Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Concurenţi din 38 de judeţe la Festivalul „Cununa Petrolului” de la Moreni

Publicat

pe

Unul dintre cele mai vii şi mai consistente festivaluri culturale din România continuă şi anul acesta în municipiul Moreni. Prin grija autorităţilor locale, a numeroşilor sponsori, a copiilor înzestraţi cu talent, a o seamă de artişti care au pus suflet şi profesionalism în această manifestare, Festivalul concurs naţional de muzică uşoară şi muzică populară „Cununa Petrolului” a ajuns la cea de-a XI-a ediţie.

Astăzi, într-o atmosferă destinsă, la Clubul Flacăra s-a desfăşurat festivitatea de deschidere a grandioasei manifestări culturale la care participă concurenţi din 38 de judeţe ale ţării, copii reprezentând şcoli, licee, instituţii de artă, cercuri muzicale, centre culturale din tot atâtea localităţi din România.

Principalii organizatori sunt Primăria şi Consiliul Local Moreni, Cercul de Muzică şi Clubul Copiilor Moreni, Palatul Copiilor din Târgovişte, Asociaţia „Şcoala Art Canto Morena” şi Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Directorul festivalului este cunoscutul om de cultură profesor Daniela Călineţ Petre, iniţiatoarea acestui concurs muzical maraton creat pentru stimularea şi afirmarea celor mai tinere talente din România.

Juriul festivalului „Cununa Petrolului” este unul de clasă, format din profesionişti ai muzicii uşoare şi populare româneşti, creatori de excepţie, slujitori consecvenţi ai artei muzicale româneşti.

Şi anul acesta, preşedintele juriului este Titus Andrei. Alături de realizatorul radio, vor aprecia talentul interpretativ al copiilor aflaţi în concurs Laurenţiu Cazan, Adrian Daminescu, Corina Dragomir, Simona Constantinescu, Radu Anghel Vasilescu, Mihai Marcel Soneriu, Adriana Ion şi Constanţa Ionescu Câmpeanu.

În deschidere, profesoara Daniela Călineţ Petre, sufletul manifestării, a vorbit despre istoria acestui festival unic în România, despre cei care au contribuit la permanentizarea şi la succesul său, despre problemele întâmpinate, despre rolul acestui eveniment în procesul de formare şi consolidare a talentelor, a valorilor autentice.

Anul acesta, secţiunea creaţie a primit numele solistului şi compozitorului Ilie Micolov, în memoria marelui artist dispărut prematur dintre noi şi care, an de an, participa cu drag la „Cununa Petrolului” de la Moreni.

Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni, le-a mulţumit artiştilor care alcătuiesc juriul şi care au venit cu drag la acest festival, participanţilor, care vor face ca oraşul să freamăte pentru câteva zile.

„Îi aşteptăm în fiecare an la acest festival care se întâmplă în perioada în care înfloresc teii. Este o competiţie cu care ne mândrim, o competiţie pe care fiecare copil participant îşi doreşte să o câştige, să o aibă în palmares.

Primăria Moreni depune eforturi în fiecare an pentru continuitatea acestui festival, dar nu vom ceda, ţinem steagul sus şi, indiferent de nevoile comunităţii noastre, vom găsi resurse în fiecare an să susţinem acest festival”, a precizat Consatantin Dinu.

După gala laureaţilor de sâmbătă – 15 iunie, vor susţine recitaluri la Festivalul „Cununa Petrolului” Dida Drăgan, Mioara Velicu, Adrian Daminescu, Creola Stanciu, Daria Cojocaru, Cosmina Pupezescu şi Ioana Ciofu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Măsuri de relaxare care intră în vigoare începând cu 1 iunie

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Hotărârea nr. 26 din 28.05.2020 privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata stării de alertă

Art.1 (1) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfăşurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
2(2) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
(3) Începând cu data de 1 iunie se permite desfășurarea, de către sportivii profesioniști, a activităților de pregătire fizică în spații închise, cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2)
din Legea nr. 55/2020. (4) Măsurile prevăzute la alin. (1) și (3) nu se aplică activităților de pregătire și competițiilor sportive din domeniul sporturilor de contact.
Art. 2 Începând cu data de 1 iunie, este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, purtarea măștii de protecție și respectarea condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi ministrului
sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
Art. 3 Începând cu data de 1 iunie, se ridică restricțiile/interdicțiile privind
deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane.
Art. 4 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul feroviar internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32,34 și 37 din Legea nr. 55/2020.
Art. 5 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32, 35 și 37 din Legea nr. 55/2020.
Art. 6 Începând cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din
3 familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri și președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
Art. 7 Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
Art. 8 Începând cu data de 1 iunie, se permite organizarea de spectacole de tip drive-in, ocupanții unei mașini fiind membri aceleiași familii, măsurile de protecţie sanitară fiind stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
Art. 9 Prezenta Hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
PRIM-MINISTRU LUDOVIC ORBAN

Citește în continuare

ACTUALITATE

La mulți ani, români de pretutindeni!

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Ziua Românilor de Pretutindeni este despre fiecare român care trăiește departe de țară, dar și despre familiile rămase acasă, în România.

Milioane de români joacă un rol important în societățile și economiile țărilor unde s-au stabilit.

Oricât de departe sunt, românii reușesc deopotrivă să fie bine integrați în țările unde s-au stabilit, păstrând, totodată, România în suflet. Reușesc să își păstreze identitatea de limbă, spirituală și culturală și să țină aproape de ceilalți români.

Dragi români de pe toate meridianele lumii, fie ca această zi de sărbătoare să ne aducă mai aproape unii de alții. Și, nu uitați că România vă așteaptă acasă! La mulți ani, români de pretutindeni!

Claudia Gilia,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!