Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Senatorul de Dâmboviţa Titus Corlăţean nu este deloc iubit de şeful statului!

Publicat

pe

Sursa foto: psnews.ro

Era de aşteptat ca preşedintele Klaus Iohannis să fie împotriva numirii senatorului PSD de Dâmboviţa Titus Corlăţean, ca vicepremier în Guvernul României pentru implementarea parteneriatelor strategice. Totuşi, atitudinea preşedintelui a fost una jignitoare şi deosebit de dură. Modul în care s-a exprimat, ura care se simţea în vocea lui Iohannis nu îi face cinste, ţinând cont de faptul că ocupă funcţia supremă în stat.

Titus Corlăţean este unul dintre politicienii cu bun simţ şi pregătit în politicile externe pe care îl are PSD. Este ciudat faptul că senatorul Corlăţean a fost băgat în seamă de premierul Viorica Dăncilă, de restul colegilor după ieşirea de pe scena politică a lui Liviu Dragnea. O vreme, a fost monitorizat, unii grei din PSD considerându-l apropiat de Adrian Ţuţuianu.

„Am primit propuneri pentru miniştri, mă refer doar la una. Imaginaţi-vă că PSD-ul nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe Corlăţean, artizanul catastrofei din strainătate de la alegerile din 2014. Nu-i suficient că PSD-ul şi-a batut joc de români în 2014, apoi în 2019, îndrăzneşte să mi-l propună acum pe artizanul catastrofei din 2014. Această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic”, a spus Klaus Iohannis.

Declaraţia preşedintelui ţării referitoare la respingerea lui Corlăţean a fost criticată de mai mulţi analişti politici. Aceştia consideră că Iohannis nu vrea cu nici un chip ca PSD să mai închege un cabinet puternic, forţând astfel demisia Guvernului Dăncilă.

AGRICULTURĂ

S-au stabilit cuantumurile pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic. Detalii aici!

Publicat

pe

Sursa foto: https://weradio.ro/

Cuantumurile în cadrul schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru anul 2019 au fost stabilite, după cum urmează:
– 164,5207 euro/cap pentru categoria bivoliţe de lapte
– 237,4446 euro/cap pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora
– 379,7155 euro/cap pentru categoria vaci de lapte
– 78,2609 euro/kg de gogoşi pentru categoria viermi de mătase.

Cursul de schimb este de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2019 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În judeţul Dâmboviţa, au solicitat sprijin cuplat în sectorul zootehnic prin cererea unică de plată 195 de fermieri – informează APIA.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Dincolo de meserie e pasiune! Căprioară rănită, salvată de pompierii din Moreni!

Publicat

pe

Vă mai aduceţi aminte de pompierul care s-a chinuit minute în şir să resusciteze un biet căţeluş, afectat de fumul din apartamentul cuprins de flăcări al stăpânului? Sau de acela care a mers pe suprafaţa îngheţată, dar crăpată, a unui lac pentru a scoate o biată pasăre rămasă captivă? Sau de pompierul care a salvat un arici dintr-un incendiu de vegetaţie uscată?

Intervenţiile de acest fel au intrat deja în activitatea obişnuită a angajaţilor ISU. Şi se acţionează prompt şi fără a se face vreo diferenţă între misiunile pentru salvarea oamenilor sau bunurilor acestora şi cele în sprijinul animalelor rănite sau rămase înţepenite cine ştie pe unde! După mine, asta înseamnă să-ţi faci meseria cu pasiune!

Seara trecută, şase pompieri de la Detaşamentul Moreni, judeţul Dâmboviţa, au mers în comuna Gura Ocniţei, unde o biată căprioară zăcea rănită pe marginea drumului. Militarii au preluat-o cu multă prudenţă şi au transportat-o la Grădina Zoologică Târgovişte, unde se află acum sub îngrijire medicală.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web