Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița cere 5,3 milioane de lei pentru îndepărtarea efectelor calamităților

Publicat

pe

Consiliul Județean și Instituția Prefectului Dâmbovița au înaintat viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu o solicitare de a adopta patru proiecte de hotărâre, privind alocarea a 5.300.000 lei din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, pentru comunele Valea Lungă, Vulcana-Băi, Ocnița și Iedera, grav afectate de precipitațiile abundente din ultimele zile.

Astăzi, vicepreşedintele CJ – Alin Manole şi directorul Serviciului Infrastructură – Vasile Dinu au analizat la fața locului pagubele produse.

Pentru comuna Iedera, au fost solicitați 1.900.000 lei, pentru realizarea, în regim de urgenţă, a lucrărilor de refacere și punere în siguranță a drumului comunal DC 115B Iedera de Jos – Colibași.

“Investiţia este justificată de activarea unei eroziuni pe malul stâng al pârâului Ruda, care a afectat partea carosabilă a DC 115B pe o lungime de aproximativ 300 m. În prezent, circulația pe drumul comunal este închisă”, se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Pentru comuna Ocnița s-a solicitat suma de 300.000 lei în vederea realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea străzilor și ulițelor pietruite, afectate de precipitațiile din perioada mai – iunie 2019.

“Investiţia este justificată de faptul că accesul în zona afectată se desfășoară cu dificultate, întrucât, din cauza îndepărtării materialului pietros, s-au produs făgașe pe partea carosabilă ce nu permit desfășurarea în condiții de siguranță a circulației rutiere”.

Pentru localitatea Valea Lungă suma solicitată este de 2.400.000 lei în vederea realizării în regim de urgenţă a lucrărilor necesare pentru refacerea străzilor și ulițelor pietruite afectate de precipitațiile din perioada mai – iunie 2019.

„Lucrările se impun deoarece accesul în zona afectată se desfășoară cu dificultate din cauza debitelor crescute pe cursul local de apă „Valea lui Nat”, fapt ce a condus la reactivarea eroziunii de mal drept și la distrugerea străzii „Ulița 11”, amplasată paralel cu acest curs de apă”.

În ceea ce privește comuna Vulcana-Băi, suma solicitată, de 700.000 lei, este necesară realizării în regim de urgență a lucrărilor necesare pentru refacerea podurilor afectate de precipitațiile abundente, cu atât mai mult cu cât în zonă accesul se desfășoară cu dificultate, din cauza debitelor crescute pe râul Vulcana, care au afectat și podurile din beton armat din punctele „Moară” și „Noroaia”.

“Având în vedere faptul că fenomenele meteorologice nefavorabile sunt încă în desfășurare, iar efectele acestora pot produce în continuare pagube, autoritățile județene continuă monitorizarea situației”, precizează sursa citată.

ADMINISTRAŢIE

Proiectul de modernizare a Parcului Mitropoliei Târgovişte a intrat în linie dreaptă

Publicat

pe

Săptămâna aceasta, Primăria Târgovişte va lansa licitaţia pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările de reabilitare şi modernizare a Parcului Mitropoliei. Investiţia presupune restaurarea ruinelor existente şi punerea lor în valoare. De asemenea, va fi desfăcut integral pavimentul existent, urmând să fie realizat unul nou, diferenţiat în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale, respectiv: zonă alei, zonă loc de joacă, zonă pentru role şi skateboard.

Totodată, vor fi construite rampe de intrare în parc, fără trepte şi borduri, în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor şi persoanelor cu cărucioare pentru copii.

„În acelaşi timp, se vor extinde şi înfrumuseţa zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10 m, aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6 m, plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (gazon şi amenajări florale).

În plus, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate reţelele edilitare şi se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate – băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane etc., care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate şi estetică”, ne-a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim că Primăria Târgovişte derulează, în această perioadă, şi lucrări de reabilitare şi modernizare a Pieţei Tricolorului (Platoul Prefecturii). Totodată, Piaţa Mihai Viteazul (Platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor) a fost deja modernizată.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Micro III va fi cartier fără garaje, până la sfârşitul acestui an

Publicat

pe

Primăria Târgovişte execută, în această perioadă, ample lucrări de reabilitare şi modernizare în Micro III sau Cartierul Matei Basarab, după noua denumire. Rând pe rând, garajele insalubre sunt înlocuite cu parcări moderne, câştigându-se astfel nu doar mai mult spaţiu, ci şi din punct de vedere estetic.

Ieri – 20 august 2019, a fost asfaltată parcarea creată în zona blocurilor D01, D02, 13 si 14, iar vineri – 23 august, spune primarul Daniel Cristian Stan, va fi gata cea aferentă blocurilor 16, 17 şi 19. De asemenea, în cel mult două săptămâni, vor debuta lucrările de modernizare a parcării din spatele blocurilor 11 şi 12.

„De la începutul acestui an, în microraionul nr. 3 au fost reabilitate toate parcările din spatele blocurilor C, în plus modernizându-se şi un loc de joacă.

Până la sfârşitul anului, toate investiţiile din zonă vor fi finalizate, suprafaţa totală a parcărilor modernizate şi reabilitate depăşind 20.000 mp şi fiind oferite locuitorilor aproximativ 800 de locuri de parcare.

În afara asfaltărilor, lucrările implică modernizarea iluminatului public, amenajarea trotuarelor, înlocuirea căminelor de canalizare şi refacerea canalizarii pluviale.

Intervenţiile administraţiei publice târgoviştene vor continua, vizate fiind în etapa următoare microraioanele nr. 2, 4 şi 9″, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!