Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputat Cezar Preda, bilanţ de activitate la finalul sesiunii parlamentare

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, a anunţat, anul trecut, că la finalul mandatului de parlamentar, în decembrie 2020, se va retrage la pensie, considerând că, la 61 de ani, este cel mai potrivit moment să lase loc tinerilor să se afirme în politică. Asta nu înseamnă că, în prezent, este mai puţin implicat în viaţa comunităţilor din judeţ. Dimpotrivă, răspunde imediat solicitărilor care-i sunt adresate şi întreprinde demersuri pentru rezolvare, evident folosindu-se de pârghiile pe care i le oferă calitatea de deputat.

La finalul lunii iunie, când s-a încheiat sesiunea parlamentară, adică după doi ani şi jumătate de mandat, raportul de activitate al deputatului Cezar Preda arată că nu a stat degeaba. Acesta a depus 56 de întrebări şi interpelări, pe teme de interes local şi general. Ne oprim asupra celor din ultimele 6 luni, care se referă la infrastructura rutieră din judeţ, educaţie şi sănătate, respectiv:
– consolidarea pasarelei de la Găeşti, care pune în pericol siguranţa circulaţiei pe DN 61
– modificarea programelor şcolare pentru gimnaziu
– salarizarea personalului didactic din cadrul CJRAE
– alocarea de fonduri pentru finanţarea învăţământului
– Programul pentru şcoli (corn, lapte, fructe)
– aprobarea planului de şcolarizare
– formaţiunile de studiu în învăţământul preuniversitar
– lipsa de medici la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Dâmboviţa

232 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate, săptămâna aceasta, 232 de posturi vacante.

Dintre acestea menţionăm: lăcătuș mecanic, instalator încălzire centrală termică și gaze, bucătar, mecanic auto, agent curățenie, cameristă hotel, confecționer articole textile, electrician constructor montator cabluri de medie și joasă tensiune, mașinist la mașini pentru terasamente, tehnician pentru sisteme de detecție, șofer, lucrător gestionar, agent securitate, încărcător – descărcător, vânzător, lucrător comercial, tâmplar universal, muncitor necalificat în metalurgie, dispecer centru alarmă, contabil, asistent de profilaxie stomatologică, tehnician energetician, economist, inginer autovehicule rutiere, ofițer operațiuni bancare, specialist în domeniul calității, inginer electrician, inginer mașini hidraulice, inginer sisteme securitate, agent vânzări, operator introducere validare date, secretară, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor și muncitor necalificat în construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul instituției – www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea locuri de muncă vacante.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT