Connect with us

ACTUALITATE

Angajarea asistenţilor sociali nu trebuie condiţionată de înscrierea în Colegiu!

Publicat

pe

Deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, atrage atenţia că angajarea pe un post de asistent social nu poate fi condiţionată de înscrierea în Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali. Prin urmare, cei care găsesc un anunţ pentru angajare în care se cere asta, sunt sfătuiţi să facă plângere la Ministerul Muncii sau să apeleze la ASproAS, organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2013 de către asistenţii sociali din România cu scopul promovării profesiei.

De altfel, în toamnă vor fi reluate dezbaterile în Senatul României, în sensul modificării articolului 8 din Legea 466/2004, considerat neconstituţional, întrucât îngrădeşte practic dreptul la muncă. Practic, în prezent, un asistent social îşi poate desfăşura activitatea numai după aprobarea cererii de înscriere ca membru în Colegiu.

„Legea 200/2004 spune clar că titlurile obținute prin diplomă sunt protejate. Asta înseamnă ca dacă există egalitate între titlul de pe diplomă și denumirea locului de muncă, atunci ai acces neîngrădit la acel loc de muncă. În cazul asistentului social, deși titlul obținut prin diplomă de licență este egal cu titlul locului de muncă, acest drept nu se respectă.

În cazul asistenților sociali, este normal ca acest colegiu să reglementeze doar libera practică. Modificările cerute la legea 466/2004 prevăd aceste responsabilități pentru colegiu. Nu sunt modificări cerute care prevăd închiderea colegiului, ci sunt modificări ale legii 466/2004 care să asigure respectarea: dreptului de a avea un loc de muncă; dreptului de a avea stabilitatea în muncă; dreptului de asociere şi a dreptului de recunoaștere a titlului obținut prin diplomă”, explică deputatul Lupescu, preluând un text scris de Ana Rădulescu – fondatoarea Centrului de Formare şi Evaluare în Asistenţă Socială şi preşedinte al IFSW International Federation of Social Workers.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu neglija consultația de prevenție la medicul de familie!

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va derula, începând cu data de 1 martie 2024, o campanie de comunicare către pacienți, scopul fiind ca fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are drepturi, dar și obligații – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

​„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”.

Practic, șefa Casei Naționale de Sănătate își dorește să îi convingă pe români să își programeze o consultație de prevenție la medicul de familie în luna din an în care s-au născut.

„Trebuie să înțelegem că suntem și noi responsabili de sănătatea noastră. Într-un sistem cu buget mic alocat, cred că ar fi cazul să devenim pro-activi. Este un cadou pe care ni-l putem face. Ține de noi”, a declarat Valeria Herdea, care este de profesie medic de familie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să obții finanțare europeană nerambursabilă

Publicat

pe

În sfârșit, a fost lansat Programul Regional de Finanțare Sud Muntenia! Persoanele care dețin o microîntreprindere sau o întreprindere mică în județele din Regiunea Sud Muntenia vor putea depune, în perioada 15 martie 2024, ora 08:00 – 14 iunie 2024, ora 12:00, proiecte pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru a-și dezvolta afacerea.

Se pot accesa sume cuprinse intre 50.000 și 200.000 de euro, iar condițiile de eligibilitate le găsiți la următorul link: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid1113a…/apel/51?fbclid=IwAR1wnPylZ6cpMzUCXeYeBMTdYMStU8qgCDsXnZXtEdp4QsLaaHa6LD_Ql64

Ai nevoie de consultanță? Apelează cu încredere la specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița! Întâlnirile pot fi programate la numărul de telefon 0751.153.703 sau la adresa de e-mail alexandra.pirlea@cciadb.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite