Connect with us

Dâmboviţa

Deputat Cezar Preda, bilanţ de activitate la finalul sesiunii parlamentare

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, a anunţat, anul trecut, că la finalul mandatului de parlamentar, în decembrie 2020, se va retrage la pensie, considerând că, la 61 de ani, este cel mai potrivit moment să lase loc tinerilor să se afirme în politică. Asta nu înseamnă că, în prezent, este mai puţin implicat în viaţa comunităţilor din judeţ. Dimpotrivă, răspunde imediat solicitărilor care-i sunt adresate şi întreprinde demersuri pentru rezolvare, evident folosindu-se de pârghiile pe care i le oferă calitatea de deputat.

La finalul lunii iunie, când s-a încheiat sesiunea parlamentară, adică după doi ani şi jumătate de mandat, raportul de activitate al deputatului Cezar Preda arată că nu a stat degeaba. Acesta a depus 56 de întrebări şi interpelări, pe teme de interes local şi general. Ne oprim asupra celor din ultimele 6 luni, care se referă la infrastructura rutieră din judeţ, educaţie şi sănătate, respectiv:
– consolidarea pasarelei de la Găeşti, care pune în pericol siguranţa circulaţiei pe DN 61
– modificarea programelor şcolare pentru gimnaziu
– salarizarea personalului didactic din cadrul CJRAE
– alocarea de fonduri pentru finanţarea învăţământului
– Programul pentru şcoli (corn, lapte, fructe)
– aprobarea planului de şcolarizare
– formaţiunile de studiu în învăţământul preuniversitar
– lipsa de medici la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT