Connect with us

ACTUALITATE

Angajarea asistenţilor sociali nu trebuie condiţionată de înscrierea în Colegiu!

Publicat

pe

Deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, atrage atenţia că angajarea pe un post de asistent social nu poate fi condiţionată de înscrierea în Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali. Prin urmare, cei care găsesc un anunţ pentru angajare în care se cere asta, sunt sfătuiţi să facă plângere la Ministerul Muncii sau să apeleze la ASproAS, organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2013 de către asistenţii sociali din România cu scopul promovării profesiei.

De altfel, în toamnă vor fi reluate dezbaterile în Senatul României, în sensul modificării articolului 8 din Legea 466/2004, considerat neconstituţional, întrucât îngrădeşte practic dreptul la muncă. Practic, în prezent, un asistent social îşi poate desfăşura activitatea numai după aprobarea cererii de înscriere ca membru în Colegiu.

„Legea 200/2004 spune clar că titlurile obținute prin diplomă sunt protejate. Asta înseamnă ca dacă există egalitate între titlul de pe diplomă și denumirea locului de muncă, atunci ai acces neîngrădit la acel loc de muncă. În cazul asistentului social, deși titlul obținut prin diplomă de licență este egal cu titlul locului de muncă, acest drept nu se respectă.

În cazul asistenților sociali, este normal ca acest colegiu să reglementeze doar libera practică. Modificările cerute la legea 466/2004 prevăd aceste responsabilități pentru colegiu. Nu sunt modificări cerute care prevăd închiderea colegiului, ci sunt modificări ale legii 466/2004 care să asigure respectarea: dreptului de a avea un loc de muncă; dreptului de a avea stabilitatea în muncă; dreptului de asociere şi a dreptului de recunoaștere a titlului obținut prin diplomă”, explică deputatul Lupescu, preluând un text scris de Ana Rădulescu – fondatoarea Centrului de Formare şi Evaluare în Asistenţă Socială şi preşedinte al IFSW International Federation of Social Workers.

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniței a premiat „Cuplurile de aur” ale acestui an, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

Momente frumoase și pline de emoție, astăzi – 1 octombrie 2022, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, la Primăria Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. La inițiativa edilului Sorin Vasile Ioniță, au fost premiate cele 13 familii din comună care își aniversează anul acesta „Nunta de aur”, un exemplu de iubire adevărată și sinceră pentru generațiile tinere.

Sărbătoriților le-au fost înmânate flori, diplome de excelență și câte 500 de lei, împreună cu urări de sănătate și fericire mulți, mulți ani de acum înainte.

De asemenea, primarul comunei a transmis un mesaj de felicitare și celorlalți seniori din comună, și nu numai.

„Ziua internațională a persoanelor vârstnice reprezintă întotdeauna încă un prilej de a ne aminti de cei care au pus bazele la ceea ce suntem noi astăzi, oamenii de la care am învățat și învățăm zilnic tainele vieții, tradițiile și cultura țării noastre. Ei sunt cei care ne-au născut, crescut și care au reușit să ne creeze un mediu bun și un viitor pentru noi! Tuturor seniorilor, vă urez din suflet la mulți ani, multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

de

Oameni care au trecut prin viață, așa cum este ea construită… Cu bune și cu mai puțin bine, cu multă muncă, suflet, energie, speranțe, dar și deziluzii, dezamăgiri, cu aspirații și vise la tinerețe, cu împliniri, dar și cu eșecuri, cu o viață în familie, dar și uitați de cei dragi… O viață de om…

De ziua dumneavoastră, cu respect pentru părul argintat pe care îl aveți, vă doresc sănătate, ca cel puțin ziua de azi să vă aducă în memorie doar ce a fost frumos în viața dumneavoastră și, pentru cei care încă nu știu, să realizați că există un Mântuitor pentru toți, singurul care nu ne-a uitat sau abandonat vreodată și care așteaptă încă să reverse peste dumneavoastră dragostea și binecuvântările Sale! La mulți ani!

Titus Corlățean,
Senator PSD de Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT