Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Comuna Gura Ocniţei, în era proiectelor de anvergură

Publicat

pe

Am spus-o dintotdeauna că omul sfinţeşte locul, nu politica sau partidul politic din care provine un anumit edil. Acestea din urmă sunt elemente de conjunctură, care se pierd rapid, dacă nu există gospodarul, bunul comunicator şi iniţitor de proiecte.

În judeţul Dâmboviţa, sunt mai mulţi primari de excepţie, despre care am vorbit şi vom mai vorbi în paginile publicaţiei noastre. Astăzi, ne oprim la Gura Ocniţei, unde l-am luat ca reper al bunei practici şi aplecării cu har şi pricepere asupra problemelor comunităţii pe Sorin Vasile Ioniţă, primarul localităţii. În ultimii ani, proiectele social-edilitare au curs pe bandă rulantă în comuna Gura Ocniţei. De asemenea, viaţa artistică, culturală s-a născut din nimic. Activitatea în casele spiritualităţii, adică în biblioteci şi căminul cultural, a fost reanimată, dezvoltată, reprezentând în momentul de faţă un organism viu, puternic, un exemplu pentru multe comune din judeţ.

Înainte de a se merge în satul Ochiuri, unde s-a consumat astăzi inaugurarea podului peste pârul Slănic, care face legătura cartierului Ochiuri cu restul localităţii, obiectiv pe care şi-l doreau realizat şi reprezentanţii Centrului Naţionale de Pregătire Jandarmi, la sediul primăriei, s-a desfăşurat o şedinţă, în cadrul căreia au fost trecute în revistă proiectele aflate în derulare şi cele care vor fi demarate în viitorul apropiat.

La eveniment, alături de primarul Sorin Vasile Ioniţă au fost prezenţi Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole – vicepreşedinte, Ivan Vasile Ifanoff – secretarul judeţului, Emanuel Spătaru – primarul comunei vecine, Răzvad, alţi directori din cadrul Consiliului Judeţean, consilieri locali, angajaţi ai Primăriei şi numeroşi cetăţeni.

Sorin Vasile Ioniţă a vorbit despre tot ceea ce se întâmplă bun în localitatea pe care o păstoreşte, despre proiectele care se află acum în diferite stadii de execuţie. Numim aici construirea şi dotarea grădiniţei din satul Adânca, o investiţie de peste 1.500.000 de lei, modernizarea străzilor, rigolelor şi şanţurilor din satele Adânca, Gura Ocniţei şi Săcuieni, o investiţie de 5.141.000 de lei. Toate aceste lucrări, îşi propune primarul, să fie definitivate până la sfârşitul acestui an.

Urmează modernizarea, amenajarea exterioară şi dotarea Cămuinului Cultural din Gura Ocniţei, un proiect finanţat prin GAL, cu o valoare de 391.935 lei. Prin fonduri de la AFIR, la Adânca, se va construi un centru de zi. La Gura Ocniţei, în zona stadion, se va amenaja o bază sportivă.

Un alt proiect prevede renovarea, mnodernizarea şi dotarea Căminului Cultural de la Săcuieni, care, spune edilul Sorin Vasile Ioniţă, după definitivare, va fi o perlă printre instituţiile de cultură din judeţ.

„La Săcuieni ne-am propus să construim o grădiniţă cu două săli de grupă şi, evident, cu toate facilităţile necesare desfăşurării actului educaţional în condiţii moderne, civilizate. Fondurile pentru această investiţie provin de la Banca Mondială şi sunt derulate prin Ministerul Educaţiei.

Tot la Săcuieni ne dorim cât mai repede să promovăm proiectul de execuţie a reţelei de canalizare. De săptămâna viitoare, vom porni lucrările de reamenajare a centrului civic din Gura Ocniţei. Vom demara şi proiectul finanţat prin PNDL de modernizare a reţelei de iluminat public”, a subliniat Sorin Vasile Ioniţă.

Despre proiectele de la Gura Ocniţei, dar şi despre tot ceea ce se întâmplă bun în domeniul investiţional în judeţ a vorbit şi Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean.

„Trebuie să fim conștienți cu toții că, până la a ajunge la inaugurarea unui astfel de obiectiv, este o muncă titanică, desfășurată de către angajații primăriei și, după aceea, de cei care au pus în practică acest obiectiv. Acțiuni ca aceasta de astăzi se întâmplă în fiecare localitate din județ. În prezent, avem 276 de obiective în județul Dâmbovița, aflate în diferite faze de execuție, prin PNDL. Sunt 747 de milioane de lei alocate județului Dâmbovița, în cadrul acestui program, adică aproximativ 167 de milioane de euro.

Pe lângă aceste proiecte, prin PNDL, avem un program ambițios – Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare în 52 de localități, fiind prinsă și localitatea dumneavoastră, cu suma de aproximativ 8 milioane euro. Aceste lucruri se vor întâmpla din a doua parte a anului acesta. În două săptămâni, trebuie predate toate documentele, astfel încât să putem ajunge în etapa de licitație pentru obiectivele respective.

Se întâmplă lucruri bune în județul nostru, așa cum probabil ați observat din comunicarea publică a Consiliului Județean Dâmbovița. Am început – și se lucrează într-un ritm destul de bun – la centrul comercial al Municipiului Târgoviște. Vom avea un mall, pe care sperăm să-l inaugurăm anul viitor, în lunile aprilie – mai. Așteptăm și începerea lucrărilor la drumul Bâldana – Târgoviște, pentru că cei de la Arctic au început să producă primele echipamente. Este doar prima etapă de dezvoltare din cele trei prevăzute. Dacă, până acum câțiva ani, aveam o problemă cu locurile de muncă, acum avem o problemă că nu găsim forță de muncă pentru locurile de muncă create. În ceea ce privește zona de nord a județului, vom avea o dezvoltare explozivă, deoarece am declarat zona stațiune turistică de interes național, existând un interes pentru investiții în zona, iar Consiliul Județean are mai multe proiecte.

Vă felicit, domnule primar, pentru consecvența de care dați dovadă în implementarea acestor obiective! Fără muncă, fără implicare, aceste proiecte nu se vor putea realiza niciodată. Trebuie să fim cu toții conștienți că județul Dâmbovița și, implicit, localitatea dumneavoastră, au o șansă la dezvoltare”, a spus Alexandru Oprea.

Întreaga suflare prezentă la Primărie a mers apoi la podul de la Ochiuri, o investiţie în valoare de 1.073.432,52 lei, finanţată prin PNDL II. Aici, oaspeţii au fost aşteptaţi de copii îmbrăcaţi în straie populare, aşa cum cere tradiţa, cu pâine şi sare.

ADMINISTRAŢIE

Ritm susţinut pentru modernizarea străzilor din municipiul Târgovişte

Publicat

pe

Administraţia publică a municipiului Târgovişte şi societăţile subordonate lucrează la foc continuu. Se profită de vremea încă frumoasă pentru definitivarea cât mai multor lucrări de infrastructură, aflate în momentul de faţă în diferite stadii de execuţie.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi de administratorul public Gabriel Boriga, a trecut în revistă strada Nifon din zona Tribunalului. Tronsonul rutier a fost modernizat în totalitate. Proiectul, în care mai sunt prinse pentru reabilitare străzile Tudorică Popescu şi Ileana Sărăroiu, are o valoare de 4 milioane de lei.

A mai vorbit edilul Cristian Daniel Stan şi despre lucrările de pe străzile Pădurii, Plantelor şi Crângului din cartierul Priseaca. Deocamdată, se află în derulare proiectul de extindere a reţelei de gaze pe strada Pădurii, iar pe celelalte trebuie mai întâi închise lucrările la reţelele de apă şi canalizare.

„În Priseaca, administraţia a reuşit să implementeze două proiecte care înseamnă 7 kilometri de drumuri reabilitate şi modernizate. Este semnat contractul de execuţie de lucrări pentru încă două străzi din acest cartier, urmâd ca lucrările să debuteze după reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a expus şi planurile administraţiei târgoviştene de a moderniza, în următoarea perioadă, infrastructura din cartierele Prepeleac şi Romlux, respectiv străzile şi reţelele de apă, canalizare şi gaze naturale.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Plăteşte taxele şi impozitele locale fără majorări de întârziere! 30 septembrie este ultima zi

Publicat

pe

de

Primăria Municipiului Târgoviște anunță că termenul limită până la care se pot plăti obligațiile fiscale, aferente semestrului II al anului fiscal 2019, fără majorari de întârziere a taxelor și impozitelor datorate bugetului local, este sfârșitul acestei luni.

Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii care nu-și achită obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență.

Impozitele și taxele locale se pot achita la ghișeele instituției în numerar sau cu cardul bancar, prin ordin de plată, mandat poștal sau prin internet la adresa www.ghiseul.ro.

Programul de încasări la ghișeele Serviciului de Impozite și Taxe Locale din str. Poet Grigore Alexandrescu, bl. E4, parter este:
– luni, marți, miercuri, vineri: 08.00 – 16.30
– joi: 08.00 – 18.30.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!