Conectați-vă cu noi

OPINII

Se caută preşedinte…

Publicat

pe

Dacă Eugen Teodorovici va fi candidatul social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale, este clar că mai marii acestui partid nu şi-au propus să câştige, ci vor să aibă pe afişul de campanie o figură plăcută, ceva mai artistic. Şi cine ar fi putut da mai bine în poză decât Teodorovici şi frezura sa bălaie inconfundabilă?

Dacă vorbim de efect politic, suntem aproape de zero. Să vii cu ministrul de Finanţe candidat pentru funcţia supremă în stat, este ca şi cum ţi-ai dori ca un măcelar să fie ales şef de turmă de vite. Rare au fost cazurile când perceptorul a devenit primar!

Faţa, expresivitatea, puţin discursul (am văzut că, luat mai tare, domnul ministru începe să se bâlbâie, iese din ritmul coerenţei) l-ar ajuta, dar funcţia pe care o deţine, de conducător al celor care ne dijmuiesc, cu taxe, impozite, deficit, împrumuturi, fiscalitate etc., este antiproductivă într-un astfel de demers electoral. Carne de tun pentru ceilalţi competitori. Materie primă.

Am văzut, ţine la Teodorovici preşedinta Viorica Dăncilă, organizaţiile PSD din ţară îl agrează, dar nu arată mare iubire, însă postura de locomotivă sub presiune nu prea îl prinde pe Orlando.

Se vrea realizarea unui sondaj, după modelul brevetat de social-democraţi când vine vorba de a desemna pe cineva într-o candidatură, dar nici aceste experienţe sociologice nu spun întotdeauna adevărul şi, de multe ori, sunt lucrate după cum vine comanda. Vrei să scoţi din cursă pe cineva, îl plesneşti cu sondajul!

Cea mai bună soluţie, care ar duce candidatul stângii în turul doi, să nu avem acolo surpriză cu doi de pe partea dreaptă, ar fi propunerea de compromis teribil a lui Ponta, cu un candidat comun din partea PSD-ALDE şi PRO România. Singura şansă tristă…

Şi aici intervin unele probleme de imagine, chestii care ar putea fi speculate de contracandidaţi, de partidele opozante. Să vezi acum pe Victor Ponta că ar dori să se lipească de PSD pentru prezidenţiale, că şi-a mai înmuiat discursul în ceea ce priveşte critica la adresa liderilor social-democraţi, naşte ceva întrebări. Simpatizanţii PRO România, electoratul format, cei care încă mai stau pe gânduri, se pot întreba, pe bună dreptate, unde vrea Ponta să ajungă până la urmă? Ecuaţie cu două necunoscute…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Voiculescu, doar vârful aisbergului!

Publicat

pe

Voiculescu a fost demis. Și ce dacă? Nu a devenit istorie pentru că, scanându-i caracterul, personalitatea, nu se va lăsa cu una cu două scos din prim-planul politicii. Va mai vomita câte ceva cu cârlig la presă, replici modelatoare de titluri de senzație.

A avut curaj Cîțu. Dar nu prea mult. Inițiativa de demitere a primit ok de la impegatul de mișcare al PNL și, de ce nu, al Guvernării, aflat la Cotroceni. Să știți, Voiculescu nu este singurul de teapa sa, mai sunt vreo doi miniștri, cel puțin, de acest tip, la Economie și Transporturi. Urmăriți-i atent! Au același stil de abordare, de lucru. Strică ceea ce este construit și aproape definitivat, invocând procesul de reînnoire. Adică, vor să bage bani în ceva ce nu știm dacă se va materializa vreodată. E vremea lor! Vezi cazul DN 71, Bâldana-Târgoviste-Sinaia, proiect realizat, frământat și sprijinit cam de toate națiile de politicieni, în special de cei de la PSD, dar chiar și liberalii în campania electorală au folosit DN 71 în bătălia pentru adunat voturi. Spuneau Orban și Guran că îl vor face ei. De unde! A căzut. Le-a luat maul Drulă de la USR PLUS, care a înmormântat proiectul, ba i-a făcut și pomană. Din cauza asta, nici Virgil Guran nu mai înghite așa ușor USR PLUS. Nu că i-ar fi simpatizat vreodată…

La Economie, Claudiu Năsui, în același ritm marca Voiculescu, le-a dat cu flit liberalilor, boicotând reanimarea Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște. Și despre preluarea de către stat a acestei unități economice recitau liberalii ode în campania electorală. I -a pus jos Năsui. Nu au mai ieșit săracii PNL-iști din Dâmbovița de luni de zile într-o conferință de presă. Ce să spună, că i-a sabotat USR PLUS?

În concluzie, Guvernul este plin de tipi rău intenționați care dărâmă ce a construit PSD cu ani în urmă și trec cu tancul peste ceea ce vor să facă liberalii. Ați văzut, Drulă, l-a jignit impardonabil pe premierul Cîțu. O fi cum o fi el, săracul, dar nu îl faci zombi! Până la urmă, ești membru al Cabinetului său. Așa că demiterea lui Voiculescu nu rezolvă problema. Este nevoie ca tot acest Guvern liberalo- neomarxist să plece!

Citește în continuare

OPINII

Se dărâmă șandramaua

Publicat

pe

Am spus, cu câteva luni în urmă, că această coaliție de tip „anus contra naturii” nu va rezista până în toamnă. Semnele deschiolării acestei alianțe dintre PNL, USR PLUS și UDMR au început să apară. Faptul că încercă să mai reziste la putere, deși în casa lor este mereu tărăboi, nu le face deloc bine la imagine. I-a spart. Nu mai crede nici ăla, Spătaru, în ei.

În primul rând, liberalii au ajuns precum bărbatul căruia i s-a urcat în cap nevasta USR și soacra PLUS. Nașul, Klaus Iohannis, care a avut ambiția de a aduce această familie nefastă la putere dintr-un moft, din cauza urii pe care o manifestă față de PSD, tace. Ce să zică? Așteaptă să-i curgă mandatul! Oricum, a făcut-o lată cu astfel de fini care nu sunt în stare să conducă o comună, darămite o țară.

Gafele se țin lanț. Pandemia asta îi ajută din plin să-și etaleze mediocritatea, nivelul de pregătire și forța de reacție în situații speciale. Sunt mai preocupați actualii conducători de împărțit funcții, caută tot ce se mai poate hali prin instituții. Știți care este necazul lor cel mare? Nu prea au oameni! Așa de umplutură sunt o grămadă. Din ăștia au trimis și în Parlament și în Guvern. Și, după cum s-a văzut, au blocat proiecte, au anihilat programe, au făcut bugetul harcea-parcea. Acum, nu știu cum o să o scoată la capăt. Virusul nepriceperii i-a pălit rău. Și, serios, nici nu s-a inventat vaccin pentru incompetență.

Așa că, după cum stau lucrurile, nu este exclus ca PSD să fie obligat să preia cârma corăbiei aflate în derivă. Poate că ei nu vor, au alte calcule, dar o impune situația. O să le ceară țara acest lucru. Nu se mai poate guverna la cacialma! Până la urmă, social-democrații au câștigat alegerile. Ce a fost după… Un ghiveci politic pregătit de Iohannis care, acum, s-a acrit. Liberalii și reziștii de la USR PLUS nu pot fi pe aceeași unda. Încearcă ei, dar nu se poate. Și ce vină avem noi să îi suportăm?

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT