Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Angajarea asistenţilor sociali nu trebuie condiţionată de înscrierea în Colegiu!

Publicat

pe

Deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, atrage atenţia că angajarea pe un post de asistent social nu poate fi condiţionată de înscrierea în Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali. Prin urmare, cei care găsesc un anunţ pentru angajare în care se cere asta, sunt sfătuiţi să facă plângere la Ministerul Muncii sau să apeleze la ASproAS, organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2013 de către asistenţii sociali din România cu scopul promovării profesiei.

De altfel, în toamnă vor fi reluate dezbaterile în Senatul României, în sensul modificării articolului 8 din Legea 466/2004, considerat neconstituţional, întrucât îngrădeşte practic dreptul la muncă. Practic, în prezent, un asistent social îşi poate desfăşura activitatea numai după aprobarea cererii de înscriere ca membru în Colegiu.

„Legea 200/2004 spune clar că titlurile obținute prin diplomă sunt protejate. Asta înseamnă ca dacă există egalitate între titlul de pe diplomă și denumirea locului de muncă, atunci ai acces neîngrădit la acel loc de muncă. În cazul asistentului social, deși titlul obținut prin diplomă de licență este egal cu titlul locului de muncă, acest drept nu se respectă.

În cazul asistenților sociali, este normal ca acest colegiu să reglementeze doar libera practică. Modificările cerute la legea 466/2004 prevăd aceste responsabilități pentru colegiu. Nu sunt modificări cerute care prevăd închiderea colegiului, ci sunt modificări ale legii 466/2004 care să asigure respectarea: dreptului de a avea un loc de muncă; dreptului de a avea stabilitatea în muncă; dreptului de asociere şi a dreptului de recunoaștere a titlului obținut prin diplomă”, explică deputatul Lupescu, preluând un text scris de Ana Rădulescu – fondatoarea Centrului de Formare şi Evaluare în Asistenţă Socială şi preşedinte al IFSW International Federation of Social Workers.

ACTUALITATE

Echipajul judeţului Dâmboviţa, locul III la concursul naţional „Sanitarii Pricepuţi”

Publicat

pe

Echipa Şcolii Coresi din Târgovişte a câştigat locul III la competiţia naţională „Sanitarii Pricepuţi”, concurs organizat de Crucea Roşie Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Evenimentul, ajuns la cea de-a 57 ediţie, s-a desfăşurat anul acesta în localitatea Poiana Pinului, din judeţul Buzău.

Ştefania Huţan, Rebeca Rădulescu, Ellen Forausberger, Andrei Teodor, Nicola Tomescu şi Rareş Muşat, colegi de clasă (a VIII-a) – diriginte prof. Florina Pletea şi îndrumător prof. de biologie Ionica Preda, s-au comportat admirabil în concursul care a necesitat vaste cunoştinţe teoretice în domeniul acordării primului ajutor, dar şi un exerciţiu practic.

La această competiţie au participat 55 de echipe de elevii de gimnaziu din 41 de filiale de Cruce Roşie din România.

Este un adevărat succes şi un premiu deosebit pentru adolescenţii târgovişteni care au dat dovadă de conlucrare şi sincronizare în toate situaţiile apărute în timpul competiţiei. De precizat că, din toamnă, câştigătorii de la „Sanitarii Pricepuţi” 2019 vor studia la Colegiul „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Montaniarzii dâmboviţeni, expediţie pe al doilea vârf al Bulgariei

Publicat

pe

Weekendul trecut, cinci montaniarzi dâmboviţeni – Ileana Bocanciu, Nicu Posta, Ionel Glodeanu, Gică Burlacu şi Ionuţ Dumitru, grupaţi în jurul Asociaţiei Chindia Jurasic Park, au plecat să cucerească Vihren, al doilea vârf ca înălţime din Bulgaria.

„Cazarea a fost rezervată în cocheta stațiune montană Bansko, aflată aproape de granița cu Grecia. Sâmbătă dimineața s-a urcat cu mașina la cabana Vihren (1972 m), apoi, per pedes, vârful Vihren (2914 m). Cam 1000 de metri diferență de nivel, alături de sute de alți turiști bulgari, dar și europeni (italieni, francezi, englezi, cehi etc.).

După 4 ore de ascensiune continuă, steagul României, alături de steagul Uniunii Europene a fluturat la simbolicul monument aflat pe vârf. A urmat o coborâre accentuată, pe o potecă amenajată cu lanțuri metalice, până sub alte vârfuri ale crestei, în şaua Premkata”, povesteşte Nicu Posta – preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park.

Montaniarzii dâmbovițeni se pot mândri că au cucerit, eșalonat, în timp, primele șase vârfuri din Bulgaria: Musala – 2925 m, Vihren – 2914 m, Kutelo 1 – 2908 m, Kutelo 2 – 2907 m, Malka Musala – 2902 m şi Banski Suhodol – 2884 m.

După tura alpină din weekendul 19-21 iulie, vor urma patru tabere în zona Bucegi, iar pentru luna septembrie se fac demersuri pentru o nouă expediție în cadrul TOP 28, cucerirea celui mai înalt vârf din Portugalia, Pico (2351 m).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!