi chipuri noi, în mai toate oraşele şi comunele judeţului. Şi, ce este cert, ecologiştii care vor intra în bătălia electorală pentru a ocupa funcţii de primari, cosilieri locali şi judeţeni nu sunt doar simpli candidaţi de carton, cum se mai obişnuieşte prin politica românească, ci oameni de bază din cadrul comunităţii, vectori de imagine importanţi, spirite întreprinzătoare, dornice de a se implica în schimbarea în bine a societăţii.

Astăzi, la Moreni, Partidul Ecologist Român – Organizaţia Dâmboviţa a inaugurat sediul filiale municipale. După acest moment, a fost prezentat şi candidatul pentru funcţia de primar al Moreniului din partea PER.

Gazdele evenimentului au fost Neli Ion – preşedinta Partidului Ecologist Român Dâmboviţa şi Ciprian Băicoianu – tânărul care va reprezenta formaţiunea ecologistă în confruntarea electorală din 27 septembrie pentru ocuparea postului de primar al municipiului Moreni. De la Bucureşti au venit special pentru a se întâlni cu membrii şi simpatizanţii PER din Moreni prim-vicepreședintele Simona Man şi secretarul general Mircea Andrei. Cei doi lideri de la centru au urat succes candidatul PER şi l-au asigurat de tot sprijinul lor în campania electorală care va demara, dacă nu vor mai apărea stări excepţionale generate de pandemie, la sfârșitul lunii august. A spus Simona Man că partidul îşi pune mari speranţe în tânărul candidat de la Moreni, ba chiar sunt mari şanse să câştige Primăria.

„Este un tânăr determinat, ambiţios, un antreprenor de succes care este hotărât să demonstreze şi morenarilor că se poate face treabă bună”.

Fostul senator de Dâmbovița Mircea Andrei şi-a început expozeul amintindu-şi cu plăcere despre prima sa campanie electorală pornită, cu mulţi ani în urmă, chiar la Moreni. Secretarul general al PER a ţinut şi o scurtă prelegere despre implicare, menire şi despre rostul politicii în viaţa comunităţii. Concluzia a fost că nu trebuie să stai deoparte, închis în casă, departe de zbuciumul societăţii şi că trebuie să te implici, să te baţi pentru o viaţă mai bună, pentru semenii tăi, pentru schimbare. Mircea Andrei este convins că Ciprian Băicoianu va fi o surpriză plăcută pentru morenari, intrând în campania electorală cu elanul său tineresc, cu o altă mentalitate, cu un alt spirit şi stil de implicare în viaţa comunităţii.

Neli Ion – președinte PER Dâmboviţa

Preşedinta PER Dâmboviţa – Neli Ion a vorbit celor prezenţi despre proiectul asumat, de resetare a clasei politice absolut necesară pentru viitorul României, prin atragerea tinerilor, a celor care vin cu altă viziune, cu alte proiecte.

„Am toată încrederea că Ciprian Băicoianu va face un joc frumos la Moreni. Va schimba scorul electoral în acest oraş în care, de mulţi ani, nu s-a întâmplat nimic”, a precizat Neli Ion.

A urmat la cuvânt Ciprian Băicoianu. Tânărul candidat a mulţumit conducerii organizaţiei PER Dâmboviţa pentru încrederea acordată. A mai spus că, la Moreni, nu se va face politică, ci management şi că va căuta să elaboreze proiecte, să realizeze obiective absolut necesare municipiului.

Ciprian Băicoianu – candidat PER pentru Primăria Moreni

„Am toată deteminarea şi toată motivaţia necesară pentru a aduce lângă mine oameni tineri împreună cu care să putem schimba Moreniul, să-l aducem la normalitate. Din punctul meu de vedere, oraşul este într-o moarte clinică. Tocmai de aceea, vă invit să veniţi în număr cât mai mare alături de noi, să ne sprijiniţi pentru a putea schimba faţa municipiului”.

Citește în continuare

ALEGERI

Ionuț Lăscaie dă cultura pentru postul de primar la Lungulețu

Publicat

pe

Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, a ieşit pentru prima dată în faţa presei în calitate oficială de candidat al PSD pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu. Înainte de a aborda problemele ce ţin de administraţia locală, de propuneri şi proiecte de viitor edil, Ionuţ Lăscaie a avut un scurt discurs critic la adresa muzicianului Felix Goldbach.

Profesorul universitar Felix Goldbach, la prima sa apariţie publică, în calitate de membru PRO România, a făcut o analiză aspră asupra culturii dâmboviţene şi a celor care diriguesc acest domeniu. Concluzia lui Felix Goldbach este că mai sunt multe de făcut în judeţul Dâmboviţa în plan cultural şi artistic. Punctul său de vedere nu i-a plăcut lui Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Acesta din urmă a precizat că adevărul este altul, instituţia pe care o conduce s-a implicat masiv în organizarea de activităţi cultural-artistice, de promovare a valorilor autentice, de susţinere a creatorilor dâmboviţeni. În opinia lui Lăscaie, pledoaria critică a profesorului Goldbach duce la deformarea realităţii, la o imagine urâtă a culturii dâmboviţene, a instituţiilor care se ocupă de acest lucru în judeţul Dâmboviţa, a tot ce s-a făcut bun în aceşti ani în domeniu.

După consumarea acestui subiect, Ionuţ Lăscaie a vorbit şi despre decizia sa de a candida pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu şi despre proiectele pe care doreşte să le implementeze în următorii ani în această localitate. Lăcaie vrea extinderea reţelei de gaze naturale „până la ultima casă din comună”, astfel încât toţi locuitorii să beneficieze de avantajele civilizaţiei. Candidatul PSD vrea, de asemenea, să finalizeze reţeaua de canalizare. Lunguleţu fiind o comună în care actvitatea economică de bază este agricultura, în special cultura verzei şi a cartofului, se impune, spune Ionuţ Lăscaie, și realizarea unui sistem de irigaţii performant, astfel încât să nu mai existe probleme cu lipsa de apă în anii secetoşi. Comuna mai are nevoie, spune reprezentantul PSD, de un centru de colectare legume, astfel încât producătorii să nu îşi mai vândă marfa la margine de şosea sau să profite de munca lor diferiţi intermediari.

Ionuţ Lăscaie a mai spus că, dacă ajunge primar în Lunguleţu, iar drumul său spre această poziţie nu pare deloc pus în pericol de vreun contracandidat, doreşte să creeze la nivelul administraţiei publice locale un departament de lucru în ceea ce priveşte pregătirea şi derularea proiectelor pe fonduri europene, ca instrument de sprijin atât pentru Primărie cât şi pentru cetăţenii comunei care vor să se angajeze în dezvoltarea unei investiţii finanţate cu fonduri comunitare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!