Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

ALDE vrea recalibrarea relaţiei cu PSD Dâmboviţa, altfel cere ieşirea de la guvernare!

Publicat

pe

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, a răbufnit, astăzi, la adresa conducerii PSD Dâmboviţa. Liderul ALDE şi-a arătat nemulţumirea, chiar dacă un pic cam târziu, faţă de inexistenţa unei colaborări cu social-democraţii dâmboviţeni, în calitate de parteneri de coaliţie.

Rezultatul obţinut de ALDE Dâmboviţa la alegerile europarlamentare din 26 mai, mult sub aşteptări, l-a determinat pe Ionel Petre să reconsidere alianţa locală cu PSD şi să creadă că pierderea alegerilor s-a datorat nu doar greşelilor de strategie, de acţiune electorală şi valului emoţional care a cuprins ţara, ci şi pseudo-alianţei care a existat la nivel local între PSD şi ALDE.

Ionel Petre a lăsat să se înţeleagă că mulţi membri cu notorietate ai ALDE s-au lăsat cumpăraţi, timoraţi, au mimat implicarea şi nu au promovat propriul partid, nu au fost capabili să aducă un număr decent de voturi. A spus Ionel Petre că sunt comune unde au aleşi care nu au fost capabili să aducă voturi pentru ALDE, ceea ce ridică multe semne de întrebare.

PSD Dâmboviţa are în mine un partener, dacă mă respectă!

„În anumite judeţe, cum este şi cazul Dâmboviţei, nu putem fi parteneri de coaliţie locală pentru că nu avem reprezentanţi în Consiliul Judeţean, dar asta nu înseamnă că suntem «Mutulică» sau «Mucea, fratele miresei», pe care poţi să-l dai afară pe uşă oricând vrei tu, doar că nu este şters la nas sau că nu are suficient toc la pantof, cât să-ţi ajungă ţie la nas.

Din momentul acesta, dacă susţinem o coaliţie de guvernare la nivel central, trebuie susţinută şi la nivel local, altfel… Este imperios necesară o recalibrare a relaţiei cu PSD Dâmboviţa, altfel voi cere public ca noi să ieşim de la guvernare.

Nu mi se pare normal ca, având un primar în judeţ, să ne fie până şi ăla luat. Nu mi se pare normal să susţinem nişte viceprimari în anumite localităţi, să facem acel schimb suport şi, după o perioadă, viceprimarii să ne fie luaţi. Ba mai mult, susţinuţi viceprimari de la PNL. Nu mi se pare normal să fim luaţi în calcul doar atunci când avem nevoie să ajutăm oamenii în localităţi şi, mai mult decât atât, să avem talpă pusă. Nu mi se pare normal ca primarii PSD să ne obstrucţioneze oamenii şi în campanie, şi la alegeri, şi în afara acestora. Nu mi se pare normal să nu fim primiţi sau să nu fim invitaţi la zilele unor localităţi, doar pentru faptul că primarii sunt PSD. Sunt câteva excepţii şi, unele dintre ele, o spun sincer, le-a dres, diplomatic, Adrian Ţuţuianu, pe când prezida PSD Dâmboviţa.

Exemplele, din păcate, pot continua. De la preluarea şi forţarea unor oameni care au venit alături de noi, prin presiuni cel puţin neortodoxe şi ilegale, de genul, dacă are un butic, îl vizitează cineva pe urmă. După ce am luat un preşedinte la Valea Mare, vine presiune pe el, de tipul trebuia să vii la mine să îţi dau eu ceva, altfel te termin.

Pentru ce? Pentru că fratele mai mic, ALDE, încearcă să se întărească în teritoriu? Pentru că fratele mai mic, ALDE, atunci când are nevoie de voturile din Parlament, susţine guvernarea? Pentru că fratele mai mic, ALDE, vine cu legi, cu idei foarte bune, pe care, chiar dacă le-au agreat cu greu, apoi se laudă cu ele?

Sper să fie un semnal pentru conducerea PSD Dâmboviţa că, în mine, are un partener, dacă mă respectă. Eu ştiu cât de corect sunt. Şi ce pot să fac şi ceea de nu pot. Nu voi face rău, nu voi denigra, dar voi sancţiona orice derapaj pe care îl face PSD, a declarat Ionel Petre”.

«Mutulică», din cei şapte pitici, nu putea să discute cu «Albă ca Zăpada»

Liderul ALDE Dâmboviţa a mai dezvăluit că a iniţiat o întâlnire cu preşedinta organizaţiei PSD Dâmboviţa – Rovana Plumb, însă a fost primit de Andrei Plumb, după care, la un anumit termen, trebuia să se vadă cu şefa PSD. Din păcate, întrevederea nu a avut loc.

„Se pare că «Mutulică», din cei şapte pitici, nu putea să discute cu «Albă ca Zăpada», trebuia să discute tot unul dintre pitici”.

O altă curiozitate a alegerilor europarlamentare în Dâmboviţa a reprezentat-o numărul mare de voturi pe care le-a obţinut UDMR. Aproape în fiecare localitate din Dâmboviţa, formaţiunea maghiară a primit un anumit număr de voturi, ceea ce a dat de înţeles preşedintelui ALDE că, la mijloc, a fost vorba de o anumită înţelegere între UDMR şi alte formaţiuni politice.

„Este o surpriză pentu mine cum, de 30 de ani încoace, UDMR obţine, în medie, în Dâmboviţa, 200 de voturi, având înregistraţi 153 de cetăţeni, iar acum ajunge la 1.500 de voturi. Cum? Cu ajutorul unor partide mai mari sau mai mici, cărora le-au dat oameni prin secţiile de vot şi, în schimbul prezenţei, pentru remuneraţia primită de la statul român, UDMR a primit un număr de voturi”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!

Publicat

pe

Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei Voinești, județul Dâmbovița, înainte de a intra în administrație, a lucrat în sistemul sanitar. Așadar, cunoaște foarte bine acest domeniu de activitate, provocările la care a fost supus, lupta cu subfinanțarea, cu neimplicarea factorului politic în dezvoltarea instituțiilor medicale. Știe care sunt ofurile pacientului, dar și pe cele ale personalului sanitar.

Gabriel Dănuț Sandu vede ce fac actualii guvernanți cu spitalele în această perioadă de pandemie, cum transformă elementele etalon ale sistemului sanitar românesc (vezi cazul Spitalului Foișor din București) în unități suport COVID, iar pacienții sunt scoși afară din saloane, trimiși acasă cu perfuziiile în mână. Și tot acest spectacol macabru supravegheat, militărește, de jandarmi!

„Mă uit la televizor și nu pot să cred ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar! Nu vorbesc ca om politic, dar nimeni nu spune adevărul sau nu se dorește?

Lipsa cadrelor medicale și blocarea posturilor vacante! Cu același personal am aglomerat spitalele mari cu tir-uri containere și alte improvizații, fără sursă de căldură, legate la o rețea electrică distrusă fizic și moral!

De ce am închis Sanatoriul Moroeni, unitate cu peste 400 paturi, cândva cu dotările necesare, reabilitat în ultimii ani cu miliarde multe? Astăzi funcționează cu 30 paturi. De ce? Fiindcă am avut nevoie de personal în altă parte? De ce, de un an, am închis Secția de la Spitalul Voinești? De ce? Fiindcă am vrut detașarea personalului. Secția avea 25 paturi și toate dotările necesare, aceasta fiind reabilitată în urmă cu 3 ani. Și câte or mai fi în țară în aceeași situație! De ce containere și tir-uri? Fiindcă acolo se cheltuiesc foarte mulți bani?

Să ne ferească bunul Dumnezeu de clacarea cadrelor medicale sau de o grevă in corpore! Atunci ce vom face? Ne vom preda la voia sorții. În numele lui Dumnezeu, faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!”, a scris primarul de la Voinești, pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT