Connect with us

POLITIC

Carmen Holban, deputat: Noua conducere PSD va acţiona pentru ca greşelile să nu se mai repete

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban crede că deciziile luate la congresul PSD desfăşurat sâmbătă, 29 iunie, la Bucureşti vor aduce echilibru şi stabilitate, vor întări principiile democratice în partid. Preşedintele PSD nu mai este ales, aşa cum s-a procedat pe vremea lui Liviu Dragnea, în urma unui scrutin desfăşurat în toate organizaţiile PSD din ţară, ci de congres.

„Noua conducere aleasă va readuce partidul în prim-planul preferinţelor politice ale românilor. Congresul PSD va reda liniştea absolut necesară tuturor celor implicaţi în structurile decizionale, atât la nivel guvernamental, cât şi judeţean şi local. Este foarte bine că s-a organizat rapid acest congres după o perioadă dificilă, iar noua conducere, în frunte cu doamna premier Viorica Dăncilă, are acum legitimitatea unui vot corect, liber exprimat, în regim de competiţie liberă.

Felicit conducerea aleasă sâmbătă, cu convingerea certă că PSD va câştiga bătăliile electorale care ne aşteaptă. Partidul Social Democrat a dovedit că rămâne principala formaţiune politică din România, îndeosebi prin modul în care ne-am prezentat în faţa româniilor la acest congres. Este o premieră absolută în ultimii ani ca un partid de anvergură să aibă mai mulţi candidaţi, atât la funcţia de preşedinte cât şi la celelalte funcţii de conducere.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a devenit prima femeie preşedinte al PSD, fapt ce constituie o altă premieră pentru toţi membri şi simpatrizanţii partidului.

Mesajul principal care s-a desprins după reuniunea PSD de sâmbătă este de unitate, de responsabilitate şi încredere. Cu certitudine, toţi ne dorim să fim mai uniţi decât până acum, pentru că doar uniţi vom putea fi puternici şi vom putea câştiga alegerile ce vor urma.

Sunt convinsă că noua conducere PSD a învăţat cu luciditate lecţia disfuncţionalităţilor din ultima perioadă şi va acţiona în consecinţă, pentru ca greşelile să nu se mai repete”, a declarat deputata PSD Carmen Holban.

Ca congresul PSD de sâmbătă,  deputata Carmen Holban a făcut parte din comisia de numărare a voturilor.

POLITIC

Senatorul Corlățean a solicitat noului ministru de Externe să se implice personal în cazul familiei Furdui din Germania

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, a condus, în calitate de președinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, audierile ministrului desemnat al Externelor – Bogdan Aurescu. Parlamentarul a dovedit încă o dată că este ancorat în realitate, în problematica cu care se confruntă țara, dar nu uită și nu trece pe un plan secund anumite lucruri nerezolvate care vin din istorie.

„Am introdus ca obiectiv important reluarea demersurilor României legate de Tezaurul țării noastre de la Moscova. Retrocedarea sa națiunii române este un obiectiv legitim, de prim rang.

Am cerut ministrului Aurescu ca Guvernul și MAE să acționeze pentru a relansa negocierile cu autoritățile de la Budapesta legate de Patrimoniul Gojdu. Este un alt obiectiv legitim al statului român”, a precizat Titus Corlățean.

De asemenea, senatorul PSD de Dâmbovița a lansat propunerea, care a fost îmbrățișată, privind „crearea, în premieră, a unei structuri integrate interinstituționale (relații consulare, Drepturile omului, tratate internaționale, dreptul familiei și jurisprudența instantelor românești în aceasta materie, autoritatea națională pentru protecția copilului ș.a.), în coordonarea MAE, care să intervină și să gestioneze situațiile grave, care, din păcate, s-au înmulțit în ultimii ani, de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români, care locuiesc în alte țări.

Am cerut ca această structură să fie operaționalizată urgent, pentru a oferi decidenților politici propuneri de acțiune și soluții, pentru a susține reunificarea acestor familii. Situații dramatice de genul celei cunoscute anterior privind familia Bodnariu din Norvegia s-au multiplicat îngrijorător în ultimii ani”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean i-a solicitat ministrului Aurescu să se implice personal pentru rezolvarea cazului soților Furdui din Germania, cărora autoritățile din Jungendamt, de lângă Hanovra, le-a preluat cu forța și abuziv cei 7 copii.

Citește în continuare

POLITIC

Cinematografia românească este într-o situație dezastruoasă și are nevoie de sprijin

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, atrage atenția asupra situației dezastruoase în care se află cinematografia românească. De foarte mulți ani, spune demnitarul, nu a mai existat din partea guvernanților interes și implicare pentru acest domeniu cultural.

Creatorii care slujesc cea de-a șaptea artă sunt renumiți în Europa și în întreaga lume pentru producțiile lor artistice. Obțin premii la marile festivaluri de film, dar în țară nu se simte deloc sprijinul pentru ei.

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, vorbește despre ce măsuri iau alții pentru revigorarea cinematografiei, a celor care creează în acest domeniu.

„În urmă cu puțin timp, în Franța era promulgată o lege menită să reglementeze vânzarea producțiilor cinematografice, în special a celor finanțate preponderent de la bugetul de stat. O lege care, dincolo de mecanismul de control pe care îl impune vânzărilor din industria cinematografică, „trădează” și o implicare activă a Ministerului Culturii francez în activitatea subdomeniilor din sectorul cultural”, a scris Ionuț Vulpescu.

Din păcate, spune social-democratul, din agenda responsabililor Culturii din România lipsește aproape ostentativ o astfel de preocupare.

„Așa-zisa implicare ministerială de la noi se face prin sustragere – din fața responsabilității și a finanțării sectorului cultural. Se închid cinematografe din țară, sub pretextul nerentabilității (vezi cazul Cinematografului Arta din Târgu Mureș), se subfinanțează festivaluri importante de film, precum TIFF și Astra de la Sibiu, și se falimentează încet, dar sigur, RADEF România Film”, a mai precizat fostul ministru al Culturii.

În Cabinetul Nicolae Ciucă, învestit ieri – 25 noiembrie 2021, Ministerul Culturii a revenit PSD. Social-democrații au venit în programul de guvernare cu o schemă de ajutor de stat în valoare de 250 de milioane de euro și stimularea investițiilor străine în cinematografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT