Connect with us

Dâmboviţa

Angajaţii din privat şi-au strigat disperarea în faţa Prefecturii Dâmboviţa

Publicat

pe

Platoul Prefecturii Dâmboviţa sau Piaţa Tricolorului, azi, între orele 12:00-14:00. Soare arzător. Căldură mare. Elevi care trec veseli pe stradă, purtând pe cap toca de absolvenţi. Bătrâni care îşi cară lent câte o sacoşă cu verzituri sau cu pâine. Oameni grăbiţi. Oftaturi prelungi…

Unii s-au oprit pentru a urmări secvenţial mitingul organizat de sindicaliştii de la CNS Cartel Alfa, o manifestare de solidaritate cu salariaţii SC Electroaparataj SA Târgovişte. Muncitorii se află în grevă generală din data de 30 aprilie, iar patronatul şi clasa politică nu prea îi aud, nu au încă de gând să rezoneze cu doleanţele oamenilor, care cer să trăiască mai bine, să fie recompensaţi decent pentru munca depusă. O indiferenţă care apasă prea mult, care irită, care descurajează, care te determină să te alături glasului comun al acestor angajaţi.

În faţa Prefecturii sunt peste 200 de oameni. Salariaţi de la Electroaparataj Târgovişte şi colegi sindicalişti de la câteva filiale ale CNS Cartel Alfa din Bucureşti, Reşiţa, Caransebeş, Satu Mare, Mehedinţi. L-am văzut şi pe liderul Confederaţiei, Bogdan Hossu. Prezenţa sa îmbărbăta, genera o stare de spirit benefică, solidaritate.

Mitingul organizat de sindicalişitii de la Cartel Alfa nu a avut ca ţintă, ca interes, doar atragerea atenţiei asupra angajaţilor de la Electroaparataj, uitaţi şi nebăgaţi în seamă de patronat. Evenimentul ieşise deja din aceste limite. Era un protest împotriva discriminării, în general, a angajaţilor din sistemul privat, cei care trebuie să presteze pentru tot soiul de multinaţionale, de concerne, de patroni care nu vor să înţeleagă că, în România, din salariul minim pe economie, nu se mai poate trăi.

Sindicaliştii au atras atenţia asupra faptului că statul a uitat de mediul privat, de problemele pe care le întâmpină angajaţii din acest sector, având grijă doar de bunăstarea bugetarilor.

Liderii Cartel Alfa consideră că, în momentul de faţă, se aplică salariaţilor din mediul privat un tratament discriminatoriu. Se insistă pe faptul că mecanismele de negociere colectivă au fost blocate de Legea 62/2011 a Dialogului Social. Acest act normativ, spun liderii sindicali, trebuie modificat, fiind mai mult o lege împotriva dialogului social. Politicienii au promis că o va readapta, dar, până acum, nici un pas.

Sindicaliştii au vrut să tragă un semnal de alarmă, să atragă atenţia reprezentanţiilor statului, politicienilor, despre faptul că legislaţia din România este extrem de permisivă cu interesele firmelor offshore, în detrimentul statului, al românului care lucrează pentru prosperitatea acestor tipuri de companii.

Muncitorii prezenţi în Piaţa Tricolorului din Târgovişte au protestat şi faţă de cei care nu au ştiut să gestioneze procesul electoral din străinătate, românii aflaţi în diaspora neputând să-şi exercite dreptul constituţional de a vota la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Liderii care au luat cuvântul au cerut reprezentanţilor Prefecturii, ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi parlamentarilor, să vină în piaţă, să asculte păsurile oamenilor, să dialogheze cu ei, să caute soluţii. Le-au promis că nu vor fi huiduiţi. Cel mult, aplaudaţi.

Indiferanţa manifestată de guvernanţi faţă de lucrătorii din sistemul privat, faţă de românii de rând îi deranjează enorm pe sindicalişti. Nicolae Dragodănescu, preşedintele CNS Cartel Alfa Dâmboviţa, este nemulţumit de ceea ce se întâmplă acum în sistemul bugetar, cum se ocupă funcţiile, cum sunt promovaţi oamenii numai şi numai prin intervenţii politice.

„Mă revoltă când aud că se organizează un concurs, când ştiu foarte bine cine va ocupa acel post”. Noroc că mai există „Maica Europa”, a spus liderul sindical. Dă de lucru românilor şi pot astfel să trimită bani acasă, în ţară. Dar asta implică sacrificii. Copii care cresc singuri, departe de părinţi, bătrâni pe care nu are cine să-i mai îngrijească.

„Noi ştergem la fund toată Europa. Asta este realitatea pe care o trăim noi, cei din sectorul privat. Trebuie să găsim o soluţie. Şi vă rugăm, politicieni, coborâţi printre noi, că vă aplaudăm, vă ascultăm. Deschideţi ferestrele! Ştergem la fund Europa, ca să aducem nişte bănuţi în România”, a tunat Dragodănescu.

În piaţă, răsună la un moment dat, la sugestia liderului Nicolae Dragodănescu, vocea regretatului Adrian Păunescu, recitând „Regretabila Povară”, versuri create în anii 80, dar potrivite cu evenimentul derulat, triste, adevărate, actuale. Ochii multora dintre cei prezenţi la miting au lăcrimat.

Liderii sosiţi din alte colţuri ale ţării, special pentru acest miting, au avut discursuri pregnante, mobilizatoare, de substanţă, chiar mai bune decât cele ale multora dintre politicieni. Texte calate pe realitate, pe adevăr, pe nedreptatea socială, pe revoltă.

La mitingul sindicaliştilor de la Carel Alfa a apărut senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional. Ţuţuianu a dat mâna cu toţi cei de faţă, apoi s-a aşezat printre muncitori. Nu a susţinut niciun discurs. Doar a dialogat cu cei prezenţi. Până la ora plecării noastre din piaţă, 13:30, nu a mai apărut alt politician care să îi salute pe greviştii de la Electroaparataj Târgovişte.

Concluzia celor de faţă a fost că este neapărată nevoie de implicarea clasei politice în rezolvarea problemelor de comunicare dintre sindicate şi patronat, a problemelor generate de discrepanţa salarială existentă între angajaţii din mediul privat şi cei de la stat, a problemelor generate de actele normative care blochează dialogul social, negocierea.

Dacă nu se va interveni, aşa după cum s-a exprimat un lider sindical, în următorii ani, alte milioane de români vor pleca la muncă în străinătate, iar statul va avea de suferit, nemaiavând cine cotiza la bugetul comun.

„Cine va mai contribui la bugetul de stat? Din ce va mai trăi acest stat? Din ce vor mai plăti posturile grase cu mii de euro pentru tot felul de servitori ai partidelor politice?”

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Pogram lucrări la infrastructura rutieră din județul Dâmbovița, 26-30 iulie 2021

Publicat

pe

de

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 26 – 30 iulie 2021, va efectua, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități la infrastructura rutieră:
1. Siguranța circulației
– semnalizare rutieră- montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulaței
2. Covor bituminos DJ 720A Mărcești–Gheboaia, L= 6 km
3. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 710 Miculești – Bezdead
4. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 711B Racovița-DN 71
5. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 720A Gheboaia – DN 1A
6. Pod peste Sabar pe DJ 401A la Odobești
7. Podeț pe DJ 720 C Gura Ocniței – Ocnița, pct. Ochiuri
8. Șanțuri și accese proprietăți pe DJ 702M Gheboieni-Tătărani
9. Estetică rutieră – Cosit vegetație DJ 712A Izvoare – Râu Alb-Runcu -Fieni, DJ 716 Priboiu – Glodeni, DJ 720A Gura Ocniței – Bucșani – Finta DN 1A, DJ 712 Pucioasa – Șotânga – Târgoviște
10. Reabilitare/modernizare DJ 503 pe traseul limită județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți,
km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești,
km 22+000 – km 41+694 (19.694 km)
11. Pod pe DJ 711E, km 3+680 peste Râul Ialomița la Ibrianu,
12. Asfaltare străzi în comuna Corbii Mari,
13. Modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Dărmănești,
14. Reabilitare și modernizare străzi în comuna Șotânga, județul Dâmbovița,
15. Modernizare a 1,37 km de drum în comuna Valea Lungă,
16. Modernizare DJ 711, sect. Băleni – Dobra – Bilciurești – Cojasca, km 16+000-
35+135, L=19,350 km;
17. Modernizare DJ 711 Cojasca – Bujoreanca (DN 1A), km 35+350-40+830, L= 5,48 km
18. Modernizare DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572- 6+384, L= 5,812 km
19. Modernizare drumuri locale în comuna Brănești, județul Dâmbovița
20. Modernizare drumuri de interes local în comuna Valea Mare
21. Modernizare DJ 711 Târgoviște – Comișani – Băleni, km 0+000-16+000, L=16 km
22. Punere în siguranță pod peste Argeș pe DJ 711A, km 36+698, la Potlogi
23. Asfaltare şi modernizare DC 42 Slobozia-Călugăreni, comuna Cornăţelu,
24. Modernizare DC 112 în comuna Gura Foii, județul Dâmbovița
25. Întreținere drumuri pietruite de interes județean în zona montană
26. Modernizare străzi în comuna Ciocănești, județul Dâmbovița
27. Modernizare drumuri comunale,comuna Morteni, județul Dâmbovița
28. Modernizare drumuri locale în satele Dobra și Mărcești, comuna Dobra, județul Dâmbovița
29. Modernizare drumuri de interes local în comuna Pietrari, județul Dâmbovița
30. Modernizare şi reabilitare drumuri comunale cu o lungime totală de 2.677,96 m
31. Covoare bituminoase Lot 1 și Lot 2, etapa a II-a
32. Marcaje rutiere DJ 702E, DJ 712, DJ 716,
33. Întreținerea comună a drumurilor județene prin asigurarea esteticii rutiere DJ 601A, DJ 701, DJ 702F

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Pe DJ 711 Ulmi – Băleni – Bujoreanca se închide temporar circulația rutieră în perioada 21.06.2021 – 31.10.2021, la km 16+050 pe raza comunei Băleni, pentru executarea lucrărilor de dezafectare a podului existent și construirea unui pod nou. Varianta ocolitoare de circulație va fi: DJ 711 (Racoviță) – DJ 711B (Bucșani) – DJ 720A (intersecție DC 28) – DC 28 (intersecție DJ 711).

2. Podul pe DJ 701 peste râul Argeș situat la km 31+040 la Ungureni, Corbii Mari este închis circulației publice începând cu data de 1.06.2021 pe o perioada de 4 luni. Varianta ocolitoare de circulație va fi Crovu – Zidurile – Potlogi – Corbii Mari – Ungureni ( DJ 701 – DJ 401A – DJ 711A – DJ 701)

3. Drumul județean DJ 720B, în conformitate cu avizul I.P.J. Dâmbovița – Serviciul Rutier este închis temporar circulației rutiere pe sectorul Matraca (intersecție cu DJ 711) – Nisipuri (intersecție cu DN 72), cu excepția riveranilor, în perioada 12.04.2021 – 01.08.2021.

Rutele alternative sunt specificate pe panourile de informare.
Drumul județean DJ 719, sect. intersecție DN 72 – Răzvad și sect. intersecție cu str. Magrinii – Târgoviște este restricționat circulației pentru vehiculele cu masă mai mare de 7,5t.
Drumul județean DJ 714 zona Cheile Tătarului este închis circulației publice începând cu data de 22.07.2021, fiind afectat de calamitățile naturale din perioada 19-20.07.2021.
Podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închis circulaţiei publice. Variante ocolitoare sunt drumurile locale.
Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:
DJ 503, sector Fierbinți – lim. jud. Argeș

DJ 611, sector Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)
DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat pe zona
Miculești – Măgura – Costișata
DJ 720A, sector Gheboaia – Finta
DJ 722, pod îngust Mircea Vodă, comuna Sălcioara
DJ 712 A Fieni – Bădeni – Runcu
DJ 710 Bezdead – Costișata
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 711A sector Pod peste Argeș – Autostrada A1

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:

Se va circula cu atenţie şi viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „drum cu denivelări”, adaptându-se viteza la starea părţii carosabile

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi totodată a acorda o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm a vă informa în prealabil asupra condițiilor meteorologice din zonă și în perioadele de atenționare meteorologică de vreme rea, prin intermediul A.N.M.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine și de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică tel. 0245/207625, luni-vineri între orele 08.00-16.00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Citește în continuare

Dâmboviţa

PERPLEX. Senatorul Popescu de la USRPLUS a pus iar mâna pe par!

Publicat

pe

Reprezentanții USR PLUS din județul Dâmbovița sunt un fel de Gică Contra. Lor nu le convine nimic!

Au ținut isonul ministrului Năsui de la Economie, care nu a vrut în ruptul capului să sprijine Combinatul de Oțeluri Speciale, iar acum unitatea este în procedură de faliment. Consecințe? Angajați rămași pe drumuri și preț dublu la fierul beton, spre disperarea românilor care nu mai pot să își construiască case.

I-au ținut și trena lui Drulă de la Transporturi, iar modernizarea și lărgirea DN 71 la patru benzi a căzut în cap, diminuând șansa acestui județ la prosperitate și disperându-i pe participanții la trafic, care se descurcă din ce în ce mai greu pe șoseaua supra-aglomerată…

După o etapă lungă cât pandemia de hibernare politică, USRPLUS Dâmboviţa a ieșit din nou pe interval. I-a prins dragul de dâmbovițeni, de siguranța și de drumurile lor!

Senatorul Ion Dragoș Popescu se pare că vrea musai să iasă din anonimat și a transmis către mass-media un comunicat în care se arată interesat de soarta oamenilor ce vor să meargă zilele acestea la munte, să urmărească Festivalul muzical Peștera-Padina sau pur și simplu la aer curat.

Solicită demnitarul USRPLUS autorităților competente să îi comunice dacă drumul spre platoul din Bucegi este deschis circulației. Vrea să știe pe unde se vor monta indicatoarele care interzic accesul în munte. Vrea probabil să vină armata, cu puști și tancuri să păzească drumul.

Citește și: USRPLUS, contribuție deplină pentru închiderea HoReCa în Târgoviște

Sunt consecvenți și neînfricați când este vorba să te opui unor inițiative venite din partea adversarilor politici, a celor care, de bine de rău, mai fac ceva pentru acest județ. Se comportă exact ca primărița de la Sectorul I al Capitalei, madam Clotilde, care preferă munți de gunoaie pe străzi decât să caute soluții rezonabile de rezolvare a situației.

La fel și domnul senator Popescu. Închideți muntele, trântiți festivalul, turismul dâmbovițean! Cetățeanul să stea în propria bătătură. Ce atâtea vacanțe, festivaluri! Circulația este interzisă. Acasă! Ăștia sunt cei de la USRPLUS. În loc să se așeze la masă, să vină și ei cu idei, soluții, să-și pună mintea la contribuție pentru a ieși ceva bun pentru nație, ei dau cu parul!

PS. Inspectoratul Județean de Poliție Dâmboviţa a precizat, într-un comunicat de presă, că s-au efectuat verificări pe DJ 714 și se poate circula în condiții de siguranță între km 22 (+900) și 24 (Cabana Bolboci), respectiv de la kilometrul 34 până la Stațiunea Padina-Peștera, fiind dispusă deschiderea circulației rutiere pe aceste tronsoane de drum. Rămâne totuși închisă circulația între km 5 și 22 (+ 900 m).

„Pentru a preîntâmpina evenimentele negative, polițiștii recomandă tuturor persoanelor care participă la acest festival, să aibă un comportament adecvat, în spiritul respectării normelor de convieţuire socială și regulilor de circulație pe drumurile publice”, mai spun polițiștii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT