Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Corneliu Ştefan continuă întâlnirile cu cetăţenii şi în timpul vacanţei parlamentare

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ștefan, până mai ieri președinte executiv al social-democraților dâmbovițeni, funcţie din care și-a dat demisia pentru că nu a fost de acord cu unele măsuri și poziții afişate de unii membri din echipa de conducere, organizează, la intervale regulate de timp, conferințe de presă pentru a prezenta cetățenilor raportul activității sale în cadrul Camerei Deputaților, în structurile politice europene şi în cele transatlantice, precum şi acțiunile de dialog și comunicare pe diferite probleme pe care le-a avut cu dâmbovițeni în comunitățile lor sau în cadrul birourilor parlamentare. Nu sunt uitate nici interpelările și întrebările către diferiți miniștri, în care a invocat situații dificile, stadiul unor lucrări și proiecte, care trebuiau analizate de factorii guvernamentali.

În primele 6 luni ale anului, deputatul Corneliu Ștefan a inițiat și semnat, alături de alți colegi parlamentari, 45 de proiecte legislative. Dintre acestea, 14 au devenit legi și au fost promulgate de președintele României. În problematica ce vizează județul Dâmbovița, Corneliu Ștefan a depus 24 de întrebări și interpelări.

„Cele mai importante măsuri pe care le-am votat, alături de colegii mei, în plenul Parlamentului, măsuri care au fost luate de Guvernul României, sunt:
– modificarea Codului Electoral pentru a da posibilitatea românilor din străinătate să voteze decent;
– eliminarea impozitului pe terenul agricol lucrat și pe utilajele agricole;
– Legea salarizării unitare;
– majorarea salariului minim brut;
– stabilirea unui salariu minim pe economie în domeniul construcțiilor;
– Legea pensiilor;
– majorarea alocațiilor pentru copii;
– ajutorul de minimis pentru dotarea comunelor cu ambulanțe;
– creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe în orașele mici și mijlocii;
– noua Lege a educației;
– adoptarea noului Cod administrativ, la care am muncit doi ani în Comisia de Administrație și în Comisia Specială înființată la nivelul Parlamentului. Codul Administrativ a fost adoptat prin Ordonanță de Urgență acum două săptămâni;
– noua Lege a adopțiilor;
– reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele tradiționale;
– adoptarea programului de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneoclimaterice și balneare;
– plafonarea tarifelor la energie electrică pentru consumatorii casnici;
– creșterea de două ori a fondului de burse pentru studenți, de la 83 lei la 201 lei alocare per student;
– tichetele de vacanță, care continuă și în 2019 și în 2020;
– stimularea angajării persoanelor cu dizabilități, sprijin de 5000 de euro pe persoană pentru cel puțin 5000 de beneficiari la nivelul României.

Acestea sunt cele mai importante măsuri care au fost votate în Parlamentul României și care au fost asumate de PSD, prin programul de guvernare.

În teritoriu, am participat la toate întâlnirile cu cetățenii, am fost în absolut toate localitățile, am venit ori de câte ori a fost nevoie în fața presei, la conferințe de presă, și vreau să vă spun că și în această vacanță parlamentară voi continua întâlnirile cu cetățenii, voi merge alături de colegii mei, parlamentari, conducerea CJD, de primari, de toți aleșii locali, în fiecare localitate și voi menține contactul cu cetățenii, cu dâmbovițenii.

Ca deputat în Parlamentul României, am făcut parte din delegația Parlamentului României la Adunarea parlamentară a Consiliului Europei din septembrie 2017 până în decembrie 2018, iar în această sesiune parlamentară fac parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO. Fac parte din trei grupuri de prietenie cu alte state, cu Bolivia, Irlanda și Republica Portugheză”, a declarat deputatul Corneliu Ștefan.

Dâmboviţa

Îmi pare rău că PSD nu ţine cont de realitate. Văd lipsă de ambiție politică!

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, şi-a exprimat dezamăgirea pentru decizia PSD de a o desemna pe Viorica Dăncilă candidat la funcţia supremă în stat. Conform unor înţelegeri, evident nebătute în cuie, coaliţia ar fi trebuit să-l numească pe preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni. Reprezentanţii ALDE sunt convinşi că doar liderul liberal-democrat ar fi avut şanse să intre în turul doi şi să lupte cu Klaus Iohannis.

„Îmi exprim îngrijorarea că PSD își dorește doar să intre în turul doi. Văd lipsă de ambiție politică. Vreau un candidat care să câștige. Îmi pare rău că PSD nu ţine cont de realitate. În toate sondajele, Călin Popescu Tăriceanu este cel care poate intra în turul doi şi să iasă învingător.

Cea mai mare parte a sondajelor arată că susţinătorii PSD-ALDE vor candidat comun. E surprinzător că PSD nu ţine cont de această realitate. Tăriceanu este, conform tuturor sondajelor de opinie, singurul candidat care poate să atragă voturi atât din partea PSD – ALDE, cât şi din afara nucleului susţinătorilor celor două partide”, a precizat Ionel Petre.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Echipajul judeţului Dâmboviţa, locul III la concursul naţional „Sanitarii Pricepuţi”

Publicat

pe

Echipa Şcolii Coresi din Târgovişte a câştigat locul III la competiţia naţională „Sanitarii Pricepuţi”, concurs organizat de Crucea Roşie Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Evenimentul, ajuns la cea de-a 57 ediţie, s-a desfăşurat anul acesta în localitatea Poiana Pinului, din judeţul Buzău.

Ştefania Huţan, Rebeca Rădulescu, Ellen Forausberger, Andrei Teodor, Nicola Tomescu şi Rareş Muşat, colegi de clasă (a VIII-a) – diriginte prof. Florina Pletea şi îndrumător prof. de biologie Ionica Preda, s-au comportat admirabil în concursul care a necesitat vaste cunoştinţe teoretice în domeniul acordării primului ajutor, dar şi un exerciţiu practic.

La această competiţie au participat 55 de echipe de elevii de gimnaziu din 41 de filiale de Cruce Roşie din România.

Este un adevărat succes şi un premiu deosebit pentru adolescenţii târgovişteni care au dat dovadă de conlucrare şi sincronizare în toate situaţiile apărute în timpul competiţiei. De precizat că, din toamnă, câştigătorii de la „Sanitarii Pricepuţi” 2019 vor studia la Colegiul „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!