Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Corneliu Ştefan continuă întâlnirile cu cetăţenii şi în timpul vacanţei parlamentare

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ștefan, până mai ieri președinte executiv al social-democraților dâmbovițeni, funcţie din care și-a dat demisia pentru că nu a fost de acord cu unele măsuri și poziții afişate de unii membri din echipa de conducere, organizează, la intervale regulate de timp, conferințe de presă pentru a prezenta cetățenilor raportul activității sale în cadrul Camerei Deputaților, în structurile politice europene şi în cele transatlantice, precum şi acțiunile de dialog și comunicare pe diferite probleme pe care le-a avut cu dâmbovițeni în comunitățile lor sau în cadrul birourilor parlamentare. Nu sunt uitate nici interpelările și întrebările către diferiți miniștri, în care a invocat situații dificile, stadiul unor lucrări și proiecte, care trebuiau analizate de factorii guvernamentali.

În primele 6 luni ale anului, deputatul Corneliu Ștefan a inițiat și semnat, alături de alți colegi parlamentari, 45 de proiecte legislative. Dintre acestea, 14 au devenit legi și au fost promulgate de președintele României. În problematica ce vizează județul Dâmbovița, Corneliu Ștefan a depus 24 de întrebări și interpelări.

„Cele mai importante măsuri pe care le-am votat, alături de colegii mei, în plenul Parlamentului, măsuri care au fost luate de Guvernul României, sunt:
– modificarea Codului Electoral pentru a da posibilitatea românilor din străinătate să voteze decent;
– eliminarea impozitului pe terenul agricol lucrat și pe utilajele agricole;
– Legea salarizării unitare;
– majorarea salariului minim brut;
– stabilirea unui salariu minim pe economie în domeniul construcțiilor;
– Legea pensiilor;
– majorarea alocațiilor pentru copii;
– ajutorul de minimis pentru dotarea comunelor cu ambulanțe;
– creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe în orașele mici și mijlocii;
– noua Lege a educației;
– adoptarea noului Cod administrativ, la care am muncit doi ani în Comisia de Administrație și în Comisia Specială înființată la nivelul Parlamentului. Codul Administrativ a fost adoptat prin Ordonanță de Urgență acum două săptămâni;
– noua Lege a adopțiilor;
– reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele tradiționale;
– adoptarea programului de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneoclimaterice și balneare;
– plafonarea tarifelor la energie electrică pentru consumatorii casnici;
– creșterea de două ori a fondului de burse pentru studenți, de la 83 lei la 201 lei alocare per student;
– tichetele de vacanță, care continuă și în 2019 și în 2020;
– stimularea angajării persoanelor cu dizabilități, sprijin de 5000 de euro pe persoană pentru cel puțin 5000 de beneficiari la nivelul României.

Acestea sunt cele mai importante măsuri care au fost votate în Parlamentul României și care au fost asumate de PSD, prin programul de guvernare.

În teritoriu, am participat la toate întâlnirile cu cetățenii, am fost în absolut toate localitățile, am venit ori de câte ori a fost nevoie în fața presei, la conferințe de presă, și vreau să vă spun că și în această vacanță parlamentară voi continua întâlnirile cu cetățenii, voi merge alături de colegii mei, parlamentari, conducerea CJD, de primari, de toți aleșii locali, în fiecare localitate și voi menține contactul cu cetățenii, cu dâmbovițenii.

Ca deputat în Parlamentul României, am făcut parte din delegația Parlamentului României la Adunarea parlamentară a Consiliului Europei din septembrie 2017 până în decembrie 2018, iar în această sesiune parlamentară fac parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO. Fac parte din trei grupuri de prietenie cu alte state, cu Bolivia, Irlanda și Republica Portugheză”, a declarat deputatul Corneliu Ștefan.

ALEGERI

PMP Dâmbovița îndeamnă alegătorii să meargă la vot pentru Klaus Iohannis

Publicat

pe

Partidul Mişcarea Populară Dâmbovița le mulțumeşte alegătorilor pentru încrederea acordată candidatului PMP Theodor Paleologu în primul tur de scrutin şi îi îndeamnă să meargă şi duminică, 24 noiembrie, la vot pentru Klaus Iohannis.

Este un vot rațional pentru o Românie normală, care să rămână ataşată valorilor euro-atlantice, spune Liliana Nițu – preşedinte PMP Dâmbovița.

“Echipa PMP Dâmbovița îşi va continua demersul de construire a unei organizații mai puternice, pentru a obține rezultate şi mai bune la alegerile locale de anul viitor”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Plângere prealabilă pentru salvarea zonei sălbatice din Parcul Natural Bucegi

Publicat

pe

Trei parlamentari USR, Allen Coliban (senator de Braşov), Mihai Goțiu (senator de Cluj) și Dumitru Lupescu (deputat de Dâmboviţa), au depus, săptămâna aceasta, o plângere prealabilă către Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița, Consiliul Local și Primăria Moroieni, pentru salvarea zonei sălbatice de pe platoul Parcului Natural Bucegi.

Practic, se solicită revocarea deciziilor de mediu și a deciziilor de încadrare care au stat la bază eliberării autorizațiilor de construire pentru drum și pentru casele de vacanță din zona Piatra Arsă, precum și a autorizațiilor de construire în sine.

Cu două luni în urmă, cei trei parlamentari s-au adresat şi ministrului Apelor şi Pădurilor, sperând să descâlcească iţele acestei afaceri. De asemenea, în data de 28 septembrie au participat la protestul organizat de activiştii pentru mediu în Munţii Bucegi, sub forma unei drumeţii la Piatra Arsă, menită să atragă atenţia autorităţilor că muntele este al tuturor, nu doar al unora.

Reamintim că Primăria Moroeni a aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare de teren, în apropiere de cabana Piatra Arsă. După izbucnirea scandalului, dezvoltatorul a declarat la Europa Liberă că renunţă la proiect.

Citește în continuare

Promovare electorală

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web