Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputat Cezar Preda, bilanţ de activitate la finalul sesiunii parlamentare

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, a anunţat, anul trecut, că la finalul mandatului de parlamentar, în decembrie 2020, se va retrage la pensie, considerând că, la 61 de ani, este cel mai potrivit moment să lase loc tinerilor să se afirme în politică. Asta nu înseamnă că, în prezent, este mai puţin implicat în viaţa comunităţilor din judeţ. Dimpotrivă, răspunde imediat solicitărilor care-i sunt adresate şi întreprinde demersuri pentru rezolvare, evident folosindu-se de pârghiile pe care i le oferă calitatea de deputat.

La finalul lunii iunie, când s-a încheiat sesiunea parlamentară, adică după doi ani şi jumătate de mandat, raportul de activitate al deputatului Cezar Preda arată că nu a stat degeaba. Acesta a depus 56 de întrebări şi interpelări, pe teme de interes local şi general. Ne oprim asupra celor din ultimele 6 luni, care se referă la infrastructura rutieră din judeţ, educaţie şi sănătate, respectiv:
– consolidarea pasarelei de la Găeşti, care pune în pericol siguranţa circulaţiei pe DN 61
– modificarea programelor şcolare pentru gimnaziu
– salarizarea personalului didactic din cadrul CJRAE
– alocarea de fonduri pentru finanţarea învăţământului
– Programul pentru şcoli (corn, lapte, fructe)
– aprobarea planului de şcolarizare
– formaţiunile de studiu în învăţământul preuniversitar
– lipsa de medici la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

ALEGERI

PMP Dâmbovița îndeamnă alegătorii să meargă la vot pentru Klaus Iohannis

Publicat

pe

Partidul Mişcarea Populară Dâmbovița le mulțumeşte alegătorilor pentru încrederea acordată candidatului PMP Theodor Paleologu în primul tur de scrutin şi îi îndeamnă să meargă şi duminică, 24 noiembrie, la vot pentru Klaus Iohannis.

Este un vot rațional pentru o Românie normală, care să rămână ataşată valorilor euro-atlantice, spune Liliana Nițu – preşedinte PMP Dâmbovița.

“Echipa PMP Dâmbovița îşi va continua demersul de construire a unei organizații mai puternice, pentru a obține rezultate şi mai bune la alegerile locale de anul viitor”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Plângere prealabilă pentru salvarea zonei sălbatice din Parcul Natural Bucegi

Publicat

pe

Trei parlamentari USR, Allen Coliban (senator de Braşov), Mihai Goțiu (senator de Cluj) și Dumitru Lupescu (deputat de Dâmboviţa), au depus, săptămâna aceasta, o plângere prealabilă către Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița, Consiliul Local și Primăria Moroieni, pentru salvarea zonei sălbatice de pe platoul Parcului Natural Bucegi.

Practic, se solicită revocarea deciziilor de mediu și a deciziilor de încadrare care au stat la bază eliberării autorizațiilor de construire pentru drum și pentru casele de vacanță din zona Piatra Arsă, precum și a autorizațiilor de construire în sine.

Cu două luni în urmă, cei trei parlamentari s-au adresat şi ministrului Apelor şi Pădurilor, sperând să descâlcească iţele acestei afaceri. De asemenea, în data de 28 septembrie au participat la protestul organizat de activiştii pentru mediu în Munţii Bucegi, sub forma unei drumeţii la Piatra Arsă, menită să atragă atenţia autorităţilor că muntele este al tuturor, nu doar al unora.

Reamintim că Primăria Moroeni a aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare de teren, în apropiere de cabana Piatra Arsă. După izbucnirea scandalului, dezvoltatorul a declarat la Europa Liberă că renunţă la proiect.

Citește în continuare

Promovare electorală

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web