Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

ALDE vrea recalibrarea relaţiei cu PSD Dâmboviţa, altfel cere ieşirea de la guvernare!

Publicat

pe

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, a răbufnit, astăzi, la adresa conducerii PSD Dâmboviţa. Liderul ALDE şi-a arătat nemulţumirea, chiar dacă un pic cam târziu, faţă de inexistenţa unei colaborări cu social-democraţii dâmboviţeni, în calitate de parteneri de coaliţie.

Rezultatul obţinut de ALDE Dâmboviţa la alegerile europarlamentare din 26 mai, mult sub aşteptări, l-a determinat pe Ionel Petre să reconsidere alianţa locală cu PSD şi să creadă că pierderea alegerilor s-a datorat nu doar greşelilor de strategie, de acţiune electorală şi valului emoţional care a cuprins ţara, ci şi pseudo-alianţei care a existat la nivel local între PSD şi ALDE.

Ionel Petre a lăsat să se înţeleagă că mulţi membri cu notorietate ai ALDE s-au lăsat cumpăraţi, timoraţi, au mimat implicarea şi nu au promovat propriul partid, nu au fost capabili să aducă un număr decent de voturi. A spus Ionel Petre că sunt comune unde au aleşi care nu au fost capabili să aducă voturi pentru ALDE, ceea ce ridică multe semne de întrebare.

PSD Dâmboviţa are în mine un partener, dacă mă respectă!

„În anumite judeţe, cum este şi cazul Dâmboviţei, nu putem fi parteneri de coaliţie locală pentru că nu avem reprezentanţi în Consiliul Judeţean, dar asta nu înseamnă că suntem «Mutulică» sau «Mucea, fratele miresei», pe care poţi să-l dai afară pe uşă oricând vrei tu, doar că nu este şters la nas sau că nu are suficient toc la pantof, cât să-ţi ajungă ţie la nas.

Din momentul acesta, dacă susţinem o coaliţie de guvernare la nivel central, trebuie susţinută şi la nivel local, altfel… Este imperios necesară o recalibrare a relaţiei cu PSD Dâmboviţa, altfel voi cere public ca noi să ieşim de la guvernare.

Nu mi se pare normal ca, având un primar în judeţ, să ne fie până şi ăla luat. Nu mi se pare normal să susţinem nişte viceprimari în anumite localităţi, să facem acel schimb suport şi, după o perioadă, viceprimarii să ne fie luaţi. Ba mai mult, susţinuţi viceprimari de la PNL. Nu mi se pare normal să fim luaţi în calcul doar atunci când avem nevoie să ajutăm oamenii în localităţi şi, mai mult decât atât, să avem talpă pusă. Nu mi se pare normal ca primarii PSD să ne obstrucţioneze oamenii şi în campanie, şi la alegeri, şi în afara acestora. Nu mi se pare normal să nu fim primiţi sau să nu fim invitaţi la zilele unor localităţi, doar pentru faptul că primarii sunt PSD. Sunt câteva excepţii şi, unele dintre ele, o spun sincer, le-a dres, diplomatic, Adrian Ţuţuianu, pe când prezida PSD Dâmboviţa.

Exemplele, din păcate, pot continua. De la preluarea şi forţarea unor oameni care au venit alături de noi, prin presiuni cel puţin neortodoxe şi ilegale, de genul, dacă are un butic, îl vizitează cineva pe urmă. După ce am luat un preşedinte la Valea Mare, vine presiune pe el, de tipul trebuia să vii la mine să îţi dau eu ceva, altfel te termin.

Pentru ce? Pentru că fratele mai mic, ALDE, încearcă să se întărească în teritoriu? Pentru că fratele mai mic, ALDE, atunci când are nevoie de voturile din Parlament, susţine guvernarea? Pentru că fratele mai mic, ALDE, vine cu legi, cu idei foarte bune, pe care, chiar dacă le-au agreat cu greu, apoi se laudă cu ele?

Sper să fie un semnal pentru conducerea PSD Dâmboviţa că, în mine, are un partener, dacă mă respectă. Eu ştiu cât de corect sunt. Şi ce pot să fac şi ceea de nu pot. Nu voi face rău, nu voi denigra, dar voi sancţiona orice derapaj pe care îl face PSD, a declarat Ionel Petre”.

«Mutulică», din cei şapte pitici, nu putea să discute cu «Albă ca Zăpada»

Liderul ALDE Dâmboviţa a mai dezvăluit că a iniţiat o întâlnire cu preşedinta organizaţiei PSD Dâmboviţa – Rovana Plumb, însă a fost primit de Andrei Plumb, după care, la un anumit termen, trebuia să se vadă cu şefa PSD. Din păcate, întrevederea nu a avut loc.

„Se pare că «Mutulică», din cei şapte pitici, nu putea să discute cu «Albă ca Zăpada», trebuia să discute tot unul dintre pitici”.

O altă curiozitate a alegerilor europarlamentare în Dâmboviţa a reprezentat-o numărul mare de voturi pe care le-a obţinut UDMR. Aproape în fiecare localitate din Dâmboviţa, formaţiunea maghiară a primit un anumit număr de voturi, ceea ce a dat de înţeles preşedintelui ALDE că, la mijloc, a fost vorba de o anumită înţelegere între UDMR şi alte formaţiuni politice.

„Este o surpriză pentu mine cum, de 30 de ani încoace, UDMR obţine, în medie, în Dâmboviţa, 200 de voturi, având înregistraţi 153 de cetăţeni, iar acum ajunge la 1.500 de voturi. Cum? Cu ajutorul unor partide mai mari sau mai mici, cărora le-au dat oameni prin secţiile de vot şi, în schimbul prezenţei, pentru remuneraţia primită de la statul român, UDMR a primit un număr de voturi”.

ALEGERI

Aurelian Cotinescu a fost desemnat oficial candidatul PNL la Primăria Târgoviște

Publicat

pe

S-a decis. Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște, a fost desemnat drept candidat al liberalilor pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște la alegerile care se vor desfășura peste câteva luni.

Din câte am aflat, a fost realizată inclusiv echipa de consilieri ai PNL, dar, deocamdată, nu au fost făcute cunoscute numele celor care se vor afla pe listă.

Aurelian Cotinescu ne-a declarat că a primit cu emoție această nominalizare și că va face tot ceea ce îi va sta în putință pentru a-i convinge pe târgovișteni că el reprezintă cea mai bună soluție pentru binele întregii comunități.

Cotinescu ne-a mai spus că va duce o campanie electorală onorabilă, bazată pe idei, soluții, proiecte și că nu este adeptul atacurilor la persoană. În opinia sa, campania electorală trebuie să reprezinte o tribună a bunei cuviințe, a programelor, a respectului față de ceilalți candidați și, nu în ultimul rând, al respectului față de cetățeni, care trebuie să decidă, până la urmă, cine este cel mai bun.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bătaie între doi muncitori de pe șantierul mall-ului de la Târgoviște

Publicat

pe

Doi muncitori care lucrau pe șantierul mall-ului din Târgoviște au ajuns, de la o ceartă banală, la lovituri și alte violențe, care i-au condus pe unul la spital într-o stare deosebit de gravă, iar pe celalalt în fața organelor de anchetă.

Agresorul, supărat pe coleg, i-a aplicat în cap o lovitură cu un îndreptar din metal. Leziunea produsă fiind destul de gravă a impus transportarea de urgență a victimei la un spital de specialitate. Muncitorul violent este prezentat astăzi la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit surselor noastre, victima nu avea contract de muncă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT