Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Senatorul de Dâmboviţa Titus Corlăţean nu este deloc iubit de şeful statului!

Publicat

pe

Sursa foto: psnews.ro

Era de aşteptat ca preşedintele Klaus Iohannis să fie împotriva numirii senatorului PSD de Dâmboviţa Titus Corlăţean, ca vicepremier în Guvernul României pentru implementarea parteneriatelor strategice. Totuşi, atitudinea preşedintelui a fost una jignitoare şi deosebit de dură. Modul în care s-a exprimat, ura care se simţea în vocea lui Iohannis nu îi face cinste, ţinând cont de faptul că ocupă funcţia supremă în stat.

Titus Corlăţean este unul dintre politicienii cu bun simţ şi pregătit în politicile externe pe care îl are PSD. Este ciudat faptul că senatorul Corlăţean a fost băgat în seamă de premierul Viorica Dăncilă, de restul colegilor după ieşirea de pe scena politică a lui Liviu Dragnea. O vreme, a fost monitorizat, unii grei din PSD considerându-l apropiat de Adrian Ţuţuianu.

„Am primit propuneri pentru miniştri, mă refer doar la una. Imaginaţi-vă că PSD-ul nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe Corlăţean, artizanul catastrofei din strainătate de la alegerile din 2014. Nu-i suficient că PSD-ul şi-a batut joc de români în 2014, apoi în 2019, îndrăzneşte să mi-l propună acum pe artizanul catastrofei din 2014. Această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic”, a spus Klaus Iohannis.

Declaraţia preşedintelui ţării referitoare la respingerea lui Corlăţean a fost criticată de mai mulţi analişti politici. Aceştia consideră că Iohannis nu vrea cu nici un chip ca PSD să mai închege un cabinet puternic, forţând astfel demisia Guvernului Dăncilă.

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Publicul a rămas până târziu în noapte la Padina Folk, în ciuda ploii

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, şi vicepreşedintele Alin Manole au participat, ieri – 15 august, la deschiderea Festivalului “Padina Folk”, care se desfăşoară în zona Telecabinei Peştera din Munţii Bucegi.

La concertul de aseară au mai asistat: consilierul județean Ruxanda Dragomir; inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița – Cristina Stroe, primari dâmbovițeni și un public numeros, iubitor de muzică folk, care, în ciuda vremii, a rămas lângă scenă, până târziu după miezul nopții.


În prima seară de festival au concertat Maria Gheorghiu, Cătălin Stepa, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru şi Adrian Bezna, urmând ca astăzi să urce pe scenă, începând cu ora 18:30, Andrei Păunescu, Trupa Calendar, Magda Puşkaş, Nicu Zotta şi Cristi Corcioveanu. Accesul la concerte este liber.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!