Connect with us

Dâmboviţa

CAS Dâmboviţa a oferit materiale pentru terapia copiilor cu autism şi sindrom Down

Publicat

pe

FOTO: CAS Dâmboviţa

Angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa au organizat, cu prilejul „Zilei intenaţionale a copilului” – 1 iunie, o colectă de fonduri şi au achiziţionat materiale didactice specifice pentru terapia celor 60 de beneficiari de la Centrul de zi pentru copii cu autism și sindrom Down „Sfânta Maria” din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Târgoviște.

„Am ales acest centru întrucât își propune să asigure îmbunătățirea calității vieții copiilor, precum și a familiilor acesora, să prevină abandonul și instituționalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități de îngrijire, educație, abilitare-reabilitare, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a depriderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională pentru copii, cât și activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți sau reprezentanți legali ai acestora, precum și pentru alte persoane care au în îngrijire copii”, se arată într-un comunicat remis de CAS Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Fată de 12 ani din Pucioasa a fost dată dispărută

Publicat

pe

Vasile Bianca Maria, o fată de 12 ani din Pucioasa, a fost dată dispărută și este căutată de polițiști, după ce, astăzi – 7 mai 2021, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Potrivit IPJ Dâmbovița, era îmbrăcată cu pantaloni de culoare gri și purta în picioare pantofi sport de culoare albă. Bianca Maria are 1,63 m înălțime, aproximativ 55 de kilograme greutate, constitutie atletică, față ovală, ochi căprui, păr șaten.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Uniți întru credință de Izvorul Tămăduirii, la Mănăstirea Nucet

Publicat

pe

Procesiunea religioasă organizată la Mănăstirea Nucet, din județul Dâmbovița, de Izvorul Tămăduirii a adunat anul acesta, din cauza situației epidemiologice, mai puțini credincioși decât în anii trecuți, dar important este că nu a mai fost întreruptă, așa cum s-a întâmplat în 2020 când ne-am aflat în stare de urgență și ne-a fost interzisă.

A fost prezent, astăzi – 7 mai, la Mănăstirea Nucet și președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan. De asemenea, au participat la ceremonialul religios deputații PSD Carmen Holban, Radu Popa și Marian Țachianu, precum și mai mulți reprezentanți ai autorităților locale și judetene.

După încheierea Sfintei Liturghii, cei prezenți au pornit în procesiune spre binecunoscutul loc de pelerinaj „Fântâna de leac” din pădurea de lângă Mănăstirea Nucet, unde a fost oficiată tradiționala slujbă a Aghiasmei celei mici, la finalul căreia cei prezenți au primit apă sfințită.

„Prezența oamenilor la Aghiazma mică, săvârșită de soborul de preoți și de diaconi la „Fântâna de leac”, ne-a arătat, încă o dată, cât de puternice sunt rădăcinile credinței noastre în Dumnezeu.

De asemenea, cu ocazia zilei comunei Nucet, le urez tuturor locuitorilor acesteia un sincer și călduros „La Mulți Ani”. Să vă bucurați sănătoși, alături de cei dragi, de tot ceea ce ați realizat și sunt convins că, anul viitor, vom putea sărbători așa cum trebuie ziua comunei.

Nu în ultimul rând, mulțumesc jandarmilor, polițiștilor și pompierilor dâmbovițeni pentru modul în care au avut grijă ca sărbătoarea Izvorului Tămăduirii să se desfășoare fără probleme”, a spus președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT