Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

ALDE vrea recalibrarea relaţiei cu PSD Dâmboviţa, altfel cere ieşirea de la guvernare!

Publicat

pe

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, a răbufnit, astăzi, la adresa conducerii PSD Dâmboviţa. Liderul ALDE şi-a arătat nemulţumirea, chiar dacă un pic cam târziu, faţă de inexistenţa unei colaborări cu social-democraţii dâmboviţeni, în calitate de parteneri de coaliţie.

Rezultatul obţinut de ALDE Dâmboviţa la alegerile europarlamentare din 26 mai, mult sub aşteptări, l-a determinat pe Ionel Petre să reconsidere alianţa locală cu PSD şi să creadă că pierderea alegerilor s-a datorat nu doar greşelilor de strategie, de acţiune electorală şi valului emoţional care a cuprins ţara, ci şi pseudo-alianţei care a existat la nivel local între PSD şi ALDE.

Ionel Petre a lăsat să se înţeleagă că mulţi membri cu notorietate ai ALDE s-au lăsat cumpăraţi, timoraţi, au mimat implicarea şi nu au promovat propriul partid, nu au fost capabili să aducă un număr decent de voturi. A spus Ionel Petre că sunt comune unde au aleşi care nu au fost capabili să aducă voturi pentru ALDE, ceea ce ridică multe semne de întrebare.

PSD Dâmboviţa are în mine un partener, dacă mă respectă!

„În anumite judeţe, cum este şi cazul Dâmboviţei, nu putem fi parteneri de coaliţie locală pentru că nu avem reprezentanţi în Consiliul Judeţean, dar asta nu înseamnă că suntem «Mutulică» sau «Mucea, fratele miresei», pe care poţi să-l dai afară pe uşă oricând vrei tu, doar că nu este şters la nas sau că nu are suficient toc la pantof, cât să-ţi ajungă ţie la nas.

Din momentul acesta, dacă susţinem o coaliţie de guvernare la nivel central, trebuie susţinută şi la nivel local, altfel… Este imperios necesară o recalibrare a relaţiei cu PSD Dâmboviţa, altfel voi cere public ca noi să ieşim de la guvernare.

Nu mi se pare normal ca, având un primar în judeţ, să ne fie până şi ăla luat. Nu mi se pare normal să susţinem nişte viceprimari în anumite localităţi, să facem acel schimb suport şi, după o perioadă, viceprimarii să ne fie luaţi. Ba mai mult, susţinuţi viceprimari de la PNL. Nu mi se pare normal să fim luaţi în calcul doar atunci când avem nevoie să ajutăm oamenii în localităţi şi, mai mult decât atât, să avem talpă pusă. Nu mi se pare normal ca primarii PSD să ne obstrucţioneze oamenii şi în campanie, şi la alegeri, şi în afara acestora. Nu mi se pare normal să nu fim primiţi sau să nu fim invitaţi la zilele unor localităţi, doar pentru faptul că primarii sunt PSD. Sunt câteva excepţii şi, unele dintre ele, o spun sincer, le-a dres, diplomatic, Adrian Ţuţuianu, pe când prezida PSD Dâmboviţa.

Exemplele, din păcate, pot continua. De la preluarea şi forţarea unor oameni care au venit alături de noi, prin presiuni cel puţin neortodoxe şi ilegale, de genul, dacă are un butic, îl vizitează cineva pe urmă. După ce am luat un preşedinte la Valea Mare, vine presiune pe el, de tipul trebuia să vii la mine să îţi dau eu ceva, altfel te termin.

Pentru ce? Pentru că fratele mai mic, ALDE, încearcă să se întărească în teritoriu? Pentru că fratele mai mic, ALDE, atunci când are nevoie de voturile din Parlament, susţine guvernarea? Pentru că fratele mai mic, ALDE, vine cu legi, cu idei foarte bune, pe care, chiar dacă le-au agreat cu greu, apoi se laudă cu ele?

Sper să fie un semnal pentru conducerea PSD Dâmboviţa că, în mine, are un partener, dacă mă respectă. Eu ştiu cât de corect sunt. Şi ce pot să fac şi ceea de nu pot. Nu voi face rău, nu voi denigra, dar voi sancţiona orice derapaj pe care îl face PSD, a declarat Ionel Petre”.

«Mutulică», din cei şapte pitici, nu putea să discute cu «Albă ca Zăpada»

Liderul ALDE Dâmboviţa a mai dezvăluit că a iniţiat o întâlnire cu preşedinta organizaţiei PSD Dâmboviţa – Rovana Plumb, însă a fost primit de Andrei Plumb, după care, la un anumit termen, trebuia să se vadă cu şefa PSD. Din păcate, întrevederea nu a avut loc.

„Se pare că «Mutulică», din cei şapte pitici, nu putea să discute cu «Albă ca Zăpada», trebuia să discute tot unul dintre pitici”.

O altă curiozitate a alegerilor europarlamentare în Dâmboviţa a reprezentat-o numărul mare de voturi pe care le-a obţinut UDMR. Aproape în fiecare localitate din Dâmboviţa, formaţiunea maghiară a primit un anumit număr de voturi, ceea ce a dat de înţeles preşedintelui ALDE că, la mijloc, a fost vorba de o anumită înţelegere între UDMR şi alte formaţiuni politice.

„Este o surpriză pentu mine cum, de 30 de ani încoace, UDMR obţine, în medie, în Dâmboviţa, 200 de voturi, având înregistraţi 153 de cetăţeni, iar acum ajunge la 1.500 de voturi. Cum? Cu ajutorul unor partide mai mari sau mai mici, cărora le-au dat oameni prin secţiile de vot şi, în schimbul prezenţei, pentru remuneraţia primită de la statul român, UDMR a primit un număr de voturi”.

ACTUALITATE

Staţiunea turistică Padina-Peştera din Munţii Bucegi riscă să devină… kitsch! VIDEO

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, atrage atenţia că Staţiunea turistică de interes naţional Padina-Peştera riscă să piardă acest statut, câştigat în luna martie 2018, întrucât, în perioada care s-a scurs de atunci până acum, nu s-au efectuat investiţiile indispensabile: reţea de apă potabilă, sistem de canalizare, drumuri asfaltate, trotuare, parcări, iluminat public, linie de transport în comun, toalete publice etc.

În plus, planul de management al Parcului Natural Bucegi este expirat. De asemenea, nu există un plan urbanistic prin care să se statueze unde se poate construi, ce se poate construi şi cu ce materiale. Asta înseamnă că Staţiunea turistică Padina-Peştera riscă să devină kitsch, spune fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

A mai punctat Adrian Ţuţuianu că nu s-au realizat nici măcar hărţi turistice ale zonei. Pentru toate aceste lipsuri, afirmă senatorul PRO România, sunt vinovate două autorităţi publice: Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Moroeni.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu rata! Spectacole de calitate la „Răvăşitul oilor” de la Runcu, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

În acest week-end, se desfăşoară la Runcu, mai precis pe platoul „Vârf la In” de la marginea satului Brebu, judeţul Dâmboviţa, cea de-a 28-a ediţie a sărbătorii pastorale „Răvăşitul oilor”.

Primăria şi Consiliul Local s-au străduit şi anul acesta să le ofere participanţilor două zile de neuitat, cu spectacole foclorice de bună calitate, concerte de muzică uşoară susţinute de artişti consacraţi, târg de produse tradiţionale, concursuri hipice şi plimbări călare, acestea din urmă fiind organizate de Hipodromul „Potcoava” din comună.

Sâmbătă – 21 septembrie 2019, vor urca pe scenă: Orchestra Populară Chindia, Ileana Pavelescu, Florentina Mâinea, Rodica Voicu, Daniela Ion, Constantin Enceanu, Formaţia Andrei Senti şi soliştii de muzică uşoară Dida Drăgan, Marina Florea, Corina Chiriac, Doina Spătari, Mircea Baniciu. În deschidere, vor putea fi admirate mai multe formaţii de copii şi tineri din judeţ. Seara se va încheia cu foc de artificii.

Duminică – 22 septembrie 2019, vor urca pe scenă: Orchestra Trivale din Piteşti şi interpreţii de muzică populară Nicolae Datcu, Maria Loga, Roberta Crintea, Teodora Pană, Camelia Conovici, Sanda Argint, Ileana Lăceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mâţu Stoian, Ana Maria Crsitea, Gavril Prunoiu, Nicuşor Micsoniu, Anuşca şi fraţii Iulia şi Horaţiu Haiduc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!