Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Toate şantierele deschise la unităţile de învăţământ sunt în grafic

Publicat

pe

Administraţia publică a municipiului Târgovişte derulează, în momentul de faţă, lucrări de modernizare a infrastructurii educaţionale la 13 unităţi de învăţământ simultan, ceea ce înseamnă o premieră. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, toate aceste şantiere sunt în grafic, ba unele dintre ele sunt avansate.

Astăzi – 19 iunie, edilul s-a aflat, împreună cu viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, la Creşa nr. 16 din Mic ro IV, acolo unde au demarat, la sfârşitul lunii aprilie, lucrările de reabilitare, extindere şi modernizare. investiţia, în valoare de 6,5 milioane de lei, este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Extinderea vizează un corp de clădire cu o suprafaţă de aproximativ 950 mp. Este o extindere prin care se dublează capacitatea creşei. Durata de execuţie este de 24 de luni. Sperăm să reuşim să finalizăm mult mai repede. În afara construirii noului corp, care va găzdui două grupe a câte 30 de copii, plus spaţiile auxiliare, bucătărie şi aşa mai departe, vom reabilita şi corpul vechi al creşei”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât priveşte celelalte proiecte aflate în implementare, edilul spune că, până la începerea anului şcolar 2019-2020, vor fi definitivate lucrările la grădiniţele 13 şi 15 şi posibil la creşa nr. 14.

„Vorbim de unităţi de învăţământ complet schimbate faţă de ceea ce am avut până acum. Cele mai spectaculoase vor fi şcolile 8 şi 13, unde vor exista intervenţii foarte,foarte importante, cu o valoare foarte mare. Sunt cele mai mari investiţii implementate vreodată, pe ceea ce înseamnă unităţile de învăţământ din municipiul Târgovişte. Sunt convins că vor fi nişte rezultate absolut spectaculoase.

La Şcoala 13, am fost cam în fiecare zi, se lucrează foarte bine. Cred că, în două săptămâni, se iese la cota zero. Asta înseamnă că se va vedea foarte bine progresul. De asemenea, la Şcoala 8 se lucrează intens şi am convingerea, în momentul de faţă, că termenul de execuţie va fi respectat şi va fi o unitate de învăţământ extraordinară din punctul de vedere al condiţiilor care se oferă şi al dotărilor. Acolo este un proiect integrat, prin care unitatea de învăţământ este aproape reconstruită. De fapt, corpul vechi se reabilitează, se extinde sala de sport, se mai fac două corpuri noi mari, plus câteva corpuri de legătură, plus curtea şcolii, plus împrejmuire, plus dotări.

Niciodată nu s-a lucrat la 13 unităţi de învăţământ în acelaşi timp, cum se întâmplă în momentul de faţă. Vor mai începe şi alte lucrări, fără a pune la socoteală şi activităţile de întreţinere, reparaţii pe care le derulăm cam la toate unităţile de învăţământ în acest moment. Cu ocazia relocării copiilor de la Şcoala nr. 8 la Şcoala nr. 9, veţi vedea că şi aceasta din urmă arată bine în momentul de faţă. Eu cred că niciodată nu a arătat aşa de bine. De asemenea, se fac investiţii la Şcoala nr. 11, unde vor merge o parte din copiii de la Matei Basarab, pe perioada unui an şcolar”, a declarat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

ADMINISTRAŢIE

Ritm susţinut pentru modernizarea străzilor din municipiul Târgovişte

Publicat

pe

Administraţia publică a municipiului Târgovişte şi societăţile subordonate lucrează la foc continuu. Se profită de vremea încă frumoasă pentru definitivarea cât mai multor lucrări de infrastructură, aflate în momentul de faţă în diferite stadii de execuţie.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi de administratorul public Gabriel Boriga, a trecut în revistă strada Nifon din zona Tribunalului. Tronsonul rutier a fost modernizat în totalitate. Proiectul, în care mai sunt prinse pentru reabilitare străzile Tudorică Popescu şi Ileana Sărăroiu, are o valoare de 4 milioane de lei.

A mai vorbit edilul Cristian Daniel Stan şi despre lucrările de pe străzile Pădurii, Plantelor şi Crângului din cartierul Priseaca. Deocamdată, se află în derulare proiectul de extindere a reţelei de gaze pe strada Pădurii, iar pe celelalte trebuie mai întâi închise lucrările la reţelele de apă şi canalizare.

„În Priseaca, administraţia a reuşit să implementeze două proiecte care înseamnă 7 kilometri de drumuri reabilitate şi modernizate. Este semnat contractul de execuţie de lucrări pentru încă două străzi din acest cartier, urmâd ca lucrările să debuteze după reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a expus şi planurile administraţiei târgoviştene de a moderniza, în următoarea perioadă, infrastructura din cartierele Prepeleac şi Romlux, respectiv străzile şi reţelele de apă, canalizare şi gaze naturale.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Plăteşte taxele şi impozitele locale fără majorări de întârziere! 30 septembrie este ultima zi

Publicat

pe

de

Primăria Municipiului Târgoviște anunță că termenul limită până la care se pot plăti obligațiile fiscale, aferente semestrului II al anului fiscal 2019, fără majorari de întârziere a taxelor și impozitelor datorate bugetului local, este sfârșitul acestei luni.

Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii care nu-și achită obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie vor suporta majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență.

Impozitele și taxele locale se pot achita la ghișeele instituției în numerar sau cu cardul bancar, prin ordin de plată, mandat poștal sau prin internet la adresa www.ghiseul.ro.

Programul de încasări la ghișeele Serviciului de Impozite și Taxe Locale din str. Poet Grigore Alexandrescu, bl. E4, parter este:
– luni, marți, miercuri, vineri: 08.00 – 16.30
– joi: 08.00 – 18.30.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!