Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Concurenţi din 38 de judeţe la Festivalul „Cununa Petrolului” de la Moreni

Publicat

pe

Unul dintre cele mai vii şi mai consistente festivaluri culturale din România continuă şi anul acesta în municipiul Moreni. Prin grija autorităţilor locale, a numeroşilor sponsori, a copiilor înzestraţi cu talent, a o seamă de artişti care au pus suflet şi profesionalism în această manifestare, Festivalul concurs naţional de muzică uşoară şi muzică populară „Cununa Petrolului” a ajuns la cea de-a XI-a ediţie.

Astăzi, într-o atmosferă destinsă, la Clubul Flacăra s-a desfăşurat festivitatea de deschidere a grandioasei manifestări culturale la care participă concurenţi din 38 de judeţe ale ţării, copii reprezentând şcoli, licee, instituţii de artă, cercuri muzicale, centre culturale din tot atâtea localităţi din România.

Principalii organizatori sunt Primăria şi Consiliul Local Moreni, Cercul de Muzică şi Clubul Copiilor Moreni, Palatul Copiilor din Târgovişte, Asociaţia „Şcoala Art Canto Morena” şi Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Directorul festivalului este cunoscutul om de cultură profesor Daniela Călineţ Petre, iniţiatoarea acestui concurs muzical maraton creat pentru stimularea şi afirmarea celor mai tinere talente din România.

Juriul festivalului „Cununa Petrolului” este unul de clasă, format din profesionişti ai muzicii uşoare şi populare româneşti, creatori de excepţie, slujitori consecvenţi ai artei muzicale româneşti.

Şi anul acesta, preşedintele juriului este Titus Andrei. Alături de realizatorul radio, vor aprecia talentul interpretativ al copiilor aflaţi în concurs Laurenţiu Cazan, Adrian Daminescu, Corina Dragomir, Simona Constantinescu, Radu Anghel Vasilescu, Mihai Marcel Soneriu, Adriana Ion şi Constanţa Ionescu Câmpeanu.

În deschidere, profesoara Daniela Călineţ Petre, sufletul manifestării, a vorbit despre istoria acestui festival unic în România, despre cei care au contribuit la permanentizarea şi la succesul său, despre problemele întâmpinate, despre rolul acestui eveniment în procesul de formare şi consolidare a talentelor, a valorilor autentice.

Anul acesta, secţiunea creaţie a primit numele solistului şi compozitorului Ilie Micolov, în memoria marelui artist dispărut prematur dintre noi şi care, an de an, participa cu drag la „Cununa Petrolului” de la Moreni.

Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni, le-a mulţumit artiştilor care alcătuiesc juriul şi care au venit cu drag la acest festival, participanţilor, care vor face ca oraşul să freamăte pentru câteva zile.

„Îi aşteptăm în fiecare an la acest festival care se întâmplă în perioada în care înfloresc teii. Este o competiţie cu care ne mândrim, o competiţie pe care fiecare copil participant îşi doreşte să o câştige, să o aibă în palmares.

Primăria Moreni depune eforturi în fiecare an pentru continuitatea acestui festival, dar nu vom ceda, ţinem steagul sus şi, indiferent de nevoile comunităţii noastre, vom găsi resurse în fiecare an să susţinem acest festival”, a precizat Consatantin Dinu.

După gala laureaţilor de sâmbătă – 15 iunie, vor susţine recitaluri la Festivalul „Cununa Petrolului” Dida Drăgan, Mioara Velicu, Adrian Daminescu, Creola Stanciu, Daria Cojocaru, Cosmina Pupezescu şi Ioana Ciofu.

ACTUALITATE

Atenţie! Restricţii de circulaţie în municipiul Târgovişte, pentru lucrări de asfaltare

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://cdn.interakt.md)

Sâmbătă – 20 iulie, este zi de asfaltări în municipiul Târgovişte. Se va interveni pe strada Mihai Bravu (nota redacţiei: ieşirea spre Pucioasa) şi în zona sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Calea Bucureşti şi Petru Cercel (nota redacţiei: ieşirea spre Bucureşti).

Pe perioada derulării lucrărilor, circulaţia rutieră se va desfăşura cu dificultate (Mihai Bravu) sau va fi restricţionată (sens giratoriu Rompetrol). Şoferii sunt rugaţi să dea dovadă de înţelegere şi să folosească rute ocolitoare, după cum urmează:
– Pentru Mihai Bravu, unde se va acţiona întreaga zi: Strada Magrini – Pod Valea Voievozilor – Str. Gimnaziului sau Bulevardul Eroilor – Pod Teiș.
– Pentru sens giratoriu Rompetrol, unde se va acţiona începând cu ora 18:00 până duminică la ora 05:00: Cartierul Matei Voievod (sârbi) pentru traficul uşor şi şoseaua de centură pentru traficul greu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Deputata Claudia Gilia, un nou gest menit să-i încurajeze pe elevi să performeze

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, de profesie cadru didactic universitar, a orga nizat o întâlnire cu cei 30 de elevi de gimnaziu şi profesori excepţionali din comuna Cojasca, pe care administraţia locală i-a trimis în tabără la munte, în comuna Moroeni, ca răsplată pentru rezultatele foarte bune obţinute pe parcursul anului şcolar 2018-2019.

„Puterea exemplului este cea mai bună lecție de viață! Apreciez gestul domnului primar Gheorghe victor, de a se implica în susținerea școlii, în recunoașterea și premierea performanței. Ne-a arătat că o comunitate poate crește prin eforturile tuturor membrilor săi. Comuna Cojasca are cu ce se mândri: o generație tânără bine educată, profesori implicați și un primar responsabil și generos.

Copiilor le-am spus că fiecare notă de 10 înseamnă o cărămidă la construcția unei vieți mai bune pentru ei și pentru părinții lor. Trebuie să știe că în viață reușesc oamenii care muncesc cinstit, care învață și care-și găsesc talentul. Fiecare dintre ei are câte un talent: unii știu să deseneze frumos, alții să învețe poezii, unii sunt pasionați de matematică, iar alții au abilități tehnice sau IT foarte bune. Fiecare va putea să-și dezvolte talentul dat de Dumnezeu și să-și croiască un drum frumos în viață.

I-am încurajat să se implice în activități extrașcolare, să se implice ca voluntari în organizațiile care îi pot ajuta să-și descopere și să-și cultive talentul, să-i asculte și respecte pe profesori și pe părinți. Doar prin ajutorul oferit altor organizații non-profit sau comunității, se vor ajuta și pe ei înșiși.

Am încredere că noua generație va fi una puternică, una implicată în activitățile comunității și că țara va fi pe mâini bune! Tot ceea ce trebuie să facem în acest moment pentru ei este să-i sprijinim și să le arătăm că avem încredere în forțele lor!”, ne-a precizat Claudia Gilia.

Reamintim că parlamentara este prezentă aproape săptămânal printre copii, în diferite localităţi ale judeţului, făcând de fiecare dată gesturi menite să-i încurajeze să performeze, să-şi pună în valoare talentul, să conştientizeze cât de important este procesul educaţional.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!