Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Corneliu Ştefan continuă întâlnirile cu cetăţenii şi în timpul vacanţei parlamentare

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ștefan, până mai ieri președinte executiv al social-democraților dâmbovițeni, funcţie din care și-a dat demisia pentru că nu a fost de acord cu unele măsuri și poziții afişate de unii membri din echipa de conducere, organizează, la intervale regulate de timp, conferințe de presă pentru a prezenta cetățenilor raportul activității sale în cadrul Camerei Deputaților, în structurile politice europene şi în cele transatlantice, precum şi acțiunile de dialog și comunicare pe diferite probleme pe care le-a avut cu dâmbovițeni în comunitățile lor sau în cadrul birourilor parlamentare. Nu sunt uitate nici interpelările și întrebările către diferiți miniștri, în care a invocat situații dificile, stadiul unor lucrări și proiecte, care trebuiau analizate de factorii guvernamentali.

În primele 6 luni ale anului, deputatul Corneliu Ștefan a inițiat și semnat, alături de alți colegi parlamentari, 45 de proiecte legislative. Dintre acestea, 14 au devenit legi și au fost promulgate de președintele României. În problematica ce vizează județul Dâmbovița, Corneliu Ștefan a depus 24 de întrebări și interpelări.

„Cele mai importante măsuri pe care le-am votat, alături de colegii mei, în plenul Parlamentului, măsuri care au fost luate de Guvernul României, sunt:
– modificarea Codului Electoral pentru a da posibilitatea românilor din străinătate să voteze decent;
– eliminarea impozitului pe terenul agricol lucrat și pe utilajele agricole;
– Legea salarizării unitare;
– majorarea salariului minim brut;
– stabilirea unui salariu minim pe economie în domeniul construcțiilor;
– Legea pensiilor;
– majorarea alocațiilor pentru copii;
– ajutorul de minimis pentru dotarea comunelor cu ambulanțe;
– creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe în orașele mici și mijlocii;
– noua Lege a educației;
– adoptarea noului Cod administrativ, la care am muncit doi ani în Comisia de Administrație și în Comisia Specială înființată la nivelul Parlamentului. Codul Administrativ a fost adoptat prin Ordonanță de Urgență acum două săptămâni;
– noua Lege a adopțiilor;
– reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele tradiționale;
– adoptarea programului de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneoclimaterice și balneare;
– plafonarea tarifelor la energie electrică pentru consumatorii casnici;
– creșterea de două ori a fondului de burse pentru studenți, de la 83 lei la 201 lei alocare per student;
– tichetele de vacanță, care continuă și în 2019 și în 2020;
– stimularea angajării persoanelor cu dizabilități, sprijin de 5000 de euro pe persoană pentru cel puțin 5000 de beneficiari la nivelul României.

Acestea sunt cele mai importante măsuri care au fost votate în Parlamentul României și care au fost asumate de PSD, prin programul de guvernare.

În teritoriu, am participat la toate întâlnirile cu cetățenii, am fost în absolut toate localitățile, am venit ori de câte ori a fost nevoie în fața presei, la conferințe de presă, și vreau să vă spun că și în această vacanță parlamentară voi continua întâlnirile cu cetățenii, voi merge alături de colegii mei, parlamentari, conducerea CJD, de primari, de toți aleșii locali, în fiecare localitate și voi menține contactul cu cetățenii, cu dâmbovițenii.

Ca deputat în Parlamentul României, am făcut parte din delegația Parlamentului României la Adunarea parlamentară a Consiliului Europei din septembrie 2017 până în decembrie 2018, iar în această sesiune parlamentară fac parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO. Fac parte din trei grupuri de prietenie cu alte state, cu Bolivia, Irlanda și Republica Portugheză”, a declarat deputatul Corneliu Ștefan.

Dâmboviţa

Casă cuprinsă de flăcări de la coșul de fum necurățat

Publicat

pe

Pompierii de la Detașamentul Târgoviște au intervenit, în această după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din cartierul Priseaca al municipiului Târgoviște.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea pompierilor, incendiul cuprinsese acoperișul locuinței. Intervenția promptă a acestora a salvat din calea flăcărilor restul imobilului și o anexă învecinată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale, fiind afectat acoperișul casei pe o suprafață de cca. 300 mp. Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul a pornit de la un coș de fum necurățat corespunzător.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște montează încă 147 de camere video în municipiu

Publicat

pe

Unitățile de învățământ, parcurile, locurile de joacă, parcările și alte zone publice aglomerate din municipiul Târgoviște vor beneficia de monitorizare video permanentă – a anunțat, săptămâna aceasta, primarul Daniel Cristian Stan. Administraţia publică locală implementează un proiect care vizează montarea a 147 de camere de supraveghere, care se adaugă celor 33 aflate în funcțiune în prezent.

„Noul sistem de monitorizare va permite și stocarea datelor o anumită perioadă și va fi utilizabil inclusiv pe timp de noapte. Sistemul are aplicații importante în ceea ce privește prevenirea infracționalității (siguranța persoanei, protecția bunurilor împotriva furturilor, distrugerilor sau a actelor de vandalism), circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și protecția mediului”, explică edilul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!