Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Toate şantierele deschise la unităţile de învăţământ sunt în grafic

Publicat

pe

Administraţia publică a municipiului Târgovişte derulează, în momentul de faţă, lucrări de modernizare a infrastructurii educaţionale la 13 unităţi de învăţământ simultan, ceea ce înseamnă o premieră. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, toate aceste şantiere sunt în grafic, ba unele dintre ele sunt avansate.

Astăzi – 19 iunie, edilul s-a aflat, împreună cu viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, la Creşa nr. 16 din Mic ro IV, acolo unde au demarat, la sfârşitul lunii aprilie, lucrările de reabilitare, extindere şi modernizare. investiţia, în valoare de 6,5 milioane de lei, este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Extinderea vizează un corp de clădire cu o suprafaţă de aproximativ 950 mp. Este o extindere prin care se dublează capacitatea creşei. Durata de execuţie este de 24 de luni. Sperăm să reuşim să finalizăm mult mai repede. În afara construirii noului corp, care va găzdui două grupe a câte 30 de copii, plus spaţiile auxiliare, bucătărie şi aşa mai departe, vom reabilita şi corpul vechi al creşei”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât priveşte celelalte proiecte aflate în implementare, edilul spune că, până la începerea anului şcolar 2019-2020, vor fi definitivate lucrările la grădiniţele 13 şi 15 şi posibil la creşa nr. 14.

„Vorbim de unităţi de învăţământ complet schimbate faţă de ceea ce am avut până acum. Cele mai spectaculoase vor fi şcolile 8 şi 13, unde vor exista intervenţii foarte,foarte importante, cu o valoare foarte mare. Sunt cele mai mari investiţii implementate vreodată, pe ceea ce înseamnă unităţile de învăţământ din municipiul Târgovişte. Sunt convins că vor fi nişte rezultate absolut spectaculoase.

La Şcoala 13, am fost cam în fiecare zi, se lucrează foarte bine. Cred că, în două săptămâni, se iese la cota zero. Asta înseamnă că se va vedea foarte bine progresul. De asemenea, la Şcoala 8 se lucrează intens şi am convingerea, în momentul de faţă, că termenul de execuţie va fi respectat şi va fi o unitate de învăţământ extraordinară din punctul de vedere al condiţiilor care se oferă şi al dotărilor. Acolo este un proiect integrat, prin care unitatea de învăţământ este aproape reconstruită. De fapt, corpul vechi se reabilitează, se extinde sala de sport, se mai fac două corpuri noi mari, plus câteva corpuri de legătură, plus curtea şcolii, plus împrejmuire, plus dotări.

Niciodată nu s-a lucrat la 13 unităţi de învăţământ în acelaşi timp, cum se întâmplă în momentul de faţă. Vor mai începe şi alte lucrări, fără a pune la socoteală şi activităţile de întreţinere, reparaţii pe care le derulăm cam la toate unităţile de învăţământ în acest moment. Cu ocazia relocării copiilor de la Şcoala nr. 8 la Şcoala nr. 9, veţi vedea că şi aceasta din urmă arată bine în momentul de faţă. Eu cred că niciodată nu a arătat aşa de bine. De asemenea, se fac investiţii la Şcoala nr. 11, unde vor merge o parte din copiii de la Matei Basarab, pe perioada unui an şcolar”, a declarat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

ADMINISTRAŢIE

Zona industrială şi de servicii Ulmi-Văcăreşti-Comişani a intrat în etapa plan urbanistic

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a asociat cu localităţile Comişani, Ulmi şi Văcăreşti, în vederea realizării planului urbanistic pentru zona industrială şi de servicii Ulmi-văcăreşti-Comişani şi declararea acesteia ca fiind de interes judeţean.

CITEŞTE ŞI: Panica exproprierilor la Văcăreşti! 255 ha de teren au fost declarate de interes public

„Suprafața totală estimată a fi reglementată este de 976,24 hectare, din care 179.30 hectare pe raza comunei Comișani, 468,74 în comuna Ulmi și 328,20 hectare în comuna Văcărești. Valoarea serviciilor necesare realizării contractului este de 550.000 lei, exclusiv TVA”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa va participa la Expoziția privind Managementul Investițiilor de la Frankfurt

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa urmează să participe, în perioada 24 – 25 martie 2020, la Expoziția privind Managementul Investițiilor de la Frankfurt pe Main, una dintre cele mai mari platforme germane pentru facilitarea investițiilor.

Această oportunitate de promovare a fost identificată în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, săptămâna aceasta, preşedintele Alexandru Oprea cu Jürgen Raizner, expert pentru Europa Centrală și de Est al Steinbeis Transfer Management, consultant principal în dezvoltarea relațiilor de afaceri dintre Europa de Est și Europa de Vest.

„Ținând cont de prioritățile de dezvoltare ale județului Dâmbovița și de experiența firmei Steinbeis Transfer Management, s-a apreciat că domeniile de interes a fi prezentate la IME 2020, pentru identificarea de posibili parteneri economici interesați, sunt:
– investiții în dezvoltarea Stațiunii turistice de interes național Padina – Peștera: construirea unei pârtii de schi, realizarea de instalații de transport pe cablu, construirea de hoteluri, restaurante, spații comerciale etc.;
– parcuri de business, respectiv parcurile industriale din localitățile Moreni, Mija și Priboiu;
– în domeniul educaţiei, colaborarea între Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi universităţi din Germania, inclusiv în domeniul transferului de tehnologie.

Cu prilejul întâlnirii, s-a convenit și începerea demersurilor pentru încheierea unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Dâmbovița și Steinbeis Transfer Management, document menit a asigura continuitatea și stabilitatea activității de atragere de investitori în județul Dâmbovița.

Totodată, s-a apreciat că un rol important în promovarea oportunităților de investiții în județul Dâmbovița îl poate avea colaborarea prin intermediul unui organism, care, pe lângă Consiliul Județean Dâmbovița, să includă Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița, Universitatea „Valahia” Târgoviște și reprezentanți ai mediului de afaceri”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT