Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Toate şantierele deschise la unităţile de învăţământ sunt în grafic

Publicat

pe

Administraţia publică a municipiului Târgovişte derulează, în momentul de faţă, lucrări de modernizare a infrastructurii educaţionale la 13 unităţi de învăţământ simultan, ceea ce înseamnă o premieră. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, toate aceste şantiere sunt în grafic, ba unele dintre ele sunt avansate.

Astăzi – 19 iunie, edilul s-a aflat, împreună cu viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, la Creşa nr. 16 din Mic ro IV, acolo unde au demarat, la sfârşitul lunii aprilie, lucrările de reabilitare, extindere şi modernizare. investiţia, în valoare de 6,5 milioane de lei, este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Extinderea vizează un corp de clădire cu o suprafaţă de aproximativ 950 mp. Este o extindere prin care se dublează capacitatea creşei. Durata de execuţie este de 24 de luni. Sperăm să reuşim să finalizăm mult mai repede. În afara construirii noului corp, care va găzdui două grupe a câte 30 de copii, plus spaţiile auxiliare, bucătărie şi aşa mai departe, vom reabilita şi corpul vechi al creşei”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât priveşte celelalte proiecte aflate în implementare, edilul spune că, până la începerea anului şcolar 2019-2020, vor fi definitivate lucrările la grădiniţele 13 şi 15 şi posibil la creşa nr. 14.

„Vorbim de unităţi de învăţământ complet schimbate faţă de ceea ce am avut până acum. Cele mai spectaculoase vor fi şcolile 8 şi 13, unde vor exista intervenţii foarte,foarte importante, cu o valoare foarte mare. Sunt cele mai mari investiţii implementate vreodată, pe ceea ce înseamnă unităţile de învăţământ din municipiul Târgovişte. Sunt convins că vor fi nişte rezultate absolut spectaculoase.

La Şcoala 13, am fost cam în fiecare zi, se lucrează foarte bine. Cred că, în două săptămâni, se iese la cota zero. Asta înseamnă că se va vedea foarte bine progresul. De asemenea, la Şcoala 8 se lucrează intens şi am convingerea, în momentul de faţă, că termenul de execuţie va fi respectat şi va fi o unitate de învăţământ extraordinară din punctul de vedere al condiţiilor care se oferă şi al dotărilor. Acolo este un proiect integrat, prin care unitatea de învăţământ este aproape reconstruită. De fapt, corpul vechi se reabilitează, se extinde sala de sport, se mai fac două corpuri noi mari, plus câteva corpuri de legătură, plus curtea şcolii, plus împrejmuire, plus dotări.

Niciodată nu s-a lucrat la 13 unităţi de învăţământ în acelaşi timp, cum se întâmplă în momentul de faţă. Vor mai începe şi alte lucrări, fără a pune la socoteală şi activităţile de întreţinere, reparaţii pe care le derulăm cam la toate unităţile de învăţământ în acest moment. Cu ocazia relocării copiilor de la Şcoala nr. 8 la Şcoala nr. 9, veţi vedea că şi aceasta din urmă arată bine în momentul de faţă. Eu cred că niciodată nu a arătat aşa de bine. De asemenea, se fac investiţii la Şcoala nr. 11, unde vor merge o parte din copiii de la Matei Basarab, pe perioada unui an şcolar”, a declarat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa asfaltează drumuri în Doiceşti, Vulcana Pandele şi Vulcana Băi

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea şi cei doi vicepreşedinţi – Luciana Cristea şi Alin Manole, cărora li s-a alăturat deputatul Corneliu Ştefan, au mers pe şantierele de la Doiceşti, Vulcana Pandele şi Vulcana Băi, unde se află în derulare proiecte de infrastructură rutieră.

„Prima oprire a avut loc în localitatea Vulcana-Pandele, unde se desfășoară lucrări de asfaltare pe DJ 712 B, pe o lungime de 8,7 km, între Vulcana-Pandele și Vulcana-Băi. Proiectul, finanțat de CJD prin Programul Operațional Regional, are o valoare totală de 3.388.947,6 lei. Stadiul fizic al lucrărilor este de peste 70%, iar în prezent se toarnă al doilea strat de asfalt.

O altă oprire a fost la Doicești, unde se derulează un proiect de reabilitare, modernizare a unui număr de șapte drumuri locale, cu o lungime de 5,5 km, printr-un contract de asociere între CJD și Primăria Doicești, cu cote de cofinanțare de câte 50%. Proiectul are o durată de 5 luni, iar lucrările au debutat săptămâna aceasta. Valoarea totală a contractului este de 4.094.693 lei”, se arată într-un comunicat transmis de CJD.

Deputatul Corneliu Ştefan, după această vizită de lucru, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj demn de reţinut de toţi colegii săi de partid, prieteni sau neprieteni, din care răzbate clar ideea că politica trebuie făcută pentru oameni şi pentru comunităţi, că restul ar trebui să conteze mai puţin.

„Demonstrăm astfel că, indiferent de conjunctura politică, de inerentele conflicte interne, de jocurile de culise, ştim să ne facem datoria. Nu uităm de judeţ şi de locuitorii săi, de problemele sociale şi economice care trebuie rezolvate întocmai cum le-am promis oamenilor care ne-au ales”, a scris deputatul Corneliu Ştefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte execută a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort

Publicat

pe

În perioada 16 – 22 iulie 2019, în intervalul orar 05:30–10:30, se va efectua a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc) prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).

„Acțiunea se va efectua în primele două zile ale intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarele zile propice acestei activități.

Combaterea dăunatorilor se va realiza cu insecticidul SOLFAC TRIO EC 200, substanță produsă de divizia Bayer și avizată de Ministerul Sănătății Publice. Produsul nu este daunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organisme acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiilor de albine, se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 km, față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Municipiului Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!