Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Toate şantierele deschise la unităţile de învăţământ sunt în grafic

Publicat

pe

Administraţia publică a municipiului Târgovişte derulează, în momentul de faţă, lucrări de modernizare a infrastructurii educaţionale la 13 unităţi de învăţământ simultan, ceea ce înseamnă o premieră. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, toate aceste şantiere sunt în grafic, ba unele dintre ele sunt avansate.

Astăzi – 19 iunie, edilul s-a aflat, împreună cu viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, la Creşa nr. 16 din Mic ro IV, acolo unde au demarat, la sfârşitul lunii aprilie, lucrările de reabilitare, extindere şi modernizare. investiţia, în valoare de 6,5 milioane de lei, este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Extinderea vizează un corp de clădire cu o suprafaţă de aproximativ 950 mp. Este o extindere prin care se dublează capacitatea creşei. Durata de execuţie este de 24 de luni. Sperăm să reuşim să finalizăm mult mai repede. În afara construirii noului corp, care va găzdui două grupe a câte 30 de copii, plus spaţiile auxiliare, bucătărie şi aşa mai departe, vom reabilita şi corpul vechi al creşei”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât priveşte celelalte proiecte aflate în implementare, edilul spune că, până la începerea anului şcolar 2019-2020, vor fi definitivate lucrările la grădiniţele 13 şi 15 şi posibil la creşa nr. 14.

„Vorbim de unităţi de învăţământ complet schimbate faţă de ceea ce am avut până acum. Cele mai spectaculoase vor fi şcolile 8 şi 13, unde vor exista intervenţii foarte,foarte importante, cu o valoare foarte mare. Sunt cele mai mari investiţii implementate vreodată, pe ceea ce înseamnă unităţile de învăţământ din municipiul Târgovişte. Sunt convins că vor fi nişte rezultate absolut spectaculoase.

La Şcoala 13, am fost cam în fiecare zi, se lucrează foarte bine. Cred că, în două săptămâni, se iese la cota zero. Asta înseamnă că se va vedea foarte bine progresul. De asemenea, la Şcoala 8 se lucrează intens şi am convingerea, în momentul de faţă, că termenul de execuţie va fi respectat şi va fi o unitate de învăţământ extraordinară din punctul de vedere al condiţiilor care se oferă şi al dotărilor. Acolo este un proiect integrat, prin care unitatea de învăţământ este aproape reconstruită. De fapt, corpul vechi se reabilitează, se extinde sala de sport, se mai fac două corpuri noi mari, plus câteva corpuri de legătură, plus curtea şcolii, plus împrejmuire, plus dotări.

Niciodată nu s-a lucrat la 13 unităţi de învăţământ în acelaşi timp, cum se întâmplă în momentul de faţă. Vor mai începe şi alte lucrări, fără a pune la socoteală şi activităţile de întreţinere, reparaţii pe care le derulăm cam la toate unităţile de învăţământ în acest moment. Cu ocazia relocării copiilor de la Şcoala nr. 8 la Şcoala nr. 9, veţi vedea că şi aceasta din urmă arată bine în momentul de faţă. Eu cred că niciodată nu a arătat aşa de bine. De asemenea, se fac investiţii la Şcoala nr. 11, unde vor merge o parte din copiii de la Matei Basarab, pe perioada unui an şcolar”, a declarat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

ADMINISTRAŢIE

Cinematograful „Independenţa” Târgovişte a intrat în reabilitare

Publicat

pe

După ani şi ani de aşteptare, în sfârşit, Cinemascop „Independenţa”, cel mai renumit cinematograf din judeţul Dâmboviţa şi unul dintre cel mai moderne din ţară în anii 80, a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Administraţia locală condusă de primarul Cristian Daniel Stan a reuşit să deblocheze acest proiect, să obţină finanţare şi să-l pună în lucru. Investiţia se ridică la peste 9 milioane de lei şi este realizată prin Compania Naţională de Investiţii. La finalul lucrărilor, Târgoviştea va beneficia de o sală multifuncţională, un loc unde, în afară de cinema, se vor putea organiza diferite tipuri de spectacole artistice, concerte, întruniri.

„Cinematograful Independenţa a fost şi este încă un simbol al municipiului Târgovişte. Ne aducem cu toţii aminte de filmele pe care le vizionam cu deosebită plăcere în acest spaţiu. La acea vreme, era singurul cinema modern din oraşul nostru.

Vom avea aici, după execuţia lucrărilor, 483 de locuri în sala de cinema-scenă. Proiectul presupune reabilitarea integrală a clădirii, interior şi exterior, şi, bineînţeles, dotările aferente. Vom avea o sală multifuncţională, o sală de care municipiul Târgovişte are nevoie, în contextul în care, în oraşul nostru, nu dispunem de un asemenea aşezământ”, a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

Finalizarea acestei investiţii de amploare este programată să se întâmple la sfârşitul anului viitor. Cinematograful, lucrările de modernizare a Pieţii Tricolorului, refacerea Parcului Mitropoliei, la care se vor adăugă reabilitarea şi înfrumuseţarea Bulevardelor Libertăţii, Independenţei şi Mircea cel Bătrân vor transforma radical centrul Târgoviştei, în locul cenuşiului cu care ne-am obişnuit, urmând să apară un spaţiu viu, civilizat, mai apropiat de confortul urban european.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Micro III, primul cartier din Târgovişte unde se implementează colectarea selectivă a deşeurilor!

Publicat

pe

Noroc că primarul Daniel Cristian Stan a luat iniţiativa de a le prezenta târgoviştenilor cum va funcţiona sistemul de colectare selectivă a gunoiului, că altfel cetăţenii nici nu aflau că se fac paşi în această direcţie, darămite să şi acţioneze în consecinţă! Cei responsabili, în speţă ADI Deşeuri, stau liniştiţi în birouri şi îşi încasează lefurile.

Ei bine, de astăzi – 7 noiembrie 2019, în municipiul Târgovişte, a demarat colectarea selectivă a deşeurilor, pe fracţie umedă (gunoi menajer) şi uscată (deşeuri reciclabile – hârtie, sticlă, plastic şi metal). Deocamdată, cu Micro III sau cartierul Matei Basarab, după noua denumire. Rând pe rând, se va implementa noul sistem în fiecare zonă a oraşului.

Ce trebuie să ştie cetăţenii?

Pe fiecare platformă intermediară de colectare dintre blocuri, va fi adus un container de culoare verde, pe care este lipit un autocolant care prezintă tipurile de deşeuri ce pot fi puse în respectivul recipient: hârtie, plastic, sticlă, metal. Gunoiul umed va fi aruncat ca şi până acum în containerele negre şi albastre, că mai sunt şi din acestea. Atenţie! Sortarea pe cele două fracţii trebuie să le facă fiecare în propria casă, adică să avem coşuri diferite. Dacă deşeurile reciclabile intră în contact cu cele menajere umede vor fi compromise!

„Este pentru prima dată când, pe scară largă, la nivelul municipiului nostru, se oferă această posibilitate de colectare selectivă a deşeurilor. Concret, va fi pus un recipient verde, care va permite ca ceea ce înseamnă plastic, hârtie, sticlă sau metal să fie depuse exclusiv în acest recipient, care va fi luat cu maşină separată. Asta înseamnă că aceste deşeuri pot fi reciclte şi valorificate.

Acest serviciu este gestionat de Asociaţia de dezvoltare Intercomunitară, nu direct de către municipiul Târgovişte, dar este de datoria noastră, a tuturor cetăţenilor, să facem acest lucru. Până la sfârşitul anului 2020, există obligaţia legală de a avea 50% din ceea ce înseamnă deşeu colectat selectiv pe ceea ce înseamnă cele patru tipuri: metal, plastic, hârtie şi sticlă.

De asemenea, după 30 iunie 2019, există şi obligaţia ca tarifele, taxele pentru acest serviciu, să fie determinate în funcţie de cantitatea de deşeuri care este produsă, astfel încât cei care colectează selectiv deşeurile să plătească o taxă mai mică de salubrizare. Este normal, pentru că, în acest fel, deşeul care, până acum, mergea la groapa de gunoi, şi existau costuri de sortare, distrugere etc, de data aceasta se transformă într-un bun care poate fi valorificat şi care poate produce un efect pecuniar pozitiv.

Aşadar, începând de astăzi, în tot municipiul Târgovişte, la toate punctele de precolectare vor fi puse asemenea containere. Îi rog pe cetăţenii municipiului Târgovişte să facă un efort astfel încât să utilizăm aceste containere doar pentru cele patru tipuri de deşeuri menţionate: hârtie, sticlă, plastic şi metal. Deocamdată facem această colectare la comun. Mai târziu, vom vedea dacă reuşim să facem colectarea diferenţiat pe cele patru tipuri”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât îi priveşte pe târgoviştenii care locuiesc la casă, aceştia vor primi saci speciali pentru colectarea deşeurilor reciclabile, respectiv: hârtie, sticlă, plastic şi metal.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web