Conectați-vă cu noi

POLITIC

A rămas pe dinafară! Rovana Plumb nu va fi nominalizată comisar european

Publicat

pe

Premierul Viorica Dăncilă nu vrea să o nominalizeze comisar european din partea României pe Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmbovița – potrivit Adevărul. Asta în ciuda faptului că cele două au afişat o relație de strânsă prietenie şi contrar promisiunii publice făcute de Liviu Dragnea, că Rovana Plumb va fi propunerea României pentru funcţia de comisar european! Între timp, Dragnea a ajuns după gratii, iar în partid s-a adoptat soluția înlăturării oamenilor pe care i-a susținut acesta. Altfel spus, s-a ales praful de „Țara lui Liviu Dragnea”!

Conform Adevărul, Guvernul Dăncilă revendică portofoliul Transporturilor, unde premierul intenţionează să-l propună pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici. A doua opţiune pentru Guvernul Dăncilă e portofoliul pentru Extindere, pentru care ar putea fi nominalizat fostul lider PSD Mircea Geoană, cu care a discutat săptămâna trecută, la Guven. Pe locul trei ar fi portofoliul Agenda Digitală, iar varianta României ar fi Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene, schimbat din Guvern la insistenţele lui Liviu Dragnea.

Dâmboviţa

Oana Vlăducă, deputat PRO România: Campania anti-europeană trebuie să înceteze!

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, a participat ieri, alături de preşedintele Victor Ponta şi de alţi lideri al partidului, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, prilejuită de semnarea „Acordului Politic Naţional” ce are în vedere consolidarea parcursului european al României.

Reprezentanţii PRO România au decis să semneze acest document iniţiat de şeful statului, considerând că principiile conţinute în acord sunt corecte şi au ca substanţă viitorul României în marea familie europeană în plan social, economic şi politic.

„Noi considerăm că integrarea europeană a României este cea mai mare realizare a românilor din ultimii 30 de ani, iar campania anti-europeană promovată în ultima perioadă trebuie să înceteze și nu are voie să se mai repete”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, deputata Oana Vlăducă.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Călin Popescu Tăriceanu, singura opţiune sigură pentru PSD-ALDE la prezidenţiale!

Publicat

pe

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, consideră că declaraţia de după alegerile europarlamentare a liderului Călin Popescu Tăriceanu cu privire la faptul că nu intră în discuţie, acum, candidatura sa la prezidenţiale şi nu reprezenta o opţiune, în acel moment, a fost interpretată în fel şi chip, numai în sensul adevărat, nu.

Ionel Petre, primul membru ALDE care, la Târgovişte, i-a propus lui Tăriceanu să candideze pentru funcţia supremă în stat, rămâne fidel acestui deziderat. Susţine preşedintele ALDE Dâmboviţa că interpretarea dată de cei care nu îl vor în cursa electorală pe Călin Popescu Tăriceanu nu este conformă cu realitatea politică din partid.

Spune Ionel Petre că Tăriceanu rămâne candidatul ALDE pentru funcţia de preşedinte al României, chiar dacă discuţiile privind o candidatură comună PSD-ALDE nu au fost abandonate, rămânând ca reprezentanţii PSD să se hotărească dacă liderul ALDE reprezintă cea mai bună opţiune pentru alegerile prezidenţiale.

„În opinia noastră, Călin Popescu Tăriceanu este singurul candidat din partea coaliţiei PSD-ALDE cu şanse reale de a câştiga competiţia în faţa lui Klaus Iohannis”, precizează Ionel Petre.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!