Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Comuna Gura Ocniţei, în era proiectelor de anvergură

Publicat

pe

Am spus-o dintotdeauna că omul sfinţeşte locul, nu politica sau partidul politic din care provine un anumit edil. Acestea din urmă sunt elemente de conjunctură, care se pierd rapid, dacă nu există gospodarul, bunul comunicator şi iniţitor de proiecte.

În judeţul Dâmboviţa, sunt mai mulţi primari de excepţie, despre care am vorbit şi vom mai vorbi în paginile publicaţiei noastre. Astăzi, ne oprim la Gura Ocniţei, unde l-am luat ca reper al bunei practici şi aplecării cu har şi pricepere asupra problemelor comunităţii pe Sorin Vasile Ioniţă, primarul localităţii. În ultimii ani, proiectele social-edilitare au curs pe bandă rulantă în comuna Gura Ocniţei. De asemenea, viaţa artistică, culturală s-a născut din nimic. Activitatea în casele spiritualităţii, adică în biblioteci şi căminul cultural, a fost reanimată, dezvoltată, reprezentând în momentul de faţă un organism viu, puternic, un exemplu pentru multe comune din judeţ.

Înainte de a se merge în satul Ochiuri, unde s-a consumat astăzi inaugurarea podului peste pârul Slănic, care face legătura cartierului Ochiuri cu restul localităţii, obiectiv pe care şi-l doreau realizat şi reprezentanţii Centrului Naţionale de Pregătire Jandarmi, la sediul primăriei, s-a desfăşurat o şedinţă, în cadrul căreia au fost trecute în revistă proiectele aflate în derulare şi cele care vor fi demarate în viitorul apropiat.

La eveniment, alături de primarul Sorin Vasile Ioniţă au fost prezenţi Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole – vicepreşedinte, Ivan Vasile Ifanoff – secretarul judeţului, Emanuel Spătaru – primarul comunei vecine, Răzvad, alţi directori din cadrul Consiliului Judeţean, consilieri locali, angajaţi ai Primăriei şi numeroşi cetăţeni.

Sorin Vasile Ioniţă a vorbit despre tot ceea ce se întâmplă bun în localitatea pe care o păstoreşte, despre proiectele care se află acum în diferite stadii de execuţie. Numim aici construirea şi dotarea grădiniţei din satul Adânca, o investiţie de peste 1.500.000 de lei, modernizarea străzilor, rigolelor şi şanţurilor din satele Adânca, Gura Ocniţei şi Săcuieni, o investiţie de 5.141.000 de lei. Toate aceste lucrări, îşi propune primarul, să fie definitivate până la sfârşitul acestui an.

Reclama

Urmează modernizarea, amenajarea exterioară şi dotarea Cămuinului Cultural din Gura Ocniţei, un proiect finanţat prin GAL, cu o valoare de 391.935 lei. Prin fonduri de la AFIR, la Adânca, se va construi un centru de zi. La Gura Ocniţei, în zona stadion, se va amenaja o bază sportivă.

Un alt proiect prevede renovarea, mnodernizarea şi dotarea Căminului Cultural de la Săcuieni, care, spune edilul Sorin Vasile Ioniţă, după definitivare, va fi o perlă printre instituţiile de cultură din judeţ.

„La Săcuieni ne-am propus să construim o grădiniţă cu două săli de grupă şi, evident, cu toate facilităţile necesare desfăşurării actului educaţional în condiţii moderne, civilizate. Fondurile pentru această investiţie provin de la Banca Mondială şi sunt derulate prin Ministerul Educaţiei.

Tot la Săcuieni ne dorim cât mai repede să promovăm proiectul de execuţie a reţelei de canalizare. De săptămâna viitoare, vom porni lucrările de reamenajare a centrului civic din Gura Ocniţei. Vom demara şi proiectul finanţat prin PNDL de modernizare a reţelei de iluminat public”, a subliniat Sorin Vasile Ioniţă.

Despre proiectele de la Gura Ocniţei, dar şi despre tot ceea ce se întâmplă bun în domeniul investiţional în judeţ a vorbit şi Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean.

Reclama

„Trebuie să fim conștienți cu toții că, până la a ajunge la inaugurarea unui astfel de obiectiv, este o muncă titanică, desfășurată de către angajații primăriei și, după aceea, de cei care au pus în practică acest obiectiv. Acțiuni ca aceasta de astăzi se întâmplă în fiecare localitate din județ. În prezent, avem 276 de obiective în județul Dâmbovița, aflate în diferite faze de execuție, prin PNDL. Sunt 747 de milioane de lei alocate județului Dâmbovița, în cadrul acestui program, adică aproximativ 167 de milioane de euro.

Pe lângă aceste proiecte, prin PNDL, avem un program ambițios – Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare în 52 de localități, fiind prinsă și localitatea dumneavoastră, cu suma de aproximativ 8 milioane euro. Aceste lucruri se vor întâmpla din a doua parte a anului acesta. În două săptămâni, trebuie predate toate documentele, astfel încât să putem ajunge în etapa de licitație pentru obiectivele respective.

Se întâmplă lucruri bune în județul nostru, așa cum probabil ați observat din comunicarea publică a Consiliului Județean Dâmbovița. Am început – și se lucrează într-un ritm destul de bun – la centrul comercial al Municipiului Târgoviște. Vom avea un mall, pe care sperăm să-l inaugurăm anul viitor, în lunile aprilie – mai. Așteptăm și începerea lucrărilor la drumul Bâldana – Târgoviște, pentru că cei de la Arctic au început să producă primele echipamente. Este doar prima etapă de dezvoltare din cele trei prevăzute. Dacă, până acum câțiva ani, aveam o problemă cu locurile de muncă, acum avem o problemă că nu găsim forță de muncă pentru locurile de muncă create. În ceea ce privește zona de nord a județului, vom avea o dezvoltare explozivă, deoarece am declarat zona stațiune turistică de interes național, existând un interes pentru investiții în zona, iar Consiliul Județean are mai multe proiecte.

Vă felicit, domnule primar, pentru consecvența de care dați dovadă în implementarea acestor obiective! Fără muncă, fără implicare, aceste proiecte nu se vor putea realiza niciodată. Trebuie să fim cu toții conștienți că județul Dâmbovița și, implicit, localitatea dumneavoastră, au o șansă la dezvoltare”, a spus Alexandru Oprea.

Întreaga suflare prezentă la Primărie a mers apoi la podul de la Ochiuri, o investiţie în valoare de 1.073.432,52 lei, finanţată prin PNDL II. Aici, oaspeţii au fost aşteptaţi de copii îmbrăcaţi în straie populare, aşa cum cere tradiţa, cu pâine şi sare.

Reclama

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite