Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Comuna Gura Ocniţei, în era proiectelor de anvergură

Publicat

pe

Am spus-o dintotdeauna că omul sfinţeşte locul, nu politica sau partidul politic din care provine un anumit edil. Acestea din urmă sunt elemente de conjunctură, care se pierd rapid, dacă nu există gospodarul, bunul comunicator şi iniţitor de proiecte.

În judeţul Dâmboviţa, sunt mai mulţi primari de excepţie, despre care am vorbit şi vom mai vorbi în paginile publicaţiei noastre. Astăzi, ne oprim la Gura Ocniţei, unde l-am luat ca reper al bunei practici şi aplecării cu har şi pricepere asupra problemelor comunităţii pe Sorin Vasile Ioniţă, primarul localităţii. În ultimii ani, proiectele social-edilitare au curs pe bandă rulantă în comuna Gura Ocniţei. De asemenea, viaţa artistică, culturală s-a născut din nimic. Activitatea în casele spiritualităţii, adică în biblioteci şi căminul cultural, a fost reanimată, dezvoltată, reprezentând în momentul de faţă un organism viu, puternic, un exemplu pentru multe comune din judeţ.

Înainte de a se merge în satul Ochiuri, unde s-a consumat astăzi inaugurarea podului peste pârul Slănic, care face legătura cartierului Ochiuri cu restul localităţii, obiectiv pe care şi-l doreau realizat şi reprezentanţii Centrului Naţionale de Pregătire Jandarmi, la sediul primăriei, s-a desfăşurat o şedinţă, în cadrul căreia au fost trecute în revistă proiectele aflate în derulare şi cele care vor fi demarate în viitorul apropiat.

La eveniment, alături de primarul Sorin Vasile Ioniţă au fost prezenţi Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole – vicepreşedinte, Ivan Vasile Ifanoff – secretarul judeţului, Emanuel Spătaru – primarul comunei vecine, Răzvad, alţi directori din cadrul Consiliului Judeţean, consilieri locali, angajaţi ai Primăriei şi numeroşi cetăţeni.

Sorin Vasile Ioniţă a vorbit despre tot ceea ce se întâmplă bun în localitatea pe care o păstoreşte, despre proiectele care se află acum în diferite stadii de execuţie. Numim aici construirea şi dotarea grădiniţei din satul Adânca, o investiţie de peste 1.500.000 de lei, modernizarea străzilor, rigolelor şi şanţurilor din satele Adânca, Gura Ocniţei şi Săcuieni, o investiţie de 5.141.000 de lei. Toate aceste lucrări, îşi propune primarul, să fie definitivate până la sfârşitul acestui an.

Urmează modernizarea, amenajarea exterioară şi dotarea Cămuinului Cultural din Gura Ocniţei, un proiect finanţat prin GAL, cu o valoare de 391.935 lei. Prin fonduri de la AFIR, la Adânca, se va construi un centru de zi. La Gura Ocniţei, în zona stadion, se va amenaja o bază sportivă.

Un alt proiect prevede renovarea, mnodernizarea şi dotarea Căminului Cultural de la Săcuieni, care, spune edilul Sorin Vasile Ioniţă, după definitivare, va fi o perlă printre instituţiile de cultură din judeţ.

„La Săcuieni ne-am propus să construim o grădiniţă cu două săli de grupă şi, evident, cu toate facilităţile necesare desfăşurării actului educaţional în condiţii moderne, civilizate. Fondurile pentru această investiţie provin de la Banca Mondială şi sunt derulate prin Ministerul Educaţiei.

Tot la Săcuieni ne dorim cât mai repede să promovăm proiectul de execuţie a reţelei de canalizare. De săptămâna viitoare, vom porni lucrările de reamenajare a centrului civic din Gura Ocniţei. Vom demara şi proiectul finanţat prin PNDL de modernizare a reţelei de iluminat public”, a subliniat Sorin Vasile Ioniţă.

Despre proiectele de la Gura Ocniţei, dar şi despre tot ceea ce se întâmplă bun în domeniul investiţional în judeţ a vorbit şi Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean.

„Trebuie să fim conștienți cu toții că, până la a ajunge la inaugurarea unui astfel de obiectiv, este o muncă titanică, desfășurată de către angajații primăriei și, după aceea, de cei care au pus în practică acest obiectiv. Acțiuni ca aceasta de astăzi se întâmplă în fiecare localitate din județ. În prezent, avem 276 de obiective în județul Dâmbovița, aflate în diferite faze de execuție, prin PNDL. Sunt 747 de milioane de lei alocate județului Dâmbovița, în cadrul acestui program, adică aproximativ 167 de milioane de euro.

Pe lângă aceste proiecte, prin PNDL, avem un program ambițios – Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare în 52 de localități, fiind prinsă și localitatea dumneavoastră, cu suma de aproximativ 8 milioane euro. Aceste lucruri se vor întâmpla din a doua parte a anului acesta. În două săptămâni, trebuie predate toate documentele, astfel încât să putem ajunge în etapa de licitație pentru obiectivele respective.

Se întâmplă lucruri bune în județul nostru, așa cum probabil ați observat din comunicarea publică a Consiliului Județean Dâmbovița. Am început – și se lucrează într-un ritm destul de bun – la centrul comercial al Municipiului Târgoviște. Vom avea un mall, pe care sperăm să-l inaugurăm anul viitor, în lunile aprilie – mai. Așteptăm și începerea lucrărilor la drumul Bâldana – Târgoviște, pentru că cei de la Arctic au început să producă primele echipamente. Este doar prima etapă de dezvoltare din cele trei prevăzute. Dacă, până acum câțiva ani, aveam o problemă cu locurile de muncă, acum avem o problemă că nu găsim forță de muncă pentru locurile de muncă create. În ceea ce privește zona de nord a județului, vom avea o dezvoltare explozivă, deoarece am declarat zona stațiune turistică de interes național, existând un interes pentru investiții în zona, iar Consiliul Județean are mai multe proiecte.

Vă felicit, domnule primar, pentru consecvența de care dați dovadă în implementarea acestor obiective! Fără muncă, fără implicare, aceste proiecte nu se vor putea realiza niciodată. Trebuie să fim cu toții conștienți că județul Dâmbovița și, implicit, localitatea dumneavoastră, au o șansă la dezvoltare”, a spus Alexandru Oprea.

Întreaga suflare prezentă la Primărie a mers apoi la podul de la Ochiuri, o investiţie în valoare de 1.073.432,52 lei, finanţată prin PNDL II. Aici, oaspeţii au fost aşteptaţi de copii îmbrăcaţi în straie populare, aşa cum cere tradiţa, cu pâine şi sare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Viceprimarul municipiului Moreni a fost demis!

Publicat

pe

Consiliul Local Moreni, întrunit în ședință ordinară de lucru, joi – 4 august 2022, l-a eliberat din funcție pe viceprimarul Răzvan Bejan.

Deocamdată, nu a fost ales și succesorul acestuia. CLM Moreni are următoarea configurație politică: PSD – 6 aleși, PNL – 4, Partidul Ecologist – 4 și PRO România – 3.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Lucrările executate în ultima lună la stadionul „Eugen Popescu”

Publicat

pe

Lucrările de modernizare a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște au înregistrat progrese notabile în ultima lună – spune primarul Daniel Cristian Stan, care a organizat o conferință de presă în nocturnă pentru a prezenta schimbările înregistrate. A mai punctat edilul că, fără aportul substanțial al administrației publice locale și județene în susținerea cheltuielilor FC Chindia, nu ar exista fotbal de performanță la Târgoviște.

„Ca stadiu de execuție, tribuna veche este aproape gata, inclusiv cu instalații electrice, termice sau obiecte sanitare pe poziție, cu senzorii PSI și camerele de luat vederi pe poziție. Față de ultima prezență a noastră aici, au fost hidroizolate toate gradenele, au fost montate 1.000 de scaune (în total sunt montate 3.100 de scaune, mai fiind de montat aproximativ 1.000, care vor fi aduse luna aceasta, împreună cu cele de la tribuna nouă), s-au montat balustradele, au fost compartimentate toaletele, s-a finalizat sistemul de ventilație, s-a realizat acoperișul de la C8, s-au montat stâlpii de cărămidă unde vor fi poziționați turnicheții de acces. Aici mai trebuie pus covorul PVC și fixate pe poziție chiuvetele, vasele de wc și dotările specifice.

La tribuna nouă, se lucrează în continuare la interioare, a fost executată șapa la parter, tot la parter au fost realizate instalațiile termice, sanitare și sistemul de ventilație în proporție de peste 90%, s-a finalizat casa liftului, s-au montat ușile și ferestrele, a început realizarea sistemului de casetare pentru tavan, a început realizarea termosistemului. În acest moment, avem deja în teren aproximativ 80% dintre gradene, urmând ca săptămâna viitoare să fie montată diferența, cu excepția zonei centrale aferente tribunei VIP și mass-media! Pe acestă tribună, mai este de montat acoperișul, iar până pe 15 august vor fi livrate și panourile speciale pentru închiderea etajului, unde compartimentările interioare de zidărie sunt deja realizate, lucrându-se la instalații. În plus au fost puse în funcțiune tabelele de marcaj”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Până acum, administrația publică a municipiului Târgoviște a investit în lucrările de modernizare de la stadionul „Eugen Popescu”, un proiect ce duce mai mult către o reconstrucție a arenei, aproape 40 de milioane de lei, începând cu toamna anului 2019.

„În privința primului meci pe noua arenă, reiterez faptul că finalul acestei toamne reprezintă un termen realist de finalizare a lucrărilor. Totodată, voi propune iubitorilor de fotbal din Târgoviște realizarea, cu sprijinul lor, în semn de prețuire și respect pentru marile noastre glorii fotbalistice, a unui muzeu al fotbalului târgoviștean, exact în zona de acces în tribuna nouă”, a mai spus primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT