Şedinta extraordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa din această dimineaţă se anunţa a fi una furtunoasă, ţinând cont de reacţiile unor liberali pe reţelele de socializare cu privire la repartizarea unor sume de bani către unităţile administativ-terioriale. Dar, nu a fost aşa! Atmosfera, puţin încordată, însă nu s-a ieşit din uzul normalităţii.
Au apărut mici contre, stinse rapid, aşa cum s-au ivit, între preşedintele CJ – Alexandru Oprea şi consilierii PNL Aurelian Popa şi Gabriel Grozavu. Cei doi liberalii au vrut să afle, deşi se spusese înainte, care au fost criteriile care au stat la baza împărţirii banilor, fiindcă ei sunt convinşi că decizia acordării sumelor disproporţionat, în funcţie de cine conduce primăria, nu s-a luat la Consiliul judeţean, ci prin alte birouri de partid.

Aurelian Popa a dat şi exemple, respectiv comuna Răscăieţi care, deşi are o populaţie de puţin peste 2000 de locuitori şi doar trei proiecte, a primit bani mai mulţi decât un oraş. Preşedintele Oprea le-a răspuns că metodologia de împărţire a fost explicată deja şi că solicitările UAT-urilor au fost enorme, aşa încât a fost greu de mulţumit toată lumea care „a pierdut legătura cu solul”. Oricum, unul dintre criterii, a explicat şeful judeţului, a fost acela al ponderii populaţiei. Localităţiile conduse de primari liberali reprezintă doar 16/% din numărul total de locuitori ai judeţului, pe când comunele şi oraşele reprezentate de social-democraţi au peste 80% ca pondere.
Schimburile de replici au fost, pe alocuri, uşor ironice, ba chiar s-a încercat să fie şi comice, dar nu a ieşit până la capăt. A spus Grozavu că lucrurile merg aşa fiindcă în ţară au rămas „mici Dragnea” şi că PSD-ul are un comportament haiducesc. În sală, poporul PSD-ist a intrat un pic în rumoare la asemenea afirmaţii, dar situaţia s-a calmat repede.

Alexandru Oprea a avut şi el o replică nostimă, potrivită momentului de contradiţie: „nu ridicaţi poalele înainte de a ajunge la râu”, probabil pe fondul abordării de către liberali a unor probleme legate de buget, cu impact în viitor.
Cert este că proiectul privind repartizarea unor cote defalcate a trecut cu 18 voturi pentru şi cu abţinerea aleşilor PNL. După consumarea acestui punct, şedinţa a intrat în ape domoale. S-a votat aproape totul. Chiar şi deplasarea unei delegaţii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa la Viena pentru a discuta cu reprezentanţii companiei Doppelmayr privind posibilitatea asigurării unei consultanţe de specialitate în domeniul creării şi funcţionalităţii staţiunii turistice Padina-Peştera. Evident, consultanţa se va face pe bani mulţi. Şi despre rezultate ne cam îndoim… Dar încercarea moarte nu are!