Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Atenţie! Temperaturile ridicate pot genera probleme de sănătate şi persoanelor sănătoase!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://all4romania.eu)

Pentru următoarea perioadă de timp, meteorologii au prognozat temperaturi ridicate, caniculare chiar în unele regiuni. În acest context, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa atrag atenţia că organismul va fi obligat la un efort suplimentar de adaptare, care, atunci când este depăşit, antrenează fenomene clinice caracteristice: sincopa, deshidratarea, crampe calorice, edem de căldură şi chiar şoc caloric.

Recomandări DSP Dâmboviţa:
– evitarea expunerii la soare şi folosirea de mijloace de protecţie solară (pălării, umbrele, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale în culori deschise); – creşterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi şi o alimentaţie săracă în grăsimi;
– evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice;
– evitarea eforturilor fizice susţinute în perioada zilei în care temperatura atinge valori maxime; activităţile din agricultură, şantiere, hale industriale care nu au posibilitatea asigurării unor condiţii de microclimat corespunzator, se vor desfăşura dimineaţa şi seara;
– asigurarea de către angajatori, conform legii, a modificării programului de lucru în condiţiile impuse de temperaturile ridicate şi distribuirea de apă minerală;
– persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, vor evita deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi ridicate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Apartament cuprins de flăcări în municipiul Giurgiu

Publicat

pe

Foto: ISU Giurgiu

Pompierii din cadrul ISU Giurgiu au intevenit, astăzi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuit din municipiu.

Militarii au fost nevoiţi să evacueze din imobil 12 persoane. 4 adulţi şi un minor au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Un alt copil şi o bătrână au fost transportaţi la spital.

Pompierii au acţionat în forţă, reuşind să localizeze şi să stingă rapid incendiul. Din primele date, se pare că incendiul a fost declanşat de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată în apartament.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Două maşini avariate de un copac rupt de vânt la Târgovişte

Publicat

pe

O ploaie torenţială de numai câteva minutem însoţită de vânt puternic, a perturbat activitatea în municipiul Târgovişte, dând de lucru pompierilor de la ISU Dâmboviţa şi provocând pagube materiale.

Militarii au fost nevoiţi să intervină pentru deblocarea unor străzi şi troturare din oraş, ca urmare a ruperii unor copaci.

Pe strada Justiţiei, în apropierea Colegiului Economic, un pom a picat peste cablurile electrice, iar pe Calea Domnească, în zona unor restaurante, altul a căzut peste două autoturisme parcate în acel perimetru.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!