Connect with us

SOCIAL

Atenţie! Angajatorii trebuie să treacă la noua versiune a aplicaţiei Revisal!

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Începând cu data de 1 iunie 2019, va fi disponibilă o nouă versiune a aplicației Revisal – informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița. După această dată, transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor va putea fi efectuată numai pentru fișiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.5/6.0.6/6.0.7 ale aplicației Revisal.

„Ca urmare a efectuării unor lucrări de mentenanță programate, în perioada 31.05.2019 ora 14:00 – 01.06.2019 ora 12:00, portalul REGES pentru transmiterea on-line a registrului general de evidență a salariaților va fi indisponibil.

Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8, nu vor mai putea transmite registrul începând cu data de 31 mai 2019. Pentru actualizarea aplicației Revisal, este recomandat să se urmeze instrucțiunile cuprinse în Ghidul de instalare şi utilizare accesibil de la adresa https://inspectiamuncii.ro/reges.

Pentru securitatea datelor, este indicat ca înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei Revisal, să se efectueze o copie de siguranță a bazei de date pe un suport extern”, se precizează într-un comunicat remis de ITM Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Peste 56.000 de ucraineni au primit permise de ședere în România

Publicat

pe

Foto arhivă

56.128 de cetățeni ucraineni care beneficiau de protecție temporară în România au obținut permise de ședere pe teritoriul țării noastre, începând cu data de 18 martie 2022. De precizat că 460 dintre acestea au fost eliberate în ultimele 24 de ore.

„Pot beneficia de protecție temporară în România cetățeni ucraineni care au locuit în Ucraina înainte de data de 24 februarie a.c., indiferent de momentul părăsirii teritoriului Ucrainei, precum și membrii lor de familie; cetățeni terți non-ucraineni sau apatrizi care beneficiau în Ucraina înainte de 24 februarie a.c., de o formă de protecție internațională sau o formă echivalentă națională de protecție, și membrii lor de familie; precum şi cetățenii terți non-ucraineni și apatrizii care pot dovedi că au rezidență legală în Ucraina, în baza unui permis de ședere permanent valabil și care nu se pot întoarce în condiții sigure și stabile în țara sau în regiunea de origine.

Documentele necesare pentru înregistrarea ca beneficiar de protecție temporară sunt, după caz, următoarele: documentele de identitate (carte de identitate, permis de conducere, document de călătorie sau orice alt document autentic cu fotografie); documentele care probează statutul persoanei în Ucraina (de ex. permis de ședere permanentă, document eliberat beneficiarilor de protecție internațională, etc.) şi documentele care probează legătura de familie (de ex. carte de familie, certificat de naștere, certificat de căsătorie etc.)”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Mai multe informaţii în acest domeniu puteţi găsi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/ucraina/

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Târgoviște: A murit în timpul efectuării unei investigații RMN la o clinică medicală privată!

Publicat

pe

Foto arhivă (Sursa: Mediafax)
Foto arhivă (Sursa: Mediafax)

O informație, fiindcă știre nu mai poate fi numită, deoarece tragedia s-a petrecut în urmă cu o săptămână, pe 8 august, la Târgoviște, a făcut înconjurul țării și a provocat obișnuita rumoare, dar și neliniște, în rândul românilor. Cazul arată că superficialitatea și dezinteresul unor cadre medicale încă dăinuie.

O femeie de 51 de ani, din comuna Finta, a murit în timpul unei investigații medicale. A mers la o clinică privată din municipiul Târgoviște pentru a efectua un RMN. Suferea de cancer la sân, iar evoluția cumplitei boli trebuia urmărită. După ce a băut substanța de contrast care se recomandă în astfel de investigații imagistice i s-a făcut rău și a intrat în stop cardio-respirator. Se pare că ar fi făcut șoc anafilactic.

Cadrele medicale de la clinică au declanșat rapid manevrele de resuscitare, dar organismul femeii nu a reacționat. Culmea, o clinică medicală, care ar fi trebuit să fie pregătită pentru orice situație apărută, apelează la serviciul de ambulanță! Operațiunea de readucere la viață a bietei femei a fost repetată de echipajul de pe ambulanță. Degeaba!

Cazul a intrat în atenția Poliției. Sunt efectuate cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Deocamdată, nu a fost pusă nicio persoană sub acuzare. A fost efectuată necropsia, au fost luate probe și trimise pentru realizarea unor analize minuțioase, după care va fi stabilită cu exactitate cauza decesului.

Nu este exclusă nici varianta ca moartea să fi fost generată de acțiunea nefastă în organismul femeii a substanței de contrast care ar fi provocat o reacție alergică. Oamenii legii vor trebui să stabilească dacă în acest caz au fost respectate toate protocoalele medicale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT