Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

SURSE: Se anunţă revoltă în PSD Dâmbovița şi conferinţă județeană extraordinară de alegeri?

Publicat

pe

Rezultatul în alegerile europarlamentare din 26 mai este considerat total nesatisfăcător de mulţi dintre reprezentanţii PSD Dâmbovița: primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni. Pe surse, am aflat că unii dintre aceştia vor să ceară conducerii să convoace o şedinţă în care să fie analizată la rece întreaga situaţie. Ba mai mult, se doreşte organizarea unei conferinţe extraorinare de alegeri, care să se desfăşoare conform statutului PSD, prin vot secret, fără derogări de la centru.

În momentul de faţă, ar fi în faza de pregătire un document care să fie semnat de primari şi preşedinţii de filiale locale, în care se va solicita convocarea conferinţei judeţene.

Scorul cu care PSD Dâmboviţa a câştigat alegerile europarlamentare nu este deloc unul încurajator. 32% la nivel de judeţ, faţă de 50% în 2014, tot la alegerile europarlamentare!

Arestarea liderului Liviu Dragnea reprezintă încă o bomboană pe coliva formaţiunii social-democrate. Degringolada existentă în partid în momentul de faţă, faptul că busola de la Bucureşti nu mai arată nordul şi nu se ştie clar cine mai este căpitanul vasului aflat în derivă, măreşte şi mai mult distanţa dintre partid şi electorat.

Ne-au spus unii membri PSD că nu neapărat realizările în plan economic, social şi edilitar au contat în ochii alegătorilor la scrutinul din 26 mai, ci prestanţa liderilor, imaginea lor publică.

„Aţi văzut. Am mărit salarii, pensii, am implementat o sumedenie de proiecte. Am schimbat faţa localităţilor. Economia stă bine. Studenţii au primit diferite facilităţi. Nu s-a ţinut cont de toate aceste lucruri. Oamenii ne-au privit ca pe o haită, ca pe un grup strâns unit în jurul lui Dragnea, care, pentru nimic în lume, nu s-ar urni de la putere.

Am fost taxaţi pentru joca cu prim-miniştrii, pe care i-am dat jos când a avut Dragnea chef. Au fost, de asemenea, miniştri schimbaţi cu duiumul pentru incompetenţă şi apoi puşi la loc de buni. Apoi, oameni de bază, lideri cu vână au fost daţi afară din partid pentru delicte de opinie. Am ţinut-o lungă cu justiţia…

Nimeni nu a avut curajul să sufle în faţa lui Dragnea şi a lui Codrin Ştefănescu. Acum, ei nu mai sunt, iar laşii au prins curaj. Ies în faţă şi se delimitează de Liviu Dragnea! Ieri îl pupau, iar azi îi dau cu flit! Păi, atunci când era nevoie să intervină, de ce nu au făcut-o? Românii văd asta şi ne taxează. Nu îi mai putem minţi”, ne-a spus un membru social-democrat al cărui nume nu îi dăm publicităţii deocamdată.

Dâmboviţa

Moş Crăciun s-a alăturat proiectului IPJ Dâmboviţa „Împreună putem schimba lumea”

Publicat

pe

Poliţiştii dâmboviţeni din cadrul structurii de prevenire au organizat, luni – 9 decembrie 2019, la Muzeul Naţional al Poliţiei Române, o întâlnire cu preşcolarii de la grădiniţele din Mircea Vodă, Săbieşti, Măneşti şi „Dorothy” Târgovişte, în cadrul celei de-a V-a ediţie a proiectului „Împreună putem schimba lumea”.

Oamenii legii îi învaţă pe copii, prin derularea de activităţi adaptate vârstei, cum trebuie să se comporte la grădiniţă, pe stradă şi în familie, precum şi regulile ese nţiale din domeniul siguranţei rutiere. Şi, fiindcă suntem în luna decembrie, întâlnirea a fost întreruptă de… Moş Crăciun, care le-a adus daruri celor mici.

S-au implicat în derularea acestui eveniment voluntarii Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, Inspectoratul Şcolar, Arhiepiscopia Târgoviştei şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a început modernizarea integrală a cartierului Micro IX. FOTO

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat un program care vizează reabilitarea infrastructurii rutiere în Cartierul Mihai Viteazul (Micro VIII şi Micro IX). Se va lucra cât timp vremea va fi favorabilă, urmând ca investiţia să fie finalizată anul viitor. Fondurile provin din bugetul local. În prezent, se reabilitează parcarea adiacentă străzii Victor Drăghiceanu – în imediata apropiere a Şcolii nr. 8 „Mihai Viteazul”. În proiect sunt incluse străzile Victor Drăghiceanu, Boerescu Zaharia, 9 Mai, Aleea Griviţa, precum şi Calea Domnească şi bulevardele Independenţei şi Libertăţii.

Prezent astăzi pe şantier, primarul Daniel Cristian Stan a spus că se are în vedere şi demolarea fostei centrale termice din zona blocului 17, pentru a fi extinsă parcarea. De asemenea, vor fi modernizate şi locurile de joacă.

„Aşa cum am procedat şi în Micro III, întreg Cartierul Mihai Viteazul va fi modernizat. Totodată, mai avem un proiect important de reabilitare a infrastructurii care se derulează în zona Micro IV şi Micro V. Este vorba de străzile Maior Brezişeanu, Pârvan Popescu, Ana Ipătescu, Mihai Eminescu, Bărăţiei, Costache Olăreanu şi, în altă zonă a municipiului Târgovişte, strada Porumbeilor.

În afara acestor două investiţii, s-a terminat faza de proiectare şi pentru proiectul din Cartierul Romlux şi a fost lansată licitaţia de achiziţie a lucrărilor de execuţie. Termenul de depunere a ofertelor este 24 decembrie, astfel că, la începutul anului viitor, vor debuta şi acolo lucrările de reabilitare a infrastructurii. De remarcat că în acea zonă s-a desfăşurat şi un proiect de extindere a reţelelor de canalizare.

Mai avem şi alte zone unde se va lucra la canalizarea pluvială şi la reţeaua de gaze, urmând ca, în primăvară, să începem lucrările efective de asfaltare şi reabilitare a unei infrastructuri care niciodată nu a văzut investiţii importante de modernizare.

Se mai adaugă proiectul pe fonduri europene, care include Bulevardul Regele Carol I, Bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Gării şi pasajul din zona Pavcom, proiect care va intra în execuţie la jumătatea anului viitor”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim faptul că în Micro IX sunt în derulare lucrări care vizează reabilitarea şi modernizarea tuturor instituţiilor de învăţământ: Creşa nr. 8, Grădiniţa nr. 8 „Rază de Soare” şi Şcoala nr. 8 „Mihai Viteazul”. De asemenea, anul trecut, a fost modernizată zona adiacentă străzii Radu Gioglovan.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web