Connect with us

Dâmboviţa

Sandu Oprea şi Titus Corlăţean, semnal pentru alegeri democratice în PSD Dâmboviţa!

Publicat

pe

De la înlăturarea lui Adrian Ţuţuianu din fruntea organizaţiei, hotărâtă de Liviu Dragnea şi o parte a apropiaţilor săi, care, la congresul de sâmbătă, au fost huiduiţi sau nu au mai urcat pe scenă pentru a povesti despre a cui ţară mai este România, PSD Dâmboviţa a dovedit că este un cal de curse puternic şi imprevizibil. Dacă, la început, pe fondul impus de curent, de oportunităţi şi necesităţi ale momentului, s-a lăsat încălecat repede, acum a început să dea viguros semne că nu mai acceptă în şa chiar toţi neaveniţii, pe toţi indivizii care vor să-l călărească din postura de salvatori, de campioni ai încrederii absolute. Bidiviul, unul dintre cei mai forţoşi şi nărăvaşi din ţară, dă semne că, gata, joaca de-a democraţia s-a încheiat şi că trebuie să intre şi să alerge pe o pistă statutară, în conformitate cu toate principiile, până acum încălcate cu dezinvoltură.

Unii membri de rând ai organizaţiei, dar şi unii lideri, demnitari locali şi judeţeni, plus parlamentari, au înţeles că trebuie să vină Rovana Plumb la conducere, mandatată expres de Liviu Dragnea şi sprijinită de Codrin Ştefănescu, amândoi acum pe linii moarte în partid, dar oamenii nu au înţeles de ce a apărut şi Andrei Plumb şi o sumedenie de alţi tovarăşi, foşti liberali sau UNPR-işti, tot soiul de consilieri care numai social-democraţi nu au fost în carierele şi activităţile lor.

Evident, actualul vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, Andrei Plumb, a explicat că vrea să facă treabă, că luptă pentru organizaţie, pentru prezent şi viitor, pentru judeţul Dâmboviţa, dar nu a fost suficient sau totul promovat doar la nivel de declaraţie şi poziţie publică, fiindcă, din interior, tot au curs semnalele de nemulţumire.

Demisia din funcţia de vicepreşedinte, implicit din BPJ, în luna decembrie, a lui Gabriel Dănuţ Sandu, primarul de la Voineşti, ieşirile pe reţelele de socializare ale primarului de la Pucioasa, Constantin Ana, demisia din funcţia de preşedinte executiv a deputatului Corneliu Ştefan şi expunerea sa de motive, pertinentă şi curajoasă, anumite luări de poziţie destul de echilibrate ale preşedintelui Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea au dat semnalul că undeva nu funcţionează o rotiţă, că ceva este defect în angrenajul politic coordonat de Rovana Plumb.

După congresul de sâmbătă, care a reinstalat, cel puţin de imagine, democraţia în partid, mai mulţi candidaţi, prin vot secret, luări de poziţie fără a mai fi condamnat şi executat pentru delict de opinie, nărăvaşul PSD Dâmboviţa vrea şi el intrarea în acest joc democratic, reaşezat pe picioare de Viorica Dăncilă. Chiar dacă, şi la acest congres, au emanat în afară urme uşoare de aranjament, pornind de la retragerea din competiţie înainte de congres a lui Eugen Teodorovici şi revenirea sa, chiar în timpul marii adunării social-democrate. Aceasta era echipa dorită de Viorica Dăncilă, Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici. Dar, a fost democraţie. Câţi dintre greii partidului, să nu îi numim rinoceri, s-ar fi aşteptat ca Liviu Pleşoianu să ia peste 700 de voturi? Un semn concis că membrii PSD nu mai acceptă statutul de marionetă, de ghiocei în partid. La fel şi la Dâmboviţa…

Astăzi, la conferinţa de presă ţinută la sediul organizaţiei, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi senatorul Titus Corlăţean au dat de înţeles că flacăra competiţiei de la Bucureşti, sau măcar o pâlpâire din ceea ce s-a întâmplat la congres, trebuie să ajungă şi în Dâmboviţa.

Vicepreşedintele Alexandru Oprea, care a fost desemnat de BPJ să se ocupe şi de comunicarea publică şi relaţia cu media, a reiterat ceea ce au cerut numeroşi colegi din organizaţie, dar nimeni nu i-a auzit până acum sau cererea le-a fost înăbuşită: necesitatea organizării unei conferinţe judeţene extraordinare de alegeri la nivelul PSD Dâmboviţa, care să statuteze un for de conducere validat prin vot secret.

„Indiferent că ne place sau nu, ne ducem la «cartea cărţilor», care se cheamă Statut PSD, şi o să constatăm că, în februarie, expiră mandatul tuturor birourilor organizaţiilor locale alese în septembrie 2015. Statutul spune clar că acele conferinţe extraordinare validează o conducere până la expirarea mandatului de 4 ani. Că ne place sau nu, aceste alegeri vor avea loc”, a precizat vicepreşedintele PSD Dâmboviţa.

A mai spus Alexandru Oprea că filiala are nevoie de organizare, de oameni care să nu se raporteze doar la funcţii, ci la activitatea de zi cu zi, în favoarea celor care i-au mandatat să ocupe vremelnic un post. Mai este nevoie, a subliniat preşedintele CJ Dâmboviţa, de un lidership eficient. Oprea nu crede în răzbunări politice, ca oamenii să fie daţi afară din partid pentru că şi-au exprimat anumite poziţii în spaţiul public. Cu referire la primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, care, pentru punctele sale de vedere critice la adresa conducerii PSD Dâmboviţa, ar fi fost ameninţat, la ultimul BPJ, că o să fie exclus din partid.

„Nu cred că suntem în măsură ca, acum, să eliminăm membri de partid. Cred că avem nevoie de fiecare dintre colegii noştri”.

În schimb, Oprea consieră că părerile şi opinile trebuie exprimate în interiorul partidului şi abia apoi să existe puncte de vedere expuse în spaţiul public.

„Trebuie, în primul rând, să respectăm statutul partidului. A elimina pe cineva, în condiţiile actuale, este foarte greu. Dar, trebuie să respectăm o anumită disciplină de partid”.

Alexandru Oprea şi-a arătat în mod obiectiv nemulţuirea şi faţă de lista cu delegaţii la congres, susţinând că au fost produse nişte înlocuiri după criterii pe care nici cei din aparatul tehnic nu au ştiut să le explice.

„Fac parte dintre aceia care am susţinut şi susţin cu tărie ca toate organizaţiile comunale, orăşeneşti şi municipale să fie reprezentate la aceste foruri de dezbatere şi de decizie, că trebuie alcătuită o listă astfel încât fiecare organizaţie locală, la un moment dat, să figureze cu delegaţi la un eveniment de genul unui congres. Şi eu am avut două organizaţii din zona pe care o coordonez care nu au avut reprezentanţi la congres, ceea ce nu mi se pare normal”.

Despre cine a fost vinovat pentru modificăriile operate nu s-a mai consumat nimeni să afle cu subiect şi predicat, nici nu s-a pus batista pe ţambal, dar a rămas problema, aşa, în eter, agăţată, ca să înţeleagă fiecare ce vrea, după cum prinde informaţia şi după cum o decodifică.

Titus Corlăţean, senator PSD de Dâmboviţa, despre care am auzit că, la ultimele întâlniri din cadrul organizaţiei, a avut poziţii ferme şi nu a pedalat pe aceeaşi lungime de undă cu conducerea şi grupul de susţinători din preajma Rovanei Plumb, ceea ce, spun unii, ar fi creat supărări.

Astăzi, întrebat ce părere are despre demisia din funcţia de preşedinte executiv a tânărului deputat Corneliu Ştefan, senatorul Corlăţean şi-a arătat mâhnirea şi a spus că acesta a făcut o greşeală. A recunoscut că există în organizaţie motive de nemulţumire, ba că şi el a avut intervenţii, şi în BPJ, şi în CEX, şi a spus cum vede lucrurile, unde ar trebui acţionat pentru eficientizare, pentru o mai mare contribuţie politică a celor care stau la masa decizională. După părerea lui Corlăţean, demisia limitează capacitatea de contribuiţie în formulele politice statutare, dacă doreşti să îndrepţi ceva, dacă vrei ca lucrurile să meargă mai bine.

Titus Corlăţean este de acord cu organizarea unei conferinţe judeţene de alegeri şi sprijină acest demers.

„Eu sper să avem alegeri democratice, aşa cum s-a întâmplat la nivel naţional. Am avut o competiţie foarte interesantă, cu candidaţi care s-au exprimat liber, care au întrunit mai mult sau mai puţin sprijin, dar a fost o formulă recâştigată de democraţie internă, pe care eu o salut. Democraţia internă se bazează pe competiţie şi pe opţiunea liber exprimată” a declarat Titus Corlăţean.

Senatorul PSD de Dâmboviţa a găsit o mulţime de deficienţe care, puse la un loc, pe lângă valul de antipatie care a măturat PSD-ul în întraga ţară, au contribuit la rezultate cu mult sub aşteptări.

„Este o situaţie care nu este foarte facilă, pentru că PSD Dâmboviţa este obişnuit să fie organizaţia cu rezultatele cele mai bune, câştigătoare, cu rezultate foarte consistente. Valul ăsta care s-a creat la nivel naţional ne-a atins şi pe noi. Avem şi noi deficienţele noastre în materie de implicare în politică a tuturor celor responsabili la masă. Nu am văzut o implicare omogenă şi egală din partea tuturora. Sunt chestiuni de organizare care trebuie ameliorate în mod evident. Avem de ameliorat calitatea structurilor, implicarea politică şi organizarea. Deci, eu văd astfel de lucruri rezolvate în cadrul conferinţei judeţene extraordinare pentru un nou birou judeţean. Nu este ceva anormal şi neobişnuit”.

A mai aminitit Titus Corlăţean despre punctul 5, din cele 10 principii adoptate la congresul PSD de sâmbătă, care spune că „intoleranţa descalifică actul politic”.

„Cred că trebuie să învăţăm că fiecare are dreptul la opinie, este bine să avem libertatea de expresie, libertatea de alegere şi lucrurile astea se reglează statutar, democratic, în conferinţele democratic realizate, cu alegeri, cu competiţie şi viziune”, a mai spus Corlăţean.

Este clar, cei doi lideri PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea şi Titus Corlăţean, după acelaşi punct de vedere exprimat de deputatul Corneliu Ştefan, odată cu demisia sa din funcţia de preşedinte executiv, au dat semnalul pregătirii filialei pentru Conferinţa judeţeană de alegeri. Numai astfel, democratic, presiunea acumulată în interiorul filialei poate fi eliminată. Conferinţa trebuie să fie organizată cât mai curând.

La final, întâmplător sau nu, după un calcul bine stabilit sau nu, pus de acord cu sfătuitorii, a sosit şi Andrei Plumb, proaspăt vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, cel care este bănuit de foarte mulţi social-democraţi dâmboviţeni că face jocurile în organizaţie. S-a îndreptat spre pupitru în momentul în care Titus Corlăţean se pregătea să plece. Şi-au aruncat nişte priviri nu tocmai prietenoase.

Andrei Plumb, nici nu era de aşteptat altfel, nu este adeptul organizării unei conferinţe judeţene de alegeri, cel puţin nu în viitorul apropiat, probabil din teama de a nu fi pierdute frâiele bidiviului nărăvaş din mâini, şi aşa greu de strunit, mai ales acum, după congres, când s-a dat startul, din nou, la democraţie în partid…

„Au fost multe dezbateri pe acest subiect. Am început şi eu să învăţ statutul partidului pentru că funcţia pe care am primit-o în cadrul BPJ mă obligă şi mă responsabilizează să încep să cunosc statutul pe de rost. Avem o conducere judeţeană aleasă statutar, nu există dubii din punctul acesta de vedere. După cum bine ştiţi, preşedintele nostru de organizaţie judeţeană a pus mandatul pe masă la Comitetul Executiv Judeţean din 17 iunie şi a fost revalidat fără nici un fel de dubiu.

Din discuţiile pe care le-am purtat cu marea majoritate a colegilor noştri, preşedinţi de organizaţii locale, primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi o mare parte din membri CEX judeţean, este bine venită o conferinţă judeţeană extraordinară de alegeri, dar tot acest calendar, după ce colegii noştri, fie că vorbim de secretariatul executiv, că vorbim de preşedinte sau vorbim de ceilalţi membri din Biroul Permanent Judeţean, vor fi supuse dezbaterii într-un Comitet Executiv Judeţean, desigur, dacă considerăm că este cazul”.

Discursul lui Andrei Plumb a fost unul bine calculat, netăios, necritic, de mulţumire, de îndeplinire a dezideratului propus, de ascundere ingenioasă a problemelor tăioase din interior. Adică, după cum a punctat, dacă în 2014, PSD Dâmboviţa era pe locul 5 la nivel naţional, acum, în 2019, după alegerile europarlamentare, este pe acelaşi loc. Deci, echipa sa a performat! Din punctul său de vedere, totul este bine mersi, rezultatele sunt bune, nu sunt necazuri, nu sunt răzvrătiri, ci doar mici animozităţi care pot fi îndreptate.

Când nu recunoşti problemele, disputele interne şi încerci să le acoperi sub flori şi cuvinte pompoase, sub o mască a bunelor intenţii, fără să cauţi soluţii de revenire la normalitate, evident, prăpastia se adânceşte şi mai mult…

Dâmboviţa

Accident la ieșirea din Târgoviște spre Ulmi și altul în comuna IL Caragiale

Publicat

pe

Accident de circulație, în această seară, în zona benzinăriei Moll de la ieșire din Târgoviște spre Ulmi. Două autoturisme au intrat în coliziune, iar o persoană a fost rănită. Pompierii au acționat la fața locului cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

O oră și jumătate mai târziu, echipajele ISU au fost solicitate să intervină la un eveniment rutier petrecut pe DN72A, în comuna IL Caragiale. Au fost implicate un autotren și un autoturism. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor unei persoane cu atac de panică. Ulterior, aceasta a refuzat transportul la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Târgoviște din 18 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

Primarul municipiului Târgoviște a convocat pentru marți, 18 ianuarie 2022, la ora 08:45, o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, cu următoarea ordine de zi:

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT