Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputat Cezar Preda, bilanţ de activitate la finalul sesiunii parlamentare

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, a anunţat, anul trecut, că la finalul mandatului de parlamentar, în decembrie 2020, se va retrage la pensie, considerând că, la 61 de ani, este cel mai potrivit moment să lase loc tinerilor să se afirme în politică. Asta nu înseamnă că, în prezent, este mai puţin implicat în viaţa comunităţilor din judeţ. Dimpotrivă, răspunde imediat solicitărilor care-i sunt adresate şi întreprinde demersuri pentru rezolvare, evident folosindu-se de pârghiile pe care i le oferă calitatea de deputat.

La finalul lunii iunie, când s-a încheiat sesiunea parlamentară, adică după doi ani şi jumătate de mandat, raportul de activitate al deputatului Cezar Preda arată că nu a stat degeaba. Acesta a depus 56 de întrebări şi interpelări, pe teme de interes local şi general. Ne oprim asupra celor din ultimele 6 luni, care se referă la infrastructura rutieră din judeţ, educaţie şi sănătate, respectiv:
– consolidarea pasarelei de la Găeşti, care pune în pericol siguranţa circulaţiei pe DN 61
– modificarea programelor şcolare pentru gimnaziu
– salarizarea personalului didactic din cadrul CJRAE
– alocarea de fonduri pentru finanţarea învăţământului
– Programul pentru şcoli (corn, lapte, fructe)
– aprobarea planului de şcolarizare
– formaţiunile de studiu în învăţământul preuniversitar
– lipsa de medici la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Dâmboviţa

Îmi pare rău că PSD nu ţine cont de realitate. Văd lipsă de ambiție politică!

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, şi-a exprimat dezamăgirea pentru decizia PSD de a o desemna pe Viorica Dăncilă candidat la funcţia supremă în stat. Conform unor înţelegeri, evident nebătute în cuie, coaliţia ar fi trebuit să-l numească pe preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni. Reprezentanţii ALDE sunt convinşi că doar liderul liberal-democrat ar fi avut şanse să intre în turul doi şi să lupte cu Klaus Iohannis.

„Îmi exprim îngrijorarea că PSD își dorește doar să intre în turul doi. Văd lipsă de ambiție politică. Vreau un candidat care să câștige. Îmi pare rău că PSD nu ţine cont de realitate. În toate sondajele, Călin Popescu Tăriceanu este cel care poate intra în turul doi şi să iasă învingător.

Cea mai mare parte a sondajelor arată că susţinătorii PSD-ALDE vor candidat comun. E surprinzător că PSD nu ţine cont de această realitate. Tăriceanu este, conform tuturor sondajelor de opinie, singurul candidat care poate să atragă voturi atât din partea PSD – ALDE, cât şi din afara nucleului susţinătorilor celor două partide”, a precizat Ionel Petre.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Echipajul judeţului Dâmboviţa, locul III la concursul naţional „Sanitarii Pricepuţi”

Publicat

pe

Echipa Şcolii Coresi din Târgovişte a câştigat locul III la competiţia naţională „Sanitarii Pricepuţi”, concurs organizat de Crucea Roşie Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Evenimentul, ajuns la cea de-a 57 ediţie, s-a desfăşurat anul acesta în localitatea Poiana Pinului, din judeţul Buzău.

Ştefania Huţan, Rebeca Rădulescu, Ellen Forausberger, Andrei Teodor, Nicola Tomescu şi Rareş Muşat, colegi de clasă (a VIII-a) – diriginte prof. Florina Pletea şi îndrumător prof. de biologie Ionica Preda, s-au comportat admirabil în concursul care a necesitat vaste cunoştinţe teoretice în domeniul acordării primului ajutor, dar şi un exerciţiu practic.

La această competiţie au participat 55 de echipe de elevii de gimnaziu din 41 de filiale de Cruce Roşie din România.

Este un adevărat succes şi un premiu deosebit pentru adolescenţii târgovişteni care au dat dovadă de conlucrare şi sincronizare în toate situaţiile apărute în timpul competiţiei. De precizat că, din toamnă, câştigătorii de la „Sanitarii Pricepuţi” 2019 vor studia la Colegiul „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!