Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

SURSE: Se anunţă revoltă în PSD Dâmbovița şi conferinţă județeană extraordinară de alegeri?

Publicat

pe

Rezultatul în alegerile europarlamentare din 26 mai este considerat total nesatisfăcător de mulţi dintre reprezentanţii PSD Dâmbovița: primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni. Pe surse, am aflat că unii dintre aceştia vor să ceară conducerii să convoace o şedinţă în care să fie analizată la rece întreaga situaţie. Ba mai mult, se doreşte organizarea unei conferinţe extraorinare de alegeri, care să se desfăşoare conform statutului PSD, prin vot secret, fără derogări de la centru.

În momentul de faţă, ar fi în faza de pregătire un document care să fie semnat de primari şi preşedinţii de filiale locale, în care se va solicita convocarea conferinţei judeţene.

Scorul cu care PSD Dâmboviţa a câştigat alegerile europarlamentare nu este deloc unul încurajator. 32% la nivel de judeţ, faţă de 50% în 2014, tot la alegerile europarlamentare!

Arestarea liderului Liviu Dragnea reprezintă încă o bomboană pe coliva formaţiunii social-democrate. Degringolada existentă în partid în momentul de faţă, faptul că busola de la Bucureşti nu mai arată nordul şi nu se ştie clar cine mai este căpitanul vasului aflat în derivă, măreşte şi mai mult distanţa dintre partid şi electorat.

Ne-au spus unii membri PSD că nu neapărat realizările în plan economic, social şi edilitar au contat în ochii alegătorilor la scrutinul din 26 mai, ci prestanţa liderilor, imaginea lor publică.

„Aţi văzut. Am mărit salarii, pensii, am implementat o sumedenie de proiecte. Am schimbat faţa localităţilor. Economia stă bine. Studenţii au primit diferite facilităţi. Nu s-a ţinut cont de toate aceste lucruri. Oamenii ne-au privit ca pe o haită, ca pe un grup strâns unit în jurul lui Dragnea, care, pentru nimic în lume, nu s-ar urni de la putere.

Am fost taxaţi pentru joca cu prim-miniştrii, pe care i-am dat jos când a avut Dragnea chef. Au fost, de asemenea, miniştri schimbaţi cu duiumul pentru incompetenţă şi apoi puşi la loc de buni. Apoi, oameni de bază, lideri cu vână au fost daţi afară din partid pentru delicte de opinie. Am ţinut-o lungă cu justiţia…

Nimeni nu a avut curajul să sufle în faţa lui Dragnea şi a lui Codrin Ştefănescu. Acum, ei nu mai sunt, iar laşii au prins curaj. Ies în faţă şi se delimitează de Liviu Dragnea! Ieri îl pupau, iar azi îi dau cu flit! Păi, atunci când era nevoie să intervină, de ce nu au făcut-o? Românii văd asta şi ne taxează. Nu îi mai putem minţi”, ne-a spus un membru social-democrat al cărui nume nu îi dăm publicităţii deocamdată.

ACTUALITATE

„Receptarea critică a operei lui Barbu Cioculescu”, simpozion naţional organizat la Târgovişte

Publicat

pe

Societatea Scriitorilor Târgovişteni va organiza, miercuri – 28 august 2019, cu sprijinul altor entităţi culturale din oraş, cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului Naţional „Şcoala prozatorilor târgovişteni”, cu tema „Receptarea critică a operei lui Barbu Cioculescu”. Evenimentul este găzduit de Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa şi va debuta la ora 10:30.

„Despre opera cunoscutului poet, prozator, jurnalist, traducător, critic şi istoric literar vor prezenta comunicări (eseuri) 18 istorici şi critici literari cunoscuţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi ai Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, eseuri ce vor alcătui un proceeding al Simpozionului, volum lansat cu acest prilej. Va mai fi lansat volumul de interviuri „Un veac printre cărţi. Barbu Cioculescu în dialog cu Mihai Stan”.

De asemenea, vor fi lansate cele mai recente numere ale revistelor „Litere” şi „Impact”, reviste ale Societăţii Scriitorilor Târgovişteni. În ultima parte a întâlnirii lui Barbu Cioculescu cu publicul prezent, Simpozionul va avea un caracter interactiv. Va fi vernisată expoziţia de grafică „Scriitori ai Societăţii Scriitorilor Târgovişteni” văzuţi de artistul plastic târgoviştean Alexandru Coman”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Director al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenţie, dâmboviţeni! Facturile de apă vin cu întârziere sau nu vin deloc!

Publicat

pe

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița anunţă consumatorii că, din cauza firmei de curierat, multe facturi fie ajung cu întârziere, fie nu ajung deloc la clienţi.

Până la remedierea acestei situaţii, dâmboviţenii pot face sesizare la numărul de telefon 0736.600.299 sau la Biroul de relații cu publicul (camera 1) din Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 50.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!