Connect with us

ACTUALITATE

Angajarea asistenţilor sociali nu trebuie condiţionată de înscrierea în Colegiu!

Publicat

pe

Deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, atrage atenţia că angajarea pe un post de asistent social nu poate fi condiţionată de înscrierea în Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali. Prin urmare, cei care găsesc un anunţ pentru angajare în care se cere asta, sunt sfătuiţi să facă plângere la Ministerul Muncii sau să apeleze la ASproAS, organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2013 de către asistenţii sociali din România cu scopul promovării profesiei.

De altfel, în toamnă vor fi reluate dezbaterile în Senatul României, în sensul modificării articolului 8 din Legea 466/2004, considerat neconstituţional, întrucât îngrădeşte practic dreptul la muncă. Practic, în prezent, un asistent social îşi poate desfăşura activitatea numai după aprobarea cererii de înscriere ca membru în Colegiu.

„Legea 200/2004 spune clar că titlurile obținute prin diplomă sunt protejate. Asta înseamnă ca dacă există egalitate între titlul de pe diplomă și denumirea locului de muncă, atunci ai acces neîngrădit la acel loc de muncă. În cazul asistentului social, deși titlul obținut prin diplomă de licență este egal cu titlul locului de muncă, acest drept nu se respectă.

În cazul asistenților sociali, este normal ca acest colegiu să reglementeze doar libera practică. Modificările cerute la legea 466/2004 prevăd aceste responsabilități pentru colegiu. Nu sunt modificări cerute care prevăd închiderea colegiului, ci sunt modificări ale legii 466/2004 care să asigure respectarea: dreptului de a avea un loc de muncă; dreptului de a avea stabilitatea în muncă; dreptului de asociere şi a dreptului de recunoaștere a titlului obținut prin diplomă”, explică deputatul Lupescu, preluând un text scris de Ana Rădulescu – fondatoarea Centrului de Formare şi Evaluare în Asistenţă Socială şi preşedinte al IFSW International Federation of Social Workers.

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT